• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım allaha çok şükür bugüne kadar geldik.
Sanırım kolay geçiyor, ya da zorluğu oluyordur belki ama bebeğin gelişini çok istemiştik o yüzden sanırım şikayet edecek bir hak görmüyorum kendimde, anlatabildim mi bilmiyorum.

Bu ara kilo alımı arttığı İçin biraz zorlanıyorum, nefesim yetmiyor gibi oluyor o da rahmim iyice büyümedi sebebiyle ciğerlere yapılan baskından kaynaklıymış ama çok şükür şuan ciddi bir şikayetim yok.

Az kaldı, bugünler hayal gibiydi. Sanki benim karnım hiç büyümeyecek sanki hiç çocuğum olmayacak gibi hissettiğim zamanlar çok oldu. Ama geçiyormuş, her şey vaktini bekliyormuş.

Bunları belki biri okur da birinin içine su serper diye de yazıyorum aslında. Bugünlere gelince sanki o kayıpları o regl olunca dünyanın başına yıkıldığı zamanları yaşayan sen değilmiş gibi oluyorsun.

Tüm arkadaşlarıma vaktiyle güzel haberler almayı diliyorum.

Yuvacık barajını çok severim ben, izmitteyiz bizde. Kahvaltıya gider sandalyelerimizi açar baraja karşı yer içerdik. Ama orman yangınları sebebiyle giriş yasaklanmış diye duydum.
Lalalaammm maşallah ne kadar az kalmış sürecin sonuna doğru yaklaşıyorsunuz 😍💕 sağ salim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allahım 🤲

Bu ara ben yine kendimi kısır döngünün içinde hapsolmuş hissediyorum..bir an önce tüpe başlamak istiyorum ona da maddi durum elvermiyor şuan için.. Eşim Yalovaya gelince mucize olcak kendliğinden gelcek sanıyor ondan erteliyor yoksa para bahanesi bence 😅
Ben de artık bir şeye diretemiyorum..yazın tüp yaptırcama okul açılmadan bir şekilde hamile kalcama o kadar inandırmıştım ki kendimi 😅😅 ama hayaller hayatlar..

Şu ayları unutmayı o kadar çok istiyorum ki.. Geçse gitse bir an önce keşke..
Bugün İzmite geliyorum artık, Yuvacık mükemmell bir yer, çokk seviyorum oraları.. Cağnım memleketimin her yeri ayrı güzel 💙

Lalalaammm maşallah ne kadar az kalmış sürecin sonuna doğru yaklaşıyorsunuz 😍💕 sağ salim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allahım 🤲

Bu ara ben yine kendimi kısır döngünün içinde hapsolmuş hissediyorum..bir an önce tüpe başlamak istiyorum ona da maddi durum elvermiyor şuan için.. Eşim Yalovaya gelince mucize olcak kendliğinden gelcek sanıyor ondan erteliyor yoksa para bahanesi bence 😅
Ben de artık bir şeye diretemiyorum..yazın tüp yaptırcama okul açılmadan bir şekilde hamile kalcama o kadar inandırmıştım ki kendimi 😅😅 ama hayaller hayatlar..

Şu ayları unutmayı o kadar çok istiyorum ki.. Geçse gitse bir an önce keşke..
Bugün İzmite geliyorum artık, Yuvacık mükemmell bir yer, çokk seviyorum oraları.. Cağnım memleketimin her yeri ayrı güzel 💙
Canım benim inşallah sağlıkla kucağımıza alırız🤲

Yaşadığın döngü çok normal, insan hemen olsun istiyor. Her regl olduğumda acaba bu yerleşme kanaması olabilir mi diye umut etmiş sonra zırıl zırıl ağlamış, reglin 2-3. Günleri doktora koşmuş sonrasında yeniden umut etmeye başlayıp yine aynı döngüye girmiş biri olarak öyle iyi anlıyorum ki..

Şimdi yeni bir yere geliyorsunuz, yeni bir başlangıç bu. Nedense ben de öyle hissediyorum senin için bu başlangıçta güzellikler seni bulacakmış gibi.. 👶

Benim sana tavsiyem bir meşgale bulman. Ben flüt kursuna pilatese falan yazılmıştım mesela. Doktora gidip takip falan yaptırıyordum ama bi tık kafam dağılmıştı en azından. Bana da çatlatma iğnesi vesile oldu biliyorsun.

Hele biraz daha bekle bakalım olmazsa benim doktoruma da önereyim sana. Hoş benim sürecimde aktif olarak ne yaptı dersen benim zorumla iğne yaptı :)
Ama olsun beni anladı, hala daha anladığını gözümün içine samimiyetler baktığını görebiliyorum. O da çok değerli bir şey.
Tüp İçin de burda iyi yerler var işyerindeki arkadaşlarım gittiler olumlu sonuç aldılar şimdi bebekleri kucaklarında olanlar var Yalova olmazsa burda da yönlendireceğimiz yerler çok.

Yaşadığın bu günleri unutmayacaksın, hiç unutulmuyor ama iyi ki şimdi olmuş, zamanı bu zamanı diyeceğine öyle eminim ki olduğu vakitte. Sana kocaman sarılıyorum🙏
Her şeyin çok kısa zamanda dilediğin gibi olmasını diliyorum en içten şekilde. İzmit’e de her zaman beklerim😊

Canım benim inşallah sağlıkla kucağımıza alırız🤲

Yaşadığın döngü çok normal, insan hemen olsun istiyor. Her regl olduğumda acaba bu yerleşme kanaması olabilir mi diye umut etmiş sonra zırıl zırıl ağlamış, reglin 2-3. Günleri doktora koşmuş sonrasında yeniden umut etmeye başlayıp yine aynı döngüye girmiş biri olarak öyle iyi anlıyorum ki..

Şimdi yeni bir yere geliyorsunuz, yeni bir başlangıç bu. Nedense ben de öyle hissediyorum senin için bu başlangıçta güzellikler seni bulacakmış gibi.. 👶

Benim sana tavsiyem bir meşgale bulman. Ben flüt kursuna pilatese falan yazılmıştım mesela. Doktora gidip takip falan yaptırıyordum ama bi tık kafam dağılmıştı en azından. Bana da çatlatma iğnesi vesile oldu biliyorsun.

Hele biraz daha bekle bakalım olmazsa benim doktoruma da önereyim sana. Hoş benim sürecimde aktif olarak ne yaptı dersen benim zorumla iğne yaptı :)
Ama olsun beni anladı, hala daha anladığını gözümün içine samimiyetler baktığını görebiliyorum. O da çok değerli bir şey.
Tüp İçin de burda iyi yerler var işyerindeki arkadaşlarım gittiler olumlu sonuç aldılar şimdi bebekleri kucaklarında olanlar var Yalova olmazsa burda da yönlendireceğimiz yerler çok.

Yaşadığın bu günleri unutmayacaksın, hiç unutulmuyor ama iyi ki şimdi olmuş, zamanı bu zamanı diyeceğine öyle eminim ki olduğu vakitte. Sana kocaman sarılıyorum🙏
Her şeyin çok kısa zamanda dilediğin gibi olmasını diliyorum en içten şekilde. İzmit’e de her zaman beklerim😊
Ah canımm sımmsıkı sarılasım geldi sana..
Mutlaka görüşmek isterim seninle 🥰
Bakalım bizi neler bekliyor.. İnşallah güzellikler olur.. Bir yanım tüp öncesi bir şeyler daha dene diyor.. Bir yanım olsa olurdu başka ne kaldı ki tüpe başla diyor.. Çok gel gitler içindeyim..
Bakalım bana ne vesile olacak zaman gösterecek..
Allahım hepimize her şeyin hayırlısını versin doğru zamanda doğru şekilde..

Çok şükür…
Bizler çok iyiyiz çok şükür, herşey yolundaymış 🤲🏻
Kız sen özelde lab teknikeri değil misin? Nasıl bu kadar yoğun olabiliyorsun…
Ben devlet hastanesinde bi ara biyokimyada çalıştım. Covid dönemiydi.. Herkes canı sıkılıyordu ama makineler fıldır fıldırdı😄
Yok ben biyologum devlette ama yoğun ya baya hastaneye göre değişir canim eleman çok verir sıkılırsın eleman az verir yorulursun hasta az gelir sıkılırsın değişir yani canims=)

Doldursun espummmmm amiiinnn Haftaya kalp sesini aldığın ultrason kağıdını burada görmek istiyorum:KK200::KK60::KK60:
Amin insallah kuzum, 2 hafta sonra🙏🏻🥰 Darisi tez zamanda basina, insallah TRye donemeden daha guzel haberi alirsin 🙏🏻
Benim gibi kısa seninde döngün.gerçi benim artık ekstra kısaldı 😮‍💨 bende bu femaradan sonra feleğin şaştı düzenim alt üst oldu diye düşünüyorum. Dediği in gibi her kür ya da her ilaç vs herkese aynı şekilde iyi gelmiyor maalesef..sen kendi hayat akışını devam ettir,kafan derslerle meşgul olunca bu konuyu daha az düşünür ve belki stresten uzak kalınca bir mucize olur😊 nasip herşey..

Bende kızımı central hospital da doğurmuştum.2012 Ekim ayıydı.fatma hoca vardı yanlış anımsamıyorsam,ilgili bir kadındı. Hala orada mı bilmiyorum ama hastane o günün şartlarında doğum için steril temiz bir ortam sunmuştu.

Ah canımcım çok sevindim. Beklediğim inandığım harika bir haber🥰 kalbini duyduğun sonra cinsiyetini öğrendiğin sonra tekmesini hissettiğin nice güzel haberlere canım🤗🤗

Canım bende izmit teyim.😇 hangi doktorun takibindesin merak ettim?
Cokk tesekkurler canim, insallah🙏🏻 Darisi basina en kisa zamanda🙏🏻
💞💞 Sizin de zamaniniz cok yakindir insallah canim, Rabbim nasip etsin daha fazla yormadan🙏🏻
Çok tebrik ederim 🥰💕
Cok tesekkurler darisi basina canim🥰
Gozunaydin olsun canimm🤗🤗🤗
Coook tesekkur ederim canim, saglikl ilerlesin insallah🙏🏻🧿

Herkese merhaba. Bilenlerin yardimina ihtiyacim var. bu sabah doktora gittim 6+1 haftalik dedi kese boyutuna gore fakat yolk gorunmedi. Haftaya tekrar kontrol edelim goremezsek bos gebelik diyecegim dedi. Bu haftada gorunmemesi normal mi? Kalp atisi goruluyormus normalde bu haftada. Cok endiseliyim :(

kızlar selam, en son bu gruba ramazanda yazmıstım fsh ım 30 cıkmıstı ve 2 ay bebek düşüncesine ara verdik buralara pek gelmedim. yaptıklarımı yazmak istedim, hem benim gibi yuksek fsh düşük amh olanlar icin umut olsun.

son ay fsh 12.5 , e2 20den düşük, lh 8 degerlerimle hamile kaldım. diger degerlerim de normal aralıklardaydı. amh ım oldukca düşük.

son gittigim doktor resveratrol yazdı, günde 200 mg, Ocean marka kullandım
Nutraxin multivitamin for women
Venatura q10 200 mg
Krilom omega3
Venatura D3K2 - ben 58 kilo oldugum icin her gün 6 damla kullandım - her 10 kilo icin 1 damla
Goodday dimplus - adetin 15.gününe kadar kullandım
Bromelain 500 mg - adetin 15.gününden sonra kullandım

bu vitaminleri düzenli 6 aydır kullanıyorum. D vitamini, Dimplus ve Bromelain i son 3 aydır kullanıyordum. hepsi maliyet tabi en az 600-700 tl tutuyordu, venatura nın ürünleri nispeten daha uygun fiyatlı.
Bunlara ek olarak Sepenatural marka arısütü bal polen propolis karışımını kullandım, son 2-3 aydır kullanıyordum ama cok düzenli kullanamadım yine de etkisi olmustur forumlarda hep okuyordum ileri yaş hamile kalmak isteyenler icin etkili oldugunu.
ramazanda 2 kilo vermiştim onu korudum, kilo vermek de iyi birşeymiş hamile kalmaya calısırken, fazla kilonuz varsa vermeye calısırsanız iyi olur.
D vitamini ben birkac aydır kullanıyordum ama son gittigim doktor hatalı kullanmıssın dedi, günde 1 damla kullanıyordum önceden, o ay dogru bir sekilde kullandım, belki onun da etkisi olmustur.
akzer marka hayıtotu, civanpercemi karısık cayı var, onu da adedin ilk 10-12 günü filan kullandım hep.

tabiki nasip, ben elimden geleni yapıp dua ettim, Allah isteyen bekleyen herkese saglıklı evlatlar versin inşallah❤️
Aaaa hayırlı olsun canım❤️ yeni görüyorum, sağlıkla kucağına al 🤲

MaviSasa234 MaviSasa234 bir de covid doneminde bizde otyruyorduk o sira korkudan gelmiyorlardi pek hastaneye
Ben seni özel hastanede zannediyordum ondan dolayı niye yoğunsun dedim.
Devlet hastanesinde tabiki iş bitmez…
Allah kolaylık versin…
Tatil işini öteleme sakın..
Zihnen rahatlamak gerekiyor bı dönem için..
İş elbetteki kafa dağıtıyor ama bütün stres faktörlerini uzaklaştırmak daha çok rahatlatıyor…

Ben seni özel hastanede zannediyordum ondan dolayı niye yoğunsun dedim.
Devlet hastanesinde tabiki iş bitmez…
Allah kolaylık versin…
Tatil işini öteleme sakın..
Zihnen rahatlamak gerekiyor bı dönem için..
İş elbetteki kafa dağıtıyor ama bütün stres faktörlerini uzaklaştırmak daha çok rahatlatıyor…
Tatile de gitcez inşallah canım 🤗🤗

Herkese merhaba. Bilenlerin yardimina ihtiyacim var. bu sabah doktora gittim 6+1 haftalik dedi kese boyutuna gore fakat yolk gorunmedi. Haftaya tekrar kontrol edelim goremezsek bos gebelik diyecegim dedi. Bu haftada gorunmemesi normal mi? Kalp atisi goruluyormus normalde bu haftada. Cok endiseliyim :KK43:
Belki geç döllenmedir, karından USG ise goremeyebilir, haftaya yine kontrole gidin derim

Hanımlar 22 Temmuz yumurtlama günümdü. Ovulasyonla takip ettim bu ay. 23 Temmuz biraz daha silik çıktı çatladı diye düşündüm, 24 Temmuz yine pik oldu 25 Temmuz tamamen silindi. Hepsini değerlendirdim. Dün yani adete 1 hafta kala sabahtan akşama kadar hafif hafif adet sancısı gibi sancım oldu alt karnımda. Kramp gibi değişik. Akıntı da oldu ve pembe-kahve karışık katı bi akıntı geldi afedersiniz. Sonra akşam da şeffaf akıntının içinde kırmızı kılcal damar gibi seyler vardı pembe kırmızı karışık bişey detay verdim kusura bakmayın hanımlar. Akıntıyla beraber geldi lekelenme şeklinde değildi. Daha da hiç birşey gelmedi ne ağrı var ne baska birşey. Bu arada myom polip enfeksiyon vs yok. Ne olabilir bu sizce hanımlar 😕 dünden beri araştırıyorum birşey bulamadım ☹️ yerleşme olabilir mi bu kadar erken ?

Kizlar Allah razi olsun hepinizden 🙏🏻
Rabbim bana ve hamilelerimize tamamina ermeyi, saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin.🙏🏻🧿
Bekleyen arkadaslarima da o kadar gonulden diliyorum ki Rabbim bir an evvel dualariniza karsilik versin, muradiniza erdirsin, insallah ard arda bol bol yeni hamilelerimizin haberlerini duyalim 🙏🏻🌸🧿
Tüm kalbimden geçen güzellikler geliyor 🥰
İnanmıştım senin için sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah 🎈

Hanımlar 22 Temmuz yumurtlama günümdü. Ovulasyonla takip ettim bu ay. 23 Temmuz biraz daha silik çıktı çatladı diye düşündüm, 24 Temmuz yine pik oldu 25 Temmuz tamamen silindi. Hepsini değerlendirdim. Dün yani adete 1 hafta kala sabahtan akşama kadar hafif hafif adet sancısı gibi sancım oldu alt karnımda. Kramp gibi değişik. Akıntı da oldu ve pembe-kahve karışık katı bi akıntı geldi afedersiniz. Sonra akşam da şeffaf akıntının içinde kırmızı kılcal damar gibi seyler vardı pembe kırmızı karışık bişey detay verdim kusura bakmayın hanımlar. Akıntıyla beraber geldi lekelenme şeklinde değildi. Daha da hiç birşey gelmedi ne ağrı var ne baska birşey. Bu arada myom polip enfeksiyon vs yok. Ne olabilir bu sizce hanımlar 😕 dünden beri araştırıyorum birşey bulamadım ☹️ yerleşme olabilir mi bu kadar erken ?
22 temmuzda döllenme oldu ise 1 hafta sonra rahimde yerleşmeye başlıyor. Olabilir o yüzden..
2-3 gün sonra test yapıp net anlayabilirsiniz.

Back