• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Onlar normal gelişmemiş yumurtladır. Burda önemli olan dominant yumurta.

İğne göbekten yapıldı bana ama koldan da yapılıyormuşç öyle aşı iğnesi gibi değil, insülin iğnesi gibi hissetmiyorsun pek
Üfff bazen bunları öğrenmeden de hayat güzel olurdu diyorum…🥰

Gerçekten tüp bebek kliniğinde çalışsam insanlara yardımcı olurum herhalde 😁🙄🙀

Hoşbuldum 🥰 sürecinin yolunda gitmesini diliyorum 🙏

Hoşgeldin canım, hepimiz bu yola umutlarla çıkıyoruz, böyle olmasını aklımıza bile getirmek istemiyoruz ama bazen başımıza geliyor. Acısıyla tatlısıyla hayatta her şey var. Benim de 9 haftalık kürtajım var, inşallah bundan sonra güzel ilerler her şey bizim için ❤️
Evet kayıplar yaşamış olsak da endişeli ama hep umutla devam ediyoruz yola. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın 🙏

Onlar normal gelişmemiş yumurtladır. Burda önemli olan dominant yumurta.

İğne göbekten yapıldı bana ama koldan da yapılıyormuşç öyle aşı iğnesi gibi değil, insülin iğnesi gibi hissetmiyorsun pek
İşin daha başında olunca böyle denizden çıkmış balık gibi süzük Bi haldeyim işte
Anladım ama biraz sizin adet düzensizliğiniz var neden klomen kullanacaksınız bu kısım net değil. Çünkü femara daha verimli
Bir ilaç diye biliyorum..

Tarlusal konusunda yine ben yardımcı olamıyorum ne yazık ki bunu da denemedim hiç ama kızlar yardımcı olacaktır 🥰
Pcos um oldum olası adet düzenim olmadı.
Şimdi şunu anlamadım siz devlette devam ediyorsunuz doğru mu?
Önce ilaç tedavisi mi olacak? Amh mı düşük sizin? Neden doğrudan aşılama olmadı acaba? Tek tüple ne yazık ki aşılama denerler amh düşük değilse tüpe almazlar hemen ya da eşiniz azospermi ise de doğrudan tüp bebek olur.

Evet devlet ile başladım ilk. Amh 7.03 çıktı. Eşiminde spermiogramda sıkıntı çıkmadı. Bu yüzden belki ilk ilaçla tedaviye başlanılacak. Ama durumu bozam bence pcos olmam. Devlettede direk doktorla muhattap değilsin ki her gittiğinde başka biri oluyo sanırım doktorların doktor yetiştirdiği çömezler bana daha bilgili hocama sorucam fikir alıcam felan dedi.

Alpha lipolic acid ne için veriyorlar canım? Yani neye yarıyor ve kimler için kullanımınuygun biliyor musun?
Ben bir ara sigara cok kullandigim icin, bir gogus profuna sigaranin toksik etkilerini temizlemek icin hangi takviyeleri alabilecegimi sormustum. 4 sey vermisti: alpha lipoic acid, melatonin, NAC ve two per day diye bir multivitamin. Cok detayini bilmemekle beraber antioksidan oldugunu biliyorum canim…

Selizay Selizay müsadenizle ben de gruba dahil olmak isterim ☺️ 1,5 yıllık süreçte birçok arkadaşın ismine aşinayım zaten. Önce doğal yolla 3 ay, sonra 3 kere Femara ve 2 sağlıksız gebelik. 1 düşük, 1 dış gebelik. Tabii aralarda tedavisiz aylar.. sonra klomen ve sıfır başarı. 5 ay kafa tatili ve şimdi tekrar bu ay Femara denemesi. Artık bu yıl güzel haberler paylaşmamız ve anneler topiklerine transfer olup başka şeyler konuşmak dileğiyle 🙏🥰
Bende 3 kere klomen kullandım doktor sonra letu daha iyi kaliteli yumurta geliştiriyor dedi 2 kere de letu kullandım son ayımda tek yumurta gelişmedi bile. Hafif yumurta tembelliğimde var.
En son doktordan femara istedim letuyla aynı grupta aynı ilaçlar dedi olsun dedim onu kullanicam ve 18 ay sonra ilk femara kullanışımda tuttu benimde. İnşallah sizde güzel haberler alırsınız❤❤

Aşılama ile mi oldu gebeliğin acaba?
Devlette olacağı için fazla yumurta oluşursa nasıl bir yol izleniyor ?
Yok benim aşılamam tutmadı. Aşılamadan sonra 2. Kez hsg çektirdim ve femara kullandım tek yumurtayla tuttu.
Aşilamayi özelde yaptirdim gonal f 900 hepsini kullandım iki tane yumurtam vardi bi tanesi 20 mm bi tanesi 17mm di. Bana kağıt imzalattirmadilar ama bildiğim kadarıyla 2 den fazla yumurta olursa imzalatiyorlar

Tedavi iptal olmuyor yani ?.
Devlette mi yaptırmıştın? İğneli mi oldu ve yumurta tepkin nasıldı acaba?
Hayır iptal olmuyor yani şöyle ikiz ya da üçüz bebek olursa hastaneyi suçlama diye imza atıyosun.
Özelde yaptırdım iğneli 2 yumurtam gelişti negatifle sonuçlandı. Şubatta tekrar aşılama yaptıracağım yine özelde ama başka hastanede

Yok benim aşılamam tutmadı. Aşılamadan sonra 2. Kez hsg çektirdim ve femara kullandım tek yumurtayla tuttu.
Aşilamayi özelde yaptirdim gonal f 900 hepsini kullandım iki tane yumurtam vardi bi tanesi 20 mm bi tanesi 17mm di. Bana kağıt imzalattirmadilar ama bildiğim kadarıyla 2 den fazla yumurta olursa imzalatiyorlar
Ben tedaviye başladığım ilk gün imzaladım yani henüz yumurta sayım belli değilken

Hayır iptal olmuyor yani şöyle ikiz ya da üçüz bebek olursa hastaneyi suçlama diye imza atıyosun.
Özelde yaptırdım iğneli 2 yumurtam gelişti negatifle sonuçlandı. Şubatta tekrar aşılama yaptıracağım yine özelde ama başka hastanede
Anladım hayırlısı olsun hakkında umarım çok bekletmez ama sanırım siz de erkek faktörü vardı değil mi?

Ben iki ay femara kullanmıştım ama kısmet olmadı zaten yumurtlama sorunu yoktu..🙁

Allah Allah her hastane de farklı işlem mi uygulanıyor acaba 🤔 burdan bi arkadasin 4 ya da 5 yumurtası vardı onunda aşılamasi iptal olmuştu
Protokoller devlete ya da özele göre değişiyor bence.
Örneğin ben femara kullandığım ay 5 yumurta için çatlatma oldum ve doktorum iptal etmedi. Sonuç hüsran iyi ki de etmedi

Back