- 25 Ağustos 2017
- 5.007
- 6.917
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #1.961
Sağlıkçı olabilirsiniz ama sağlık sektöründe olmadıgınız aşikar…Selamlar ben de sağlık sektöründeyim. Zam oranından bağımsız, Şubat'ta zam yapılacağı herkes tarafından bilindiği için zaten şu an pek çok ilaç depo ve eczacılar tarafından stoklanmış durumda ve satışını yapmıyorlar... ben bazı ilaçları 1,5-2 aydır bulamıyorum.
Bulabildiklerinizi, eğer geri ödemesiz yani cepten parayla alıyorsanız bence de alıp kenara koymanızda fayda var :)
Eczacılar ürün depolayamazlar. Şuan eczacı gruplarının hepsi her yıl olduğu gibi yoka düşen ilaçları hastalar bulmak ile uğraşıyor. Eczacıları bu şekilde suçlayamazsınız. Sektörde olsaydınız zaten aralık ortası ve ocak ortasına kadar hammde alımlarınım noel ve çin tatilleri nedeni ile durduğunu ve buna bağlı olarak tedarik sıkıntısı yaşandığını bilir ve eczacılara çamur atmazdınız.
Bu sene bu konun bu kadar gündemde olmasının sebebi zamların uğramadığı tek yer olması.. Elbetteki zam gelecek ama maalesef sebebi eczacılar değil. Hammadde dışardan getiren firmalardan kaynaklı gelecek.. Her türlü de eczacı zarar edecek çünkü devlet durumu yansıtmamak adına eczacı payını düşürecek..