Kuzu Bulent Hoca Maslak Acibademde… orada heyet raporu gecerli mi emin degilim, biz vakit kaybetmek istemedigimiz icin direk gittik…
Tup bebek 16 bindi ben baslarken - ama fiyat artmis su an 25 bin olmus sanirim.
Onun disinda benim histereskopi 8 bin + orda kullanilan bir jel 3 bin tuttu. Mikrociple sperm secme 2.500 du. Bunlarin da fiyatlari artmistir su an. Cunku hepsini mart ve nisan basinda odedik bunlarin.
En son transfer sirasinda cozdurme maliyeti guncel fiyat 5 bin kusur kalanlari da 5 yil daha donuk saklama maliyeti yine 5 bin kusur odedim.
1.500 tl transfer sirasinda embryo glue diye tutunmayi kolaylastiran bir isleme verdim.
Bunlar hastaneye verdiklerimdi. Bunun disinda ilac maliyetleri var. Ben ilaclara cok para odedim; cunku Acibadem’in protokolunde cok ilac var. yumurta gelistirme evresinde diger merkezlerde 1 ya da 2 cesit igne kullanilirken burda 3 cesit yani gunde 3 igne kullaniyorsun. Ilk gunlerden sonra 4. igne olarak da catlatmama ignesi ekleniyor.
Sadece yumurta toplama evresinde tam hatirlamamakla beraber 15-20 bin arasi bir maliyet oldu.
Yani sanirim biz toplamda 60 bin civarindayiz… Maddi olarak biraz yorduysa da, bunu goze almistik en bastan…