2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bende ikinci el düşünüyorum ama su an istediğim bebek arabası hic yok ikinci elde ya başka marka bakicam ya da bekleyeceğim belki denk gelir diye.

Ben bebek odasını hic düşünmüyorum su an canim. Ikinci el beşik bakarken hep ayni yorumları okudum satmak istiyorlar neredeyse sıfır ayarında. Bebeğim hic yatmadı hep park yatakta bizim yanımızda yattı diye yazıyorlar.
Su an bebek odası için bence erken. Ben zaten iki yaşa kadar beraber yatmayi düşünüyorum eğer bir yıl daha isterse devam ederim. 3 4 yaşında oda kurarim

Babynest ti kendi yatağınıza mı koyuyorsunuz? Ben bizim yatakta yatsın istemiyorum döneriz ederiz zarar veririz bebeğe diye korkuyorum
Ya bu soru sorulmaz inş dedim içimden madem sordum söliyim. Su fotodaki benchten yatak odamda da krem renginden var. Yatağımızın dibine benchi koyup, üstüne de baby nesti koydum. Yanında korumalıkları oluyor zaten baby nestin. O yüzden risk yoktu. Bebekler 3 ay dan sonra donmeye fln başlıyor. 4-5-6 ay civarı( bebegın durumuna göre ) park yatağa geçiyorsun zaten. Park yatağında kademeleri var. Büyüdükçe asagı indiriyorsun kademeyi.

Eklentiler

• image.jpg
    226,7 KB · Görüntüleme: 63
Senin söylediğinde cok mantıklı muhtemelen benim hayalimdeki gibi değil cocuk nasil isterse öyle yasayacaz zaten. Şifonyer veya küçük bir dolap alarakta bu isi çözebilirim aslında.

Kesinlikle aslinda bu daha kullanışlı ama benim yatak odam komple krem rengi o yuzden kararsız kaldım ahşap görüntülü olanlardan.☺
Beyaz veya krem renkle heryere uyum sağlar. Bence bebekler hep sallanmak istiyor. Sallanabilme özelliği de önemli

Biz o aileyiz. Hala yan yana uyuyan yatağa sığmakta güçlük yaşayanlar ağır yaşamlar ama tek yatakta dizisini çekmeye hazırlanıyoruz ama vicdanen çok rahatım. Bebekler emdikten sonra azcık kusuyorlar. Ben gece gündüz gözümün önünde olsun istedim. Seve seve verdim uykularımı. Şimdi yağız Süt istiyor bazen gücüme gidiyor kalkıp süt ısıtmak. Of yağız ya diye söyleniyorum bile farklı odada olsun istemem şimdilik. 3 4 yaş bence de daha uygun

Benim istediğim böyle bir anne yani beşik. Bazıları küçük oluyor bu hem 3 yaşa kadar kullanılabiliyor hem de gördüğünüz gibi korkuluğu çıkarılıp yatağa sabitlenebiliyor☺
Cok sevdim bunu. Ama işine böle yorgan fln alma. Kullanılmıyor onlar ağır olur bebek için.

Yaa maşallah size
Hepimize maaşallah. Biz bayadır uğraştık olmadı bu yaşta sürpriz yaptı bize. Artık olmuyor herhalde tüp bebek yapalım dedik gerek kalmadı. Hep derlerdi kafaya takmayınca oluyor diye vallahi doğruymuş. İnşallah sağlıklı olsun kuzularımız hepimiz burda heyecanlarımızı paylaşalım inşallah.

teşekkür ederim canım ona da bi bakayım
valla baston neymiş puset neymiş daha yeni yeni öğreniyorum o kadar yabancıyım ki internete yazıyorum baston ne zaman kullanılır diye
Yaşlanınca cevabı çıkmadı mi ben henuz baslamadim alışverişe, burdan bilgileri toplayıp ilerleyen zamanda alırım ins

Hastane çıkışı ne kadar süre kullanılıyor? Birde kundak gerekiyor? Bugun denk geldi çok şık kundaklar var ama kullanışlılığı konusunda emin olamadım. Bizimkiler kışın olacagi icin ihtiyac olur mu!!!

Beyaz veya krem renkle heryere uyum sağlar. Bence bebekler hep sallanmak istiyor. Sallanabilme özelliği de önemli
Sağ sol sallanmakta bebeklerin bıngıldak gelişimi açısından önerilmiyor. Hatta adı bile var, sarsılmış bebek sendromu diye. Yenidoğanların gün içindeki uyku süreleri 18-20 saat civarı. Uykuya dalmakta sorun yaşamıyorlar zaten. Asıl olan uyandırıp besleyebilmek. Ki sarılık vs olmasın. Büyüdükçe saklanabilir ana kucakları genelde sallamalı zaten ama öne arkaya şeklinde hafifçe salladığından sorun olmuyor.
Bi de her bebek birbirinden çok farklı. Bebekler anne karnındaki sesi arar diye bi sey okuyup beyaz gürültülü oyuncak ayı aldım, ama oğlum korktu ve ürkerek uyandı. Süpürge sesi, fön sesi bi çok bebeği rahatlatırken oğlumu korkuttu yine. Deneyip yanılmayla öğrenilecek hersey

Haha cok hoşsunuz bende sığmayız diye düşündüğüm için bu anne yani beşikleri sevdim ☺ kesinlikle katılıyorum bebeğin anneyle birlikte uyuması annenin işini çok kolaylaştırıyor bence. Bir de henuz okudugum kitapta yapilan bir araştırmadan bahsetmiş anne yanında uyuyan bebeklerin nefes alış verişleri bile daha düzenliymis☺ kıyamam ben kendilerini daha güvende hissediyorlar kesinlikle.

Battaniye mi iyi olur? Tam kış bebesi olacak ya bizim bebekler alırdım söylemeseydin
Evet canım yumuşacık olanlar var. Ben su nohut olandan ve kadife olandan aldım. Bi tane de peluş battaniye aldım yumuşacık. Çok işimi gördü.

Eklentiler

• image.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 42
  • image.jpg
    102,5 KB · Görüntüleme: 40
Petitoogofrett hayirli olsun canim. Acilisi yaptin bundan sonra elimizde durmayacak gibi.
Benimde bakıp bakıp daha erken diyorum. Ama be kadar erken alsak o kadar iyi bu şartlarda. Saglikla buyurun bebeğinizi
Çok teşekkür ederiz
Bende çok çekindim ama napalım Türkiye şartlarında artık böyle olmalı sanırım
Amin,hep beraber sağlıkla büyüsünler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…