2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Senin söylediğinde cok mantıklı 🤦‍♀️ muhtemelen benim hayalimdeki gibi değil cocuk nasil isterse öyle yasayacaz zaten. Şifonyer veya küçük bir dolap alarakta bu isi çözebilirim aslında.
Şifonyer ya da dolapta almıcam 😀
İkea malm modeli 6 çekmeceli bi şifonyerim var misafir odasında. Onun içinde nevresim havlularım nevresim takımlarım felan var. Onları baza altına kaldırıp orayı da bebeğe ayırmayı düşünüyorum.
Hiç güzellik kavramım da yok bu gibi ürünlerde. Aslında hiçbir üründe. Benim işimi görsün oke 😅
Park yatak alıpta pişman olan hiç görmedim hem yazın ailemizin yanına gittiğimizde de taşırız.
Ne kadar fonksiyonel o kadar iyi benim için.

Gayet mantıklı bence de 🙏🏻🙂 ben de ikinci ele karşı değilim sadece yurtdışında yaşadığım için buradakilerin hijyene ve temizliğe bizim kadar önem vermediğini düşünüyorum. Örneğin çocuğun parktaayakkabısını çıkarıp oynatıyorlar sonra o ayaklarla bebek arabasına bildiriyorlar vs veya çocuğun arabasına kum doldurarak oynamasından rahatsız olmuyorlar. Ben bir de nasıl bi yürek yediysem ikinciyi de istediğim için Bunda alayım ona da kullanırım diyorum 🥰 Türkiye’de insanlar daha temiz bence ikinci el buraya göre daha güvenilir olabilir. Hele yakınımda kuzen arkadaş gibi bildiğim insan olsaydı onlardan alır geçerdim
Ne alırsam alayım güzelce yıkamadan kullanmadım hiç. Oğluma baston puset almıştım satış fiyatı 1000 tlydi o zamanlar ben 2.el 250 tl ye mis gibi tertemiz bulmuştum nerdeyse hiç kullanmamışlardı. İnşallah denk gelir yine öyle temiz eşyalar

Haha cok hoşsunuz😂 bende sığmayız diye düşündüğüm için bu anne yani beşikleri sevdim ☺ kesinlikle katılıyorum bebeğin anneyle birlikte uyuması annenin işini çok kolaylaştırıyor bence. Bir de henuz okudugum kitapta yapilan bir araştırmadan bahsetmiş anne yanında uyuyan bebeklerin nefes alış verişleri bile daha düzenliymis☺ kıyamam ben kendilerini daha güvende hissediyorlar kesinlikle.
Yengem ciddi bir lohusalık depresyonu yaşamıştı ve bebeği hiç istemiyordu yanında. Yengem uyuduğu zaman annem bebeği yengemin ayak ucuna koyuyordu annesinin kokusunu alsın diye. Annesinin yanında olsun diye. Hüüü ağlıcam yine ya 🥹

Sağ sol sallanmakta bebeklerin bıngıldak gelişimi açısından önerilmiyor. Hatta adı bile var, sarsılmış bebek sendromu diye. Yenidoğanların gün içindeki uyku süreleri 18-20 saat civarı. Uykuya dalmakta sorun yaşamıyorlar zaten. Asıl olan uyandırıp besleyebilmek. Ki sarılık vs olmasın. Büyüdükçe saklanabilir ana kucakları genelde sallamalı zaten ama öne arkaya şeklinde hafifçe salladığından sorun olmuyor.
Bi de her bebek birbirinden çok farklı. Bebekler anne karnındaki sesi arar diye bi sey okuyup beyaz gürültülü oyuncak ayı aldım, ama oğlum korktu ve ürkerek uyandı. Süpürge sesi, fön sesi bi çok bebeği rahatlatırken oğlumu korkuttu yine. Deneyip yanılmayla öğrenilecek hersey
Budizz mi almıştınız ben de alayım diyordum şimdi siz yazınca acaba dedim

Evet canım yumuşacık olanlar var. Ben su nohut olandan ve kadife olandan aldım. Bi tane de peluş battaniye aldım yumuşacık. Çok işimi gördü.
Ya benim annem de sanki çocuğumun ankarada bir kış günü ayazda doğacağını bilmiş gibi 10 tane felan yelek örmüş koymuş çeyizime ya ahahha 😅 normalde çok ılıman bi memleketliyiz.

Hastane çıkışı ne kadar süre kullanılıyor? Birde kundak gerekiyor? Bugun denk geldi çok şık kundaklar var ama kullanışlılığı konusunda emin olamadım. Bizimkiler kışın olacagi icin ihtiyac olur mu!!!
Canım sezeryan olacağım gün muayenem vardı iki farklı doktorda. Biri 3200 dedi oğlana, biri daha düşük bi rakam dedi. Cocuk bi doğdu 2.640.
Haliyle yenidoğan kıyafetleri büyük geldi hep. Prematüre kıyafeti aldık. Sonra sıra hastane çıkışlarına geldi. Ben tulumları da hep İngiltere’n nextinkilerden getirdim. Kalıpları büyüktü , baya uzun süre kullandım. Sorun su ki, çok sık kıyafet değiştirmek zorunda kalıyorsun. Hele ben gibi alt üst hep takım olsun , altı başka renk üstü başka desen olmasın dersen baya ihtiyaç oluyor.

Kundak konusunda da, yarım gevşek bi kundağa okey. Ama hamileyken burdaki grubumuzda bi arkadaşın kayınvalidesi bebeği sıkı sıkı kundak yapmış. Vay efendim düzgün biçimli bacaklı olsun diye. Bebekler doğunca 2. Ya da 3. Ay sonu röntgen çekilecekler. Kalça çıkığı vs var mı, orantılı mı kemikler diye. Arkadaşın bebeği inde kalça çıkığı oluşmuş kundaktan. Doktor cok kızmış azarlamiş. Cocuk hastaneye yattı tel mi atel mi bi şeyler takmışlar canı cok yanmış çocuğunun yazıyordu sürekli. Ondan cok korktum ve biz asla kundak yapmadık. Elini kolunu oynatarak bedenini keşfetsin diye

Evet park yataklarda da var anne yani ama park yataklar bana gorsel olarak pek güzel gelmiyor 🙂 ilk bebek olunca biraz da guzel olsun istiyorsun.
Yoyko yu tip olarakta beğendim ama ben güzel duruyor çok değişik park yataklar var. Kış bebekleri olacaklar hafif ve küçük beşik olması rahat olur gündüz salonda gece yatak odasında kendi yatağında uyur. Yazın balkonda terasta yada bir yere gittiğinde yanında götürürsün. Benim oğlumdan kalma ahşap beşiğimde var onu sabit kullanıyorum salonda duruyordu. Park yatak yatak odasında kullandım

hazır konular açılmışken ben de bunu göstermek istiyorum. tecrübeli anneler kullanışlı ve sağlıklı olur mu sizce? ben tamamen görüntüsüne vuruldum😍Eki Görüntüle 3107896
Kesinlikle bebek için alınan en gerekli şey. 4 yeğenim de sallanan ana kucağında büyüdü. Gittikleri her yere götürdüler ve bebek çok seviyor bunu. Kemeri olduğu için dönmesi sorun olmuyo🤗

Ya benim annem de sanki çocuğumun ankarada bir kış günü ayazda doğacağını bilmiş gibi 10 tane felan yelek örmüş koymuş çeyizime ya ahahha 😅 normalde çok ılıman bi memleketliyiz.
Ben el emeği ürünlere bayılırım. Anneciğinin de ellerine sağlık. Ama ben bebeğime el örgüsü yelek pek yakıştıramadım. Bikac tane hediye geldi bana. Bi kere giydirdim, ev bebeği oldu oğlum diye, pişt ev bebeği diye seslendim bi süre 😂😂🙈🙈 babası da çok güldü 🙈 lcwde fln penyeden fermuarlı yelekler var daha sık geldi

Yengem ciddi bir lohusalık depresyonu yaşamıştı ve bebeği hiç istemiyordu yanında. Yengem uyuduğu zaman annem bebeği yengemin ayak ucuna koyuyordu annesinin kokusunu alsın diye. Annesinin yanında olsun diye. Hüüü ağlıcam yine ya 🥹
Bununla ilgili de bi çalışma yapılmış. Annesi gündüz çalışmak zorunda olan bebeklerin, gece ağlamaları artarmış. Gündüz anneyi göremeyen bebek, sırf anneyle vakit geçirmek için, geceleri ağlayıp kokusunu almak istermiş. Ben buna çok içerlemiştim. Lohusalık depresyonu ayrı bi vaka. Rabbim kimseye vermesin.

Canım sezeryan olacağım gün muayenem vardı iki farklı doktorda. Biri 3200 dedi oğlana, biri daha düşük bi rakam dedi. Cocuk bi doğdu 2.640.
Haliyle yenidoğan kıyafetleri büyük geldi hep. Prematüre kıyafeti aldık. Sonra sıra hastane çıkışlarına geldi. Ben tulumları da hep İngiltere’n nextinkilerden getirdim. Kalıpları büyüktü , baya uzun süre kullandım. Sorun su ki, çok sık kıyafet değiştirmek zorunda kalıyorsun. Hele ben gibi alt üst hep takım olsun , altı başka renk üstü başka desen olmasın dersen baya ihtiyaç oluyor.

Kundak konusunda da, yarım gevşek bi kundağa okey. Ama hamileyken burdaki grubumuzda bi arkadaşın kayınvalidesi bebeği sıkı sıkı kundak yapmış. Vay efendim düzgün biçimli bacaklı olsun diye. Bebekler doğunca 2. Ya da 3. Ay sonu röntgen çekilecekler. Kalça çıkığı vs var mı, orantılı mı kemikler diye. Arkadaşın bebeği inde kalça çıkığı oluşmuş kundaktan. Doktor cok kızmış azarlamiş. Cocuk hastaneye yattı tel mi atel mi bi şeyler takmışlar canı cok yanmış çocuğunun yazıyordu sürekli. Ondan cok korktum ve biz asla kundak yapmadık. Elini kolunu oynatarak bedenini keşfetsin diye
Kundak yaparmiyim bilmiyorum sadece bugun dantelli kundak battaniyeleri çok hoşuma gitti 😁 çocuğu dışarı çıkarken hafiften sararım ama mumya gibi sarmaya da hic gerek yok bence teyzem abartmış maalesef 😌

Yoyko yu tip olarakta beğendim ama ben güzel duruyor çok değişik park yataklar var. Kış bebekleri olacaklar hafif ve küçük beşik olması rahat olur gündüz salonda gece yatak odasında kendi yatağında uyur. Yazın balkonda terasta yada bir yere gittiğinde yanında götürürsün. Benim oğlumdan kalma ahşap beşiğimde var onu sabit kullanıyorum salonda duruyordu. Park yatak yatak odasında kullandım
Burda da ahşap eski model beşikler var 😍 kısa sırf hatırası olsun diye almak isterim.

Kundak yaparmiyim bilmiyorum sadece bugun dantelli kundak battaniyeleri çok hoşuma gitti 😁 çocuğu dışarı çıkarken hafiften sararım ama mumya gibi sarmaya da hic gerek yok bence teyzem abartmış maalesef 😌
Al tabiki. Dısarısı için kalın bi tane alırsın, ama kapalı ortamda ihtiyaç olursa hafiflik olarak onları tercih edersin. 3 tane o tarZ olsa yeter. Bu arada hastane çakıllarımın içinde de battaniye var yani. Ben pek alma diyemem arkadaşım al sen hepsinden 😂😂😂 bi de müslinlerden alınacak ince, yazlık

Haha cok hoşsunuz😂 bende sığmayız diye düşündüğüm için bu anne yani beşikleri sevdim ☺ kesinlikle katılıyorum bebeğin anneyle birlikte uyuması annenin işini çok kolaylaştırıyor bence. Bir de henuz okudugum kitapta yapilan bir araştırmadan bahsetmiş anne yanında uyuyan bebeklerin nefes alış verişleri bile daha düzenliymis☺ kıyamam ben kendilerini daha güvende hissediyorlar kesinlikle.
Bebek büyüdükçe uyku süresi azalıyor. Örneğin 20 ser dakılalık 5 uyku uyuyor. O zamanlarda bile hep Yanyana nefes nefeseydik. Büyüdü, uykusu günde 1 e düştü su an mesela. Hala yanında oluyorum. Öyle güzel ve uzun uyuyor ki. O uyurken bende telefon oluyor bazen bende uyuyorum. Kendimi telki ettim zaman zaman. Zamanı geri alamazsın , bu günler geri gelmeyecek. Her anın kıymetini bil diye.
Hatta bi arkadaşım geçenlerde şikayet etti kızının az uykusundan. Ev hanımı kendısı ve eşinin evde cok Yardımcı olduğunu dile getirir hep. Dedim ki, sen de yanında ol cocuk uyurken. Ama canım sıkılıo, ben kalmam öle dedi. Bana garip geldi. Uyku cok önemli bence. Adem güneş diye bi psikolog var 2 yaşına kadar yanından ayrılmayın diyo. Vicdanen evet bence de

Benim de annem hemşire aynı sebepten ötürü kundak olayına çok karşı. Kalça çıkığının önemli bi sebebiymiş bu eskilerin yaptığı sıkı kundaklar. Ben yarım kundak yapmayı düşünüyorum çünkü ilk 3 ayda kundakta anne rahmindeki gibi sarıp sarmalanma hissinin onlara iyi geleceğini okumuştum.

Back