2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Merhaba
Boyunuz kaç? Ben de 50 kg altındayım bugün sordum sıkıntı yok dedi
Kiloya çok takılmayın eğer 39 sizin sağlıklı kilonuzsa.
Ben de mahallenin en mutlu bebeği kitabını okuyorum ilk 3 aydaki ağlama krizlerine ne yapılabileceğini anlatıyor

Aynen annesi sen iyi ol ki ona da iyi bak Benim de aynı ya hazımsızlık ortak problem zaten baş dönmesi halsizlik yuvarlanıyoruz

Merhaba kitap ismi için teşekkür ederim bakacağım :) sizin kilonuz normal sınırlarda mi peki? Boyum 1.56 sanirim 46 kilo olmam lazım.

Ay valla hangisini istemiyor ki ama nedense şu pirinç keki ve siyah fasülye soslu noodleı acayip istiyorum ya. Youtubeda yemek yeme videoları var, açıyorum o siyah fasülyeli erişteyi şapur şupur yiyorlar ya.... Off
O yemeleri cok güzel evet iştahlı iştahlı da
Bende kalmadı o iştah. Zar zor yapıp zar zor yiyorum.

Merhaba kitap ismi için teşekkür ederim bakacağım :) sizin kilonuz normal sınırlarda mi peki? Boyum 1.56 sanirim 46 kilo olmam lazım.
Allah yardımcın olsun canım. Laktozsuz süt deneyebilirsin bende o şekilde tüketiyordum hamilelikten önce bile. Vitaminlerin de tamam nasılsa. Kendi sal biraz. Zaten su dönem geçince rahatlar , canın bi şeyler cektikçe de yemeye başlarsın ufaktan. Cok rahatsız ederse gavisconun double action olanından bi kaşık içebilirsin. Hem reflüye hem gaza iyi geliyor o. İlla ki kilo alacaksın da zaten, baksana mankenler uğraşıyor almamak işin ama onlar bile alıyor illa ki öle düşün.

Insallah çok teşekkür ederim bugün burada baya moral depoladım gaviskon vardi ama action değil. O daha iyi diyorsun yani hemen ona geçeyim o zaman☺☺ bende badem sütü kullanacağım o da kalsiyum deposuymus:) koruyucusuz katkısız buldum Ege'de bir firmada. Laktozsuz sutlerde kutu sut oldugu icin ne kadar fayda verir bilemedim. Pastorize olup laktozsuz olan var midir acaba ? Kutu sutleri sanki süt gibi gelmiyor bana artik çok düşünmek yüzünden mi bilmiyorum:)

Süt için de aynı şeyi düşünebilirsin canım ya da diğer her şey için.

1.55 45 kg
Ama mesela BKI beni de zayıf gösteriyor ama biliyorum ki ben iyiyim asıl onun olması gerektiği kilolara çıkarsam hımbıl ve sağlıksız hissediyorum. Zaten beden kitle endeksi bel çevresi ve yağ kas oranı gibi önemli verileri dikkate almıyor. Ben yurtdışındayım burdaki doktorlar çok takılmıyor boy kilo işine. Ben de şunu düşünüyorum eğer tiroid ya da hormonal bir sıkıntı yoksa ‘niye şu kiloda değil de bu kilodayım’ diye düşündükçe yaşayacağımız stres kendimize ve bebeğimize kilodan daha zararlı

Ama bi dakika sizin zaten kutu süt içmeniz gerek, Türkiye’de hayvancılıkta bakteri riski yüksek açıkta satılan sütleri almayın lütfen. Şuna dikkat edebilirsiniz ambalajlı sütler 2 tür işlemden geçiyor: ya uht ya pastörize. Pastörize olanları uht ye tercih edebilirsiniz. Pastörize süt hani 2-3 gün raf ömrü olup soğukta satılanlar. uht ise açılmadan 6 ay kadar dayananlar ve markette soğuk dolapta değil normal rafta duranlar. Laktozsuz uht var ama pastörize var mı bilmiyorum.

Ne güzel bir isim koymuşsunuz canım bebişe. Minik cırbağa

Evet bende pastörize olup laktozsuz var mi hiç görmedim o yuzden içmiyorum demek istedim.
Açıkta satılan süt normalde de almiyorum ben uzun zamandır sütte içemiyorum gastritim sebebiyle zaten. Hamilelik öncesi de süt ürünleri gaz yapıyordu midemde bırakmıştım. Şimdi başlamak zorunda hissettiğim için badem sütünü tercih edicem ☺

Haklisiniz tabi ama 39 olunca da ister istemez düşünüyorum 46 olsam düşünmezdim de ☺ alırım belki henüz 3 aylık periyottayım.

Merhaba :) bende yeni basladim kitap okumaya.
Doğmamış bebeğin gizli yaşamı adlı kitapla basladim tavsiye üzerine. Rahim hafızasından bahsediyor ve bebeklerin anne karnında 6.aydan itibaren birçok seyi hatırladığını anlatıyor. Daha baska bilgiler de var, genel olarak anne ne kadar sağlıklı mutlu bebeğini istiyorsa o kadar sağlıklı mutlu bebekler doğururuz teması var kitapta. Ben beğendim.
Şimdi de bilinçli bebek, koşulsuz ebeveynlik, doğal ebeveynlik, otuz milyon kelime, kolay doğum kitaplarını sipariş ettim araştırmalarım üzerine ☺

Hemen bakiyorum bu kitaplara cooook teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…