- 17 Nisan 2021
- 4.311
- 4.078
- 83
- Konu Sahibi Mervenur277
- #11.481
Ah canım gitmez olur muyum 2 yıldır bir ayağım hep hastanede neler yaşadım neler. Burası olmasa üstesinden gelemezdim. Hala daha içim daraldığında ilk buraya gelip kendimi deşarj ediyorum. Ben 1 yıl hiç korunmadım pko vardı zaten bekarlığımdan beri adet düzensizliği problemim vardı evlenince düzene girdi.İyi yapmışsın canım doktora göründün mü peki gördüğün bi tedavi falan var mı ? Ben 1 yıl önce gittim kilo verirsem daha kolay hamile kalacağımı söyledi ama üstüne kilo aldım
Sonra işte evliyken bi kez adet olmadım döngü 60 günü falan buldu doktora gittim hem bebek olmadı hemde kist falan mı var kontrol edeyim dedim. 3 ay duphaston kullan olmazsa başka tedavi yaparız dediler 3 ay kullandım olmadı. Sonra klomen çatlatma kullandım 3 ay olmadı doktorum dedi hsg çekelim tüpler tıkanıkmı. Çekildim çok şükür temiz. Sonra eşim dedi aşılama yapalım araştırdık bulduk bir doktor aşılama için gittik doktor bide letu ile deneyelim dedi 3 ay da letu ile denedik olmadı yine aşılama yaptık yine olmadı. Sonra başka doktorda ikinci aşılamayı yaptık onda da tutmadı. Ama iki aşılamamda da çık sorun yaşadı doktorlar 5 dklık işlem bende epey uzadı. Çok acılı kanamalı oldu. Rahim ağzında bir problem oluyordu geçiş zordu. İkinci aşılamamı yapan prof. Aşılamayı bırakıp histereskopi aletlerini hazırlamalarını söyledi arkadaşlarına rahim ağzına kamera sokacaktı kkibir şekilde kanül rahim ağzından geçti rahime aşılama yapıldı. Ama doktor tutmazsa gel histereskopi yapıcam ne engelliyor bir bakalım dedi. Yine tutmadı. Ama sanki tutuyor gibi oldu ya bi heveslendim 13. Gün lekelenme oldu hep 0.2 olan değer 3.6 çıktı.
Neyse histereskopi oldum rahim ağzında kistler var dedi 3 yıl normal olmadıysa bir gün daha zaman kaybetme tüp bebek yapalım sana dedi. Tayin dönemi olmasaydı hemen tüp bebek yaptıracaktım fakat tayinimiz oldu şehir değiştirdim. Memleketteki doktoruma gözüktüm oda hiç stres yapma tüp bebeklik bir durumun yok yaşın çok genç rahimin temiz o kistler herkesde olur eğer çok da dert edersen çok küçük bir işlemle yakarız o kistleri falan dedi beni biraz rahatlattı 3 ay tedavi falan görme kendiliğinden olur dedi ama üzerinden 5 ay geçti olmadı geçen ay tekrar aşılama yaptıracağım Memlekete ki doktoruma kontrol oldum ilaç raporunu yazdı ilaçları alın gelin ben hazırlayayım dedi ama biz o gün ilaç bulamadık akşamına acillik oldum ağır antibiyotik verildi. Aşılama iptal oldu falan. Ay kız ağzım açılınca durmuyorum yazıyorum da yazıyorum