2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Bir yere gittiğinizde uyku düzeniniz bozuluyor mu? Cumartesi günü kayınvalidemlerdeydik. Öğlen 2 saat uyumuştu uyandıktan sonra gittik. Sonraki uykusunu orada uyuyamadı dalamadı bir türlü. Son zamanlarda akşam 9 civarı uyuyor. 7 gibi şekerleme yaptı yarım saat kırk dk kadar. Uyanınca eve geldik normal saatinde uyudu sorun yok. Ama iki gündür tek uyku yapıyor. Bugün de aylar sonra ilk defa akşam 7 buçukta uyudu. Kesin uyanacak ve uyumayacak diye korkuyordum ki uyandı ve geri uyudu. Bu sefer de sabahın kör vakti uyanır diye korkmaya başladım 😂😂 Bu saatlerde yatıp da sabaha kadar uyuyan bebecikleriniz için erken uyanmıyor derseniz rahatlayacağım 😅😅 Erken uyanırsa yarın iki uykuya geçer mi geçmez mi... Geçmezse o zaman ne yaparııımm kafamda deli sorular
Canım tabi kiii bozuluyor, ben geç yatırmaya direniyorum ama bazen 8 de uykusu geliyor yatıyor gene de hemen hemen hep kalktığınsaatte kalkıyor

Bir yere gittiğinizde uyku düzeniniz bozuluyor mu? Cumartesi günü kayınvalidemlerdeydik. Öğlen 2 saat uyumuştu uyandıktan sonra gittik. Sonraki uykusunu orada uyuyamadı dalamadı bir türlü. Son zamanlarda akşam 9 civarı uyuyor. 7 gibi şekerleme yaptı yarım saat kırk dk kadar. Uyanınca eve geldik normal saatinde uyudu sorun yok. Ama iki gündür tek uyku yapıyor. Bugün de aylar sonra ilk defa akşam 7 buçukta uyudu. Kesin uyanacak ve uyumayacak diye korkuyordum ki uyandı ve geri uyudu. Bu sefer de sabahın kör vakti uyanır diye korkmaya başladım 😂😂 Bu saatlerde yatıp da sabaha kadar uyuyan bebecikleriniz için erken uyanmıyor derseniz rahatlayacağım 😅😅 Erken uyanırsa yarın iki uykuya geçer mi geçmez mi... Geçmezse o zaman ne yaparııımm kafamda deli sorular
7.30 da uyuyan bebek mi? 😄🧿 Maşallah

Benim bebeğim 11 den önce uyumuyor, sabahta 8 gibi uyanıyor tabi gece kaç kez uyanıyor saymıyorum bile

Kızlar demir ne kullanıyorsunuz? Bestiron kullanıyordum, bugün bitti. 1 yaşa kadar mı kullanmak lazım?

Gece beslenmesini kesen var mı? Nasıl yapabilirim? Mamayı kavuşturana kadar kıyametler koparan bir bebeğim var, gündüz mama yemez sadece ek gıda alır onu da son 1 haftadır zorla yiyor. Ağzında bekletiyor, çıkarıyor geçecek diyin lütfen 🤦🏻‍♀️ her besleme saati çok geriliyorum, her yer batıyor

Kızlar demir ne kullanıyorsunuz? Bestiron kullanıyordum, bugün bitti. 1 yaşa kadar mı kullanmak lazım?
Biz de Bestiron kullanıyoruz. 9.ay tahlilleri normal çıktı ona rağmen 1 yaşa kadar devam dedi doktorumuz.
Gece beslenmesini kesen var mı? Nasıl yapabilirim? Mamayı kavuşturana kadar kıyametler koparan bir bebeğim var, gündüz mama yemez sadece ek gıda alır onu da son 1 haftadır zorla yiyor. Ağzında bekletiyor, çıkarıyor geçecek diyin lütfen 🤦🏻‍♀️ her besleme saati çok geriliyorum, her yer batıyor
Uyumadan önce mama alıyor mu? Süresini uzatır belki. Mamaya ağlayacak derece uykudan uyanması sanki açlıktan değil de alışkanlıktan gibi.
Dönem dönem iştahsızlık oluyor bebeklerde hele hastalık geçirmişse. Zorlama, ne kendini yıprat ne bebeğini.

Kızlar ben hamile olduğumu öğrendim🙂 Olumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum🌸

Kızlar ben hamile olduğumu öğrendim🙂 Olumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum🌸
Canım biz zaten konuşmuştuk. Tekrar tebrik ederim. Kolaylıkla gelsin, çok akıllı uslu bir bebek olsun, annesini yormasın çoook amin 🥰 Gebelikte emziren çok kişi var. Oğlun bırakmak istemedikçe ve senin gücün yettiğince emzir 😊 Tahminim bu da erkek bebek, bakalım tutacak mı? 🤔

Canım biz zaten konuşmuştuk. Tekrar tebrik ederim. Kolaylıkla gelsin, çok akıllı uslu bir bebek olsun, annesini yormasın çoook amin 🥰 Gebelikte emziren çok kişi var. Oğlun bırakmak istemedikçe ve senin gücün yettiğince emzir 😊 Tahminim bu da erkek bebek, bakalım tutacak mı? 🤔
Şimdilik aynı şekilde emziriyorum canım bebektede hiç bi uzaklaşma yok gördüğüm sütüm de var ama hafif baş dönmelerim var çok az bulantım da var, kontrolde hepsini sorcam, ben bişe hissetmiyorum cinsiyette şimdilik😅

Biz de Bestiron kullanıyoruz. 9.ay tahlilleri normal çıktı ona rağmen 1 yaşa kadar devam dedi doktorumuz.

Uyumadan önce mama alıyor mu? Süresini uzatır belki. Mamaya ağlayacak derece uykudan uyanması sanki açlıktan değil de alışkanlıktan gibi.
Dönem dönem iştahsızlık oluyor bebeklerde hele hastalık geçirmişse. Zorlama, ne kendini yıprat ne bebeğini.
Evet uyumadan mama yiyor, gece de 3 saatte bir istiyor. Geceleri mamaya çok düşkün ama gündüz ağzına sokmuyor ek gıda veriyorum onu da ağzında bekletiyor

7.30 da uyuyan bebek mi? 😄🧿 Maşallah

Benim bebeğim 11 den önce uyumuyor, sabahta 8 gibi uyanıyor tabi gece kaç kez uyanıyor saymıyorum bile
O gün tek uyku yaptığından galiba öyle oldu. Gerçi dün de tek uyku yaptı ama yine 9'da uyudu. Zaten iki gün üst üste aynı düzen gitse şaşacağım. Ya gündüz uykusunun saati değişir ya sayısı değişir. Sabahları standart bir saati yok 1.5 2 saatlik bir yelpazesi var 7 de de uyanabilir 9 da da. Bazen kendisi uykuya dalar bazen neler denesem de dalamaz... Hiçbir rutinimiz olmuyor olamıyor. Bi gün yaptığını başka gün yapmaz bizim de sorunumuz bu. Geçen karnını hafif ovarak uyuttum hoşuna gitti mutlu mutlu uyudu. Ertesi gün kızıp reddetti neredeyse dövecek 😂😂

Sağlıcakla gelsin canım. Kendine lütfen dikkat et 🌺 güzel vitaminler al ihmal etme. Hem emziriyorsun hem yeni bebiş ikisi birden seni oldukça sömürecekler. Dün okuduğum bir kitapta şunu diyordu, çocuklar kendilerinden yaşça büyük çocuklardan bir şeyler öğrenir ve kendilerini geliştirirler. Yaşça büyük olanlarsa bu sırada liderlik etme oyun kurma gibi özelliklerini geliştirirler. Çocuklar için farklı yaştakilerle zaman geçirmek daha iyidir. Sen iyi ol her şey iyi olur ☺️☺️

Şimdilik aynı şekilde emziriyorum canım bebektede hiç bi uzaklaşma yok gördüğüm sütüm de var ama hafif baş dönmelerim var çok az bulantım da var, kontrolde hepsini sorcam, ben bişe hissetmiyorum cinsiyette şimdilik😅
Aman kuzum yediğine içtiğine vitaminlerine dikkat et 🙏🏻
Evet uyumadan mama yiyor, gece de 3 saatte bir istiyor. Geceleri mamaya çok düşkün ama gündüz ağzına sokmuyor ek gıda veriyorum onu da ağzında bekletiyor
İnşallah geçici bir süreçtir🙏🏻

Ben kestim çünkü çok gazlanıyordu, tuvalet yapma isteği gelince uykusunu açtığını fark ettim. Tekrar emme isteği de buradan geliyordu gaz çıkarmak için emmek istiyordu. Sonrasında uyuduğu için gazlar çıkıyor görünse de aslında birikiyordu. Ve gece emdiği günler gündüzleri daha az emiyormuş bunu fark ettim. Aslında günlük bir kotası var ve gece birazını aldı diye gündüz alamıyor. 4 kez uyanıyordu genelde. Emzirmeyi önce 2 ye düşürdüm. İlk uyanmasında emzirmedim ikincisinde emzirdim üçüncüde emzirmedim gibi. Emzirmediğimde uyanınca ışığı açmadan ayağa kalkıp kucağımda tutardım kendime yaslayıp, kendini bırakınca koyardım yatağına(bazen de direnirdi elbette). Sonraki uyanmasında emzirirdim. Sonrakinde yine ayakta kulağına pışşş diye fısıldardım bu sesi her zaman yaptığım için dikkatini dağıtmıyordu. Birinde emzirip birinde emzirmeden şeklinde 3 4 gece devam edip sonra tek emzirmeye düşürdüm. Sadece sabah 5 gibi uyandığında emziriyordum. Çünkü dikkat ettim onu yapmadığımda pışlamakla uyumuyor illa emmek istiyor. Bir hafta kadar da o şekilde tek emmeye geçtik. Önceki geceler uyandığı saatlerde uyanmaya yine devam etti. Emziğini verdim uyudu uyumazsa da yine emziği varken alıp pışlayıp koydum. Kucağımda uyutmaya çalışmadım en fazla 2 3 dk kadar sakinleşmesini sağlayıp geri koydum. Bazen koyunca ağladı geri aldım aynı şeyleri tekrar ettim. Bugünlerde uyanıp ağladığında emziğini veriyorum uyuyor kucağıma almama gerek kalmadan. Benim bebeğimde böyle oldu her bebek farklı, sadece hissetmeye çalıştım hızlı gitmeden ona uyum sağlayarak nasıl yapabilirim diye. Sayı olarak azaltamıyorsanız süreyi azaltmaya çalışabilirsiniz. Önden emsin sonra emzik verin mayışınca yatağına koyun gibi. Emzirmeyeceğim dediğim ama emmek için direndiği zamanlar bunu yapıyordum.
Bir de gece geç uyuyor demiştiniz geç uyuyan bebekler uykuda acıktığı için değil de alışkanlıktan uyanıyor. Oda ısısı nasıl, üstü kalın veya ince kalıyor mu, rahatsız eden başka bir şey olabilir mi... Gökçe elini yatağın kenarına sürtüyordu el sallar gibi sürekli yapıyordu. Önce uyanıp oynadığını düşünüyordum sonra anladım ki uykusunda yapıyor ama sürttükçe de haşur huşur ses çıkıyor ve kendini uyandırıyor. Ona çözüm buldum ondan da kurtulduk. Faydalı olur umarım 🌸

Sağlıcakla gelsin canım. Kendine lütfen dikkat et 🌺 güzel vitaminler al ihmal etme. Hem emziriyorsun hem yeni bebiş ikisi birden seni oldukça sömürecekler. Dün okuduğum bir kitapta şunu diyordu, çocuklar kendilerinden yaşça büyük çocuklardan bir şeyler öğrenir ve kendilerini geliştirirler. Yaşça büyük olanlarsa bu sırada liderlik etme oyun kurma gibi özelliklerini geliştirirler. Çocuklar için farklı yaştakilerle zaman geçirmek daha iyidir. Sen iyi ol her şey iyi olur ☺️☺️
Çok teşekkür ederim canım yarın randevu aldım gidip doktora danışacağım vitamin vs bir an önce başlayacağım, amin hepimizin evladı iyi olsun iyi olalım onlar güzel yetiştirelim inşallah 🥰

Kizzzzz ben yeni gördüm mesajı 🤣💕🍀💕
Ayy maşallah çok sevindim vLa sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim 💗
Hiç de olumsuz yorum yapacak bir durum yok beraber büyürler işte ohh mis biraz zor olacak ama sonrası rahat olur. .

Hiç de olumsuz yorum yapacak bir durum yok beraber büyürler işte ohh mis biraz zor olacak ama sonrası rahat olur. .
Canım sormaya da çekiniyorum gittiniz mi doktora kızın için?

Canım sormaya da çekiniyorum gittiniz mi doktora kızın için?
Aaa estağfurullah ne çekinmesi her konuda rahat ol 😘
Yok gidemedik malesf o kadar kâr yağmış ki anlatamam. Gitmeye korkuyorum yollar aşırı buzlu oluyr:/. Bı ara da havalar iyiydi de eşim yurtdışına çıkmıştı tek gidemedim kaldı öyle. inşallah bi aksilik çıkmazsa haftaya gideriz. Gerçi ben hep önümüzdeki hafta diom bi türlü nasip olmadı gitmek.
Papatya0593 Papatya0593 Canm sizde gidicektiniz 9. Ay da boynu için gittiniz mi oğlunun durumu nasıl ?;

Aaa estağfurullah ne çekinmesi her konuda rahat ol 😘
Yok gidemedik malesf o kadar kâr yağmış ki anlatamam. Gitmeye korkuyorum yollar aşırı buzlu oluyr:/. Bı ara da havalar iyiydi de eşim yurtdışına çıkmıştı tek gidemedim kaldı öyle. inşallah bi aksilik çıkmazsa haftaya gideriz. Gerçi ben hep önümüzdeki hafta diom bi türlü nasip olmadı gitmek.
Papatya0593 Papatya0593 Canm sizde gidicektiniz 9. Ay da boynu için gittiniz mi oğlunun durumu nasıl ?;
Havalar çok sert canım haklısın. Güzel haberlerini bekliyoruz 🙏🏻

Canım amiiin çok teşekkür ederim, yarın randevu aldım bakalım inşallah sağlıklıdır

X