2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bana da antibiyotik ve ağrı kesici verdi sonuçta ameliyat olduğu in enfeksiyon riskine karşı antibiyotik hep veriyorlar bende yeni yeni toparlamaya başladım ayağa daha rahat kalkıyorum vs ağrın oldukça ağrı kesici de iç bebeğe zararı olur vs diye korkma ben ilkinde ağrı içinde yattım bebeğe zararı olacak diye içmedim çünkü

Bu aksam hastanede oglusumla.kalıyorum 2 saatte bir emzir dedi ebe 2 kere emdi 2 saat arayla ama simdi uyamdiramiyorum neyaptiysam uyanmadi sizler boyle.durumlarda neler yapiyorsunuz

Emme sureniz nekadar oluyo acaba yani toplamda kac saat yada dakka emiyo
Ben tamamen acemiyim sanırım hiç saatimiz dakikamız yok emiyor altına yapıyor uyuyor mecbur altını alıyorum uyanıyor yine emiyor yine ıkınmalar altına yapmalar sürekli alt alıyorum emziriyorum nasıl düzen kurucam anlamadım

Benim ikinci dogumum ama hastanede yatma suresi oldugy icin tamamen acemi oldum kizimda neyaptıgimi hic hatirlamiyorum emme suremiz minumum 10 maksimum 20.25 dakika ebeye soruyorum normal doydugunda memeyi almaz diyir cisli kakali bez cıkiyorsa tamam diyor

Benim bu kızımdaki reglim 15 gün sürdü. Ve çok anormaldi. İlk kızımdaki reglimide ilaçla olmuştum. Yani reglin normal veya anormal olması bir gösterge değil

Massallah Size Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin.kaç haftalıkken doğdu benimde 2. Hala bekliyorum
39+3te suyum geldi, devami da hizli oldu. Ilki haftasi dolmustu ve suni sanci ile dogum baslamisti ve 25 saat sürmüstü. Bu sefer 3 saatte basladi bitti cok sükür. Darisi size olsun saglikla insallah

Evet ya uykusuzluga öyle alışmışız ki aliskiniz haklısınız ama ben sağa sola dönerek uyuyamıyorum da sadece sırt üstü yatıyorum ondada ağrılarım var hala;( Sizin melek yoldadır hurma yemek egzersiz gerçekten işe yaradı bende son gün çok yorulmuştum dışarda o gün sabaha karşı suyum geldi. Sezeryan olcagimi yüzde yüz bilseydim tabi o gün kendimi o kadar yormazdim çok yorgun girdim operasyona bide uykusuzluk eklenince keşke uykumu alıp dinlenip görseydim diyorum Ben çok zorlanıyorum agridan yataktan kalkarken yatarken kabus gibi;( birde sütum geliyor doktor her iki saatte çocuğu kalkıp emzir dedi ama iki saate bir emzirme işine tam alışamadım goguslerim ağrımaya başladı sağmam gerekiyormuş herşey cok büyüyor gözümde çünkü tam dogrulamiyorum yamuk yumuk bir haldeyim ve hala büyük tuvalete çıkmadım sanırım o etkiliyor birazda

Kızlar benim kizin idrarinda kırmızı leke gorduk doktor sütünüz ya yetmiyor yada az emiriyorsunuz dedi.benim sütüm çok geliyor aslında sorun yaşamıyorum ama 2saatte bir emzirme olayına tam uyamadim sanırım;( şimdi göğüslerim taş givi olmaya ve ağrı olmaya başladı

Hayırlı olsun bebeğin. 2 saatte bir mi uyanıyor? Taş gibi oluyorsa bebek de ememez, mastit de olursun Allah korusun. Emzirdikten sonra sütünü sağıp bebeğine verebilirsin. İlk 3-4 gün turuncumsu leke hemen her bebekte olur. Yenidoğanlarda çiş kritalize oluyor çünkü. Aktif emiyor mu 2 saatte bir? Yutkunma seslerini net olarak duyuyor musun yoksa hemen memeyi sadece tutmaya mı başlıyor?

Bence saat tutmayın sık sık emzirin iki saat dedikleri en geç iki saatte bir olması gerek diye biliyorum benim oğlum neredeyse yarım saatte bir memedeydi çok şükür sarılıkta olmadık kilo alımımızda iyi

Ben depresyona girdim galiba.
Çok normal. Ben şu an ilk doğumumu anımsıyorum hep. Resmen depresyondaymışım. Bebek nefes alıyor mu diye kontrol etmeler, bebekli hayata asla adapte olamamak, meme uçlarım çok acıyordu emzirirken, alttan kesim var bırak dokunmayı yıkanırken su tutamıyorum tramva olmuş. Herkesin kucağına aldığında gelen o ulvi hisler bana gelmedi mesela ilk doğumda bunu bile o kadar kafama takmıştım ki. Uykuların kayıyor, günlük rutinlerin tamamen değişiyor, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorsun. Sürekli yetersizlik hissi.

Bir daha hiç özgür olamayacakmış gibi hissetmiştim ben. Ama gerçekten hepsi geçip gidiyor. Zor ama bitiyor bu dönemler. En zor dönemleri yenidoğan dönemleri. Büyüdükçe alışıyorsun, çok seviyorsun ve kolaylaşıyor.

Cnm çok tsk ederim ben ilk iki gün malesf çok sık emziremedim sanırım ondan dolayı oldu . Bir de sütum olmasına rağmen sürekli komposto meyve sulari maltana gibi iciceklere maruz birakilmiyorum ailemiz sağolsunlar sütüm bol olsun diye acaba sürümü fazla arttırmış olup az emzirmekren mi oldu bilmiyorum. Turuncu leke ile ilgili yazdiginiz içimi rahatlatti bin şükür çok tşk ederim valla doktor eğer devam ederse siz hemen takviye başlayın dedi. ben başlamak istemiyorum çok çok az çünkü

Annemde bizi çok sık emzirmis bende kendimi buna zorlasam iyi olcak çünkü sertlesme oldu göğsümde sanırım kanallarım tikaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…