- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #16.321
Bana da antibiyotik ve ağrı kesici verdi sonuçta ameliyat olduğu in enfeksiyon riskine karşı antibiyotik hep veriyorlar bende yeni yeni toparlamaya başladım ayağa daha rahat kalkıyorum vs ağrın oldukça ağrı kesici de iç bebeğe zararı olur vs diye korkma ben ilkinde ağrı içinde yattım bebeğe zararı olacak diye içmedim çünküKızlar yazamadım kusura bakmayın Çarşamba günü sabah 5bucuk gibi suyum geldi hastaneye 7,lbucuk gibi gittik evde biraz sancılarımi bekledim. Hast. Gittiğimizde 3cm açıklık vardı nst de 100u geçen sancılar vardı suyum gelmeye devam etti ama bebek malesef asagi inmedi .kilosunun 3.5uzeri olmasi suyumun çok azalmasi ve üzerine tekrar Cati muayenesi ile basiklik konuşulunca alttan çok kesi dikiş yersin dedi sezeryan olarak karar verdik.
Sezeryan da eşim ve teyzem de olduğu için rahat geçti diyebilirim ama dikişler beni yordu iki gündür .iki saatte bir emzirme olayına yeni adapte olabildim çok fazla Uykusuzluk yaşadım 2gunde 2saat uyumuşumdur. Süt sorunu yaşamadım masajlar ise yariyor gerckten.yine e bebekten malt içecekleri aldırdım bugün ilk 10gun ne kadar emzirsen o kadar güçlü bağışıklık dedi doktor..
Kızımdan fırsat bulup yazamadım merak eden arkadaşlar olmuş özelden bir süru yazan arkadaşlar çok sağolun burada aile gibi olduk .bundan sonrada bebek ile ilgili yazdıklarınizdan faydalanirim inşallah
Sezeryandan sonra antibiyotik kullandınız mı bana kan sulandırıcı iğne vs de yazdı doktor
Ama sadece göğüsün altında soldaki bir bölümde var ay korktum bende iyice dengemiz bozuldu kötüye yoruyorumPompayla sağabilirsin canım benim de öyle oluyor bebek tam indirmiyor sütü
Yüzünü hafif suyla ıslatıyorum canımBu aksam hastanede oglusumla.kalıyorum 2 saatte bir emzir dedi ebe 2 kere emdi 2 saat arayla ama simdi uyamdiramiyorum neyaptiysam uyanmadi sizler boyle.durumlarda neler yapiyorsunuz
Emme sureniz nekadar oluyo acaba yani toplamda kac saat yada dakka emiyoYüzünü hafif suyla ıslatıyorum canım
Ben tamamen acemiyim sanırım hiç saatimiz dakikamız yok emiyor altına yapıyor uyuyor mecbur altını alıyorum uyanıyor yine emiyor yine ıkınmalar altına yapmalar sürekli alt alıyorum emziriyorum nasıl düzen kurucam anlamadımEmme sureniz nekadar oluyo acaba yani toplamda kac saat yada dakka emiyo
Benim ikinci dogumum ama hastanede yatma suresi oldugy icin tamamen acemi oldum kizimda neyaptıgimi hic hatirlamiyorum emme suremiz minumum 10 maksimum 20.25 dakika ebeye soruyorum normal doydugunda memeyi almaz diyir cisli kakali bez cıkiyorsa tamam diyorBen tamamen acemiyim sanırım hiç saatimiz dakikamız yok emiyor altına yapıyor uyuyor mecbur altını alıyorum uyanıyor yine emiyor yine ıkınmalar altına yapmalar sürekli alt alıyorum emziriyorum nasıl düzen kurucam anlamadım
Benim bu kızımdaki reglim 15 gün sürdü. Ve çok anormaldi. İlk kızımdaki reglimide ilaçla olmuştum. Yani reglin normal veya anormal olması bir gösterge değilBu ay pik görmeden önceki gün piki değerlendirdim çatlama olmadı o yüzden stres oldum ama bı sefer ovu testi yapmayacağım 2 günde bir ilişki olarak devam edeceğim bende bu 3. Ovu testi ovu testleri daha da stres yapıyor beni dediğiniz gibi onu fark ettim çok teşekkür ederim sizlere yardımınıza da benim geçen ay regl kanamam çok tuhaftı hamile kalan arkadaşlarım bizimde öyleydi som regl demişti ama bakalım bi
8 gün olduYa sorma benim de öyle ayaklarım ellerim o kadar şiş ki ayak bileğim yok resmen şişlik hep
kaç gün oldu doğum yapalı benim daha inmedi şişliklerim bir daha tartılmadım 1 hafta olsun öyle tartılayım dedim yeniden
39+3te suyum geldi, devami da hizli oldu. Ilki haftasi dolmustu ve suni sanci ile dogum baslamisti ve 25 saat sürmüstü. Bu sefer 3 saatte basladi bitti cok sükür. Darisi size olsun saglikla insallahMassallah Size Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin.kaç haftalıkken doğdu benimde 2. Hala bekliyorum
Evet ya uykusuzluga öyle alışmışız kiMaşallah annesi uyumak istiyo demek sarılıgı yoksa bı sorun yoktur 3 saat açlığı geçirme yinede elbet normal düzene binecek. Bana doğum yaptığım gece hemşire dedi ki iki saatte uyanmadıysa bir saat daha uyuyabilir Sonuçta bu çocuk gözlerini yeni açtı gece 3 saat uyumasında bir problem yok demişti
Maşallah canım gözün aydın kurtuldun sende ben antibiyotik kullanıyorum hala ve,aktif emziriyorum ilk iki gün bende hiç uyımadım ama heyacandan uyku tutmadı hep bebeğim deydi gözüm sonradan uyumaya basladım az,da olsa artık alıstık zaten uykusuzlıga hamileliğin son iki ayı hiç uyumsmıştık hatırlasana☺
Sizin melek yoldadırMaşaAllah canım. Geçmiş olsun hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin. Sağlıkla sıhhatle ikinizdr çıkmışsınız hastaneden daha güzeli ne olanilir.bende benim kızı bekliyom bir gelmedi. İlk kızım 39+0 da doğmuştu. Buda o vakitmi doğacak bilemedim. 2 günüm kaldı 39+0 a.
Ben çok zorlanıyorum agridan yataktan kalkarken yatarken kabus gibi;( birde sütum geliyor doktor her iki saatte çocuğu kalkıp emzir dedi ama iki saate bir emzirme işine tam alışamadım goguslerim ağrımaya başladı sağmam gerekiyormuş herşey cok büyüyor gözümde çünkü tam dogrulamiyorum yamuk yumuk bir haldeyim ve hala büyük tuvalete çıkmadım sanırım o etkiliyor birazdaBana da antibiyotik ve ağrı kesici verdi sonuçta ameliyat olduğu in enfeksiyon riskine karşı antibiyotik hep veriyorlar bende yeni yeni toparlamaya başladım ayağa daha rahat kalkıyorum vs ağrın oldukça ağrı kesici de iç bebeğe zararı olur vs diye korkma ben ilkinde ağrı içinde yattım bebeğe zararı olacak diye içmedim çünkü
Ben doktora sordum yüzünü yıka dediBu aksam hastanede oglusumla.kalıyorum 2 saatte bir emzir dedi ebe 2 kere emdi 2 saat arayla ama simdi uyamdiramiyorum neyaptiysam uyanmadi sizler boyle.durumlarda neler yapiyorsunuz
Benim de sırtını parmak ucuyla sık dediBen doktora sordum yüzünü yıka dedi
Hayırlı olsun bebeğin. 2 saatte bir mi uyanıyor? Taş gibi oluyorsa bebek de ememez, mastit de olursun Allah korusun. Emzirdikten sonra sütünü sağıp bebeğine verebilirsin. İlk 3-4 gün turuncumsu leke hemen her bebekte olur. Yenidoğanlarda çiş kritalize oluyor çünkü. Aktif emiyor mu 2 saatte bir? Yutkunma seslerini net olarak duyuyor musun yoksa hemen memeyi sadece tutmaya mı başlıyor?Kızlar benim kizin idrarinda kırmızı leke gorduk doktor sütünüz ya yetmiyor yada az emiriyorsunuz dedi.benim sütüm çok geliyor aslında sorun yaşamıyorum ama 2saatte bir emzirme olayına tam uyamadim sanırım;( şimdi göğüslerim taş givi olmaya ve ağrı olmaya başladı
Bence saat tutmayın sık sık emzirin iki saat dedikleri en geç iki saatte bir olması gerek diye biliyorum benim oğlum neredeyse yarım saatte bir memedeydi çok şükür sarılıkta olmadık kilo alımımızda iyiKızlar benim kizin idrarinda kırmızı leke gorduk doktor sütünüz ya yetmiyor yada az emiriyorsunuz dedi.benim sütüm çok geliyor aslında sorun yaşamıyorum ama 2saatte bir emzirme olayına tam uyamadim sanırım;( şimdi göğüslerim taş givi olmaya ve ağrı olmaya başladı
Çok normal. Ben şu an ilk doğumumu anımsıyorum hep. Resmen depresyondaymışım. Bebek nefes alıyor mu diye kontrol etmeler, bebekli hayata asla adapte olamamak, meme uçlarım çok acıyordu emzirirken, alttan kesim var bırak dokunmayı yıkanırken su tutamıyorum tramva olmuş. Herkesin kucağına aldığında gelen o ulvi hisler bana gelmedi mesela ilk doğumda bunu bile o kadar kafama takmıştım ki. Uykuların kayıyor, günlük rutinlerin tamamen değişiyor, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorsun. Sürekli yetersizlik hissi.Ben depresyona girdim galiba.
Cnm çok tsk ederim ben ilk iki gün malesf çok sık emziremedim sanırım ondan dolayı oldu . Bir de sütum olmasına rağmen sürekli komposto meyve sulari maltana gibi iciceklere maruz birakilmiyorum ailemiz sağolsunlar sütüm bol olsun diye acaba sürümü fazla arttırmış olup az emzirmekren mi oldu bilmiyorum. Turuncu leke ile ilgili yazdiginiz içimi rahatlatti bin şükür çok tşk ederim valla doktor eğer devam ederse siz hemen takviye başlayın dedi. ben başlamak istemiyorum çok çok az çünküHayırlı olsun bebeğin. 2 saatte bir mi uyanıyor? Taş gibi oluyorsa bebek de ememez, mastit de olursun Allah korusun. Emzirdikten sonra sütünü sağıp bebeğine verebilirsin. İlk 3-4 gün turuncumsu leke hemen her bebekte olur. Yenidoğanlarda çiş kritalize oluyor çünkü. Aktif emiyor mu 2 saatte bir? Yutkunma seslerini net olarak duyuyor musun yoksa hemen memeyi sadece tutmaya mı başlıyor?
Annemde bizi çok sık emzirmis bende kendimi buna zorlasam iyi olcak çünkü sertlesme oldu göğsümde sanırım kanallarım tikaniyorBence saat tutmayın sık sık emzirin iki saat dedikleri en geç iki saatte bir olması gerek diye biliyorum benim oğlum neredeyse yarım saatte bir memedeydi çok şükür sarılıkta olmadık kilo alımımızda iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?