- 1 Kasım 2018
- 3.327
- 12.342
- 208
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #16.241
Amin canım inşaAllah. Benim bu ikinci gebeliğim ve ikiside yumurtlama takibiyle oldu. bende de pkos var ve düzenli regl olmam. Hatta bu son gebeliğim biraz şansa oldu. Dedim ya çatlamadan önce bir birliktelik yoktu ve çatlamadan 36 saat sonra tek seferlik bir değerlendirme oldu. İnstagramda birgebeningünlüğü sayfası var. Ebru hanım. Takip etmeni tavsiye ederim. Ben ondan çok şey öğrendim. Ve öyle 10 gün değerlendirme diye bişey duymadım. Asıl olan çaglamadan sonra 3-4 gün değerlendirme. İnşaAllah bu tutar. Ama olmazsa mutlaka ebru hanımın video ve tavsiyelerine bak.O zaman Allah hepimizin dualarını kabul edip kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Kesinlikle tomris hanımın notları okunmalı. İlk gebeliğimden doğumdan önce hepsininokuyup notlar almıştım. Elhamdülillah emzirmeyle alakalı problem yaşamadım. Keşke aynı şeyi uyku içinde yapsaymışım.Hanımlar bebeklerin doyma kriterleri:
- çişli ve kakalı bez sayıları
- 10-15 gün içinde doğum kilosunu geri yakalamış olması yeterli.
Oğlum sarılık oldu. Günde 40-50 gram kilo alıyor şu an. Emmesi, sütüm vs gayet yeterli ama yine de sarılık oldu. Bayağı da yükseldi fototerapi aldık. Doktorum dahi mama başlatmadı. Yani sarılık olması kesinlikle sütün yetmediği anlamına gelmiyor. İlk örnek benim.
Zaten bebeğinizin kilo takibini doktorla da yapıyorsunuz. Vücudunuza güvenin. İçimizde kocaman bebek büyüttük sütünü de üretiriz evelallah. Strese sokmayın kendinizi.
Bebeğin memeden ayrılınca uyanması. Sürekli emmek istemesi aç olduğu anlamına kesinlikle gelmez. Tek sakinleşenimizi yer memişler olduğu için öyle. Kendinizden şüphe edip vesveselenmeyin boşuna. Zaten gerçekten sütünüz yeterli gelmiyorsa rutin doktor kontrollerinde anlaşılır.
Sağım yaptığınızda az cc çıkabilir. Sağıma alışkın olmayan memeden süt çıkmaz. Hiçbir makine de bebekler kadar iyi vakum yapamaz zaten. Süt miktarı için de bu yeterli kıstas değil.
Uykusuzluk da mantıklı düşünmemizi engelliyor. İlk defa anne olmak çok zor. Herkes, bütün anneler aynı süreçlerden geçiyor.
Daha önce de bahsetmiştim, yine link bırakıyorum. Tomrisin emzirme notlarını lütfen okuyun. Çok yardımcı notlar. Tomris hanımın kendisi de hekim zaten. Tomris’in Emzirme Notları – 1: Merhaba! - BYBO
Yok canım. Birden bire başlıyor. Keşke öyle bilebilsek. Ya sancın başlar ya suyun gelir yada nişanın.Kızlar normal doğum yapmış annelere bi sorum olucak. Doğumdan önce doğumun yaklaştığını hissetiniz mi? Atıyorum 1 hafta önce 3 gün önce şöyle şöyle olmuştu doğum yaptım diyebileceğiniz bişey oldu mu yoksa birden bire mi başladı
Adet bitiminden sonra 2 günden bir ilişki yaşayın,ben hiç böyle testler yapmadım,akıntıların artdığı zaman ovulasyon döneminizdir,ordan da bile bilirsiniz,ben öyle biliyorum,adet takvimi programları filan boş,doğru göstermiyor bende.Kafanıza çok takmamak çok doğru.Doktora müayineye gitmiştim,doktor olumsuz konuşunca(düşük derecede pko vardı,gelecek adette tahlil ver gel demişdi) bu ay artık olmaz dedim,eşim ne zaman istediğse o zaman birliktelik oldu,2 ya 3 günden bir.Sonuç adetim yine gecikti,adetten 9 gün geçince test yaptım,çünki ihtimal vermemiştim,çünki önceki ay da 39 günden adet olmuştum,anında 2 kırmızı çizgi.Bende bebek 10-11 gün geriden geliyor, ben o ay geç yumurtaladığımı bildiğim için hiç rahatsız olmadım.Şükür bu güne gelip çıktık.Rabbim sizi de tez zamanda sevindirsin.Doktora gittim tüm herşey yapıldı ama 1 senedir evliyim hiç korunmadım tabi önceden ben tamamen yumurtlama günü denk getirceksim vs bilmezdimtam olarak 4 5 aydır deniyoruz açıkçası
Canim ikizlere gore zamaninda dogmuşKizlar ben de dun dogurdum. Bir kiz bir oglan sezeryan ile. Oglan 3 kg, kiz da 2.7 kg gibi dogdular. Dun gayet guzel gecti. Bu sezeryan olanlariniz varsa bu agrilar ne zaman geciyor? Ayaga kalkinca cok agrim var. yatakta oturamiyorum bile.
Bir de sizin sutunuz geldi mi ? Ben 37+3 te sezeryana girdim acikcasi erken dogdulae. Sutum yok gibi geliyor anlayamiyorum. Buradakiler surekli emzir gelecek dediler ama endiselenyorum.
Bir de esim beslenmeseler altlarini islatmazlar merak etme diyor. Bir de cok sakin olur mi diyor ac olan bebek ama ne bileyim kafam karisik
Benim kızım mama alırken daha fazla ve biraz daha katı yapıyordu, anne sütünü artırdığımızdan beri her bezinde kaka var ama çok az. Ama her bezi daha çok çişli. Bence normaldir çiş durumu nasıl?Kızlar bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor oğlum 4,5 kez yapıyor normal mi
İlk gün sütüm gelmedi benim 4. Gün tam olarak gördüm kolostrumu (sarı süt) 37+0 da doğurdum ben de. Eğer çişli bezi varsa doyuyordurKizlar ben de dun dogurdum. Bir kiz bir oglan sezeryan ile. Oglan 3 kg, kiz da 2.7 kg gibi dogdular. Dun gayet guzel gecti. Bu sezeryan olanlariniz varsa bu agrilar ne zaman geciyor? Ayaga kalkinca cok agrim var. yatakta oturamiyorum bile.
Bir de sizin sutunuz geldi mi ? Ben 37+3 te sezeryana girdim acikcasi erken dogdulae. Sutum yok gibi geliyor anlayamiyorum. Buradakiler surekli emzir gelecek dediler ama endiselenyorum.
Bir de esim beslenmeseler altlarini islatmazlar merak etme diyor. Bir de cok sakin olur mi diyor ac olan bebek ama ne bileyim kafam karisik
Kizlar ben de dun dogurdum. Bir kiz bir oglan sezeryan ile. Oglan 3 kg, kiz da 2.7 kg gibi dogdular. Dun gayet guzel gecti. Bu sezeryan olanlariniz varsa bu agrilar ne zaman geciyor? Ayaga kalkinca cok agrim var. yatakta oturamiyorum bile.
Ben biberon kullandım hastanede önce emzirmeye çalışıyordum yarım saat, mememi emiyordu sonra mama veriyorduk yetmeyince. Eve gelince de aynısı oldu meme biberon gibi. Meme reddi yaşamıyoruz biz. Doktor biberon meme reddi yapmaz memeyi aktif emiyorsa dedi. Önce meme sonra biberon verilsin dedi. İlk 2 ay çocuklar her şeyi emmeye çalışır anlamaz dedi.Neredeyse doğduğundan beri sağarak veriyorum çok şükür meme reddi yaşamadım çok düşkün memeye ama maalesef bosaltamior doyamıyor saatlerce emse de. Kaşık biberon da almıştım hastanede ilk sütü onla verdiler ama sonra kullanmadim.
Ben de bu şekilde devammediyorm. Dr. Browns marka biberonu aşırı tavsiye ederim antikolik özellikli. Diğer türlü hem sütüm ziyan olacaktı hem de bebeğimin sarılığı yukseliordu. Ama kendi sütüm bile olsa çevreden gelen baskı ne çok etkiliyor şu dönemde. Hiç sütüm olmayadabilirdi sadece mama vermek zorunda da kalabilirdik. Kulağımı tikasam da en yakinlarimin bile aaaa biberona alismasin seni emmez aaa sağmak çok da iyi birşey değil bla bla sessize almak istiyorum herkesiBen biberon kullandım hastanede önce emzirmeye çalışıyordum yarım saat, mememi emiyordu sonra mama veriyorduk yetmeyince. Eve gelince de aynısı oldu meme biberon gibi. Meme reddi yaşamıyoruz biz. Doktor biberon meme reddi yapmaz memeyi aktif emiyorsa dedi. Önce meme sonra biberon verilsin dedi. İlk 2 ay çocuklar her şeyi emmeye çalışır anlamaz dedi.
Belirti olarak önceden gelen farklı bişey yoktu yaniBenim de çatı ağrım ve adet ağrısı gibi ağrılarım var ara ara da sırtıma bıçak saplanır gibi oluyor nst de sancım çıkmadı ama o yüzden merak ettim
Ve şuan halihazırda 14 kilo almış olan ben74.50 kiloyla hamile kalmistim 80.50 doguma girdim digumdan 1 haftaki kontrolümde 73 düşmüsüm pazarteside 70 kilo dedi saglik ocagindaki veriliyor yani endiselenmeyin arkadaslar buarada toplamda 6 kilo almisim 3 ve bege 3 bana
Ve 24 kilo almış olan benVe şuan halihazırda 14 kilo almış olan ben
Kizima hamileyken bende almıştım çünki hic migde bulantım falan yoktu kizimda 12 kilo aldim bunda cok migdem bulandigi icin fazla birsey yiyemedim seker yuklemesinden sonrada sinirda cikinca doktor kizdi sonrasindada bebek aldi ben almadimVe şuan halihazırda 14 kilo almış olan ben
Ben pek dikkat etmiyorum açıkçası sadeve bol su içiyorum bulgur pilavı da çok süt yapıyormuş diye duydum hemde sağlıklı tüketebilirsinKızlar emzirirken kilo almaktan korkuyorum. Süt yapsın diye habire yiyorumemzirirken kilo verilir mi acaba kalan bı 5 6 kilom var vermek istiyorum emzirme sürecinde. Sizler neler tuketiyorsunuz süt olması için ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?