- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #16.001
Her emzirme sonrası 1 bardak su ve birkaç ceviz yiyin cok faydasi oluyo sütün artmasına bol su süt hurma kuru dut incir kayisi bunlar sütun artmasina yardimci oluyo birde vaktiniz olursa saginben de emziriyorum yeni yeni gelmeye başladı ama az olduğu için çok ağlıyor memede bende mama veriyorum sarılık olmasın diye. Kaç cc mamayı kaç saatte bir yiyor ?
Bende eve geldiğimde ilkinde 5 kilo eksiktim bebek zaten 3700 dü şaşırmıştım baya kii 35 kilo almıştımMaaşallah ben bugün çıktım hastaneden 4 kg eksiğim çok şaşırdım bebek 3 kg zaten neden bu kadar az diye. Ödem gidince o kadar olur mu ki benim de
Sütü en çok artıran şey su ve yeşillik ben günde koca iki kase yeşillik yiyordum sabah öğle akşam birde her emzirmede su iç günde 3-4 litre iç hatta ben süt için en çok ne yapayım deyince doktor bana inekler hep ot yiyo sütü çok oluyor demişti yeşillik mutlaka tüket demiştiben de emziriyorum yeni yeni gelmeye başladı ama az olduğu için çok ağlıyor memede bende mama veriyorum sarılık olmasın diye. Kaç cc mamayı kaç saatte bir yiyor ?
Tam da bahar dönemi taze taze bir sürü yeşillik en lezzetli dönemi bol bol yeriz cnm sağol.incir ve sütü de çok duyuyorum ikisini çektirin smoothe gibi için diyorlarSütü en çok artıran şey su ve yeşillik ben günde koca iki kase yeşillik yiyordum sabah öğle akşam birde her emzirmede su iç günde 3-4 litre iç hatta ben süt için en çok ne yapayım deyince doktor bana inekler hep ot yiyo sütü çok oluyor demişti yeşillik mutlaka tüket demişti
Özellikle dereotu aşırı süt yapıyor
Spinal uyuşma deli gibi ödem yapıyo bileklerim ve,bacaklarım 3 katıns çıktıDoğum yapan arkadaşlar ödeminiz vardıydı, iniyor mu. Bende çok ödem oldu ve hala inmedi hatta biraz daha şişti gibi ayak ve bacaklarım sizde durumlar nasıl ne yapmak lazım
Maşallah nerden nereyeeeHayırlı olsun canım.
Doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsun. Doğum bekleyen arkadaşlarımız da sağlıcakla doğursunlar inşallah.
Biz de bugün 9 günlük olduk. Yavaş yavaş tanıyoruz miniğimle birbirimizi.
Sümüksü kanlı nişan dün gece 12 gibi geldi ama hala sancım yok bugün de ara ara çamurumsu akıntılarım oluyor. 3. Doğum sancısız gitmek istemiyorum bebişin hareketleri iyi. Bu geceyi de geçireyim bakalımSizin dogumunuz başlamış olabilir. Bende de sümüksü kanlı lekeden hemen sonra sancilar gelmeye basladi. Aciklik artinca geliyor o akinti.
Perşembe kontrole gittim doktor hem muayene etti hem de tahlillerimi yaptırdı sıkıntı yok dedi. Sancılarımı bekliyorum istersen Pazartesiye kadar kendi gelmezse suni sancıyla başlatalım 4 kiloya dayanmış 3. Doğum yumuşaman iyi bence açılır dedi ama bilemiyorum napsam kararsız kaldım. Belki de yarın falan başlar doğum bakalım.Nişan gelmesi denir tıkaç gelmiş sizin rahim ağzında olur. Alıntınız yeşilimsi yazdınız diye hatırlıyorum eğer öyleyse bir telefon açıp söyleyin en azından o çok ayrı mukus gibi gelen nişan ayrı bir durum tabi siz bilirsiniz ama mujusun dışındaki bu yeşilimsi akıntı tehlikeli bir şey o nedenle yazdım.umarım herşey yolundadır ve bebek sağlıkla zamanında kollarınıza gelir
Canım senin ilk doğum olacak bir de kızdı diye hatırlıyorum kızlar zamanını dolduruyor. Benim 2. Kız tam 40+1 de doğdu hiçbişey yoktu bir anda gece yoğun kanamayla hastaneye gittim sancısız. 1 gün bekledikten sonra sancı başladı sonra doğdu. Şimdiki de kız 39+3 olduk nişan gelmesine rağmen hala bekliyoruzDoğuma dair gram belirtim yok resmen . 27 28 haftalarda yatakta bile donemiyordum sağa sola kasigima sancı saplaniyordu şimdi noldu böyle anlamadim . Doğuma kaldı 4-5 gün açılma bile yok .
84 kg ile doğuma girdim dogumdan sonra 77 ydim. Simdi de 73 e inmisim 10 günde. Bende diğer oglumda da hızlıca gitmisti kilolar. Ödemim yavas yavas iniyor. Bolca su iç. Ben kuru dut yiyorum avuç avuç belki onun da etkisi oluyordur. Metabolizmam baya hızlandıDoğum yapan arkadaşlar ödeminiz vardıydı, iniyor mu. Bende çok ödem oldu ve hala inmedi hatta biraz daha şişti gibi ayak ve bacaklarım sizde durumlar nasıl ne yapmak lazım
Massallah toplam kaç kilo almistiniz. Ben de şuan 84 oldum. 68 ile hamile kalmistim84 kg ile doğuma girdim dogumdan sonra 77 ydim. Simdi de 73 e inmisim 10 günde. Bende diğer oglumda da hızlıca gitmisti kilolar. Ödemim yavas yavas iniyor. Bolca su iç. Ben kuru dut yiyorum avuç avuç belki onun da etkisi oluyordur. Metabolizmam baya hızlandı
69 la hamile kaldım. 15 kg aldim toplamMassallah toplam kaç kilo almistiniz. Ben de şuan 84 oldum. 68 ile hamile kalmistim
Hadi inşallah tez zamanda doğum olurSümüksü kanlı nişan dün gece 12 gibi geldi ama hala sancım yok bugün de ara ara çamurumsu akıntılarım oluyor. 3. Doğum sancısız gitmek istemiyorum bebişin hareketleri iyi. Bu geceyi de geçireyim bakalım
Perşembe kontrole gittim doktor hem muayene etti hem de tahlillerimi yaptırdı sıkıntı yok dedi. Sancılarımı bekliyorum istersen Pazartesiye kadar kendi gelmezse suni sancıyla başlatalım 4 kiloya dayanmış 3. Doğum yumuşaman iyi bence açılır dedi ama bilemiyorum napsam kararsız kaldım. Belki de yarın falan başlar doğum bakalım.
Canım senin ilk doğum olacak bir de kızdı diye hatırlıyorum kızlar zamanını dolduruyor. Benim 2. Kız tam 40+1 de doğdu hiçbişey yoktu bir anda gece yoğun kanamayla hastaneye gittim sancısız. 1 gün bekledikten sonra sancı başladı sonra doğdu. Şimdiki de kız 39+3 olduk nişan gelmesine rağmen hala bekliyoruzSağlıkla gelsinler inşallah
Nasılsın canım iyimisin devam ediyor mu hala? .. eğer devam ediyorsa bı Dr a gozuk.Kızlar 5 dk arayla kasılmam var ağrım sancım yok yatıyorum yataktan hiç kalkmadım daha bebek toplanıyor bi süre öyle kalıyor gevşiyor 5 dk arayla 4 kez oldu endişelenmeli miyim haftam 36+5
Bende bugün 6. Günüm doğum yapalı hastaneye gitmeden önce de tartıldım bugünde 5.5 kilo gitmiş.Maaşallah ben bugün çıktım hastaneden 4 kg eksiğim çok şaşırdım bebek 3 kg zaten neden bu kadar az diye. Ödem gidince o kadar olur mu ki benim de
Bende Spinal hiç ödem yapmadı.Spinal uyuşma deli gibi ödem yapıyo bileklerim ve,bacaklarım 3 katıns çıktı
Maşallah nerden nereyeeebizde 3 günlüğüz herşey çok yeni
Kasılma da doğum belirtisi olabilir. Ben nst çekilirken kasılma olduğunda sancı oluyordu imkanınız varsa doktorunuzla görüşünKızlar 5 dk arayla kasılmam var ağrım sancım yok yatıyorum yataktan hiç kalkmadım daha bebek toplanıyor bi süre öyle kalıyor gevşiyor 5 dk arayla 4 kez oldu endişelenmeli miyim haftam 36+5
Biraz evin içinde dolaştım geçti gibi takip ediyorumNasılsın canım iyimisin devam ediyor mu hala? .. eğer devam ediyorsa bı Dr a gozuk.
Nst deyken böyle olduğunda sancım çıkmıştı evet ama 40 50 arasındaydı doktor da iyi deyip gönderdi zatenKasılma da doğum belirtisi olabilir. Ben nst çekilirken kasılma olduğunda sancı oluyordu imkanınız varsa doktorunuzla görüşün
Ben su an ne durumdayim bilmiyorum 10 gun olacak dr a gitmeyeli. Pazartesi cagirdi. 40+1 olduk herhangi bir belirti yok simdilik. Kanala indi mi inmedi mi arada agrilarim oluyor ama duzenli bir kasilma vs yok henuz. Bebek de cok hareketli bu arada hep oyleydi hala ayni o yuzden acaba kanala inmemis olabilir mi diyorumKızlar 38+5 im bugün randevum vardı bebeğin başı çatıya yerleşmemiş daha dedi normalde 36 37 gibi yerleşmesi gerekir dedi benim gibi olup doğumunun başlaması 40 haftayı geçen var mı ? Yani 41 i bulan yada dolduran?
Metabolizmaniz kuru duttan dolayi mi hizlandi?84 kg ile doğuma girdim dogumdan sonra 77 ydim. Simdi de 73 e inmisim 10 günde. Bende diğer oglumda da hızlıca gitmisti kilolar. Ödemim yavas yavas iniyor. Bolca su iç. Ben kuru dut yiyorum avuç avuç belki onun da etkisi oluyordur. Metabolizmam baya hızlandı
Ne güzel ben çok fenayımBende Spinal hiç ödem yapmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?