• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
ben de emziriyorum yeni yeni gelmeye başladı ama az olduğu için çok ağlıyor memede bende mama veriyorum sarılık olmasın diye. Kaç cc mamayı kaç saatte bir yiyor ?
Her emzirme sonrası 1 bardak su ve birkaç ceviz yiyin cok faydasi oluyo sütün artmasına bol su süt hurma kuru dut incir kayisi bunlar sütun artmasina yardimci oluyo birde vaktiniz olursa sagin

Maaşallah ben bugün çıktım hastaneden 4 kg eksiğim çok şaşırdım bebek 3 kg zaten neden bu kadar az diye. Ödem gidince o kadar olur mu ki benim de 🤣
Bende eve geldiğimde ilkinde 5 kilo eksiktim bebek zaten 3700 dü şaşırmıştım baya kii 35 kilo almıştım 😂 40.günde 15 kilo gitmişti bile sonra 2 daha gitti 1 ayda bebeğim 3 aylıkken 17 kilo vermiştim bile ☺️ şişlik oluyor baya merak etme 40 ın çıkınca çok fazla gitmiş oluyor bir de 10-12 kilo civarı aldıysan eğer en geç 1-2 aya eski kilona dönüyorsun

ben de emziriyorum yeni yeni gelmeye başladı ama az olduğu için çok ağlıyor memede bende mama veriyorum sarılık olmasın diye. Kaç cc mamayı kaç saatte bir yiyor ?
Sütü en çok artıran şey su ve yeşillik ben günde koca iki kase yeşillik yiyordum sabah öğle akşam birde her emzirmede su iç günde 3-4 litre iç hatta ben süt için en çok ne yapayım deyince doktor bana inekler hep ot yiyo sütü çok oluyor demişti yeşillik mutlaka tüket demişti 😂😂
Özellikle dereotu aşırı süt yapıyor ☺️

Sütü en çok artıran şey su ve yeşillik ben günde koca iki kase yeşillik yiyordum sabah öğle akşam birde her emzirmede su iç günde 3-4 litre iç hatta ben süt için en çok ne yapayım deyince doktor bana inekler hep ot yiyo sütü çok oluyor demişti yeşillik mutlaka tüket demişti 😂😂
Özellikle dereotu aşırı süt yapıyor ☺️
Tam da bahar dönemi taze taze bir sürü yeşillik en lezzetli dönemi bol bol yeriz cnm sağol.incir ve sütü de çok duyuyorum ikisini çektirin smoothe gibi için diyorlar

Doğum yapan arkadaşlar ödeminiz vardıydı, iniyor mu. Bende çok ödem oldu ve hala inmedi hatta biraz daha şişti gibi ayak ve bacaklarım sizde durumlar nasıl ne yapmak lazım
Spinal uyuşma deli gibi ödem yapıyo bileklerim ve,bacaklarım 3 katıns çıktı
Hayırlı olsun canım.

Doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsun. Doğum bekleyen arkadaşlarımız da sağlıcakla doğursunlar inşallah.

Biz de bugün 9 günlük olduk. Yavaş yavaş tanıyoruz miniğimle birbirimizi.
Maşallah nerden nereyeee🥺 bizde 3 günlüğüz herşey çok yeni 🙂

Sizin dogumunuz başlamış olabilir. Bende de sümüksü kanlı lekeden hemen sonra sancilar gelmeye basladi. Aciklik artinca geliyor o akinti.
Sümüksü kanlı nişan dün gece 12 gibi geldi ama hala sancım yok bugün de ara ara çamurumsu akıntılarım oluyor. 3. Doğum sancısız gitmek istemiyorum bebişin hareketleri iyi. Bu geceyi de geçireyim bakalım
Nişan gelmesi denir tıkaç gelmiş sizin rahim ağzında olur. Alıntınız yeşilimsi yazdınız diye hatırlıyorum eğer öyleyse bir telefon açıp söyleyin en azından o çok ayrı mukus gibi gelen nişan ayrı bir durum tabi siz bilirsiniz ama mujusun dışındaki bu yeşilimsi akıntı tehlikeli bir şey o nedenle yazdım.umarım herşey yolundadır ve bebek sağlıkla zamanında kollarınıza gelir 🥰
Perşembe kontrole gittim doktor hem muayene etti hem de tahlillerimi yaptırdı sıkıntı yok dedi. Sancılarımı bekliyorum istersen Pazartesiye kadar kendi gelmezse suni sancıyla başlatalım 4 kiloya dayanmış 3. Doğum yumuşaman iyi bence açılır dedi ama bilemiyorum napsam kararsız kaldım. Belki de yarın falan başlar doğum bakalım.
Doğuma dair gram belirtim yok resmen . 27 28 haftalarda yatakta bile donemiyordum sağa sola kasigima sancı saplaniyordu şimdi noldu böyle anlamadim . Doğuma kaldı 4-5 gün açılma bile yok .
Canım senin ilk doğum olacak bir de kızdı diye hatırlıyorum kızlar zamanını dolduruyor. Benim 2. Kız tam 40+1 de doğdu hiçbişey yoktu bir anda gece yoğun kanamayla hastaneye gittim sancısız. 1 gün bekledikten sonra sancı başladı sonra doğdu. Şimdiki de kız 39+3 olduk nişan gelmesine rağmen hala bekliyoruz☺️ Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏

Doğum yapan arkadaşlar ödeminiz vardıydı, iniyor mu. Bende çok ödem oldu ve hala inmedi hatta biraz daha şişti gibi ayak ve bacaklarım sizde durumlar nasıl ne yapmak lazım
84 kg ile doğuma girdim dogumdan sonra 77 ydim. Simdi de 73 e inmisim 10 günde. Bende diğer oglumda da hızlıca gitmisti kilolar. Ödemim yavas yavas iniyor. Bolca su iç. Ben kuru dut yiyorum avuç avuç belki onun da etkisi oluyordur. Metabolizmam baya hızlandı

84 kg ile doğuma girdim dogumdan sonra 77 ydim. Simdi de 73 e inmisim 10 günde. Bende diğer oglumda da hızlıca gitmisti kilolar. Ödemim yavas yavas iniyor. Bolca su iç. Ben kuru dut yiyorum avuç avuç belki onun da etkisi oluyordur. Metabolizmam baya hızlandı
Massallah toplam kaç kilo almistiniz. Ben de şuan 84 oldum. 68 ile hamile kalmistim

Sümüksü kanlı nişan dün gece 12 gibi geldi ama hala sancım yok bugün de ara ara çamurumsu akıntılarım oluyor. 3. Doğum sancısız gitmek istemiyorum bebişin hareketleri iyi. Bu geceyi de geçireyim bakalım

Perşembe kontrole gittim doktor hem muayene etti hem de tahlillerimi yaptırdı sıkıntı yok dedi. Sancılarımı bekliyorum istersen Pazartesiye kadar kendi gelmezse suni sancıyla başlatalım 4 kiloya dayanmış 3. Doğum yumuşaman iyi bence açılır dedi ama bilemiyorum napsam kararsız kaldım. Belki de yarın falan başlar doğum bakalım.

Canım senin ilk doğum olacak bir de kızdı diye hatırlıyorum kızlar zamanını dolduruyor. Benim 2. Kız tam 40+1 de doğdu hiçbişey yoktu bir anda gece yoğun kanamayla hastaneye gittim sancısız. 1 gün bekledikten sonra sancı başladı sonra doğdu. Şimdiki de kız 39+3 olduk nişan gelmesine rağmen hala bekliyoruz☺️ Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏
Hadi inşallah tez zamanda doğum olur

Kızlar 5 dk arayla kasılmam var ağrım sancım yok yatıyorum yataktan hiç kalkmadım daha bebek toplanıyor bi süre öyle kalıyor gevşiyor 5 dk arayla 4 kez oldu endişelenmeli miyim haftam 36+5

Kızlar 36+5 bugün gece karnımın altında çok sancım oldu bu ikinci bebiş ilki sezeryandı böyle agrılarım olmamıştı normalmi sizce?

Kızlar 5 dk arayla kasılmam var ağrım sancım yok yatıyorum yataktan hiç kalkmadım daha bebek toplanıyor bi süre öyle kalıyor gevşiyor 5 dk arayla 4 kez oldu endişelenmeli miyim haftam 36+5
Nasılsın canım iyimisin devam ediyor mu hala? .. eğer devam ediyorsa bı Dr a gozuk.

Maaşallah ben bugün çıktım hastaneden 4 kg eksiğim çok şaşırdım bebek 3 kg zaten neden bu kadar az diye. Ödem gidince o kadar olur mu ki benim de 🤣
Bende bugün 6. Günüm doğum yapalı hastaneye gitmeden önce de tartıldım bugünde 5.5 kilo gitmiş.
Spinal uyuşma deli gibi ödem yapıyo bileklerim ve,bacaklarım 3 katıns çıktı

Maşallah nerden nereyeee🥺 bizde 3 günlüğüz herşey çok yeni 🙂
Bende Spinal hiç ödem yapmadı.
Kasılma da doğum belirtisi olabilir. Ben nst çekilirken kasılma olduğunda sancı oluyordu imkanınız varsa doktorunuzla görüşün

Kasılma da doğum belirtisi olabilir. Ben nst çekilirken kasılma olduğunda sancı oluyordu imkanınız varsa doktorunuzla görüşün
Nst deyken böyle olduğunda sancım çıkmıştı evet ama 40 50 arasındaydı doktor da iyi deyip gönderdi zaten
Sancı gibi değildi yine de düzenli gelince bi acaba dedim
Geçti gibi şimdi takip ediyorum

Kızlar 38+5 im bugün randevum vardı bebeğin başı çatıya yerleşmemiş daha dedi normalde 36 37 gibi yerleşmesi gerekir dedi benim gibi olup doğumunun başlaması 40 haftayı geçen var mı ? Yani 41 i bulan yada dolduran?
Ben su an ne durumdayim bilmiyorum 10 gun olacak dr a gitmeyeli. Pazartesi cagirdi. 40+1 olduk herhangi bir belirti yok simdilik. Kanala indi mi inmedi mi arada agrilarim oluyor ama duzenli bir kasilma vs yok henuz. Bebek de cok hareketli bu arada hep oyleydi hala ayni o yuzden acaba kanala inmemis olabilir mi diyorum

Metabolizmaniz kuru duttan dolayi mi hizlandi?

Back