- 6 Temmuz 2022
- 2.274
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #3.041
Kesinlikle oyle. Yani iste dedigim gibi zaten bunlar genetik bozukluklar. Maalesef ki caresi yok. Oyle bir durum varsa da ogrensem zaten bir sey yapamayacagim ki. Aldirma gibi bir durum da yok Allah korusun. O yuzden bosuna mi yaptirmis olurum bu testleriDowm sendromu yada ona benzer sendromlarin anne karninda tedavisi olmuyor birde benim gorumcemin down sendromlu oglu var ve tüm testleri normal cikmasina ragmen dogumda dowmlu oldugu ortaya cikti doktor bile sasirmisti verecek olan rabbim herneolursa olsun veriyo
Bobrek buyumesini hangi testle tespit ettiler? 2’li testi yaptirmayi da oneriyor musunuz?tam olarak böyle değil aslında. çocuğunuzda bir problem varsa bunun önceden tespit edilmesi çok çok önemli. tedavi ve takip için. tedavisi olmasa bile doğum sonrası psikolojinizi hazırlamak için. mevzu sadece aldırmak değil. mesela benim ilk oğlumda böbrek büyümesi görüldü detaylıda ve sürekli takip ettiler. doğumdan sonra büyüme devam etseydi anında tedaviye başlayacaklardı ve hamileliğim boyunca da böbreklere sürekli baktılar. siz gerekli tüm testleri yaptırın. hem bebeğiniz hem de kendiniz için.
MasallahhBen cuma gunu ogrenicem 12+3 oluyorum :)
Ya bende lazer aleti var. Philips Lumea. Cekiniyorum su an yapmaya. Ama cok da basit bir sey. Acaba bebek icin bir tehlikesi var mi yaptirmanin biliyor musunuzBen lazer yaptırmıştım gebelikle biraz çıkmaya başladı tüylerim. Kadınlar için olan permatik kullanıyorum çok artarsa ağda yaptırmayı düşünüyorum
Gebeliğin durumuna göre ya 2 haftada bir yada ayda bir ultrason muayenesi yapılır kadın doğumcınuz bınun bilgisini vermeliydi. Saglık ocagınds ultrason takibi yapmıyorşsr bildiğim kadarıyla. Bizim bırdakiler kan sonucunu zOr yorumluyorHanımlar 7 haftaligim. Saglik ocaginda ultrason yaparlar mi yani sanki saglik ocaginda bir yazi gormustum ama hatirlamiyorum ultrason kacinci haftadan sonra takibi oluyor
Bana sorsaydin canim tabi ki yine ayni seyleri ayni zamanlarda yasiyoruz enteresan sekildeKasik bel vajina agrilari yuzde 90 gecti akinti yuzde 99 kalmadi ama 2 gündür bas ağrısı musallati basladi ilk trimesterda normal dediler oyuzden uzerine dusmuyorum ama dun sagdaydi bugun sol sakaklar kulagimin arkasin basim önü zonkluyor bas agrisi yasayan varmi
Canm Doktor'a danıştın mıMerhaba arkadaslarr nasilsiniz. Size bir sey soracagim. Benim dun bugun belim cook fena agriyor arada vajinaya bicak saplanir gibi kramplar giriyor bazen bir de kasiklarimda da hafif agri var. Bu arada kendimi biraz yormus olabilirim havuzda falan da yuzdum. Normal mi acaba boyle olmasi? Dun 11.haftaya girdik cok sukur ve mide bulantim devam ediyor yemeyince icmeyince ozellikle
Bu hafta dr a gidecegim insallah hatta yarin da olabilir buyuk ihtimal rutin testleri ister istemese de ben yaptiracagim. Biraz dr um ilgi konusunda pek hassas degil maalesef. Su anda bu bahsettigim agrilarim bayaa azaldi belimde hafif var ama. Bir de akinti cok fazlaydi o da sifirlandi acaba neden olabilir bilemiyorum.Canm Doktor'a danıştın mı
Benim agrım olduğunda doktor direk tahlil yapar değerlere bakmak için sende bir tahlil işte için rahat etsin şikayetin var sonuçta yaparlar. Dikkat et kendine
Canım agrı herşey bakılıp bır sorun yoksa normal bebek büyüyor rahim genişliyor demişti doktorum ama tüm testleri yaptıktan sonra bunu söyledi. Doktorundan rica edersen endişeni anlayıp yardımcı olacaktır özellikle crp ye baktır enfeksiyon varmı yok mı diye. Gerçi çok şükür agrın azalmıs dıyorsun ama tedbir ıyıdır.Bu hafta dr a gidecegim insallah hatta yarin da olabilir buyuk ihtimal rutin testleri ister istemese de ben yaptiracagim. Biraz dr um ilgi konusunda pek hassas degil maalesef. Su anda bu bahsettigim agrilarim bayaa azaldi belimde hafif var ama. Bir de akinti cok fazlaydi o da sifirlandi acaba neden olabilir bilemiyorum.
Arkadaşlar tüylenmeye çözümünüz nedir acaba? Ağda falan yaptırıyor musunuz veya yaptırmayı düşünüyor
Iste anlatmak istedigimde tamda bu bu tarama testleri annenin psikolojisini bozuyo herkeste 6000 7000 tl verip yuzde 99 dogru cikaran testi yaptiramiyo malesefBenim ablam tarama testlerini yaptırdıktan sonra çok yıprandı. Yeğenim için 10'da 1 oranında down sendromlu dedi doktoru. Normal olanlarda bu değer 1000 5- 10 falan çıkarmış. Ense kalınlığı da normalin üstünde çıktı. Hatta doktor down olsa yine iyi demiş. Ablam ne olursa olsun kabulüm dedi 9 ay çok dua etti çok ağladı. Hiç bir şey yaptırmadı. Çocukta maaşallah hiç bir sorun yok. Hala ensesi kalın bir çocuk, 10 yaşında uzun boylu yakışıklı bir yeğenim var :)
İkili dörtlü taramalar ihtimallerden bahsediyor. Bu yüzden kesinlik yok.
Bunları yaşamamak ve çocuğu da anne karnında strese sokmamak için fetal dna yaptırmayı bende düşünüyorum.
Ben hep 3 kiz kardes olanlari ve 3 kizi olanlari cok cok sansli bulurum. Ne mutlu size. Allah herkesin gönlüne göre versin yeterki saglikli olsunlar ama bi kizim var bi kizim daha olsun diye gönlümden geciyor.Aynen oyle cnm benim 3 kizim var cok guzel inanki2 erkek 1 kiz kaybettim acisi ayni o nedenle bende takmiyorum cinsiyeti bakalim 4. Kizim yoldadir belkide
Bende de var ve asiri tuylendim lazer yaptirmistim cikmazdi normalde 4-5 ayda bir lumea yapardim simdi napcaz agdaya mi donucezMasallahho zaman benim de 2 haftam kaldi ogrenmeye
Ya bende lazer aleti var. Philips Lumea. Cekiniyorum su an yapmaya. Ama cok da basit bir sey. Acaba bebek icin bir tehlikesi var mi yaptirmanin biliyor musunuz
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah… benimde bi oğlum var ikinciyi Rabbim nasip ederse sağlıklı uzun ömürlü bi kız istiyorum. O minicik elbiseleri görünce içim gidiyorBen hep 3 kiz kardes olanlari ve 3 kizi olanlari cok cok sansli bulurum. Ne mutlu size. Allah herkesin gönlüne göre versin yeterki saglikli olsunlar ama bi kizim var bi kizim daha olsun diye gönlümden geciyor.
Insallah guzel haberler duyarsın canım. Dua edicem ben. Seni anliyorum bende dun gece acile gidip 2 tup kan verdim icim rahat etsin diye.Arkadaslar doktorq geldim icim rahat etwin diye bana dua edrmisiniz
Canim agda da dayanilir gibi degil ki. Ben su an dayanamam heralde canim hemen yaniyor cunku. Lumeaya devam etsek bir sey olur mu ki?Bende de var ve asiri tuylendim lazer yaptirmistim cikmazdi normalde 4-5 ayda bir lumea yapardim simdi napcaz agdaya mi donucez
tamam canim ben zaten bu haftaici insallah gerekli tum testleri yaptiracagimCanım agrı herşey bakılıp bır sorun yoksa normal bebek büyüyor rahim genişliyor demişti doktorum ama tüm testleri yaptıktan sonra bunu söyledi. Doktorundan rica edersen endişeni anlayıp yardımcı olacaktır özellikle crp ye baktır enfeksiyon varmı yok mı diye. Gerçi çok şükür agrın azalmıs dıyorsun ama tedbir ıyıdır.
Valla ağdaya saloba gidiyordum ama hamile olduğumu ogrendigimden beri ben gitmiyorum evet temiz bir yer ama korktum isin acikcasi evdede yapamayinca en kestirme yol jilete gitti elim;( kol altimi da evde kendim sir agda yapiyorum onun icin guzellik salonuna gitmeye gerek yok diye düşündüm. Ama simdi kolay 7 nci aydan sonra nasil olcak diyr dusunuyorum insanlar nasil idare ediyor cunku cocuk dogana kadar disarda aldirmamArkadaşlar tüylenmeye çözümünüz nedir acaba? Ağda falan yaptırıyor musunuz veya yaptırmayı düşünüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?