- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #2.721
Geçen hafta kanamam perş gelmişti. Doktor lazım olursa veririm ama yatma dedi. Salı hafif kan geldi. Bir de mercimek tanesinden az büyük pıhtı geldi. Bugün de kahverengi akıntı gelmiş. Ne olduğunu bilmemek çok korkutucu. Cumartesi randevum var her şey orada anlaşılacak. Hayırlısı olsun ne diyeyim. Önceki bebeğimi de erken doğumda kaybettim. O yüzden gebelik konusunda fazla tedirginim.
Valla bir kere kayip yaşayınca tabiki endişe kaygilarimiz olcak ben de biraz tedirgin olsam hemen aman cocugun icin iyiyi dusun aman hem kendine hem çocuğa zarar yaaa tamam anladim benim elimde olsa niye durduk yere kaygilanayim oncekinde hersey 4 4lukdu kalbi durdu 6 ay agladim bu normal bir insanda tabiki travma yaratir zaten iş di kariyerdi yüksekti derken 33 34 lere kadar cocugu erteledim e uzerine bir de ilk gebelik gozyasi ile bitince dogal olarak kucuk seylerde bile tedirginlik yasiyoruz ki zaten hamilelik hormonlari kaygiyi körüklüyor. Boyle durumlarda kendimi telkin etmek icin ben kendimi odalara kapatsam ayaga kalkmasam da olcagi varsa olur diyorum yasayacak nefes alacaksa da takla atsam bisey olmaz sakin ol diyorum .Ama durust olayim 1 ay daha evdeyim dinlenicem cunku ayakta yarim saat kalsam sancim oluyor aslinda sizin durumunuzda daha once ki kayiptanda yola cikarak rapor verilebilir bence baska doktora gidin benim cok cok az kahve ye yakin bir akintim oldu doktor surekliyat dedi sizin doktorunuzu anlayamadim pihti gelmis kan gelmis dinlen demesi gerekirdi bence baska doktorla gorusunGeçen hafta kanamam perş gelmişti. Doktor lazım olursa veririm ama yatma dedi. Salı hafif kan geldi. Bir de mercimek tanesinden az büyük pıhtı geldi. Bugün de kahverengi akıntı gelmiş. Ne olduğunu bilmemek çok korkutucu. Cumartesi randevum var her şey orada anlaşılacak. Hayırlısı olsun ne diyeyim. Önceki bebeğimi de erken doğumda kaybettim. O yüzden gebelik konusunda fazla tedirginim.
Bende elma sirkesi atıcam salatalara artık enfeksiyonla uğraşmak istemiyorum zaten zor kurtulmuştumBenimde bir kere tuvalette yanma hissetim doktor hemen su dedi yine ve gercekten su icince geciyor cunku hamilelikte cok kisinin muzdarip olduğu bir seymis bu durum.insallah artmaz ben bide salatalarima limonunu bol biraz da sirke dokuyorum elma sirkesi sirke limon su bunlar bedeni arindiriyor anti inflamatuar gidalar
Ben gebelikte normal havuzun bile önerilmediğini biliyorum, termal de yasaktır bence. Doktoruna sor kesinlikle çünkü ilk aylar enfeksiyona zaten açığız fazlasıylaMerhaba arkadaslar nasilsiniz? Size bir sey soracagim aklima takildi. Su an Afyon’a termal otele gidiyoruz. 10.hafta icindeyiz. Hicbir sekilde termal havuza girmemem mi gerekiyor yasak mi su ilik olsa dahi?
Çok geçmiş olsun, bende kürtaj yaşamış biri olarak o hastane ortamını ordaki gözyaşlarını çok iyi biliyorum inşallah rabbim tekrar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin en hayırlı zamandaKizlar merhabalar hepinize..artik bir Mayıs annesi olamayacağım ne yazikki bebeklerimi kaybettimbebeklerim diyorum çünkü ikiz gebeymisim pazartesi şehir merkezinde bir prof.gittim ve bebeklerimin ikiz olduğunu öğrendim 8haftaliktik ama ne yazikki ikisinin de kalp atışı yoktu yolk keseleri belli bir mlmetreyi geçmiş kalp atışı olması lazım ikisini de kaybetmişsin dedi ayrıntılı kan akım ultrasonuyla da baktı ama malesef kalplerinde hiçbir hareket yoktu kürtaj yaparsak ikiz olduğu için yapışıklık yaşama riskin olur yatış verelim ilaçla dusurmeye calisicaz dedi pazatesi yağışın yapildi akşam şiddetli bir sancı çektim o sırada düşmüş ve ardından küçük bir temizleme işlemiyle alindi bebeklerim çok kötü psikolojik olarak çökmüş durumdayım kalbim içim öyle açıyor ki Allah hiçbir anneye yaşatmasın dilerim sizlerin hamileliği çok güzel geçer ve sağlıkla guzel doğumlarıniz olur benim için dua edin lütfen rabbim daha beterinden korusun diyorum çünkü o hastanede görmediğim kalmadı diğerlerini gördükçe Rabbime şükrettim elbet vardır bir bildiği Allahimin ama iki kuzumu orada koydum geldim bunun acısını asla tarif edemem rabbim kimseye yaşatmasın
Cok sagol canım inşallah aminÇok geçmiş olsun, bende kürtaj yaşamış biri olarak o hastane ortamını ordaki gözyaşlarını çok iyi biliyorum inşallah rabbim tekrar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin en hayırlı zamanda
Canım sırf senden sebep girdim yazıyorm doktorum kesinlikle yasakladı imternetten araştırmayıBnde bilmiyorum keşke bilsem de yardımcı olabilsem sana.Sadece ilişkinin rahmi kastığını biliyorum belki ona dikkat edebilirsin
Ben zaten doktor gerekli görürse verir dedim . Bende hemşireyim bende sürekli ayaktayım 24 saat aralıksız nöbet tuttuğumda oluyor.stres zaten tavan. 2 düşük bir kimyasalım var. 5 gündür lekelenmem oluyor düşük riskim var kesede kanama olmadığı için doktor uygun görmedi rapora gerek duymadı vermedi . Doktor uygun görürse verir diyorum zaten yoksa rapor vs bizim bileceğimiz iş değil. Niye alıyorsun yada istiyorsun diye bir şey demedim. Sadece gebelik hastalık değil dedim. Çalışıyorum vs diye stres yapmayın başka çalışanlarda var dedim yoksa doktorun uygun göreceği şeyler beni kimseyi bağlamaz art niyetli bir şey değil. İyi akşamlarBenimki rahatsızlık sonuçta yani rapor veriyorlar kanamam oldu düşük riskim var. Bunun az ya da çok zor ya da kolay çalışmakla alakası yok ki. Sonuç olarak öğretmen olduğum için 7 saat ayaktayım. Oturmuyorum. Sadece 1 saat öğle arası oturuyorum. Sürekli konuşmak ses yükseltmek zorundayım. Stresli bir ortam. Karnım kasılıyor bağırınca. Ben riskli durumda olduğum için zorlanıyorum. Normal gebeliğim olsa neden rapor alayım?
Öncelikle çok geçmiş olsun 2 kere işlem geçirdim psikolojik olarak zor durum umarım hemen toparlanırsın. Hazır hissettiğin zamanda inş tekrar bu heyecanları yaşarsın. Kendine dikkat et sana iyi gelecek şeyler yap geçmiş olsun.Kizlar merhabalar hepinize..artik bir Mayıs annesi olamayacağım ne yazikki bebeklerimi kaybettimbebeklerim diyorum çünkü ikiz gebeymisim pazartesi şehir merkezinde bir prof.gittim ve bebeklerimin ikiz olduğunu öğrendim 8haftaliktik ama ne yazikki ikisinin de kalp atışı yoktu yolk keseleri belli bir mlmetreyi geçmiş kalp atışı olması lazım ikisini de kaybetmişsin dedi ayrıntılı kan akım ultrasonuyla da baktı ama malesef kalplerinde hiçbir hareket yoktu kürtaj yaparsak ikiz olduğu için yapışıklık yaşama riskin olur yatış verelim ilaçla dusurmeye calisicaz dedi pazatesi yağışın yapildi akşam şiddetli bir sancı çektim o sırada düşmüş ve ardından küçük bir temizleme işlemiyle alindi bebeklerim çok kötü psikolojik olarak çökmüş durumdayım kalbim içim öyle açıyor ki Allah hiçbir anneye yaşatmasın dilerim sizlerin hamileliği çok güzel geçer ve sağlıkla guzel doğumlarıniz olur benim için dua edin lütfen rabbim daha beterinden korusun diyorum çünkü o hastanede görmediğim kalmadı diğerlerini gördükçe Rabbime şükrettim elbet vardır bir bildiği Allahimin ama iki kuzumu orada koydum geldim bunun acısını asla tarif edemem rabbim kimseye yaşatmasın
İlk olarak havuzda enfeksiyon riski var gebelikte havuz önermiyorlar temiz denizlerde sakınca yok. Diğer husus termal otel suları çok sıcak. Sauna, kaplıca ilk 3 ay önerilmiyor Amerika’da önerilmediğine bilimsel araştırmalarda yapılmışMerhaba arkadaslar nasilsiniz? Size bir sey soracagim aklima takildi. Su an Afyon’a termal otele gidiyoruz. 10.hafta icindeyiz. Hicbir sekilde termal havuza girmemem mi gerekiyor yasak mi su ilik olsa dahi?
Havuzu cok temiz dogru durust insan da yok yine de havuzdan bir sey olur mu ki acaba? Sag olasin canim cevabin icin aksine mutlu oluyorum boyle gercek cevaplar gelinceHavuz tehlikeli diye biliyorum doktor bana havuza girme demişti termal otelleride biliyorum tanıdığım sifa icin gitti mantar kapmisti ;(soylemek zorundayim can sikmak icin yazmadim;( ayaklarini soksan sadece olmaz mi şimdi riske atmasan bi de nasil oldun akintilarin agrin sancin
Tamam canim cok sag olasinBen gebelikte normal havuzun bile önerilmediğini biliyorum, termal de yasaktır bence. Doktoruna sor kesinlikle çünkü ilk aylar enfeksiyona zaten açığız fazlasıyla
Havuzu ter temiz ama. Dogru durust giren de yok acaba yine de sorun olur muİlk olarak havuzda enfeksiyon riski var gebelikte havuz önermiyorlar temiz denizlerde çok sakınca çok. Diğer husus termal otel suları çok sıcak. Sauna, kaplıca ilk 3 ay önerilmiyor Amerika’da önerilmediğine bilimsel araştırmalarda yapılmış
Riskli olanlarda 3 ay kısıtlama olabilir. Doktorlar genelde temiz denizleri öneriyorlar. Temizliğinden eminseniz bazı doktorlar havuza girilebilir diyor ancak yüzdükten sonra hemen duş almayı ve bol su içmeyi öneriyorlar ve ıslak mayoyla oturmayı, üzerinizde kurumasını enfeksiyon açısından önermiyorlar. Kendi doktorunuz daha net bir şey söyleyebilir.Havuzu ter temiz ama. Dogru durust giren de yok acaba yine de sorun olur mu
Allahım en kısa zamanda hayırlı saglıklı bi bebek nasip etsin sana cnmYani doktorum iki adet görmeden sakın dedi korunun dedi. Birini gördüm ikincide gel yumurta sayisina bakcam dedi. İkinci adet tarihim 5 Ağustostu gittim korunmanıza gerek yok bikac ay deneyin olmazsa tüp bebek yapariz dedi. esimle ben 34 yasindayiz. Bide imkansizdi bizim doğal gebelik eşimde varikosel vardı ameliyat olmuştu ben de rahim ameliyatı olmuştum geçen sene. Ama Allah'ın mucizesi diyelim ne yumurtlama takibi yaptik ne başka birşey hatta ne yalan soyleyim hazir degildim. Şimdi tek duam aynı şeyleri yasamadan saglikla kucagima almak. Kayiptan sonra o coşkuyla sevinme olmuor biraz endişeli ve kaderci ilerliorz ama bir yanimiz da şükrediyor tabiki bu mucizeyi yasadigimiz için.
Kendi dr umun agzindan cimbizla laf aliyorum maalesef. Kendi arastirmalarimla zaten girilmeyecegini ogrendim. Kendisi sicak bebege iyi gelmez dedi o kadar. Tamam o zaman o sekilde dikkat edeyim cok sag olunRiskli olanlarda 3 ay kısıtlama olabilir. Doktorlar genelde temiz denizleri öneriyorlar. Temizliğinden eminseniz bazı doktorlar havuza girilebilir diyor ancak yüzdükten sonra hemen duş almayı ve bol su içmeyi öneriyorlar ve ıslak mayoyla oturmayı, üzerinizde kurumasını enfeksiyon açısından önermiyorlar. Kendi doktorunuz daha net bir şey söyleyebilir.
Kizzzllar neden cevaplamiyorsunhzzzzzzSevgili anneler buraya sizdimreglim 1gun gecikti testlerim silik çıkıyor inşallah bende gebeyimdir 3 gündür vücudum cok soğuk ve üşüyorum sizinde böyle bir belirtiniz oldu mu
Benim olmadi canim boyle bir belirtim en buyuk belirtim bel ve tek tarafli kasik agrisiydi. Ama gecikme varsa ve silik cikiyorsa vardir zaten insallahh testini buraya atar misinKizzzllar neden cevaplamiyorsunhzzzzzz
Sıcak suysa kesinlikle girme araştırmalarda var bebeklerde anomali de olabiliyormuş. Sauna hamam kaplıca sıcak su hatta çok sıcak duş bile önermiyorlar. Zararlı. Güpgüzel sağlıklı gebelikler diliyorumKendi dr umun agzindan cimbizla laf aliyorum maalesef. Kendi arastirmalarimla zaten girilmeyecegini ogrendim. Kendisi sicak bebege iyi gelmez dedi o kadar. Tamam o zaman o sekilde dikkat edeyim cok sag olun
Benim olmadi canim boyle bir belirtim en buyuk belirtim bel ve tek tarafli kasik agrisiydi. Ama gecikme varsa ve silik cikiyorsa vardir zaten insallahh testini buraya atar misin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?