2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
canım bende 7+5 im kasıklarımda batmalar oluyo. gerneşirken filan kasılıyo bi ağrı saplanıyo seninde öyle oluyo mu

kızlar merhaba 7+5 haftalığım sabahlarım çok bulantım oluyo tatlı birşeyler yiyince bulantım oluyo buna çözüm bulan var mı

Bende olmuştum 2 gün sürdü. C vitamini ve bol bol dinlen canım. Ben limonlu ballı ılık su içtim, mandalina çok yedim. Bir de suyu arttır inşallah iyileşirsin bir an önce.

İyot takviyesi kullanan var mı kızlar doktor d vitamini balık yağı ve iyot kullanmamı tavsiye etti. Siz hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
Elevit prenatal vitamin önerdi doktor. Hamilelere özel multivitamin ama iyot yok içinde. Belki doktorun senin kan değerlerine bakarak vermiştir. Benim d vitamini demir eksikliğim vardı ona çok iyi gelmiş. Ek olarak haftada 3 balık ye demişti ama hamile biri için mümkün değil bence bu:)) o yüzden balık yağı da başlattı.

İyot takviyesi kullanan var mı kızlar doktor d vitamini balık yağı ve iyot kullanmamı tavsiye etti. Siz hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
Ben tsh icin dahiliye ye gittim iyot verdi sonrada istersen iyotlu folik asit kullan dedi. Ocean mummy olabilir dedi sonra tsh sonuclarini gostermek icin tekrar gittim bu sefer o dahiliyeci yoktu baskasindan sira aldim o da gerek yok iyota simdilik tsh icin kullandigin 25 mglik ilac yeterli dedi;( ;( hani bazen bisey soruyoruz burada doktorunuza danisin diyorlar ya iste iki doktor iki farkli cevap bende bu sayfadan araştırdım baska bi hamilelik sitesi var oradan da sordum genelde ocean mummy gibi iceriklikleri 12nci haftadan sonra veriyorlarmis doktorlar hemen kendi kadindogumcuma sordum o da kullanabilirsin sorun yok dedi;( iodfolic var onuda kullanabilirsin yada oceanmummy farketmez dedi.bu sefer eczaneye gittim eczacidagenelde doktorlar 12nci haftadan sonra folik disindaki vitamin takviyelerine baslatiyorlar eminmisiniz dedi kafam allak bullak ciktim ve 12nci haftadan sonra bu tarz vitaminlere gecmeye karar verdim.ama yurt disinda bir makale yayinlanmis onu gordum cok guzel anlatmis gebelikte iyot gercekten bebegin zekasi için cok faydalıymış bizim ulkemizde tuzlara iyot ekleniyor mesela baliklar dereotu kurufasulye şalgam sarimsak kabak guzel iyot iceren besinlermiş ben baya araştırmıştım besin yolu ile almaya kendim karar verdim.ama dedigim gibi kullanmak zarari yok faydasi var diyorlar

Yaş zencefil aldirsaniz onu sicak suya rendeliyorum zencefil cayi hem bulantiyi alıyormuş hem de bagisiklik icin cok faydali benim akintim baya bayaa azaldi bu arada salatalarima biraz sirke ekliyorum limon sirke vucudumda mikrop varsa kirilsin diye akinti yok denecek kadar azaldi ama kasiklarima sanci girmesi beni korkutuyor insallah haftamla alakalidir normaldir;( cok gecmis olsun bu arada ayaklarinizin altina sicak su torbasi yapin ❤

Rahimde kasılma iyi değil bebegı atar. sana Magnezyum vermedi mi bna da dedi doktor kasılma olmasın dıe ilaç veriyorum kasılma ıyı degilıdedi
Yaa doktor banada kasilmalar agrilar sancilar rahim buyuyor normal dedi ama sizin doktorunuz da iyi degil demis;( valla akintim yok denecek kadar az artik zaten beyaz renkte kahvrengi falan degil ;(ben eniyisi bol bol yatayim ve magnezyumlu maden suyu iceyim.

Ne güzel moral veriyosunuz maşallah
Verdi iciyorm günde 1 tane
Canım yanlıs anlama da olanı soylıyorum bilinçlenme k adıns en azımdan doktora kasılma önleyici bir ilaç vermesini söylersin belki diye. Tabiki de ilaç vermiş iyi olcak inşallah böyle zAmanlarda ben teselli moral değilde bana doğru olan İ söylenmesini iisterdim. Birinci bebeğimi kaybettim eğer doktorum bana da size verildiği gibi verseyddi ilacı benmde durumum düzelirdi. Eğer burada sana yazılan gibi bir mesaj,alsaydım en azından doktorum değiştirirr eksk bişey olduğunu fark ederdim. Üzülme gerekeni yapmış doktor iyi olacak inşallah.

Ben bebeğimi kaybettin 4aylıkken doktor 2. Gebelgmmde önlem olsn dıe dikkatlı davranıyor

Çok sağol canım toz zencefil vardı hamile kalmadan önce limonlu zencefil içiyordum her gün sabahları o zaman kendimi çok iyi hissediyordum gerçekten çok şifalı güzel birşey eşimden bulaştı grip malesef sirke bayadır kullanmıyorum ben kurduğum turşularda bol miktarda kullandığım için akıntım hiç olmadı benim normaldede olmazdı zaten hala olmadı başlamadı arada bir çok az geliyo yok denecek kadar az kendimi sürekli zorluyorum su içmek için günde en az 1bucuk en fazla 2buçuk içebiliyorum doktorum 3 içmelisin diyo ama zor geliyo midem sürekli suyu kaldıramıyo kaldı ki bide o kadar su içince 15 dk da bir tuvalete gitmek zorunda kalıyorum öyle öyle geçiyor işte grip beni şuan mahvediyo kızımı almaya gitmem gerek yürümek iyi gelir belki diyorum ama halimde yok boğazlarım acıyo yavaş yavaş gidicem artık

Ben
Bana doktor bal zencefil önermişti.yinede sor doktora gecmiş olsun

Aslinda grip oluncada vucuddan mikrop biran evvel atilsin diye bol bol su icin diyorlar su herseye sifa resmen;( ayaklarinizin altinaa sicak su torbasi koymayi unutmayin ben gecen cok usudum annem dedi vucud kirilmadan hemen sicak su torbası koy ayaklarina diye bana iyide geldi

Benim saglık ve gebelik gecmiş ı'm skntlı herkesin hikayesi farklı senin drumlarına göre riskli değildir ama bnm durumuma göre kasılma tehlikeli.

Benim saglık ve gebelik gecmiş ı'm skntlı herkesin hikayesi farklı senin drumlarına göre riskli değildir ama bnm durumuma göre kasılma tehlikeli.
Bende bir bebek kaybettim zaten bu kadar hassas olmamin sebebi de bu;( kaybedince heyecanin yerini anksiyeteye birakiyor tedirgin oluyoruz ve didik didik herseyi soruyoruz onceki hamileligimde hem cok mutlu hemde cok rahat bir hamileydim hersey tam olarak 4 4luktu saglikli beslendim cok guldum mutluydum ne kahverengi akinti ne bir kanama cocugun kalbi durdu;( simdi sanci var kasilma var bulanti bel agrisi hatta bazen vajinaya vuran sızılar saga sola dönerken yatakta yada yataktan kalkarken kramp gibiagrilar valla yuregim agzimda oluyor sadece soz verdim kontrol zamanina kadar doktora gitmicem son 2bucuk haftam kaldi kontrol icin ya Allah nasip ettiyse zaten bizden dağdan düşsek o cocuga bisey olmaz bu dunyada icecek suyu yoksa da yataktan kalkmasak pamuklara sarsak kendimize de olan oluyor ;( tabi biz tedbirimizi alalim ama Gercekten Allaha emanet ler

kızlar merhaba 7+5 haftalığım sabahlarım çok bulantım oluyo tatlı birşeyler yiyince bulantım oluyo buna çözüm bulan var mı
Teşekkür ederim benim devlette tahlilim 0.23 çıkmıştı dahiliyeye yönlendirdi doktor ama gitmedim gerek görmedim bugün özele bebeği görmeye gittim tahlil vermeden doktor iyot takviyesi kullan dedi beyin gelişimi için iyi olur emzirme döneminde de kullanılıyor dedi devletteki doktora da bir danışıp kullanayım diyorum

Evet çok haklısın korkuyoruz ama korku ne,çare gelecek olan geliyor bnde de bebek iyiydi bn yüksek enfeksiyongdcıedım ve,rahimde perde varmıs,erken DGM yptım bebek,yasamadı Allah hepimize hayırlı hamilelikler ve doğumlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…