- 5 Temmuz 2022
- 2.086
- 3.072
- Konu Sahibi bebekheyecani
- #2.501
Öncelikle hiç ama hiç sıkıntı yapma Sana kendi hikayemi anlatayım ben de korunmasız ilk yıl gebe kalamayınca hsg cektirdim sorun yok dediler. Daha sonra tedaviler aşılama iki yıl oldu hala gebelik yok. Derken ben üç ay önce doktor değiştirdim. Bana sağ tüpte hasar görünüyor bakmak lazım dedi ben de tek doktorla kalmayıp 3 doktor değiştirdim biri direkt tüp bebek dedi ama bu şüpheyle tüp bebek yapıp da boşuna denemek istemedik çünkü hidro var ise tutma olasılığı düşüyor mutlaka tüpün alınması lazim. Son gittiğim doktor ise 2 yıl gebe kalamamışsın tanı amaçlı operasyon yapılması lazım dedi ben operasyonlarımı bu ay oldum tüp alınmadı gecisleri normaldi hatta rahimde perde varmış onu da almış doktor. Sana diyeceğim şu ki kesinlikle tek doktorla kalma mutlaka hsg çektir ve alanında iyi doktora görün zaten hsg'de az çok belli oluyor. Eğer sıvı varsa tek tüp alınsa bile diğer tüple gebe kalma şansın yine var sen şimdiden umutsuz olma hsg mutlaka çektirKızlar selam, ben dün doktora gittim. Aslında 2 aydır deniyoruz sadece ama yaş olduğu için gitmek istedim (31) biliyorsunuzdur. Doktorada 2 aydır diye söyledim. Zaten senelik rutin kontrollerime giderim. Smear, üre vs kontrolü için.
Regl olduğum için gittim hormon testlerimi yapar diye. Ancak vajinal bir muayene etmek istedi. Ve şok sol tüpümde hidorselpenks çıktı. Tüpün sıvıyla dolması. Yaşadığım şoku anlatamam. Ctesi günü tekrar gidicez. Araştırdığım kadarıyla o tüpümün alınması gerekiyormuş. Tek tüplede şansım düşük olduğu için direk tüp bebek olması gerekiyormuş. Yani böyle bir şey nasıl bir anda oldu hala inanamıyorum. En son ekimde gittiğimde böyle bir sorunum yoktu. Hatta doktor baktı evet ekimde yokmuş dedi. O kadar moralsiz geziyorum ki 2 gündür. Eşim çok istiyordu ben onada dedim kendini tüp bebeğe hazırla diye. Çünkü diğer tüpümün durumunu bilmiyoruz. Belki oda tıkalı yada kötü durumda rahim filmi vs isterse anlarız ancak. Zaten isticek büyük ihtimal ctesi günü. Hiç yazmak istemiyordum ancak yazıp biraz uzaklaşırım belki buralardan. Moral çok önemli, stresten uzak durmak önemli ama benim için çok zor bunlar. İnşallah tez vakitte hepiniz bebişlerinize kavuşursunuz. Dualarım sizlerle
Son düzenleme: