2023 Ağustos ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı

mesajın için çok teşekkür ederim gözlerim doldu okurken, gebeliğin için de çok tebrik ederim:) başkalarının haberlerini almak beni de motive ediyor.
benim de amhım düşük 0,1 ler de 0,2 lerde geziyor, rezerv azlığının yanında ciddi bir de yumurta kalitesizliğim var sanırım. İlk öğrendiğimde 30 yaşındaydım bekardım. Şuanki eşim o zamanlar erkek arkadaşım çok büyük bir trafik kazası geçirmişti, hayatı kurtuldu ama engelli kaldı. Tedavisi 4 sene sürdü yine de.
Ben o sırada yumurtalarımı dondurdum ve 0,43 amh ile 2 seferde 12 yumurtam toplandı donduruldu. Şimdiye kadar hep onlara güvenmiştim. Evlendik. 6 ay denedik kendimiz olmadı. Sonra tüp bebeğe geçtik. Ancak eşimde bu kazadan dolayı kendisi sperm veremiyor tese ile alındı. Onunda kalan spermleri donduruldu. Yeni başladığımız tedaviden 2 yumurtam toplantı 1 tanesi de iyi kaliteydi eskiden donduruğum yumurtaları da ben denemek istedim çünkü tüp bebek kadar tese ameliyatı da çok maliyetli yeterince embriyomuz olsun ve tekrar eşim ameliyata girmek zorunda kalmasın diye. Kazasından dolayı ameliyat gibi operasyon gibi işlemler travma oluşturmuş çok korkuyor..Sonra yumurtaların yarısını çözdürdük 6 yumurtadan 3 ü çözülürken bozuldu, 3 ü döllendi ama ilerlemedi. Yeni alınan 2 yumurtanın teki ile transfer yapıldı o da tutmadı. Sonra tekrar yumurta toplattım 3 yumurta çıktı 2 si döllenmedi 1 i döllendi ertesi gün bozuldu. Yani rezevlerin az olduğu gibi binbir emek ile çıkan yumurta da ilerlemiyor. Kalitesini arttırmak için yapmadığım kalmadı. Bu defa Maslak Acıbadem'e geçtim prp+exozom yaptırdım kalite sayı artsın diye 6 yumurta çıktı ama bunlarda bahsettiğim gibi pek umutlu konuşmuyorlar. Daha önce duymamıştım açıkçası geç olgunlaşıp döllenen yumurtayı o nedenle sormak istedim İnşallah bu defa elim boş kalmaz sağlıklı embriyolara ulaşırım tek umudum bu.
Canım mücadeleniz büyük, Rabbim emeklerinizi boş çıkarmayacaktır, O’na inan. Allahım tez vakitte sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin ❤️

Canım mücadeleniz büyük, Rabbim emeklerinizi boş çıkarmayacaktır, O’na inan. Allahım tez vakitte sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin ❤️
Amin çok teşekkür ederim inşallah bir an önce kavuşurum, sende güm bür gümbür bir kalp atışı duy bugün:)

Öyleymiş kuzum o yüzden içemiycem sağolasın ❤️
Ayy fena hissettim kendimi kötü bir örnek vermişim 😂 işkembe kelle paça kendiniz temizliyorsak sıkıntı olmazmış ki çok zor onun temizliği.ebdüstriyel olarak temizlenirken kimyasal kullanıldığı için eğer kalıntı kalmışsa toksik etki yapabilir diye önermiyorlar.o zanan gerdan ve kemik iliği olanı yapabilirseniz böyle zananlar için sağlıklıyken yapıp buzluğa atmakta fayda var terbiyesini içecekken yapmak lazım.ayyy hamileliğin ilk haftaları deli gibi ciğer istedi canm 3 kere yedim beni affet çoocuuum 😂

Kızlar selamlar,

Ben üşütmüşüm, bademciklerim şişti, inanılmaz halsizim, başım ağrıyor. Normalde böyle durumlarda udi hindi yağı içerim, antibiyotik niyetine; ama onu da içmeye cesaret edemedim şimdi. Bademcik enfeksiyonu, baş ağrısı için doğal ve gebeler için zararsız yöntemler var mı acaba?
Doktorum bana parol icebilirsin dedi gunde 6 tane

mesajın için çok teşekkür ederim gözlerim doldu okurken, gebeliğin için de çok tebrik ederim:) başkalarının haberlerini almak beni de motive ediyor.
benim de amhım düşük 0,1 ler de 0,2 lerde geziyor, rezerv azlığının yanında ciddi bir de yumurta kalitesizliğim var sanırım. İlk öğrendiğimde 30 yaşındaydım bekardım. Şuanki eşim o zamanlar erkek arkadaşım çok büyük bir trafik kazası geçirmişti, hayatı kurtuldu ama engelli kaldı. Tedavisi 4 sene sürdü yine de.
Ben o sırada yumurtalarımı dondurdum ve 0,43 amh ile 2 seferde 12 yumurtam toplandı donduruldu. Şimdiye kadar hep onlara güvenmiştim. Evlendik. 6 ay denedik kendimiz olmadı. Sonra tüp bebeğe geçtik. Ancak eşimde bu kazadan dolayı kendisi sperm veremiyor tese ile alındı. Onunda kalan spermleri donduruldu. Yeni başladığımız tedaviden 2 yumurtam toplantı 1 tanesi de iyi kaliteydi eskiden donduruğum yumurtaları da ben denemek istedim çünkü tüp bebek kadar tese ameliyatı da çok maliyetli yeterince embriyomuz olsun ve tekrar eşim ameliyata girmek zorunda kalmasın diye. Kazasından dolayı ameliyat gibi operasyon gibi işlemler travma oluşturmuş çok korkuyor..Sonra yumurtaların yarısını çözdürdük 6 yumurtadan 3 ü çözülürken bozuldu, 3 ü döllendi ama ilerlemedi. Yeni alınan 2 yumurtanın teki ile transfer yapıldı o da tutmadı. Sonra tekrar yumurta toplattım 3 yumurta çıktı 2 si döllenmedi 1 i döllendi ertesi gün bozuldu. Yani rezevlerin az olduğu gibi binbir emek ile çıkan yumurta da ilerlemiyor. Kalitesini arttırmak için yapmadığım kalmadı. Bu defa Maslak Acıbadem'e geçtim prp+exozom yaptırdım kalite sayı artsın diye 6 yumurta çıktı ama bunlarda bahsettiğim gibi pek umutlu konuşmuyorlar. Daha önce duymamıştım açıkçası geç olgunlaşıp döllenen yumurtayı o nedenle sormak istedim İnşallah bu defa elim boş kalmaz sağlıklı embriyolara ulaşırım tek umudum bu.
Kuzum bunların hepsi vesile aslında yumurtaymış embriyoymuş dünya gözüyle gördüğümüz ve aramamız gereken vesileler sen elinden geleni yapmışsın yapıyorsunda zaten. Rabbim sana da eşine de tez zamanda kalıcı şifalar versin 🤲 dünyada bizim yapamayacağımız şeyler var mesela çocuk yaratmak gibi o Allah’ın takdiri. Eğer takdir ederse sen o bu şu vesile ile mucizelerle o çocuğu doğrurusun zaten. Rabbim e güven ve senin elinden gelmeyecek şeyleri üstüne yük yükleme oldumu. Elinden geleni yap arkana yaslan dua et sadece. Ol derse olacak an içinde yaratacak Rabbim var benim O herşeye kadirdir. Verdiklerinde de hayır vermediklerinde de hayır vardır. 🌺

Merhaba sizin süreciniz benimkiyle aynı olacak ama siz benden önce başlamışsınız. Bende bugün adetimin dördüncü günü ilk iğnelerimi oldum. Gnal f ve Pergoveris verildi. Benim de iki adet beklenecek sonra histereskopi yapılacak miyom ve rahim ağzı darlığından dolayı. Şu an ne durumdasınız bekleme sırasında da ilaç kullanılıyor mu.
Merhaba güzel sonuçlar alalım hep birlikte inşallah ben simdi 2. Adeti bekliyorum yumurta toplandıktan sonra sadece antibiyotik ve enterogermina probiyotik içtim onlar bitince başka birşey içmedim doktor 2. Adette ara beni dedi histereskopi yapılacak bende perde varmış kesilecek daha sonra 3 ay bekleyeceğiz dedi rahmin toparlansın sonrada transfer yaparız dedi bakalım hayırlısı olsun inşallah hakkımızda 😊🤲🏻 benim yumurtalar da donduruldu elhamdülillah 🤲🏻

Hanımlar merhaba 5 hafta 5 gün olarak doktor ultrasonda gördü bebeği ama crl 2,1 mm bilgisi olan var mı normal midir acaba doktor herşey yolunda dedi ama internette daha büyük olması gerektiği gibi yazılar okudum bilen yada kendi ölçümünü yazacak olan varsa sevinirim

Kızlar biz 7+5 haftalığız
Çok şükür keseyi gördük, kalp atışını duyduk
Tüp bebek doktorumuzun muayene ücreti 1900 TL
Ücreti bu kadar yüksek olunca haliyele son gittiğimizde doktorumuza biz sizi ne zaman bırakalım malum fiyatlar gibi birşey söyledim
Doktorumuz da 3.aya kadar benle devam etmenizi öneririm dedi.
Kalp atışını duyduktan sonrada 10 gün sonra tekrar gelin dedi(neden gelin dedi onu da anlamadım)
Sonra madem ben bu doktorda 3 ay devam edeceğim sizden bazı testler istemiş doktorlarımız bende öyle birşeyde istemedi 🤷

Ben çok kararsız kaldım doktorumuz evet çok iyi ama pek ilgili gibi gelmiyor artık bana ben bebek hakkında bişeyler duymak istiyorum kaç santim, haftasına göre gelişimi nasıl vs gibi ama sanki bunları zorla ağzından alıyorum gibi oluyor.
Sizce tüp bebek doktorumuzu bırakıp başka bir doktordan devam edelim mi ona vereceğim 1900 TL ile başka bir doktorda 2 kez muayene olurum diye düşünüyorum.
Hemde en azından duymak eiistediğim şeyleri belki başka doktor daha ayrıntılı anlatır

Kızlar biz 7+5 haftalığız
Çok şükür keseyi gördük, kalp atışını duyduk
Tüp bebek doktorumuzun muayene ücreti 1900 TL
Ücreti bu kadar yüksek olunca haliyele son gittiğimizde doktorumuza biz sizi ne zaman bırakalım malum fiyatlar gibi birşey söyledim
Doktorumuz da 3.aya kadar benle devam etmenizi öneririm dedi.
Kalp atışını duyduktan sonrada 10 gün sonra tekrar gelin dedi(neden gelin dedi onu da anlamadım)
Sonra madem ben bu doktorda 3 ay devam edeceğim sizden bazı testler istemiş doktorlarımız bende öyle birşeyde istemedi 🤷

Ben çok kararsız kaldım doktorumuz evet çok iyi ama pek ilgili gibi gelmiyor artık bana ben bebek hakkında bişeyler duymak istiyorum kaç santim, haftasına göre gelişimi nasıl vs gibi ama sanki bunları zorla ağzından alıyorum gibi oluyor.
Sizce tüp bebek doktorumuzu bırakıp başka bir doktordan devam edelim mi ona vereceğim 1900 TL ile başka bir doktorda 2 kez muayene olurum diye düşünüyorum.
Hemde en azından duymak eiistediğim şeyleri belki başka doktor daha ayrıntılı anlatır
Canım benim doktor da 2200 TLydi ücret biz zorla devam etmek istedik bi kez daha gelelim falan dedik ama o inatla gelmeyin dedi 😅 İlaç kullanımını anlatmıştı ama unuttum sonrasında mesaj attım cevap verdi açıklayıcı bi şekilde. Daha önce düşüğün falan varsa devam et tüp bebek doktoruyla. Ama ilk denemeyse gerek yok bencede ama ilaç kullanımını öğren iyice neyi ne zamana kadar kullanman gerektiğini. Kalp atışından 15 gun sonra istediğiniz bi doktora gidebilirsiniz demişti bi de bize.

Kızlar ben bebeğimi kaybettim, Allah sizlere hayırlı, sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin.
Estağfurullah hiç beklemediğim bir haberdi sebebini söyledi mi peki? Kan pıhtılaşması falan bakılmışmıydı? Bende ilk gebeliğimde aynı durumu yaşamıştım o nedenle aeni şuan anlayabiliyorum. Rabbim sabırlar versin vardır bir hikmeti illaki kolaylıkla atlatmanı nasip etsin canım 🤲🤲🤲

Canım benim doktor da 2200 TLydi ücret biz zorla devam etmek istedik bi kez daha gelelim falan dedik ama o inatla gelmeyin dedi 😅 İlaç kullanımını anlatmıştı ama unuttum sonrasında mesaj attım cevap verdi açıklayıcı bi şekilde. Daha önce düşüğün falan varsa devam et tüp bebek doktoruyla. Ama ilk denemeyse gerek yok bencede ama ilaç kullanımını öğren iyice neyi ne zamana kadar kullanman gerektiğini. Kalp atışından 15 gun sonra istediğiniz bi doktora gidebilirsiniz demişti bi de bize.
Ya ne bileyim daha detaylı baksın istiyorum galiba bebişime 😂 burada bazı arkadaşlar mesela diyo ya haftasına göre daha büyükmüş bebeğim yada küçükmüş vs ben bizim doktordan hiç öyle şeyler duymadım.
Sadece herşey yolunda diyo geçiyo 😂
Siz şuan kaç haftalıksınız peki
Betül hanımdı galiba di mi doktorunuz
Yeni doktor buldunuz muu 😂😂

Çok sağolun kızlar ❤️ Doktor bir sebebe bağlayamadı direkt, eşinin spermleri kötü değil senim herşeyin normal, yaşa bağlıyorum dedi. Geçen haftadan bu yana gelişimi durmuş. Kese normalinden büyük ama bebek gelişmemiş.

Size neler yazsakta içiniz soğumayacak biliyorum Hiç merak etmeyin Rabbim büyüktür imtihan dünyası imtahınımızı kolay eylesin Rabbim sizde sabırlar diliyorum yaşınız kaç buarada birde belirtileriniz de kaybolma yada hissetiğiniz bir şey oldumu

X