Hepimizin ihtiyacı var bence
Yani evet çocuklar da farklı ama ailelerde farklıydı arkadaşım. Şuan aman çocuğumda travma olmasın aman üzülmesin diye diye kendimizi travmalıyoruz. Bizim dönemde ailelerimiz güvenliğimizle ilgilenirlerdi zaten sokakta, arkadaşlarla vs gelişirdik. Şimdi o yok çocuklar evde kapalı haliyle aileler güvenlik+gelişim odaklı. Anne baba gibi değil arkadaş gibi. O zaman da o disiplin olmuyor işte. Vallahi bulutu tanısan bu dediğime hak verirdin
zaten pasif bir bebek olacağını beklemezdim ama bu kadarı beni bile şok ediyor. Az bir konuşsun beni bile hizaya sokar ki çok kolay değildir beni dizginlemek haha oğlumda o potansiyel fazlasıyla var. Anasına çekti herhalde hahha tipi direkt babası. Kocasını doğuran kadınlardan oldum da huyu bana çekmiş belli. Babası daha naiftir.
Kız anneleri daha ılımlı bacımsu o konuda. Ben mesela hiç kız arkadaşlı mevzulardan hoşlanmıyorum hahah ne münasebet modunda takılıyorum. Erkek analığı dolayısıyla kayınvalidelik denen şey varmış. Çevreme de baktığımda kız anneleri daha böyle ılımlı, çocuklarım mutlu olsun modunda bizim ailelerimizde genelde öyle. Ama erkek anaları biraz fettan ya.