2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Bu arada kızlar 6. Ayımız olcak cuma günü ek gıdaya yeni başlayacagız doktor kontrolünde. Bildiğimiz gibi sebze ve buharda haslama yöntemıyle baslatıyo doktor. Bu buharda haslama için ne kullanıyosunuzz hiç makınesını falan almak ıstemedım yani ama şu aparatlar var hiç kullanan varmı yada sizler ne kullanıyosunuz acaba
Eskı usul az suda agzı kapalo haslıyorum. 6.aya gırıcsz cok meraklı o yuzden basladık. Hafıf suyunu bırakırsan ıyı olır kabız olmaz.

4 yaşındaki çocuğun emmesi bence anne bağımlılığı çocuktan ziyade 😅 ne zaman bıraktıracak acaba
Biz dalga geçiyoruz okulada gidersjn arada emzirmeye diye sonradan yaptı canım bunu görümcem ilk oğlu oldu ırmakta onun açısına yaptı adinida yanına ufak isim ekleyerek koydu ondan bu hem gözdesi hemde şımarıgi oldu birde 6 aylık prameture doğdu cok zorluk çekti bunda ondan bahne bildi ilk zaman mamalarla besledi kus gibi şırınga ve bardakla şimdi sütü kalmadı ama bağımlılık oldu iste oglanda akillaninca inanmıyor bırakmıyor

Bu arada kızlar 6. Ayımız olcak cuma günü ek gıdaya yeni başlayacagız doktor kontrolünde. Bildiğimiz gibi sebze ve buharda haslama yöntemıyle baslatıyo doktor. Bu buharda haslama için ne kullanıyosunuzz hiç makınesını falan almak ıstemedım yani ama şu aparatlar var hiç kullanan varmı yada sizler ne kullanıyosunuz acaba
Ben yaptığım yemeklerin icine onun yiyemecegi seyse ise mesela taze fasülye yaptım bugün içine patates havus attim suyuyla ezdim yedirdi babası yanına çiçekli yaptım kızartma yumurtalı mesela onu direk ezdi yedirdi ha kuru olur diye biraz yemek suyu ekledi öyle öyle yediriyorum yemekleri ben

Kuzum biz evden çıkmadan hastalaniyoruz anlam veremediğim şekilde şimdi yine ben hastalaniyoum eşimde hastalandı tam iyileşiyoruz yeniden döngü içerisindeyiz
Ay evet rüzgarın sesini duyuyorum Ankara acayip soğuk
Döngü şeklinde geçip gidecek ozaman canım iyi beslenmeye özen gösterin umarım en kisa zamanda eskiye dönersiniz

Selamlar
Bir şey danışacağım
Aranızda sınıf öğretmeni olan ya da bildiğiniz sınıfçı var ise süt izni ne şekilde kullanıyorlar?
İlk altı ay 3 saat muhabbeti nasıl kullanılıyor

Ben anam babam usulü yapıyorum suyu da lazım kuru kuru yutamiyor az suda pişiriyorum
Bende öyle düşünmüyo degılım ama şu buharda pişirme aparatı mantıklı geliyo hem kuruluk hem kabızlık olmaması ıcın bebek zeytınyagı duydum varmı kullanan acaba 🙊☺️
Ikeada buhar suzgeci var tencere icine oturtuyorsun ben alali 8 yil oldu gayet saglam cok da aktif kullanirim karnabahar, brokoli vs de onunla haslarim
Yaa evet ondan bahsedıyordm bende banada mantıklı geliyor o aparat ikea en saglamı diye okudum
Nexus benimkisi. Garanti konusunda oldukça iyi. Duyumlarıma göre nimonun garanti süreçleri iyi değilmiş.
Ya öylemi tesekkürler öneri için nexus baya memnuniyet var arastırdımda
Eskı usul az suda agzı kapalo haslıyorum. 6.aya gırıcsz cok meraklı o yuzden basladık. Hafıf suyunu bırakırsan ıyı olır kabız olmaz.
Bizimde bu hafta6. Ay ben ondan daha heyecanlıyım galiba🙊
Ben yaptığım yemeklerin icine onun yiyemecegi seyse ise mesela taze fasülye yaptım bugün içine patates havus attim suyuyla ezdim yedirdi babası yanına çiçekli yaptım kızartma yumurtalı mesela onu direk ezdi yedirdi ha kuru olur diye biraz yemek suyu ekledi öyle öyle yediriyorum yemekleri ben
Biz daha yeni baslayacaz da şu 3 gün kuralı falann sebzeleri once tek versem daha iyi olmazmı acaba yoksa bende daha sonra bız ne yıyorsak onada o sekılde uyarlayıp yedırmeyı dusunuyorum.

Bende öyle düşünmüyo degılım ama şu buharda pişirme aparatı mantıklı geliyo hem kuruluk hem kabızlık olmaması ıcın bebek zeytınyagı duydum varmı kullanan acaba 🙊☺️

Yaa evet ondan bahsedıyordm bende banada mantıklı geliyor o aparat ikea en saglamı diye okudum

Biz daha yeni baslayacaz da şu 3 gün kuralı falann sebzeleri once tek versem daha iyi olmazmı acaba yoksa bende daha sonra bız ne yıyorsak onada o sekılde uyarlayıp yedırmeyı dusunuyorum.
Bizim doktorumuz bebek zeytinyağı diye birşey yok aslında.. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanılması daha uygun olduğundan. bebek zeytinyağı diye adlandırılmış sadece dedi.. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanıyorum.

(her doktor ve bebek farklı ilerlemekle birlikte)
Yoğurdu bulabilirseniz inek sütü ile yapılan yoğurt daha besleyici olur. Yoksa market sütü..

Tarhana ve tarzı çorbalar için erken
Yumurta sarısı küçük parçalar halinde başlanılıp (ama buda hemen değil) tamamını yemesi 8.-9. Ayı bulur dedi.

Sebzelerden Haşlama usulu çorba yada püre tarzı gibi devam ediyoruz şuan (ilk önce sebzeyi eziyorum haşlama suyuyla kıvamını ayarlıyorum) .. Meyvelerden de denediklerimiz oldu..
Dr önerdiği için bebe ürünlerinin kullanımını bebe irmiği pirinç unu bisküvisi aldım meyveli puding gibi mamalarımıza da başlayacağız artık.
3 gün kuralı (bana göre) zahmetli ama herhangi alerjik durum oluşması durumunda kurtarıcı gibi.. Bende 3 gün uyguluyorum..
20 gün oldu ben başlayalı.. Atopik oluşma durumu oldu mesela ara vermiştim. Dr gittik gözlemleyerek devam edelim dedi. Şimdi devam ediyoruz..

Günaydın kızlar sencere güncelleme geldi üstünü giydirirken ortalığı ayağa kaldırıyor. Komşular işkence mi ediyosunuz diye gelcek yakında 🤣
Ah ahhh ne hayallerim vardı.
Günde 10 çeşit giyer🤣🤣 türküsüyle çeşit çeşit giydirecektim güya.🫣. Günde 1-2 değiştirebilirsem ne ala.. Soyunurken bişey yok. Giydirirken sanki Bi yerini sıkıyorum gibi ağlıyor ağlamayan bebe.

Ah ahhh ne hayallerim vardı.
Günde 10 çeşit giyer🤣🤣 türküsüyle çeşit çeşit giydirecektim güya.🫣. Günde 1-2 değiştirebilirsem ne ala.. Soyunurken bişey yok. Giydirirken sanki Bi yerini sıkıyorum gibi ağlıyor ağlamayan bebe.
Eşim diyo ki bnce kolu falan incinmiş doktora götürelim 😂

Normal zeytınyagı eklıyorum. 3 gun olmasa da 2 gun aynı seyı yedırıyorum. Once patates basladım haslama ama agzı kapalo buhar seklı. Sonra havuc. Bı cımdık tuz attım agzına dahı almıyo sıfır tuz varsa. 5.gun kereviz corbası yaparken evdekılere blendırdan tam gecırmeden bebısr de ayırdjm. Kurallı gıdıyorum bnde. Yumurta vermeyi 7.aya kadar dusunmuyorum. Doysun dıye degıl tatsın alıssın dıye verıyorum ben. Sadece bız sofradayken oda. Ayrı sekıl vemrıyorum

Selamlar
Bir şey danışacağım
Aranızda sınıf öğretmeni olan ya da bildiğiniz sınıfçı var ise süt izni ne şekilde kullanıyorlar?
İlk altı ay 3 saat muhabbeti nasıl kullanılıyor
Benım cocugumun okulun da vardı bır ogretmn. Öglr arası evıne gıdıp emzırıp sonra gerı donuyordu o 1 saat ıcınde.

X