2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Ben ilk bir ay kadar sagiyordum sonra biraktim sagmayi. Acikcasi hem usendim hem de meme terbiye oldugu icin kendiliginden akma durumu olmuyordu ben de biraktim. Ama soyle soyleyeyim bir sagdigin diger sagdigina uymuyor bazen cok gelirdi bazen az. Okuduğum kadariyla da en iyi makine bile bebeklerimiizin cenesi kadar kuvvetli degilmis bu yuzden bence miktara takilma. Tabi kilo aliminiz iyiyse bence yetiyordur durduk yere kendini strese sokma. Ayrica miktar olarak ilk sagdigin kaptaki ml yi baz al poset sekil degistirdigiicin onun uzerinde yazan anlamsiz oluyor.
Bende bir bucuk aya ise baslayacagim simdiden sagip depo yapmaya baslasam iyi olacak.
Ya bende işe başlayacağım bir buçuk ay sonra bir deneyeyim dedim ilk zamanlarda bu makineden süt gelmiyordu bende elle daha çok çıkarıyordum resmen lansinoh markasıda ama benim göğüslere uygun değil herhalde başka almam lazım
Kilo konusuna gelirsek aslında çok iyi değil ama aç diyede ağlamıyor son ay 400 gr aldı ama doktorum en fazla 500 alır daha fazla almak artık dedi bilemiyorum kilomuzu ikiye katlayamadık daha ama çok kişiyle de konuştum takılma kiloya her çocuk farklı filan diye aman ya manada veremiyorum süt alerjisi var sütüm artsın diye uğraşıyprum iyi bir makineyle denemem lazım

Ya bende işe başlayacağım bir buçuk ay sonra bir deneyeyim dedim ilk zamanlarda bu makineden süt gelmiyordu bende elle daha çok çıkarıyordum resmen lansinoh markasıda ama benim göğüslere uygun değil herhalde başka almam lazım
Kilo konusuna gelirsek aslında çok iyi değil ama aç diyede ağlamıyor son ay 400 gr aldı ama doktorum en fazla 500 alır daha fazla almak artık dedi bilemiyorum kilomuzu ikiye katlayamadık daha ama çok kişiyle de konuştum takılma kiloya her çocuk farklı filan diye aman ya manada veremiyorum süt alerjisi var sütüm artsın diye uğraşıyprum iyi bir makineyle denemem lazım
Ben de dandik baby mom markasinin hem pompalisi hem de elektriklisi var 180 ml sagdigimi da bilirim 30 ml oldugunuda. Bence de kiloya takilma gercekten her cocuk kendi ozelinde doktor sorun yok diyorsa ve acim diye aglamiyorsa bence sorun yok. Ama alerji baska bir dünya. Valla kilo da biz uce katladik doymamasi mümkün değil ama son gunlerde iyice memeye düştü benim sıpa icip icip kusmaya basladi.

Ben de dandik baby mom markasinin hem pompalisi hem de elektriklisi var 180 ml sagdigimi da bilirim 30 ml oldugunuda. Bence de kiloya takilma gercekten her cocuk kendi ozelinde doktor sorun yok diyorsa ve acim diye aglamiyorsa bence sorun yok. Ama alerji baska bir dünya. Valla kilo da biz uce katladik doymamasi mümkün değil ama son gunlerde iyice memeye düştü benim sıpa icip icip kusmaya basladi.
Hay maşallah biz daha ikiye katlayamadık ama meme içmek tiryakilik oluyor birazda fazla içtiği için kusuyor dur ☺ maşallah ona ☺

Hay maşallah biz daha ikiye katlayamadık ama meme içmek tiryakilik oluyor birazda fazla içtiği için kusuyor dur ☺ maşallah ona ☺
Aynen fazla içtiğinden zaten 😅 sütümü ziyan ediyorsun diyorum laftan anlamiyor. Atak zamanı sanirim o yüzden memeye düştü iyice. kilonun azı da fazlası da sıkıntı. Cok olunca bu sefer ben acaba obez mi olacak bir sorun olur mu diye endiseleniyorum persentil tablosunun en tepelerinde dolasiyoruz resmen yani kendimize dert edinecek illaki birsey buluyoruz. Allaha sukur suan sagligi yerinde tasimak zor oluyor sadece bel falan kalmadi ama tek derdim bu olsun diyorum.

Aynen fazla içtiğinden zaten 😅 sütümü ziyan ediyorsun diyorum laftan anlamiyor. Atak zamanı sanirim o yüzden memeye düştü iyice. kilonun azı da fazlası da sıkıntı. Cok olunca bu sefer ben acaba obez mi olacak bir sorun olur mu diye endiseleniyorum persentil tablosunun en tepelerinde dolasiyoruz resmen yani kendimize dert edinecek illaki birsey buluyoruz. Allaha sukur suan sagligi yerinde tasimak zor oluyor sadece bel falan kalmadi ama tek derdim bu olsun diyorum.
Önemlisi sağlık zaten az veya çok sağlıklı olsunlar yeter ☺
Evet kilolu bebeği taşıması zor biran önce yürüsün diye bekler insan 😂

Kızlar kısacık bir şey anlatmak istiyorum size. Kardeşimin çocukluk arkadaşının 8 yıllık evliliği var. Bu süreçte bebek cok istediler tahmin edersiniz ki her yolu denediler ama nasip olmadı. En sonunda çocuk esirgeme kurumuna başvurdular. Bu hafta sıra onlara geldi yıllar sonra. 40 günlük tazecik bir bebek. Eve getirdiklerinde deli gibi öksürüyormuş, hemen doktora götürmüşler. Doktor bu çocuğa nasıl baktınız zatürre olmak üzere demiş. Kisa keseyim eminim hiçbirimiz kendi doktorumuzdan böyle bir cümle duymamışızdır. Demek istediğim burada olan tüm arkadaşlarım, kendini yetersiz hisseden, bebeği kaka yapmadığı için üzülen, hasta olduğu için dertlenen, kilo almıyor diye kafaya takan, uyumuyor diye endişelenen (kendimde dahil ) ne olur ama ne olur üzülmeyelim.. biz onlara emin olun cicek gibi bakıyoruz. Her şey zamanla düzelecek geçecek, biz onların hep yanındayız. Örnekteki bebek gibi daha nice çocuk var hepimiz biliyoruz kimbilir soğuktan değil belki annesinden ayrı kaldığı için o kadar hasta oldu yavrucak. Su an bebislerinize bir kez de benim için sarılın koklayın, iyiki var onlar, her seyleriyle mucizeler. Ben de yusufum uyansın bir kez daha mıncırıcam bacaklarını doya doya koklayacağım.

Kalbim acıdı bebeğe ama iyiki böyle insanlar var çok şükür bin şükür 🤍

Kızlar ben oğluma kam damlası aldım bestiron marka bizim doktorumuz kan damlası vermedi süt alerjisi belirtileri olduğu için yani aslında kakada kan filan görmedim hiç ama mukuslu işte huzursuz falan diye şimdi kan filan görürsün bizede kendinide strese sokana en iyi kan damlası verme dedi hatta rotayı da yaptırmadı bu sebepten şimdi bnm diğer iki çocuğumda da raşitizm vardı ve anemi vardı bundada olucak diye çok korkuyorum damlayı nekadar vermem gerekiyor günde

Teşekkür ederim bana da fikir olması için sormak istedim 💖

2940 Gr doğdu , şimdi dört buçuk aylık 6100gr gibi henüz dört aylık aşıyı olmadı tahmini tartıya çıkıp bakıyoruz
Düşük kilosu bebeğimin benim 🙁
Kiloya takmamak bence en güzeli gibi okadar kötü veya zayıf degil canim bakma ilerde kilo alirlar sgalikliya allaha şükür önemli olan o. Aynen yavaştan başlanır gibi artık yaklaşıyoruz ek gıdalara daha pütürlü şeyleri sevmiyoryha bizimki atıyor geriye sulu şeyleri istahka istiyorda bakalim pütürlüde noluruz yüz eksitiyor 😊😊

Bitmez bu uyku sorunumuz 😊 kaldı böylece. Dün 1 saat anca uyutabildim oda kucağımda 😆 vallahi ben alıştım artık. Doktorumuzda sorun olmadığını söyledi. Napalım bazı şeylerde kabullenince daha kolay oluyor. Bu durumda onlardan biri 🫠
Aslında bende alışığım herşeyimi ona göre bir uydurdum hani ne bana nede işlerime engel yok ama ben onun açısından düşünüyorum uykusunu. Aksama veya gündüzleri keyiflik zamanlarım bile oluyor artık ama uyusa şöyle bir iki saat birşey istmeem kendisinin toparlamasında yardimci olurdu artık büyüdümu oglen uykuları guzel olur inşallah

Size sağlık ocagımı verdi? Bize vegaferon verdi kullanaın varmı cok fazla sıkayet okudum biraz tedirgin oldum acıkası.
Hayır kendim tercih ettim ilk bebeğimde de kullanmıştım sağlık ocağının verdiği kabız etti ve ağlama krizine soktu kullanmıyorum onu birde dişte kararmada yapıyor

Bestiron zam gelmis yilbasi gelmeden alim dedim menenjit asisinada 750 tl zamn gelmis zaman kaybetmesinler asgari ücret açıklandı ya

Hayır kendim tercih ettim ilk bebeğimde de kullanmıştım sağlık ocağının verdiği kabız etti ve ağlama krizine soktu kullanmıyorum onu birde dişte kararmada yapıyor
Ay benimkide aglamakli kaka yapmaya başladı bende kestim mesela dis zamanında da arkasına suyla vericen dişindeki leke çıksın diye de ağlaya ağlaya kaka ve gaz yapınca bıraktım bende yha napcaz bakalım

X