Arkadaşlarım ben youtube da Ceyda Düvenci ile Ayşe Önerin programını izliyorum. Hoşuma gidiyor bilgilenmek iyi geliyor. Kendime notlar çıkartıyorum izledikçe sizin içinde kopyalıyorum.
4.Hafta için Ayşe Öner ve Ceyda Düvenci programı Notları
-2 kişilik yenilmemeli.
-Beyazlardan uzak durulmalı.
-Meyve ve sebze haricinde çiğ yenilmemeli ve az pişmişlerde etler ve yumurtalarda tehlikeli olabilir.
-Mevsimine uygun renkli tabaklar oluşturulmaya özen gösterilmeli.
-Koyu yeşil sebzeleri dışarda yememeye özen gösterilmeli evde de sirkeli suda bekletilerek yenilmeli.
-Meyveler iyi yıkanmalı. Akan su altında fırçayla yıkanırsa toksoplazma için iyi olacaktır.
-Kedi kumu temizlenilmemeli ama tekseniz eldivenle ve 24 saatte bir temizlenmeli.
-Çay ve kahveye dikkat edilmeli. Adaçayı çok tehlikelidir damar genişlemesine sebebiyet verir. Ihlamur içilebilir.
-Ayşe öner mide bulantısı için nane çayını öneriyor.
-Aç kalmamaya dikkat edilmeli. 3 saatte bir tuzsuz kavrulmamış çerezler yenilebilir. Yanınızda bulundurabilirsiniz.
-Hamilelik kadınlarda tüm sistemi etkiler bu yüzden kanın yukarı pompalanması zorlaşır. Ani hareketlere dikkat edilmeli. Birden kalkmak gibi.
-Mutlaka su tüketilmeli çünkü böbrekler daha fazla çalışır. Bel ağrılarının bazen sebebide budur. Suyun yanında 1 tane sadece maden suyu içilebilir.
5.Hafta için Ayşe Öner ve Ceyda Düvenci programı Notları
-Hamilelikte hissedilen şeyler özel ve tekildir. Birşeyin yaşanması veya yaşanmaması iyi veya kötü gidişi göstermez.
-Çoğu bulantının sebebi açlıktan sonra oluşan mide asitleridir. Bu sebeple mümkün olduğunca aç kalınmamalı. Sabah bulantılarında yataktan kalkmadan önce ufak atıştırmalıklar yenilebilir. Grissini gibi. Çok açık limonlu bir çay içilebilir. Kızartmalar ve yağlı yemekler yenilmemeli.
-Halsizlik için ise bebek büyümek için çok fazla enerji kullanır normaldir. Dinlenmek gerekir.
-Göğüs hassasiyeti ise süt için hazırlıktan dolayı ilk 3 ay olacaktır. Normaldir.
-Beslenmede özellikle somon eklenilebilir. Haftada 2 kere yenilebilir. Somon çok yağlıdır, pişirme torbasına patates soğan vs mevsime uygun sebzeler koyulabilir ve fırında yapılabilir. Patates yağı çekeceği için daha sağlıklı olur.
-Sabahları bir küçük kırmızı pancar ve havuç yenilebilir.
-Bu hafta biraz daha hassasiyet oluşabilir. Endişe,agrasyon veya ağlamalar. Bunlarda çok normaldir. Bu durum eşler ile arada problem yaratabilir buna müsade etmeden eşlerimizle iletişim kurmalıyız. Onun içinde yeni bir süreç sessiz kalarak bizi anlamasını beklememeliymişiz