Mrb. Tecrubeli arkadaslarin bilgisine ihtiyacim var. 4 temmuzda opu oldum. Ilk tup bebek tedavim. Oncesinde kist, miyom, polip gibi bir sorunum yok. Opudan sonra doktorum muayenede folikul artiklari var demisti. Fakat nedir diye sormamistim. Sonraki kontrolumu baska bi dr.yapti doktorum olmadigi icin. Ve cikolata kisti gibi bisey soyledi. Ben de boyle bir hastaligimin olmadigini soyledim. Tamam oyle sandim ben, onceki aydan kalan folikuller de olabilir dedi. Bugun tekrar kendi dr.um muayene etti. Transfere hazirlaniyorum. O da yine folikul artiklari var filan diye yazdirdi. Hatta oncekinde tek tarafliymis, simdi cift tarafli. Doktora cikolata kistim mi var, yoktu filan diye telasla sorunca, folikul artiklaridir igneyle girdik sonucta islem yaptik, diger dr. de oyle sanmistir dedi. Nasil temizlenecek peki dedim. Sonucta gebelik olursa adet gormeyecegim. Cikolata kisti de olabilir ama endiselenme transfere engel olacak birsey degil dedi. Cok demoralize oldum. Ultrason goruntusu oncekilerden cok farkli. Onceden bombos olurdu ve yumurtalar gorunurdu. Simdi cok sayida yumurta varmis gibi gorunuyor. Bu tup bebek ignelerinden sonra cikolata kisti olusabilir mi. Bildigim kadariyla tedavisi filan da yok. Yani aslinda adet olsam da onunla kaybolacak bisey degil. Transfere engel olmasa da cocuk sahibi olmaya calisirken hastalik sahibi mi oldum simdi. Kafam cok karisik, cok uzgunum.