Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Biz tam 15+0 olduk teyzoslar mide bulantilari ne zaman biticek prilamin da sonunu yuttum demin
Ben de 15+5deyim ama hala devam ediyor önceden 3.ayda biter diyodu çevremdekiler şimdi 4.ayda diyolar ben bitmeyecekmiş gibi kabul ettim artık bunu çubuk kraker olmasa sudan istifra ediyorum aç karnına su içmiyorum ağır yemiyorum böyle biraz daha azaldı

Annem emzirdikten sonra biraz gelen sütü sürüp ceviz kabuğuyla üzerini kapatırmış öyle yumuşacık olurdu dedi çatlak vs yaşamamış ben de önce onu deneyeceğim

Benim abimin hanımı ayva çekirdeğini ayırmış kenara böyle sümükümsü bi kıvam alıyo, onu sürüp geçti, hemde baya kötü olmuştu cidden, göğüs ucu büyüktü bebek alamadı , parçalandı bildiğin yarıldınyani, ne denediyse olmadı, bitek o ayva çekirdeği iyi gelmiş
Ben gümüş kapakda alıcam herkes iyi geliyo yazıyo Bende korkuyorum, onu gördükden sonra

Ya kızlar içime dert oldu. Belki akıl vereniniz olur diye size bir danışayım.

1-Kayınvalidem ve görümcelerimle aram çok iyi. Gerçekten ailemden bir farkları yok. Ama dün bebeğin cinsiyetini haber verdiğimde kayınvalidem “ bak sen hiçbir şey alma. Ben A’dan Z’ye her şeyini alacağım.” dedi. İyi niyetle dediğinden eminim ama “yok anne, biz hallederiz” dememe rağmen ısrarla ben alacağım dedi. İlk defa anne oluyorum ve o yüzden bebeğimin ihtiyaçları ile ben ilgilenmek istiyorum. O da alırsa acaba bunu aldı mı, şunu aldı mı diye düşünmek istemiyorum. Takmayıp her şeyi kendim alsam israf olacak, yazık.

2-Bebeğin adını eşimle konuşup belirledik. Benim istediğim bir isim vardı ve eşim de kabul etti. Lise yıllarından beri çok sevdiğim bir isim. Ama gel gör ki görümcelerim ismi beğenmediler ve şakayla karışık isim konusunda onların da fikirlerini dinlememi istediler. Söyledikleri isimleri beğenmedim. Bunu da belirttim ama fazla ısrarcılar.

3-Eşimin ailesi biraz ataerkil bir aile. Erkek olacağını duyunca paşamız geliyor, veliahtımız geliyor tarzında konuşmalar yapıldı. En nefret ettiğim şey. Zaten hamileliğimi öğrendiklerinden beri sürekli erkek olacakmış gibi davranıyorlardı.

Şimdi ben bu üç konu yüzünden patlamaktan ve aramızın bozulacağından korkuyorum. Kibar bir dille bu üç konuda da uyarmama rağmen bu tavırların devam edeceğini hissediyorum. Hatta nerdeyse eminim.

Eşimi bu konuya hiç dahil etmek istemiyorum. Çünkü o konuşursa hepsinin kalbini ciddi anlamda kırar. Zaten dün bu isim konusunda bayağı kızdı. Ailesine karşı bilensin istemiyorum.

Kendim bu üç konuyu çözebilecek nasıl bir konuşma yapmalıyım? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Fikri olan var mı acaba?

1. Yani alsın bunda bi sorun görmüyorum, ama tabikidr sana sorsun da alsın, sormadan alınann şeylere uyuzum, sorum alıcaksa tabikide alsın, yada beğendiğin şeyler varmı söyle bana alalım der başım gözüm üstüne.

2. Çocuğun annesi sensin görümcelerşn kendi çocuklarına istedikler isimleri verebilirler kesinlikleee güzel bir cevap ver,
Benim bebeğiminkinede beğenmediler ama ben ciddi cvbını verdim kimse artık ağzını açamıyolar ismi benimsediler kesinlike kknuşmalısın. Ve asla dediklerini kabul etme..

3. En nefrett ettim şey bu erkek çocuk mevzusu yaşlılardaki. Benim kayınvalidemde biz cinsiyeti bilmiyoken herkese yonca hamile erkek geliyo demiş uyuz oldum..

Eşini karıştırmadan, kayınvalidenlerdeyken isiö hakkında bi konu aç, bişi derlerse güzel bi cevap ver asla açamasınlar konuyu

Kayınvalidemle aynı şehirde değiliz. Bana sorup alacağını düşünmüyorum. Zaten alınacak bir sürü şey var. Hangi birini sorsun. Ne bileyim mesela dese ki işte hastane çıkışını ben alacağım veya beşiğini ben alacağım amenna. Ama sen bir şeye dokunma demesi beni kötü hissettirdi. Kötü niyetli olduğunu asla düşünmüyorum ama sanki anne olan onlar, onların çocuğu gibi davranmaları beni rahatsız etti. Acaba gereksiz alınganlık mı yapıyorum diye düşündüm.

İsim ve şu erkek torun konusunda gayet net konuştum ama hala hayal peşindeler. Üstüme gelirlerse kalplerini kırmaktan korkuyorum.

Boşver eğer eşin isim konusunda senin yanındaysa, sorun etme onlar anca konuşurlar. Önemli olan sen ve eşinin düşüncesi

Hiç birşeye dokunma demekde cidden saçma, bence sen onunla bidaha konuştuğunda, anne benimde çocuğum ne alıcağını biliyim ona göre bende hevesim var almak istiyorum de Büyük şeyleri alsın nede olsa para eden onlar, sen fotoğraf at bilerek bu güzelmiş anne de bebek odası , bebek arabası gibi, onları alsın en azından, yada eşin söylesin neden o girmiyo araya, böyle konularda ben eşime söylüyprum o annesine söylüyo, bu konularda yüz göz olmak istemiyorum .. alıngan olman normal, hamilelik dönemindeyiz..

Eşim annesine karşı çok sert. Bunları eşime söylesem annesine ciddi anlamda kızıp kadıncağızın kalbini kıracağından korkuyorum. En iyisi dediğin gibi şeyler söylemek. Alınacağını sanmıyorum. Alacağı ya da alabileceği şeyleri söylersem daha mantıklı olacak. Umarım bu süreci kalp kırmadan atlatırız. Tersim pistir. Yani aklımdaki her şeyi patır patır söyleme kabiliyetim var ne yazık ki.

Aynen dediğim gibi şeyler söyle yada fotoğraf at , herhaldr anlar oda
Allahdan eşinde seninle aynı

Aynen dediğim gibi şeyler söyle yada fotoğraf at , herhaldr anlar oda
Allahdan eşinde seninle aynı
Eşim beni savunur ama biraz fazla fevri ailesine karşı. Ben öyle olsun istemiyorum. O yüzden bu durumu ona anlatmam.

Kayınvalidem fotoğraf işinden pek anlamaz. Telefonu sadece arama yapmak için kullanır. Ama konuşurken laf arasında söyleyebilirim sanırım.

Ozman kesinlikle konuşmayı hazırla ve söyle geç kalma gider alır fln

Banada erkek dediler 14 haftalığım hemde yüzde yüz iki ayrı dr resimlerde çok net okadar netki önce ben gördüm zaten, ama hala kordondur belki diorum Sağlıkla gelsin oğlum yada kızım gerisii önemli değil içimden kız geçiyordu ama

Tehlike olunca insan çekiniyor haklısın. Ama kuvveti vücutta paylastirmak için mecbur durumlarda kucaklama şeklinde almak azaltıyor riski. 3 lt çok çok az ama ondan bir sorun olmaz benim 17 kilo oğlumu gereğince kucaklamam gerekiyor

Benim 2 oğlum var ben ne yapayim kızın varmış çok şükür buda farklı olur. Bana 11+5 te söyledi kesin dedi ama bir acaba var içimde.

Birsey diyeceğim çiğ et ve tavuktan çok düşük ama risk var diye biliyorum gebelikte eskiden bir inanış ama doğru olabilir sen yollama haftada bir yogursun kayinvaliden size yollasın daha mantikli

Bu kadar yemesem daha iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…