• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Benim abimin hanımı😜 ayva çekirdeğini ayırmış kenara böyle sümükümsü bi kıvam alıyo, onu sürüp geçti, hemde baya kötü olmuştu cidden, göğüs ucu büyüktü bebek alamadı , parçalandı bildiğin yarıldınyani, ne denediyse olmadı, bitek o ayva çekirdeği iyi gelmiş🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
Ben gümüş kapakda alıcam herkes iyi geliyo yazıyo🤷🏼‍♀️ Bende korkuyorum, onu gördükden sonra
Evet ilkinde ben de onu kullandım gerçekten mucize bir şey ama Haziran temmızds bulamadım ayvayı

Günaydınlar herkese bugün okuldaki arkadaşlarım öğrendiler durumu. Biri dediki psikolojik destek al sağol ya dedim 🤦‍♀️ Moralimi bozdular durupdururken iyiki başta söylememişim çünkü o zaman ben zaten kötüydüm çökerdim heralde

Benim 2 oğlum var ben ne yapayim😜 kızın varmış çok şükür buda farklı olur. Bana 11+5 te söyledi kesin dedi ama bir acaba var içimde.
Evladın hepsi candır Allah sağlık versin annelik duygusu ama kızıma arkadaş olsun diye geçiyordu içimden ama kimbilebilir ki belki erkek kardeşi hayatı bıyunca birbirlerine destek olacaklar hiç ayrılmayacaklar Allah hepsine sağlık versin . Sizinde gönlünüze göre versin❤️

Ben de internetten baktım, toksoplazma riski içinmiş. Gerçekten çekilecek dava değil ben eldiven depolayayım en iyisi ☺️

Evet çiğ et ve iyi yıkanmamış yeşillik çok riskli. Elimde açık yara varsa direk temas eder diye ben hamile değilken bile dikkat ederdim. Ya eldiven giyerdim ya da sonrasında elimi çok iyi yıkayıp kolonyalardım. Şimdi de alıştığım gibi gidiyor..

Ama ciğere dokunulmaz bebekte leke olur gibi şeylere inanmıyorum. Sakatata direk temas etmek de zararlı diye bakıyorum ben toksik etki yüzünden 😁

Bu doğum lekesiyle ilgili birkaç farklı inanış var. Kimisi canı çeker de yiyemezse olur der, kimisi gizli gizli yerse olur der. 😁
Çoğu batıl şeye inanmam ama oğlumda da var görünmeyen yerinde insan acaba diyor. Canım bir şey çekmiş yiyememiştim..

Gögüs kalkanı kullan canım keremle beraber cok iyi oluyor süt doluyor içi meme ucu sütte kalıyor hiç çatlaması cok rahat geçti o süreç benim için

Benim de çatladı kalkan kullandım. Süt içine dolup dışarı akmazdı. Her emzirmeden sonra lansinoh sürüp hava almasını kıyafete değmemesini öyle sağlamıştım. Uzun sürmedi o ilk can yakan hassasiyet.

Hahaha kesinlikle katılıyorum. Arkadaşım bebek benzinden bişiler yapmıştı baya kullanmıştım onları 🤭🤭

Sleeppy şuan benim gördüğüm en temiz içerik ve en iyi fiyat.
Bir de molfix Natural gibi Bi seri çıkarmış onda da hiç bişi yoktu onu denemedim ama o da denenebilir.
Zaten bu arada Natural olana yakın prima da premium care değil pure diye bir Serisi var oda yeni geldi türkiyede yoktu o. Yani içerik temizliği açısından en temizi olsun diyorsak zaten premium care değil aslında.
Bez falan değil de mamalar çok fena olmuş. Allah bize güç kuvvet ve süt versin bence 🤭🤭 mamalar can yakar şuan
aynen mamalar çok para vallahi inşallah bol ve faydalı sütümüz olur da mamaya hiç gerek kalmaz ilk oğlumda 2 kutu mamayı ancak bitirmiştir sütüm iyiydi inşallah buda öyle olur ... Tüm hamişlere rabbim bol süt versin 🙌

Ya kızlar içime dert oldu. Belki akıl vereniniz olur diye size bir danışayım.

1-Kayınvalidem ve görümcelerimle aram çok iyi. Gerçekten ailemden bir farkları yok. Ama dün bebeğin cinsiyetini haber verdiğimde kayınvalidem “ bak sen hiçbir şey alma. Ben A’dan Z’ye her şeyini alacağım.” dedi. İyi niyetle dediğinden eminim ama “yok anne, biz hallederiz” dememe rağmen ısrarla ben alacağım dedi. İlk defa anne oluyorum ve o yüzden bebeğimin ihtiyaçları ile ben ilgilenmek istiyorum. O da alırsa acaba bunu aldı mı, şunu aldı mı diye düşünmek istemiyorum. Takmayıp her şeyi kendim alsam israf olacak, yazık.

2-Bebeğin adını eşimle konuşup belirledik. Benim istediğim bir isim vardı ve eşim de kabul etti. Lise yıllarından beri çok sevdiğim bir isim. Ama gel gör ki görümcelerim ismi beğenmediler ve şakayla karışık isim konusunda onların da fikirlerini dinlememi istediler. Söyledikleri isimleri beğenmedim. Bunu da belirttim ama fazla ısrarcılar.

3-Eşimin ailesi biraz ataerkil bir aile. Erkek olacağını duyunca paşamız geliyor, veliahtımız geliyor tarzında konuşmalar yapıldı. En nefret ettiğim şey. Zaten hamileliğimi öğrendiklerinden beri sürekli erkek olacakmış gibi davranıyorlardı.

Şimdi ben bu üç konu yüzünden patlamaktan ve aramızın bozulacağından korkuyorum. Kibar bir dille bu üç konuda da uyarmama rağmen bu tavırların devam edeceğini hissediyorum. Hatta nerdeyse eminim.

Eşimi bu konuya hiç dahil etmek istemiyorum. Çünkü o konuşursa hepsinin kalbini ciddi anlamda kırar. Zaten dün bu isim konusunda bayağı kızdı. Ailesine karşı bilensin istemiyorum.

Kendim bu üç konuyu çözebilecek nasıl bir konuşma yapmalıyım? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Fikri olan var mı acaba? 🥺
1-İyi niyetli olsa da teknoloji,giyim her zaman değişiyor. Ben kendi ihtiyaçlarımı ve istediklerimi alacağım. Alacağın şeylerin ne olduğunu bana söylersen onları almam diyebilirsin. Bence kastettiği nevresim,kıyafet vs sir zaten.
2- İsim hakkı anne babanındır. Aranızın iyi olması çok güzel ama onlar sizin sınırlarınıza giriyorsa dur demek gerek güzellikle. Biz eşimle karar verdik. Ve devam ederse herkes kendi çocuğuna koysun, daha hoş olur gibi şeyler demelisin.
3-Bu konuda yardımcı olamam sanırım. Çünkü erkeği nimetten sayıp kızı önemsemiyorlarsa zihin zaten biraz bozuktur. En iyisi bu konuda muhatap olmamak. Başlarda derler sonra normale döner herşey.

Günaydınlar herkese bugün okuldaki arkadaşlarım öğrendiler durumu. Biri dediki psikolojik destek al sağol ya dedim 🤦‍♀️ Moralimi bozdular durupdururken iyiki başta söylememişim çünkü o zaman ben zaten kötüydüm çökerdim heralde

Neden öyle dedi ki sen umutsuz ve kafan karışık gibi mi konuştun ki?
Bazen muhabbet karşındakinin psikolojisine göre şekillenir ya o yüzden sordum..
Salt pembe gözlükle bakmadan moral vermek tabi ki daha iyi olur. Belki o çocuk büyütürken çok zorlanmıştır onlar aklına gelince empati kurmuştur 😁

Kız ne bileyim ben 😂 sakaryada yaşıyorum bütün arkadaşlarım farklı hastanelerde farklı doktorlara gittik hepsine veriyorlardı, dedim burada böyleyse büyük şehirlerde ohooo🤭😂
benim doktorda vermiyor güyya medicana hastanesine gidiyorum sordum makinesi eski model sanırım 🤥🤥 detaylıda vericem dedi gıcık oldum şimdi 🤢

Ayva çekirdeği jeli de iyi geliyor ama haziranda bulamamıştım
Şimdiden yapmalıyız onu aslında zamanı bitmeden en azından. Dolapta muhafaza ediliyor zaten bişi Olmaz bence. Kayınvalideme bana yapmıştı ilk doğumunda dolapta beklerdi o buz gibi sürerim çok çok iyi gelirdi.
Ama bu sefer bende kalkan alacağım o zaman çok sonra öğrenmiş ve alamadığım için pişman olmuştum çok acı çekmiştim E Eylulece02 canım şu gümüş olanlardan mı bahsediyorsun yoksa plasyikleride var bir çok bilindik markanın onlardan mı?

Neden öyle dedi ki sen umutsuz ve kafan karışık gibi mi konuştun ki?
Bazen muhabbet karşındakinin psikolojisine göre şekillenir ya o yüzden sordum..
Salt pembe gözlükle bakmadan moral vermek tabi ki daha iyi olur. Belki o çocuk büyütürken çok zorlanmıştır onlar aklına gelince empati kurmuştur 😁
Empati yeteneğine hayranım 😍 3. Çocuğu düşünmediğimi ve diğer ikisi ile zorlandığımı biliyordu yine de herkesin içinde demese iyi olurdu

Şimdiden yapmalıyız onu aslında zamanı bitmeden en azından. Dolapta muhafaza ediliyor zaten bişi Olmaz bence. Kayınvalideme bana yapmıştı ilk doğumunda dolapta beklerdi o buz gibi sürerim çok çok iyi gelirdi.
Ama bu sefer bende kalkan alacağım o zaman çok sonra öğrenmiş ve alamadığım için pişman olmuştum çok acı çekmiştim E Eylulece02 canım şu gümüş olanlardan mı bahsediyorsun yoksa plasyikleride var bir çok bilindik markanın onlardan mı?
Ben de ayvayı dolaba atayım diyorum. Çünkü jel 3 gün kullanılıyor sonra yenisini yapmak gerekiyor. Buzluğa atsak nasıl olur bilmiyorum

Ben de ayvayı dolaba atayım diyorum. Çünkü jel 3 gün kullanılıyor sonra yenisini yapmak gerekiyor. Buzluğa atsak nasıl olur bilmiyorum
Ya biz yapmıştık 40 günde toplam iki kez falan, buzdolabına saklıyoduk hiç bişi olmuyordu, etkisi mi azalır diye siz iki günde bir yapıyordunuz?

1-Kayınvalidem ve görümcelerimle aram çok iyi. Gerçekten ailemden bir farkları yok. Ama dün bebeğin cinsiyetini haber verdiğimde kayınvalidem “ bak sen hiçbir şey alma. Ben A’dan Z’ye her şeyini alacağım.” dedi. İyi niyetle dediğinden eminim ama “yok anne, biz hallederiz” dememe rağmen ısrarla ben alacağım dedi. İlk defa anne oluyorum ve o yüzden bebeğimin ihtiyaçları ile ben ilgilenmek istiyorum. O da alırsa acaba bunu aldı mı, şunu aldı mı diye düşünmek istemiyorum. Takmayıp her şeyi kendim alsam israf olacak, yazık.

2-Bebeğin adını eşimle konuşup belirledik. Benim istediğim bir isim vardı ve eşim de kabul etti. Lise yıllarından beri çok sevdiğim bir isim. Ama gel gör ki görümcelerim ismi beğenmediler ve şakayla karışık isim konusunda onların da fikirlerini dinlememi istediler. Söyledikleri isimleri beğenmedim. Bunu da belirttim ama fazla ısrarcılar.

3-Eşimin ailesi biraz ataerkil bir aile. Erkek olacağını duyunca paşamız geliyor, veliahtımız geliyor tarzında konuşmalar yapıldı. En nefret ettiğim şey. Zaten hamileliğimi öğrendiklerinden beri sürekli erkek olacakmış gibi davranıyorlardı.

Şimdi ben bu üç konu yüzünden patlamaktan ve aramızın bozulacağından korkuyorum. Kibar bir dille bu üç konuda da uyarmama rağmen bu tavırların devam edeceğini hissediyorum. Hatta nerdeyse eminim.

Eşimi bu konuya hiç dahil etmek istemiyorum. Çünkü o konuşursa hepsinin kalbini ciddi anlamda kırar. Zaten dün bu isim konusunda bayağı kızdı. Ailesine karşı bilensin istemiyorum.

Kendim bu üç konuyu çözebilecek nasıl bir konuşma yapmalıyım? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Fikri olan var mı acaba? 🥺
1) Bence sana para göndersin. Sen istediğin, beğendiğin şeyleri al. Her aldığını da gönderip “bak annecim bunları aldım” dersin. Ben olsam almadan duramazdım, ben ne bileyim ki ne alacağını. Kumaşı, kalitesi.. Ya da sen normal alışverişini yap, ona eksikleri söyle, onları alsın.
2) İsim konusuna tabi ki karışamazlar diyeceğim de benim ismimi halam önermiş 😂 Annemler de beğenip koymuş. Yani çok güzel bir isim önerirler, içine siner, tamam koyarsın. İsim çoktan belli diyorsun, o zaman kulaklarını tıka he he de geç.
3) Bu konu hakkında yorum yapmayacağım çünkü bu insanlar böyle işte 😒

Açıkça söyleyeceksin benim ilk çocuğum alışverişini ben yapacağım. Ha destek vermek istiyorsanız parasal olarak bir şey diyemem derim .Kesin bir dille yok bu konuda ısrarcı olmayın ben alacağım derim.Onlar sen naz yapıyorsun sanıyor anladığım.
Ad konusu benim için çok önemli. Eşimle evlenmeden önce bu konu yüzünden ayrılmıştık.Sonra evlilik zamanı babasıyla falan sorunlar yaşadım.Adini bırakın koymayı duymak midemi bulandırıyor.Esim tamam koymayiz dedi Ha olur da ısrar ederse bu evliliğin sonu kötü biter.

isim konusuna görümce karışacak öyle mi ??? Tek kelime edemezler biz böyle uygun gördük derim .Bir de eşyalarını isimli hazirlatirim .onlara ne yemek düşüyormuş acaba .
Bu konuda herkese karşı net olmalısın. Şaka yollu gülerek değil tek kelimelik cevaplar vermelisin .
Görümce de bana kendi kızının eşyalarını vereceğini söyledi. Sanki ben fakirim .benim maaşım onun 2 katı. Ben hepsini aldım diyeceğim. Kendinin kızı var .Erkek istiyordu .söylemedi ama ben anladım. Güya kızının eşyalarını verecek .kendinin 2.erkek olacak ya ! Ben de dedim ki sen 2.de kullanırsın 😁

Back