• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Canım benim doktorum 2li testin kesin bir tanı olmadığını söyledi özellikle yaşı büyük olan anne adaylarının çoğunda riskli çıkarmış birde bazı hamilelerde deger yüksek çıktığı için yanıltıcı olurmuş ,,, ben ondan NİPT testi yaptırdım eğer yaptırabilirsen kesinlikle tavsiye ediyorum yaptıramasan da dediğim gibi panik yapma inşallah hiç bir şey yoktur sağlıklıdır bebeğin dualarımdasın 👏👏👏
Nipt testini nerede yaptırdınız?

Bu konuda sana bayılıyorum zaten😂😂
Yeniyim yaaaa genelde eşime postalıyorum böyle şeylerde ben değil oğlunuz öyle istiyo diyorum😀🤦🏼‍♀️
Bugün ben biraz temizlik yaptım, şuan belim kopuyor hala. Ağırlayacaksan da sakın yorma kendini ilk kez böyle ağrım oldu korktum valla🥵

Dediki seni bir konuda bilgilendirmek istiyorum. İkili test için down sendromu için. Dedim hocam yaşimdan dolayı zaten riskli çıkacak bunu biliyorum. Bebeğimede kıyacak halim yok. 6 ay onun stresini çekemem ki. Testlerin doğruluk payında yok. Elini versen kolunu kaybediyorsun ben yaptırmayacam dedim. Doktorum çok iyi biri oğlumun doktoruydu. Yani kabul ediyorsun herşeyi ediyorum dedim. Nift testinden bahsetmedi.

Kızlar d vitaminine başlayan var mı? Hangi markayı önerdi doktorunuz?
5C570EDF-EC23-4834-86AA-FB5B4D338990.jpeg

D vitaminimi bilmiyorum ama, vitamin olarak bunu verdi bunu kullanıyorum canım

Merhaba ben de sizinle aynı yaştayım ikili vb test yaptırmayı düşünmüyorum ilk çocuğumda 31 yaşında bile yüksek risk çıkmıştı saçma sapan üzmüştüm kendimi ozmn ben de istemiyorum yaptırmak peki ense ve buruna mı baktı sadece nifty testi önermedi mi ?yaştan dolayı

Dediki seni bir konuda bilgilendirmek istiyorum. İkili test için down sendromu için. Dedim hocam yaşimdan dolayı zaten riskli çıkacak bunu biliyorum. Bebeğimede kıyacak halim yok. 6 ay onun stresini çekemem ki. Testlerin doğruluk payında yok. Elini versen kolunu kaybediyorsun ben yaptırmayacam dedim. Doktorum çok iyi biri oğlumun doktoruydu. Yani kabul ediyorsun herşeyi ediyorum dedim. Nift testinden bahsetmedi.
fsp fsp
Bu şekilde ekliyim
Yoksa görmez cevabını

E Elbakihuvelbaki canım birine cvp yazıcaksan alttan cevapla yazısına bas sonra yazc yoksa karşıdaki kişi cvp verdiğinin bilgisi gitmiyo😍😍

Sma için önce anne kan verip test yaptırıyor. Eğer anne çekinik(resesif) gene sahipse yani taşıyıcıysa bu kez baba da kan verip test yaptırıyor. Baba da taşıyıcı çıkarsa bebeğin hasta olma ihtimali doğuyor. Ama anne taşıyıcı değilse babanın kan vermesine gerek kalmıyor. Çünkü bu durumda bebeğin hasta olma ihtimali yok.

Yani bebeğin hasta doğma ihtimali anne de baba da taşıyıcıysa var. İkisinden biri taşıyıcı değilse bebek sağlıklı doğuyor.

Test ücreti minimum 1500 TL den başlıyor.

Nift testi kromozomal anomalileri belirliyor. Sma ile ilgisi yok.
Teşekkür ederim bunu dr uma soracağım testin buralarda olup olmadığını.

Back