How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Alla alla benim tokluk 150 den aşağı değil neredeyse ama dr bana endokrinoloji yani şimdilik gerek yok insuline yemene dikkat et dedi .. seninki oldukça güzel ama insülin vermiş şaşırdım.. Ben de 26. Haftada yükleme için gideceğim inşallah insuline gerek yoktur zaten kan sulandirici igne kullanıyorum malum .. Ben ölçmüyorum bıraktım.. alet yüksek ölçunce acayip gerilip stres oliyordum bıraktım dr gerek yok dedi zaten diye .. bu ara cıvıttım ama toparlayacağım tatli ya ara vericem inşallah
Canım o sayılar insülin le çıkıyordu☺️🙈 Ben normalde ilaç kullanıyordum. Sonra bebek olunca insuline geçtim. Ama ilk aylar düşük çıkıyordu. Şimdi insülin yetmiyor🙈 gerçi geçen hafta doktor bu aydan sonra yükselmeye başlayabilir insülininartirmamiz gerekebilir demişti.
Stres olma ama şeker yuklemesindense kendin ölçüp takip etmek daha iyi sanki. İnsülin seni korkutmasın.

İlk hamileliğimde ben de hep strese girdim stres daha da yükseltti. Doktor insülin vericem dedikçe korktum. Sürekli yürüyüş sürekli diyet insülin almadan hamileliği bitirdim. Ama hamilelikten sonra hep ilaç kullandım. İnsülin nin hiç bir zararı yok ilk hamileliğimde boşuna korkmusum. Dozu yukselticem bende artık. 😊

Aynen dimi ilginç biraz sancı saplandı gün içindede , artık ne oluyor içerde bilemiyoruz😀😀 gerçi happy momda, sancılar olabilir yazmış, belkide oyuzden😀😀😀🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Bende sancı degil de kramp giriyo ozellikle hapsırdıgımda yada aniden ayagı kalktıgımda. :)

Canım o sayılar insülin le çıkıyordu☺️🙈 Ben normalde ilaç kullanıyordum. Sonra bebek olunca insuline geçtim. Ama ilk aylar düşük çıkıyordu. Şimdi insülin yetmiyor🙈 gerçi geçen hafta doktor bu aydan sonra yükselmeye başlayabilir insülininartirmamiz gerekebilir demişti.
Stres olma ama şeker yuklemesindense kendin ölçüp takip etmek daha iyi sanki. İnsülin seni korkutmasın.

İlk hamileliğimde ben de hep strese girdim stres daha da yükseltti. Doktor insülin vericem dedikçe korktum. Sürekli yürüyüş sürekli diyet insülin almadan hamileliği bitirdim. Ama hamilelikten sonra hep ilaç kullandım. İnsülin nin hiç bir zararı yok ilk hamileliğimde boşuna korkmusum. Dozu yukselticem bende artık. 😊
Bende gizli şeker var günde iki diaformin kullanıyordum gebe olunca dr bırak dedi endokrinoloji ye yönlendirdi endokrinoloji dr u kan tahlili yaptı şimdilik insuline başlamaya gerek görmedim yediğine içtiğine dikkat et 26. Hafta gibi şeker yüklemesi yaparsın yüksek çıkarsa gelirsin insülin bağlarız dedi nedense bana iğne başlamadı canım 🤷🏻‍♀️ vardır herhalde bir bildiği dr un dedim bi daha da gitmedim endokrinoloji ye açıkçası bu ara çok meyve yedim canım tatli istedi ama artık dikkat etmeye karar verdim baya saldım çünkü insallah insülin im aşırı yüksek değildir hiç olcmedim

Allah seni inandırsın kalbi atıyor mu 2022 yılında artık bunu bilen bir uygulama olmalı diyorum bazen hep bilmek istiyorum .. tedirginim gerginim Allah korktugumuzdan korusun .. bu sanırım kaybimizdan kaynaklı ilkinde çok rahattim randevu ya güle oynaya gidince yıkıldığım için kötü deneyim olarak kazındı tüm hücrelerime.. hep bi korku hele kontrole gittiğimde dr bebek iyi diyene kadar ki o kisa surede ömrümden ömür gidiyor desem yeridir Allah kucağımıza almayı nasip etsin
Amin amin 🙏benim muayeneden hemen önce tansiyonum fırlıyor 😅 çok zor durumumuz Allah yardımcımız olsun

Bende gizli şeker var günde iki diaformin kullanıyordum gebe olunca dr bırak dedi endokrinoloji ye yönlendirdi endokrinoloji dr u kan tahlili yaptı şimdilik insuline başlamaya gerek görmedim yediğine içtiğine dikkat et 26. Hafta gibi şeker yüklemesi yaparsın yüksek çıkarsa gelirsin insülin bağlarız dedi nedense bana iğne başlamadı canım 🤷🏻‍♀️ vardır herhalde bir bildiği dr un dedim bi daha da gitmedim endokrinoloji ye açıkçası bu ara çok meyve yedim canım tatli istedi ama artık dikkat etmeye karar verdim baya saldım çünkü insallah insülin im aşırı yüksek değildir hiç olcmedim
Ya söyle aslında ben gebelik düşünüyorum deyince benim doktorum insülin verdi. Çünkü düzensiz şeker de gebe kalmaya engel olabiliyormus. Yani ben önlem olarak başlamıştım. Sana doktorun dikkat et dediyse lütfen dikkat et😊 o tatlılardan uzak dur. Hareket etme kısıtın yoksa biraz yürüyüş bol salata işini görür. Tatlılardan meyvelerin çoğundan pilav makarna ve beyaz ekmekten uzak dursan yeter.☺️

Bende aynı, annem diyor ki hamileliğin tadını bi çıkaramadın. Benimde düşük hikayelerim var diye böyle olduğumu düşünüyorum. İlk stresim kalp atışı var mı, sonra kalbi duyduk gelişimi normal mi, sonra kalp atmaya devam ediyor mu, bu aralar acaba engeli var mı, sonra ensesi kalın mı ? Yarın doktora gideceğim aşırı stresliyim aşamadım bu durumu
Ben ilk kızda böyleydim zor hamile kaldım bir de 0 gebelik belirtisi vardı her kontrole kadar ölüp ölüp diriliyordum ya bişey olduysa diye.
2. de 15 günde bir iki ayrı hastaneye gittim hep devlet yakınımdaydı o zaman hem özele hem devlete gidip görüyodum daha rahat ediyordum. 3. de 1 ayı geçti gitmeyeli merak ediyorum tabi ama sabrediyorum olmaz bişey diyorum:KK30:

Tabikii rahim yukarı çıktığı için o bağlar geriliyor ve ani hareketlerdr geriliyor. Ama şu an bebek ortaya gelmiştir, sağdan ya da soldan açı yakalamak için nakıyo muhtemelen 😊
2 önce okuduğımda artık yavaş yavaş yukarı çıkıyo demişti, dediğin gibi belkide oyuzden ara ara oluyo🥰🥰 artık büyüsünde tekme attığını görelim🥰
En azından yalnız değiliz olabiliyormuş demkki öyle 🤭😃 hayırlısı aman kötü bişey olmasında 🥰
kesinlikle🥰🥰🥰

Kızlar bu yoğun baş ağrısına bir çözüm bulabilen var mı?
Alnımı böyle duvara vurasım geliyor. Mide bulantısı da tetikliyor sanırım 🤢
Mentollü kremimsi taşlar varmış sanırım geçecek geçecek diye erteliyorum ama ne bulsam alıcam.

Kızlar bu yoğun baş ağrısına bir çözüm bulabilen var mı?
Alnımı böyle duvara vurasım geliyor. Mide bulantısı da tetikliyor sanırım 🤢
Mentollü kremimsi taşlar varmış sanırım geçecek geçecek diye erteliyorum ama ne bulsam alıcam.
2 gün çektim ben parol içip uyudum hemen geçiyo🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Hayır kan degil canım
İkili test sonucu. Nasıl alacağız? E nabızda cıkmıyormus
Tamam iste kan e nabizdan ciktiktan birgun sonra hastaneden verilen barkodla hastanenin sistemine girip labv sonuc alma bolumnden tc ve barkod taki numara ile ikili test sonucunu alablrsnz

2li tarama testi yaptıranlar özelde mi yaptırdınız devlette mi? Devlette yapılırsa sonuç nekadar zamanda çıkıyor daha mı geç yani? Birde özelde yaptıranlar ücret bilgisi paylaşabilir mi lütfen 🥰
Ben özelde yaptırdım 365 TL ödedim

Kızlar moralim çok bozuk.. Bugün ikili test için devlete gitmiştim orada bebek kıvrımlı duruyor ense kalınlığı göremiyoruz 3lü teste gelirsin dediler içime sinmedi özelde gittim para verdim aman dedim nolcak içimiz rahat etsin.. Özeldeki perinatolog down sendromu ile ilgili bir sorun yok dedi ama dakikalarca baktı karnıma ve sağ elini göremiyorum dedi ve koldaki çift kemikler kısa görünüyor dedi... Sol elini normal gördü ama sağ eli yoktu bebeğimin😔😔 Haftaya tekrar bakalım kan sonucuyla beraber dedi.. Kendi doktorum içimi rahatlatmak için daha bebeğin çok küçük yanılmalar olabilir dedi ama içim içimi yiyo.. Tamam ne gelirse kabulüm dedim onu bilerek girdim teste ama böyle belirsizlikte beni strese soktu açıkcası.. Böyle birşey başına gelen var mı ? Ne yapıcam farklı bir perinatoloğa görünmeli miyim ? 😔😔

Kendi doktorum bişey söylemek için çok erken bana kesesi biraz küçük geliyor biraz büyüsün netleşir dedi ama diğer doktor da çok irdeledi karnımı sarstı görmek için uğraştı bayağı o yüzden de etkilendim ister istemez 😔😔
Canım kendini korkutma gerçekten şuan çok küçükler. 5-6 cm, düşünsene parmak kadar. Hem bazen gerçekten hiç kıpırdamıyorlar. Cinsiyeti görememek gibi düşün. İnşallah sağlıklı doğacak bebeğin biraz daha bekle öyle git ama kendimi yer bitiririm dersen başka bir perinatoloğa görünmende fayda var. Korktuğun gibi olmayacak Allahın izniyle içini ferah tut :dua::dua::dua:

Back