• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Anneler hepinize merhaba, benim topiğim değil burası ama size bir sorum var. Ben hamileyim test yaparak öğrendim, su anda besinci haftayı tamamladık, doktordan randevu almak istedim haftaya ilk muayene için, tam 6+0 olacaktı o zaman, ama asistanı simdi bir şey görünmez gelmenize gerek yok dedi ve randevuyu 7+3 e verdi. Ben de acaba geç mi diye tedirginim şu an. Neredeyse iki ay tamamlanacak ben hiç doktor görmemiş olacağım diye. Sizin 8 haftaya kadar muayenelerinizde neler oldu? Nelere bakıldı? Gerçekten 8.haftada gitsem daha mı iyi? Bi fikir verebilirseniz çok sevinirim
Öncesinde kalp atışı başlamamış olabilir. Kese oluşmamış olabilir. 7-8. Haftalarda kesin görünür ondan geç vermişlerdir

Ben mesaj kime aitti bilmiyorum, ben öylesine hızlıca gördüğüm bir mesajdan bahsettim. Sen nasıl şimdi güzelce kendini ifade ettiysen, benim de yaptığım kendimi ifade etmekti 🙃
Allah herkesin gönlüne göre versin ❤️
Zaten bu konu da grup için kapandı, hepimiz uzatmayalım diye karar verdik dün akşam. Sen sanırım mesajları şimdi gördüğün için alıntı yaptın ama gerçekten herkesin bakış açısının farklı olduğu bi konu.
Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin, en önemlisi bu tabi ki.
Hatta konuyu da ben başlatmamıştım, ilginç bir şekilde bana kaldı yahu 😅
Evet yeni gördüm yazdıklarınıza kırılmadım siz kırıldıysanız düzelteyim diye açıklama yapmak istedim.

Kesinlikle ben evde herkese aynen böyleyim

" bu evde herkes kendi işini yapacak, kimse kimsenin hizmetçisi degıl"
Eşimde dahil.

Siz yaptırmayın oğullarınıza elin kızı yaptırıyor merak etmeyın :KK53: siz kıyamayın
Kıyan kıyıyor
Evet mesela bennn😂 eşimin anneside eşime el bebek gül bebek büyütmüş iş yaptırmamış, şuan elin kızı olarak yaptırıyorum😂😂😂😂

Valla yeni erkeklerin alnından öpesim geliyo cidden, 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Eski devirdeki erkekler olsa baskı tutardı üstünde,
Şimdi en azındna rahatsın, kız da olsa erkekde olsa ne farke der🥰🥰 üstünde bi yük görmüyosun erkek doğurmam lazım diye🙏🏻🙏🏻
Eşimiz, ailesi falanda önemli şanslıyız. Bi arkadaşım hala ailesinde böyle şeylerin olduğunu söyledi. Benim er geç erkek doğurmam gerek dedi mesela kız, çok kötü bir şey.
Sonra niye gelişemedik niye ilerleyemedik. Toplumda biraz yüzümüzü batıya çevirmeniz gerek bu gelenekler malesef orta doğudan geliyor..

Benim hiç kucağıma aldığım çocuğum yok ..
Eskiden beri erkek çocuk isterim,
Eşim ise hep bir kız çocuğu ister,
Allah dan ne gelirse kız da erkek de kabulüm yeter ki sağlıklı hayırlı olsun hepsi canımdan can..
Ama bir erkek ya da bir kız çocuğu olanların diğer evladın da tadına bakmak istemelerini de çok normal karşılıyorum bunlar doğal şeyler..
Herkesin kalbinden geçen cinsiyet sağlıklı ve hayırlı bir evlat olarak gelsin inşallah. .
Şuraya "kizlar dogurdum" yazalım 😍🥰🥰

Örneği abimden vereceğim.
Annem parmakla gösterirdi herkese .

Evlendi kendi yuvasını kurdu. Sanırsın ağaç kavuğundan cıkmış muamelesi yapıyor kendine. 30 dk lik mesafede oturuyor
Bayramdan bayrama annemi görmeye gelir.
Bizim aramız hic yoktur zaten onunla. Onun kimseyle yoktur arası.

Al sana boşa doğurup bakılmış, boşa emek verilmiş bir evlat!!!! Açım desen " benim de işlerim bozuk" der hatta.

Anneme dedim " al sana ×, gördün mü × i sen. İyi oldu sana . × aşağı × yukarı. "
Sustu sesini bile çıkarmadı.

Allah evladın hayırlısını versin. Kimsenin emeklerini boşa cıkarmasın
ASla kınamıyorum

Kızlar 2 oğlum var 1 tane de kız istiyorum diye kimse beni suçlayamaz ya🤣

Ha 2 oğlum canım ciğerim, kalbim diye seviyorum onları sanki onları dışlıyormuşuz gibi bi algı oluştu. Ha 3. Oğlan gelirse o da canımın en içi olacak. Sadece insan kızın da tadına bakmak istiyor. Ama her şeyden önce sağlıklı hayırlı evlat. Samimiyetle bir şeyleri paylaşıyoruz ama topik gerilmeye çok müsait niye biraz salmıyoruz, valla gerek yok , canımıza yazık
Mesela şimdi senin kızsa bebek ve buraya yazarsan yandın takipteyim🤪🤪😗😛 bana nispet yapiyorsun mesaji atacağım hemen😁

Evet yeni gördüm yazdıklarınıza kırılmadım siz kırıldıysanız düzelteyim diye açıklama yapmak istedim.
Çok tatlısınız teşekkür ederim ❤️ Ama hiçbir sorun yok inanın sadece fikir alışverişiydi 🤗
İkili için ne zaman gideceksiniz? Ben 12+2 de gideceğim, cinsiyeti öğrenemem diye düşünüyorum 🤭 Aramızda 1 gün var ya o yüzden merak ettim.

Öncesinde kalp atışı başlamamış olabilir. Kese oluşmamış olabilir. 7-8. Haftalarda kesin görünür ondan geç vermişlerdir
O zaman endişelenmeyip bekleyeyim mi? Baska doktor aramama gerek yok? Doktor kanaman ağrın olursa direkt gel yoksa 7 hafta geçsin önce dedi. Burada herkes hamile olur olmaz 4 5 haftada gidince endişelendim acaba yanlış mı yapıyorum diye
Yoooo 6 haftalık bence gayet iyi kese görünüz, ben 7 haftads kalp atışını duydum, herhalde doktor kalp atışını duymak için erkne demiştir. Ama şuan bebeğin kesesi gözükmesi lazım 🤔🤔
daha hiç gitmediğim için bilmiyorum ama görünüyordur inşallah. Kesenin içinde bebek ne zaman görünmeye başlıyor? İnternette kalp atışı 6.hafta basında diyor ama herkes için mi bu?

Eşimiz, ailesi falanda önemli şanslıyız. Bi arkadaşım hala ailesinde böyle şeylerin olduğunu söyledi. Benim er geç erkek doğurmam gerek dedi mesela kız, çok kötü bir şey.
Sonra niye gelişemedik niye ilerleyemedik. Toplumda biraz yüzümüzü batıya çevirmeniz gerek bu gelenekler malesef orta doğudan geliyor..
Aynen keisnlikleeee yıllarca erkek ayrımı olarak büyüdük, kız doğurunca önemsemeyen bir millet vardı hep karşımızda.
Çok şükürki cidden güzel bir nesille karşı karşıyayız aslaaa kız erkek ayrımı yapmayan bir nesil var , bir kadın olarak bu durumdan tabikide mutluyum.. 🙏🏻🙏🏻 En azından arkadaşın gibi bir baskı hiissetmiyoruzzz çok şükür🙏🏻🥰🥰ne olursa allahdan kızda erkekde bizim bebişlerimiz

O zaman endişelenmeyip bekleyeyim mi? Baska doktor aramama gerek yok? Doktor kanaman ağrın olursa direkt gel yoksa 7 hafta geçsin önce dedi. Burada herkes hamile olur olmaz 4 5 haftada gidince endişelendim acaba yanlış mı yapıyorum diye

daha hiç gitmediğim için bilmiyorum ama görünüyordur inşallah. Kesenin içinde bebek ne zaman görünmeye başlıyor? İnternette kalp atışı 6.hafta basında diyor ama herkes için mi bu?
Notlarım var baktımda Ben keseyi 5. Haftada görmüşümm. Kalp atışınıda 7+0 tam görmüşüüm🥰🥰 genelde herkes için böyle, ama bazıları . 9.Haftada bile kalp stışınj duyan varmış🙏🏻

Anneler hepinize merhaba, benim topiğim değil burası ama size bir sorum var. Ben hamileyim test yaparak öğrendim, su anda besinci haftayı tamamladık, doktordan randevu almak istedim haftaya ilk muayene için, tam 6+0 olacaktı o zaman, ama asistanı simdi bir şey görünmez gelmenize gerek yok dedi ve randevuyu 7+3 e verdi. Ben de acaba geç mi diye tedirginim şu an. Neredeyse iki ay tamamlanacak ben hiç doktor görmemiş olacağım diye. Sizin 8 haftaya kadar muayenelerinizde neler oldu? Nelere bakıldı? Gerçekten 8.haftada gitsem daha mı iyi? Bi fikir verebilirseniz çok sevinirim
5+ dan sonra kese görünür vajinal yapar yine de görür yani. Ben 6+5 te gittim kalp atışını da duydum. Asistan gitmişken sadece boş bir kese görüp kalp atışı için 1-2 hafta sonra tekrar gitmen yerine gitmişken kalp atışını da gör diye söylemiş olmalı.
Ama ben bu gebeliğimde dr.a mesaj attım kan tahlilim pozitif ama ben 7. Haftada geleceğim gelmişken kalp atışını da görürüz dedim şikayetin yoksa sen bilirsin dedi ama dış gebelik olma ihtimaline karşın daha erken baksak iyi olurdu dedi ben şikayetim olmadığı için bekledim.
Yani Allah korusun dış gebelik vs olma ihtimaline karşın keseyi erken görmek iyidir. Bir şikayetim yok gitmişken bebişi de göreyim dersen bekleyebilirsin.

Bence sıkıntı olmadığı sürece bekleyin. Ben kendim bulantım başlamasa 8. Haftaya kadar bekleyecektim. Kalp atışı var mı yok mu tereddütü yaşanmıyor o zaman

Çok iyi yapmışsın ben hala tam kabul edemedim. Normalde terapi desteği almıştım eskiden yine alacağım sanırım.
Kucağımıza alınca geçecek hepsi bence. Böyle düşündüğümüz için de üzüleceğiz ama nasıl iyi hissedeceksen öyle yap. Şimdi ben 2,5 yaşındaki oğluma bakıyorum da onun gibi bir erkek evlada daha hayır diyemem,aşırı tatlı 🥰

Çok tatlısınız teşekkür ederim ❤️ Ama hiçbir sorun yok inanın sadece fikir alışverişiydi 🤗
İkili için ne zaman gideceksiniz? Ben 12+2 de gideceğim, cinsiyeti öğrenemem diye düşünüyorum 🤭 Aramızda 1 gün var ya o yüzden merak ettim.
Ben haftaya çarşamba gitmeyi düşünüyorum 11+3 oluyor ama pzrt bir sorcam dr a geleyim mi diye yine de.

Kucağımıza alınca geçecek hepsi bence. Böyle düşündüğümüz için de üzüleceğiz ama nasıl iyi hissedeceksen öyle yap. Şimdi ben 2,5 yaşındaki oğluma bakıyorum da onun gibi bir erkek evlada daha hayır diyemem,aşırı tatlı 🥰
Yanlış anlaşılmayayim. Benim sadece cinsiyet değil mesele. 3 çocuklu hayata tam adapte olabilmiş değilim bu fikir hala uzak geliyor. İstedim sanıyordum ama bu ara hersey üst üste gelince tedirginim çok. İş ev cocuklar hepsini yurutemem gibi hissediyorum. Yoksa erkek ya da kız o kısmı geçtim.

Örneği abimden vereceğim.
Annem parmakla gösterirdi herkese .

Evlendi kendi yuvasını kurdu. Sanırsın ağaç kavuğundan cıkmış muamelesi yapıyor kendine. 30 dk lik mesafede oturuyor
Bayramdan bayrama annemi görmeye gelir.
Bizim aramız hic yoktur zaten onunla. Onun kimseyle yoktur arası.

Al sana boşa doğurup bakılmış, boşa emek verilmiş bir evlat!!!! Açım desen " benim de işlerim bozuk" der hatta.

Anneme dedim " al sana ×, gördün mü × i sen. İyi oldu sana . × aşağı × yukarı. "
Sustu sesini bile çıkarmadı.

Allah evladın hayırlısını versin. Kimsenin emeklerini boşa cıkarmasın
ASla kınamıyorum
Yemin ederim abim yAaaaaa aynı , allahdan benim annemle babam evlat ayırmıyordu abimede bana eşit davranıyolardı
Ama babanem ve dedem beni delirtiyodj, onun üstüne ev bile verdiler.
Bize kimse bakmaz sadece 1 erkek torunum bakar diyolardı.

Sonra ne mi oldu. Dedem öldü, abim hemen babanemi evden çıkarttıı evi kiraya verdi. Olaylar olaylar….

Eeeeee dedim babane boldu 1cik torununaaaa çok sevdiğin torununaaaa evinden sana 1 eşya vermedi dedim. Şuan asla konuşmuyo, yaptığı ayrımcılıkdan pişman, yinede bizzzz bakıyoruz onaaaa. Artık biraz çok geç oldu ama işte daha şimdi aklı başına geldide bizim değerimizi bildi..

Back