- 28 Ekim 2016
- 1.139
- 1.717
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #15.121
Anlık değildi canım özellikle bel ağrısı değişikti şükür şimdi geçti bütün gün dinlendim. Rahim büyüdüğü için oluyor sanırım doktor kanama olmadığı sürece normal demişti.Geçmiş olsun benim de oluyor. Arada bir kendimi yorduğum zamanlarda oluyor. Sancı gibi anlık gelip gidiyor bazen de adet ağrısı gibi alt karın sancısı oluyor.
Yarın direk giderim yada salı, gelip alabilirisniz demişlerdiBizim hastanenin sgk anlaşması yok e nabıza düşmüyor hicbirsey. Bide haftasonu çıkmaz herhalde. İstersen pazartesi arayıp sor bir.
Doğru canım büyüyorlar. Bir ayda iki kat uzuyorlar, rahim de tabi ona göre büyüyor. Ay büyüsünler artık cinsiyetlerini öğrenelim benimki belli olmuştur belki zor tutuyorum gitmemek için. 14 OcakAnlık değildi canım özellikle bel ağrısı değişikti şükür şimdi geçti bütün gün dinlendim. Rahim büyüdüğü için oluyor sanırım doktor kanama olmadığı sürece normal demişti.
Komik ifadesi koyan kızlar nesi komik ?Kizlar sizde de var mı yoksa benim cevrem mi böyle? Eşim de annem de çocuk yap çocuk yap diye diretti simdi de kiviriyorlar .eşim 2 gün yardım ettin 3.gun benim gibi yardım eden bulunmaz diyor .yaptığı bir şey de yok .anneme de diyorum soğuklarda gelir bizde kalırsınız diye sizde kalacak yer yok diyor .lafa geldi mi yap yap yap diyenler is ciddiye bindi mi kaçtı gitti. Iyiki bunlara güvenip 4.5 yıl çocuk yapmamışım
Benimde randevum 14 Ocak ama 12+6 olucaz o gün net bişey söylemez sanırımDoğru canım büyüyorlar. Bir ayda iki kat uzuyorlar, rahim de tabi ona göre büyüyor. Ay büyüsünler artık cinsiyetlerini öğrenelim benimki belli olmuştur belki zor tutuyorum gitmemek için. 14 Ocak
Aynı durumu yaşadığım için. Aslında komik değilde trajikomik. Benim 3.olacak ve bende ilk 4 yıl istemedim bu gibi sebeplerle. Ne yazık ki toplum aile ve eşler böyleler.Komik ifadesi koyan kızlar nesi komik ?
Hayır benim eşim çocuktan önce böyle değildi. Ben çocuğu bir kriter olarak görmedim. Aile olmanın bir gereği olarak görmedim ya da ne yazık ki hayattaki tek başarısı çocuk yapmak olan aciz kadinlar gibi görmedim. Doguruyum buyur mantığıyla da görmedim.cocuk yapmak büyük sorumluluk. Ben bundan hep korktum .Ama bana her seferinde biz yardım ederiz mantığıyla yaklaşıldı. Eşim de önceden çok yardım ederdi ve asla odun değildir. Şimdi is ciddiye binince neden insanlar değiştiErkekler öyle canım iki iş yapsa kendilerini kahraman hissederler. Benim ilk hamileliğim zor geçti eşim hiç yardım etmedi çocuğum 2 yaşına kadar bakım hem ev işi bendeydi. Bulaşık kaldırdığını hatırlamam mesela. Şimdi yapıyor sağolsun maşaAllah diyeyim. İlk üç senem mahvoldu boşanmayı bile düşündüm doğumdan sonra. Şükür ki odunumu yonttum uzun sürdü ama değdi
Ne bu sinir ayolHayır benim eşim çocuktan önce böyle değildi. Ben çocuğu bir kriter olarak görmedim. Aile olmanın bir gereği olarak görmedim ya da ne yazık ki hayattaki tek başarısı çocuk yapmak olan aciz kadinlar gibi görmedim. Doguruyum buyur mantığıyla da görmedim.cocuk yapmak büyük sorumluluk. Ben bundan hep korktum .Ama bana her seferinde biz yardım ederiz mantığıyla yaklaşıldı. Eşim de önceden çok yardım ederdi ve asla odun değildir. Şimdi is ciddiye binince neden insanlar değişti
Hamile olduğum için değil valla duygusallık değil. Hiç de duygusal biri olmadım. Kendi çocuğum olunca ona bunu anlatacağım. Kesinlikle kendisi %100 istemiyorsa yapmasın. Çünkü anladım ki bu çocuğa hep ben bakicam .Ben bunu söylediğimde eşim de annem de sen korkma biz hep bakarız dediler .Ben dedim bak anne ben bakamam bu çocuğa çalışıyorum. Ücretsiz izin alamam .soğuk var kış var .gelir kalırım ben Hep dedi .eşime de dedim .bak benim bünyem hassas ,midem rahatsız. Ben kolay geciremem,ki şimdi bunu dibine kadar yaşıyorum. Sen yeter ki hamile kal ben yaparım dedi .onlara güvenip mi yaptım evet .2.cocuk istemiyorum .Bu yavrum doğsun yeter bana .Hem spiral taktircam hem doğum kontrol hapı kullanicam .çok sinirliyimAynı durumu yaşadığım için. Aslında komik değilde trajikomik. Benim 3.olacak ve bende ilk 4 yıl istemedim bu gibi sebeplerle. Ne yazık ki toplum aile ve eşler böyleler.
Hepsi çok güzel geçecek inşAllah ikimiz içinde önemli bir günBenimde randevum 14 Ocak ama 12+6 olucaz o gün net bişey söylemez sanırımo gün ikili tarama testi de yaptırcam cinsiyet öğrenmek hiç aklıma gelmiyor endişe var biraz umarım herşey yolundadır Sağlıkla gelsinler. Kız ya da erkek ne hissediyorsun Ben erkek hissediyorum bakalım hislerim doğru çıkcak mı
Ya ben onlara kızıyorum. Ben anne olmak kolay mı dediğimde zor çok zor dediğimde bana hep yardım ederiz dediler .yoksa ben de biliyorum zor olduğunu. Ben bakarım ben ederim diyen kadın şimdi yan çiziyor. Napiyim ben bu çocuğu 4 aylıkken bakiciya mi bırakıyim .buna çok kızıyorumNe bu sinir ayolkimse çocuğu kriter görmez elbet. Ama neden evleniyoruz evlenmeden de çocuk sahibi olurdum öyle olsa. Tabiki her koşulda yardım edecekler ilk çocuk veya ikinci veya onuncu fark etmez. Aman eşine odun demedim kendi eşiöden bahsettim. Madem kriter görmüyorsun bakacaksın artık anneolmak kolay mı
Banada herkes bu vaatlerde bulundu ama asla güvenmedim. Maddi imkan el verirse en güzeli daha hamileyken birini bulmak. Ben o zamandan beri hep destek alıyorum 5.5 yıldır. 3.cocukta dahil hep kendim bakacagim destek alacağım diyerek düşündüm zaten aksini yapamazdım kendi hayatım var. Eşim yardımcıdır ama bebek doğunca gördüm ki özellikle ilk 6 ay bebekle ilgili alt değiştirmek gibi çok basit şeylerde faydası oldu. Bebek anneninmis. Bunu bilerek 2.ve 3.yoluna çıktım. Yani birine güvenmişsin ve kesinlikle haklısın ama esin zamanla adapte olur annende çalışınca destek olacaktır. Zaten daha çok başındayız yol çok çok uzunHamile olduğum için değil valla duygusallık değil. Hiç de duygusal biri olmadım. Kendi çocuğum olunca ona bunu anlatacağım. Kesinlikle kendisi %100 istemiyorsa yapmasın. Çünkü anladım ki bu çocuğa hep ben bakicam .Ben bunu söylediğimde eşim de annem de sen korkma biz hep bakarız dediler .Ben dedim bak anne ben bakamam bu çocuğa çalışıyorum. Ücretsiz izin alamam .soğuk var kış var .gelir kalırım ben Hep dedi .eşime de dedim .bak benim bünyem hassas ,midem rahatsız. Ben kolay geciremem,ki şimdi bunu dibine kadar yaşıyorum. Sen yeter ki hamile kal ben yaparım dedi .onlara güvenip mi yaptım evet .2.cocuk istemiyorum .Bu yavrum doğsun yeter bana .Hem spiral taktircam hem doğum kontrol hapı kullanicam .çok sinirliyim
Hayat şartları maalesef haklısın ben de üç aylık bebeyle çalışmak zorunda kalabilirim. Üstelik oğlum 1. Sınıfa başlayacak ve ben öğlenciyim akşam eve geleceğim. Annenle açık açık konuş bakalım bakacak mısın bakmayacak mısın bakmam derse bakıcı tutacağız dersin o da kıyamaz herhalde el kadar bebeyi bakıcıya vermeye. Bi doğsun kendi ister benceYa ben onlara kızıyorum. Ben anne olmak kolay mı dediğimde zor çok zor dediğimde bana hep yardım ederiz dediler .yoksa ben de biliyorum zor olduğunu. Ben bakarım ben ederim diyen kadın şimdi yan çiziyor. Napiyim ben bu çocuğu 4 aylıkken bakiciya mi bırakıyim .buna çok kızıyorum
Ayrıca bana sorarsan anne olmak çok çok zor değil. Bakışınla alakalı. Benim ilk oğlum kolik ötesiydi kaç kere catlarcasina ağlarken acile gittim bilmiyorum. Bir kere evden markete diye çıkıp 4 saat geri dönmedim. Ama bunlar hayatın parçası gibi gördüm. Anne olmak değil zor olan yalnızlık bence. Ve şuan bunu hissedip kötü hissettin. Çocuk kararı büyük bir karar elbette. Ama çocuklarla dağ tepe gezdim defalarca uçak otobüs yolculuğu yaptım üstelik 1.5yas araları. Ağladılar güldüler uyumadilar aç kaldılar hasta oldular bize uyum sağladılar kendilerini yerlere attılar bazende usluca yemek yediler bizimle beklentim çocukluyum şeklinde oldu ve hep çok keyif aldım.Ya ben onlara kızıyorum. Ben anne olmak kolay mı dediğimde zor çok zor dediğimde bana hep yardım ederiz dediler .yoksa ben de biliyorum zor olduğunu. Ben bakarım ben ederim diyen kadın şimdi yan çiziyor. Napiyim ben bu çocuğu 4 aylıkken bakiciya mi bırakıyim .buna çok kızıyorum
Canım benim destekçim çok ama yine de çocuğun esas yükü annede oluyor. Emzirme, gece uyanması vs. Kimse bunlara destek olamıyor. Biraz büyüyünce de ortamda anne varsa çocuk sadece anneyi istiyor. Bütün gün annem ya da kayınvalidem bakıyor. Ama ben okuldan dönünce suyu dahi benim vermemi istiyor. Annem getirse bazen kıyametleri koparıyor. Destek çok önemli. Anneni bilmem ama eşin yapmak zorunda bazı şeyleri. Ama tüm bu desteğe rağmen esas yük hala annede oluyorHamile olduğum için değil valla duygusallık değil. Hiç de duygusal biri olmadım. Kendi çocuğum olunca ona bunu anlatacağım. Kesinlikle kendisi %100 istemiyorsa yapmasın. Çünkü anladım ki bu çocuğa hep ben bakicam .Ben bunu söylediğimde eşim de annem de sen korkma biz hep bakarız dediler .Ben dedim bak anne ben bakamam bu çocuğa çalışıyorum. Ücretsiz izin alamam .soğuk var kış var .gelir kalırım ben Hep dedi .eşime de dedim .bak benim bünyem hassas ,midem rahatsız. Ben kolay geciremem,ki şimdi bunu dibine kadar yaşıyorum. Sen yeter ki hamile kal ben yaparım dedi .onlara güvenip mi yaptım evet .2.cocuk istemiyorum .Bu yavrum doğsun yeter bana .Hem spiral taktircam hem doğum kontrol hapı kullanicam .çok sinirliyim
E o zaman yapmasaydın canim kusura bakma yani. Onu görmedim bunu olarak görmedim.Hayır benim eşim çocuktan önce böyle değildi. Ben çocuğu bir kriter olarak görmedim. Aile olmanın bir gereği olarak görmedim ya da ne yazık ki hayattaki tek başarısı çocuk yapmak olan aciz kadinlar gibi görmedim. Doguruyum buyur mantığıyla da görmedim.cocuk yapmak büyük sorumluluk. Ben bundan hep korktum .Ama bana her seferinde biz yardım ederiz mantığıyla yaklaşıldı. Eşim de önceden çok yardım ederdi ve asla odun değildir. Şimdi is ciddiye binince neden insanlar değişti
İnşallah canımHepsi çok güzel geçecek inşAllah ikimiz içinde önemli bir günErkek hissediyorum canım ilk çocuğum da erkek Ama kız isimleri bakıyorum hep neden bilmem. Özeniyorum sanırım
Benim sizden bir hafta geride ama ben cinsiyeti öğrenebildim. Bence sizde bu hafta öğrenebilirsinizDoğru canım büyüyorlar. Bir ayda iki kat uzuyorlar, rahim de tabi ona göre büyüyor. Ay büyüsünler artık cinsiyetlerini öğrenelim benimki belli olmuştur belki zor tutuyorum gitmemek için. 14 Ocak
Ben tam 12+6 da öğrendim cinsiyeti umarım sizde öğrenirsiniz. Allah gönlünüze göre versinBenimde randevum 14 Ocak ama 12+6 olucaz o gün net bişey söylemez sanırımo gün ikili tarama testi de yaptırcam cinsiyet öğrenmek hiç aklıma gelmiyor endişe var biraz umarım herşey yolundadır Sağlıkla gelsinler. Kız ya da erkek ne hissediyorsun Ben erkek hissediyorum bakalım hislerim doğru çıkcak mı
Erken öğrenilen cinsiyetler bazen değişebiliyorBenim sizden bir hafta geride ama ben cinsiyeti öğrenebildim. Bence sizde bu hafta öğrenebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?