2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Yaşına girmeden hamile kalan sayımız senle beraber 3 olduk hayırlı mübarek olsun insan korkuyor ama zaten bebisle uğraşmaktan hamileliği o fikri tam idrak edemiyor en azindan ben öyleyim 🤭🧿💕
Bi sürü şeyi dert ediyordum, planlar yapıyordum bi gevşeme geldi🤣🤣 arada oturup dövünüyorum nasıl yetçem diye, sonra da sevgiden kuduruyorum bu nasıl olcak kız mı erkek mi huyu suyu nasıl diye🥰 kendimi ördek misali 3 çocukla dolaşırken hayal edip gülüyorum sonra🤣 arada da hamile olduğumu unutuyorum🙃
ben bidaha hamile kalırsam ilerle dayanabilirsem baya geç söylicem😂😂 herkes bi şok olsun😂🤪onlara göre çocuk bi anda pat diye doğuversin

Ayyy cidden böyle yazınca korkmuyo değil gözüm yanlışlıkla olurmu fln diye😂 direk uykuyu düşünebilirim bende😂😂 zaten anca alıştım.

Bulantın fln varmı halin nasıl. Cinsiyet belli olmadı sanırım dimi. Benim 12. Haftada belli olmuştu
12.haftanin içindeyim ama tatildeyiz, sonra da bayram. 3 temmuzda öğrenicem inşallah. Çok heyecanlıyım, meraktan çatlıyorum 😃
Ben kazara hamile mi kalınır diyorum, dünyaya çocuk getiriyorsun sonucta diyordum🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ al sana çocuk 😄😄😅

12.haftanin içindeyim ama tatildeyiz, sonra da bayram. 3 temmuzda öğrenicem inşallah. Çok heyecanlıyım, meraktan çatlıyorum 😃
Ben kazara hamile mi kalınır diyorum, dünyaya çocuk getiriyorsun sonucta diyordum🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ al sana çocuk 😄😄😅
allah sana büyük konuşmanın karşılığını vermiş😂😂 oyuzden konuşamıyorum ben hayırlısı diyip gçiyorum😂😂😂

Ayyy öğrenince bizede yaz😍😍

Sorma yaa. Kıvrandırıyo üsttün sol dişi aynı zamanda azılar sanırım. İstah yok ama benmde çok affedersüniz höğüs ucu kalmadı. Birde üzerime çok düştü eşim barken bile wc ye gidemiyorum basıyor yaygarayı.. Bu yengeç! Bebeleri h3p mi. Böyle yaa... 😣
Bu dönem başlayıp 15-18 ay civarı tavan yapan bi anneye düşkünlük söz konusu olduğundan bahsetmişti doktorumuz. Odalar da saklanıyorum bazen. Aile büyükleriyle gayet güzel oynarken filan beni görünce ağlamaya başlıyor yada zaten o an ağlıyorsa beni görünce daha çok ağlamaya başlıyor. Doktorumuza göre bu güvenli bağlanma işareti. Yakında yürüyecekleri ve çok fazla keşfedecek şey olduğu için hem içgüdüsel olarak keşif yapmak istiyorlar hemde güvenli liman anneden iki adımda olsa ayrılmanın sıkıntısını yaşıyorlar. Yani zorlu süreçler bizi bekliyor 24 ay itibariyle doktor dilinde şizofreni denilen sürece girecekler daha 2 yaş sendromu 🤦🏻‍♀️

Kızlar az önce bi yazı okudum ve soluğu hop burda aldım. Bi gören bilen yazar belki diye🤭 bebişleriniz istediği şeyleri veya nesneleri parmağıyla işaret etmeye göstermeye başladı mı?

Vallaha dün bi anne dedi ilk kez isteyerek. Normalde ağşama arasındrr gibiydi. Baba diyor dede diyor daha arada kendince tekrar ediyor bişiler ama! Bakalım
Evet bıbıldama çok var bu dönem çocuklarda kendi kendilerine bişeyler anlatıyorlar. Bizde de 6 kelime kullandı şimdiye kadar ama canı isteyince tekrar ediyor söylüyor oda normal mi bilmiyorum

Kızlar az önce bi yazı okudum ve soluğu hop burda aldım. Bi gören bilen yazar belki diye🤭 bebişleriniz istediği şeyleri veya nesneleri parmağıyla işaret etmeye göstermeye başladı mı?
İstediği şeyleri değil de parmağıyla birşeyler gösteriyor. Mesela kitap okurken parmağımla gösteriyordum o da kitap alınca işaret parmağı ile gösteriyor görselleri. Öğrenerek yapabileceği bir davranış, birkaç gün dikkatini çekebileceği şekilde parmağınla göster o da yapar hemen

Parmakla gösterme var istedigi şeyi gösteriyor masaallah ama kelime yok sadece mama diyor çok nadir baba bu kadar sürekli konuşturma çabasındayim ama hiç niyeti yok geç konuşacak galiba.

İstediği şeyleri değil de parmağıyla birşeyler gösteriyor. Mesela kitap okurken parmağımla gösteriyordum o da kitap alınca işaret parmağı ile gösteriyor görselleri. Öğrenerek yapabileceği bir davranış, birkaç gün dikkatini çekebileceği şekilde parmağınla göster o da yapar hemen
Yarın buna eğilmeye başlayalım. İşaret etmeye başlamaması canımı sıkıyor

Bu tarz şarkılar bulabilirseniz hem bebeğinizin ilgisini çekecektir hem de öğrenmesi daha kolay olacaktır. Bebeklerde işaret parmağı ile gösterme 12 - 14. aylarda bekleniyormuş.

X