- 28 Ekim 2016
- 1.139
- 1.717
- Konu Sahibi yoncambenim
- #102.501
Bizde işaret ederek gösteriyor susadığında buu buu diyor 10 a yakın kelime söylüyor ne istiyorsun göster diyorum gösteriyor çok şükür birbirimizi anladığımız dönem geldi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah suphanallah darısı başımızaBizde işaret ederek gösteriyor susadığında buu buu diyor 10 a yakın kelime söylüyor ne istiyorsun göster diyorum gösteriyor çok şükür birbirimizi anladığımız dönem geldi
Bu tarz şarkılar bulabilirseniz hem bebeğinizin ilgisini çekecektir hem de öğrenmesi daha kolay olacaktır. Bebeklerde işaret parmağı ile gösterme 12 - 14. aylarda bekleniyormuş.
Ben varım
Atopik dermatit varsa süt mantıklı olmayabilir. Doktorunuzla görüşmeden başlamayın bence. Dermatitde sebebi ne olursa olsun uzak durulacak gıdalar oluyor galiba iyice tetikleyip arttirmamak için.
Hayırlı olsun. Ben de 8.ayda hamile kalmışım 9.ayda öğrendim ve 2 aydır da içimde tutuyorum eşim,ben ve iş yerimden mecburi olarak 1-2 iş arkadaşım biliyor, bazı işleri yapamadığım için. Kendim sindiremeden kimseye söylemek istemedim. Hala da tam alışamadım, bi ağlıyorum bi gülüyorum ağlamam da nasıl yapicam ağlaması, bi daha ne zaman uyuyabilcem aglamasi
Ben 14.hafta içindeyim. Cinsiyeti kızBu hafta herkese söyledim neredeyse, kimse inanmıyor insanlari ikna etmek zorunda kalıyorum o kadar beklemiyorlarmis benden demek kiSize de hayırlı olsun. Ben de bugün 10+0 ve anneme söyledim artık 1 aydır biz de eşimle saklıyorduk nedense sindiremedim galiba ondan olsa gerek. Bugün de nifty testi yaptırdım 10 güne belli olacak inşallah temiz çıkar. Bir de cinsiyet öğrenicez tabi bakalım sen kaçıncı haftadasın cinsiyet belli mi?
Benimki bu ay yasini dolduruyor. İşaret falan yok, sadece çığlık var. Aciksa susasa ya da heyecanlansa hep çığlık.. ama çak diyince çakmayı biliyor bir de babam elini kulağına götürüp alooo öğretmiş, bizimki yanlış anlamış, aloo diyince iki eliyle kafasını tutuyoYarın buna eğilmeye başlayalım. İşaret etmeye başlamaması canımı sıkıyor
Çığlık bizdede aynı özellikle sevinince heyecanlanınca ve sokağa çıkarken gezmekten başka bişey düşünmüyorBenimki bu ay yasini dolduruyor. İşaret falan yok, sadece çığlık var. Aciksa susasa ya da heyecanlansa hep çığlık.. ama çak diyince çakmayı biliyor bir de babam elini kulağına götürüp alooo öğretmiş, bizimki yanlış anlamış, aloo diyince iki eliyle kafasını tutuyo
Fiziksel olarak merdiven tırmanıyor, yüksek şeylerin üzerine tırmanmaya çalışıyor ve planlı yaramazlık yapabiliyor:minderin üzerinden koltuga çıkayım ondan da prize parmak sokarım gibi mesela
Sıralama yürümek için en önemli basamak. Koltuğun bi köşesine oyuncağını koyup diğer köşeden başlatıp sıralatıyodum hep. Şuan ihtiyacı yok heryere tutunup yürüyebiliyor ama desteksiz cesareti yok. Daha doğrusu ayakta desteksiz duramıyor henüz o denge koordinasyonu sağlamış değil ayakta desteksiz durabildiğinde adım atmaya teşvik için destekte bulunulabilir. Her çocuk yaşını karşılamıyor yürüme konusunda. Sanırım bi kaç ay daha zamana ihtiyaçları var.Bizimkisi haftaya bir yaşında olacak. Ayağa kalkıyor, koltuktan tutup az az sıralıyor ama yürümeye cesareti yok. Hemen emeklemeye dönüyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Zamanı vardır diye bekliyorum ama birşeyler yapsam mı desteklemek için acaba
Yok işaret etmiyo benimkide, ama derdini anlatıyor, çiş yaptığında bu aralar direk bezine dokunmaya başladı. Sanırım sıcak rahatsız oluyo almamı istiyo.Kızlar az önce bi yazı okudum ve soluğu hop burda aldım. Bi gören bilen yazar belki diye bebişleriniz istediği şeyleri veya nesneleri parmağıyla işaret etmeye göstermeye başladı mı?
Maşallah suphanallah seninki baya iletişim kuruyor işarete gerek kalmamış bizde yeni başlayan istediği şeyin yanına gitme kendi başına ulaşmaya çalışma var tabi aynı zamanda ağlayarak durumu belli ediyor. İstemediği şeyde de eliyle itiyor ama vurma yok. Biraz daha derdini anlatmasını bekliyorum kesinlikle daha rahat oluyordur durumYok işaret etmiyo benimkide, ama derdini anlatıyor, çiş yaptığında bu aralar direk bezine dokunmaya başladı. Sanırım sıcak rahatsız oluyo almamı istiyo.
Acıkınca mama diyo, emziğini istediğinde meme diyo. Uykusu gelince yastığa yatıp eeee eeee yapıyo kafasını sallayıp
Hadi , gel , anane, dede , baba , aba diyo..
istemediği bişi yapalım, parmağıyla kızma işareti yapıyo .. izin vermediğimde hayır dediğimde anlıyo ağlıyor, yada vuruyo (bunu kesinlikle unutturmam lazım)
Birde kötü bi huyu var, diyelim kucağıma gelmek istedi o an almadım kızıyo elindeki etrafdaki herşeyi atıyoo. Sonra ssussun diye almaya çalışıyorum. Gelmiyorr ..
istediği şey anında olucak yoksa çok sinirleniyor
Küçük insanın yaptığı hareketlere bak ya
Bende çoğu şey var ama yürüme, emekleme yok Bencede en kötü o ufak bi hareket yapsada ilerde biz direk anlarızMaşallah suphanallah seninki baya iletişim kuruyor işarete gerek kalmamış bizde yeni başlayan istediği şeyin yanına gitme kendi başına ulaşmaya çalışma var tabi aynı zamanda ağlayarak durumu belli ediyor. İstemediği şeyde de eliyle itiyor ama vurma yok. Biraz daha derdini anlatmasını bekliyorum kesinlikle daha rahat oluyordur durum
Çocukların bi yönü gelişirken diğer gelişimi baskılanırmış. Dil duyusal algısal yönü gelişirken fiziki hareket gelişimi baskılanmış. Yakında diğer gelişim durma noktasına gelirken hareket motor gelişimi hızlanır belkide emeklemesene yürürBende çoğu şey var ama yürüme, emekleme yok Bencede en kötü o ufak bi hareket yapsada ilerde biz direk anlarız
Aaa öylemi oluyormuş belkide dediğin gibi bi yönü gelişirken diğeri duruyordur.Çocukların bi yönü gelişirken diğer gelişimi baskılanırmış. Dil duyusal algısal yönü gelişirken fiziki hareket gelişimi baskılanmış. Yakında diğer gelişim durma noktasına gelirken hareket motor gelişimi hızlanır belkide emeklemesene yürür
Çocukların çerçevesinden bakınca da ne zor yahu öğrenecek ne çok şey var keşfedecek. Bi kağıdı küçücük katladığımda şaşkın ifadesi vardı benimkinin Ve şuan sadece temel şeyleri öğreniyorlar hayatları boyunca bişeyler öğrenme durumu hiç bitmicek
Bende yaptım ama bktım özelle olmuyor. Sabh kahvaltısını yaptırıyor um. Bal tereyağ yumurta peynir zeytin ekmek. Sonra işte uyumadan önce emerek uyuyor. O uyuyunca kendimize yemek hazırlıyor um. eğer patlıcan yemeği değilse bebişe özel yapmıyor um. Uyanınca meyve yoksa yemek veriyorum meyve varsa ara öğün yoğurt meyve yapıyorum 1 saat sonra yemek veriyorum. Bi uyku daha var sonra uyanınca emiyor babası gelince akşam yemeği. Sonra uyumadan çnce açsa bişiler veriyorum. Genelde biz erken akşam yemeği yiyoruz en geç 6 yı bulur. Bebişte 9 da yatıyor. Ona göre ayarlıyor um. Arada değişsede rutinim böyle.Arkadaşlar siz bebeklerinize ne yediriyorsunuz ben hep bi öğün yemek yapıp öğlen ve akşam onu yediriyorum ara öğün de meyve yoğurt falan geçiyor . Etrafta kek poğaça çorba yapanlar varmış ben mi çok ilgisizim acaba diyorum. Yani ben çorbayı ilk mideyi tutmaz diye yapmadım aslında lapa yapabilirdim ne bileyim hep yemek yaptım kek vb de yapmadım . Siz neler yapıyorsunuz cidden dolu dolu menüler yapıyor musunuz beneklerinize???
Bazen banada oluyor aynı linkden girmmeye çalışıyorum tekrar yazıyodum googley ozman düzeliyorEki Görüntüle 3270855
Ben uygulamaya girerken böyle bir şeyle karşılaşıyorum hepmsizdede var mı?