2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ben varım🙋‍♀️

Atopik dermatit varsa süt mantıklı olmayabilir. Doktorunuzla görüşmeden başlamayın bence. Dermatitde sebebi ne olursa olsun uzak durulacak gıdalar oluyor galiba iyice tetikleyip arttirmamak için.

Hayırlı olsun. Ben de 8.ayda hamile kalmışım 9.ayda öğrendim ve 2 aydır da içimde tutuyorum 😄 eşim,ben ve iş yerimden mecburi olarak 1-2 iş arkadaşım biliyor, bazı işleri yapamadığım için. Kendim sindiremeden kimseye söylemek istemedim. Hala da tam alışamadım, bi ağlıyorum bi gülüyorum🤦🏻‍♀️😄 ağlamam da nasıl yapicam ağlaması, bi daha ne zaman uyuyabilcem aglamasi😅😅

Size de hayırlı olsun. Ben de bugün 10+0 ve anneme söyledim artık 🤣 1 aydır biz de eşimle saklıyorduk nedense 🤣 sindiremedim galiba ondan olsa gerek. Bugün de nifty testi yaptırdım 10 güne belli olacak inşallah temiz çıkar. Bir de cinsiyet öğrenicez tabi bakalım 😍 sen kaçıncı haftadasın cinsiyet belli mi?

Size de hayırlı olsun. Ben de bugün 10+0 ve anneme söyledim artık 🤣 1 aydır biz de eşimle saklıyorduk nedense 🤣 sindiremedim galiba ondan olsa gerek. Bugün de nifty testi yaptırdım 10 güne belli olacak inşallah temiz çıkar. Bir de cinsiyet öğrenicez tabi bakalım 😍 sen kaçıncı haftadasın cinsiyet belli mi?
Ben 14.hafta içindeyim. Cinsiyeti kız😄:emir_bebek::emir_bebek:Bu hafta herkese söyledim neredeyse, kimse inanmıyor 😄😄 insanlari ikna etmek zorunda kalıyorum 😄 o kadar beklemiyorlarmis benden demek ki😄

Yarın buna eğilmeye başlayalım. İşaret etmeye başlamaması canımı sıkıyor
Benimki bu ay yasini dolduruyor. İşaret falan yok, sadece çığlık var. Aciksa susasa ya da heyecanlansa hep çığlık.. ama çak diyince çakmayı biliyor bir de babam elini kulağına götürüp alooo öğretmiş, bizimki yanlış anlamış, aloo diyince iki eliyle kafasını tutuyo😄
Fiziksel olarak merdiven tırmanıyor, yüksek şeylerin üzerine tırmanmaya çalışıyor ve planlı yaramazlık yapabiliyor:minderin üzerinden koltuga çıkayım ondan da prize parmak sokarım gibi mesela😄

Benimki bu ay yasini dolduruyor. İşaret falan yok, sadece çığlık var. Aciksa susasa ya da heyecanlansa hep çığlık.. ama çak diyince çakmayı biliyor bir de babam elini kulağına götürüp alooo öğretmiş, bizimki yanlış anlamış, aloo diyince iki eliyle kafasını tutuyo😄
Fiziksel olarak merdiven tırmanıyor, yüksek şeylerin üzerine tırmanmaya çalışıyor ve planlı yaramazlık yapabiliyor:minderin üzerinden koltuga çıkayım ondan da prize parmak sokarım gibi mesela😄
Çığlık bizdede aynı özellikle sevinince heyecanlanınca ve sokağa çıkarken 😂 gezmekten başka bişey düşünmüyor🤭
İşaret ederek gösterip komut vermeye başladık işaret ederek oyuncaklarını topla diyorum mesela. sürekli işaret ederek konuşuyorum arada bir parmağı kalkıyor onunda ama iletişim yolu için bunu kullanmıyor henüz. İnşallah zamanla olacak 🤩

Bizimkisi haftaya bir yaşında olacak. Ayağa kalkıyor, koltuktan tutup az az sıralıyor ama yürümeye cesareti yok. Hemen emeklemeye dönüyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Zamanı vardır diye bekliyorum ama birşeyler yapsam mı desteklemek için acaba

Bizimkisi haftaya bir yaşında olacak. Ayağa kalkıyor, koltuktan tutup az az sıralıyor ama yürümeye cesareti yok. Hemen emeklemeye dönüyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Zamanı vardır diye bekliyorum ama birşeyler yapsam mı desteklemek için acaba
Sıralama yürümek için en önemli basamak. Koltuğun bi köşesine oyuncağını koyup diğer köşeden başlatıp sıralatıyodum hep. Şuan ihtiyacı yok heryere tutunup yürüyebiliyor ama desteksiz cesareti yok. Daha doğrusu ayakta desteksiz duramıyor henüz o denge koordinasyonu sağlamış değil ayakta desteksiz durabildiğinde adım atmaya teşvik için destekte bulunulabilir. Her çocuk yaşını karşılamıyor yürüme konusunda. Sanırım bi kaç ay daha zamana ihtiyaçları var.

Kızlar az önce bi yazı okudum ve soluğu hop burda aldım. Bi gören bilen yazar belki diye🤭 bebişleriniz istediği şeyleri veya nesneleri parmağıyla işaret etmeye göstermeye başladı mı?
Yok işaret etmiyo benimkide, ama derdini anlatıyor, çiş yaptığında bu aralar direk bezine dokunmaya başladı. Sanırım sıcak rahatsız oluyo almamı istiyo.
Acıkınca mama diyo, emziğini istediğinde meme diyo. Uykusu gelince yastığa yatıp eeee eeee yapıyo kafasını sallayıp😂
Hadi , gel , anane, dede , baba , aba diyo..
istemediği bişi yapalım, parmağıyla kızma işareti yapıyo .. izin vermediğimde hayır dediğimde anlıyo ağlıyor, yada vuruyo (bunu kesinlikle unutturmam lazım)
Birde kötü bi huyu var, diyelim kucağıma gelmek istedi o an almadım kızıyo elindeki etrafdaki herşeyi atıyoo. Sonra ssussun diye almaya çalışıyorum. Gelmiyorr ..
istediği şey anında olucak yoksa çok sinirleniyor😀

Küçük insanın yaptığı hareketlere bak ya😀😀😀

Yok işaret etmiyo benimkide, ama derdini anlatıyor, çiş yaptığında bu aralar direk bezine dokunmaya başladı. Sanırım sıcak rahatsız oluyo almamı istiyo.
Acıkınca mama diyo, emziğini istediğinde meme diyo. Uykusu gelince yastığa yatıp eeee eeee yapıyo kafasını sallayıp😂
Hadi , gel , anane, dede , baba , aba diyo..
istemediği bişi yapalım, parmağıyla kızma işareti yapıyo .. izin vermediğimde hayır dediğimde anlıyo ağlıyor, yada vuruyo (bunu kesinlikle unutturmam lazım)
Birde kötü bi huyu var, diyelim kucağıma gelmek istedi o an almadım kızıyo elindeki etrafdaki herşeyi atıyoo. Sonra ssussun diye almaya çalışıyorum. Gelmiyorr ..
istediği şey anında olucak yoksa çok sinirleniyor😀

Küçük insanın yaptığı hareketlere bak ya😀😀😀
Maşallah suphanallah seninki baya iletişim kuruyor işarete gerek kalmamış😂 bizde yeni başlayan istediği şeyin yanına gitme kendi başına ulaşmaya çalışma var tabi aynı zamanda ağlayarak durumu belli ediyor. İstemediği şeyde de eliyle itiyor ama vurma yok. Biraz daha derdini anlatmasını bekliyorum kesinlikle daha rahat oluyordur durum

Maşallah suphanallah seninki baya iletişim kuruyor işarete gerek kalmamış😂 bizde yeni başlayan istediği şeyin yanına gitme kendi başına ulaşmaya çalışma var tabi aynı zamanda ağlayarak durumu belli ediyor. İstemediği şeyde de eliyle itiyor ama vurma yok. Biraz daha derdini anlatmasını bekliyorum kesinlikle daha rahat oluyordur durum
Bende çoğu şey var ama yürüme, emekleme yok😂 Bencede en kötü o ufak bi hareket yapsada ilerde biz direk anlarız 😃💪🏻

Bende çoğu şey var ama yürüme, emekleme yok😂 Bencede en kötü o ufak bi hareket yapsada ilerde biz direk anlarız 😃💪🏻
Çocukların bi yönü gelişirken diğer gelişimi baskılanırmış. Dil duyusal algısal yönü gelişirken fiziki hareket gelişimi baskılanmış. Yakında diğer gelişim durma noktasına gelirken hareket motor gelişimi hızlanır belkide emeklemesene yürür😍

Çocukların çerçevesinden bakınca da ne zor yahu öğrenecek ne çok şey var keşfedecek. Bi kağıdı küçücük katladığımda şaşkın ifadesi vardı benimkinin😂 Ve şuan sadece temel şeyleri öğreniyorlar hayatları boyunca bişeyler öğrenme durumu hiç bitmicek 😍

Çocukların bi yönü gelişirken diğer gelişimi baskılanırmış. Dil duyusal algısal yönü gelişirken fiziki hareket gelişimi baskılanmış. Yakında diğer gelişim durma noktasına gelirken hareket motor gelişimi hızlanır belkide emeklemesene yürür😍

Çocukların çerçevesinden bakınca da ne zor yahu öğrenecek ne çok şey var keşfedecek. Bi kağıdı küçücük katladığımda şaşkın ifadesi vardı benimkinin😂 Ve şuan sadece temel şeyleri öğreniyorlar hayatları boyunca bişeyler öğrenme durumu hiç bitmicek 😍
Aaa öylemi oluyormuş belkide dediğin gibi bi yönü gelişirken diğeri duruyordur. 😍
Gerçekden öyle yaa onların acısından baktığımda cidden hep bi öğrenme çabaaa bitmiyor. Oyuzden hiç birşeye yüklenmekde istemiyorum illa öğrenicekler yavaş yavaş güzel güzel öğrensinler😍😍

Arkadaşlar siz bebeklerinize ne yediriyorsunuz ben hep bi öğün yemek yapıp öğlen ve akşam onu yediriyorum ara öğün de meyve yoğurt falan geçiyor . Etrafta kek poğaça çorba yapanlar varmış ben mi çok ilgisizim acaba diyorum. Yani ben çorbayı ilk mideyi tutmaz diye yapmadım aslında lapa yapabilirdim ne bileyim hep yemek yaptım kek vb de yapmadım . Siz neler yapıyorsunuz cidden dolu dolu menüler yapıyor musunuz beneklerinize???

Arkadaşlar siz bebeklerinize ne yediriyorsunuz ben hep bi öğün yemek yapıp öğlen ve akşam onu yediriyorum ara öğün de meyve yoğurt falan geçiyor . Etrafta kek poğaça çorba yapanlar varmış ben mi çok ilgisizim acaba diyorum. Yani ben çorbayı ilk mideyi tutmaz diye yapmadım aslında lapa yapabilirdim ne bileyim hep yemek yaptım kek vb de yapmadım . Siz neler yapıyorsunuz cidden dolu dolu menüler yapıyor musunuz beneklerinize???
Bende yaptım ama bktım özelle olmuyor. Sabh kahvaltısını yaptırıyor um. Bal tereyağ yumurta peynir zeytin ekmek. Sonra işte uyumadan önce emerek uyuyor. O uyuyunca kendimize yemek hazırlıyor um. eğer patlıcan yemeği değilse bebişe özel yapmıyor um. Uyanınca meyve yoksa yemek veriyorum meyve varsa ara öğün yoğurt meyve yapıyorum 1 saat sonra yemek veriyorum. Bi uyku daha var sonra uyanınca emiyor babası gelince akşam yemeği. Sonra uyumadan çnce açsa bişiler veriyorum. Genelde biz erken akşam yemeği yiyoruz en geç 6 yı bulur. Bebişte 9 da yatıyor. Ona göre ayarlıyor um. Arada değişsede rutinim böyle.

Bebişim yavaş yavaş yürümeye başladi. 😇😃😍 bi yerde tutunup kalkıp arkamdan gelebildiği kadar geliyo sonra emekleme moduna geçiyor. Anne dede baba teyze su yerine ahh top yerüne hop diye bişiler kendünce söylüyor. (Anne yi canı isterse diyor) tam olrak gösterdiğimi algılamıyor ama ver deyimce veriyor. Hayırı biraz öğrendi. Her şey ağzımıDa bi bu huyundan vaGeçemedi.

Ayrıca kızlar 3 gündür ateşlenme var. İlk gün gün boyu devam etti 37.1 37.2 oldu en son. Ateş düşürücü ile geçti. Gece ateşlenmedi ama. Ertesi gün sadece başında vardı ama bi kere çıktı. Bugün ise biraz khlaknarksındanalnında ve gıdısı ateşliydi çokmdeğişdi yine ateş düşürücü verdüm az bişi. Sizce dişten olabilir mi. Dişimiz 6 opdu, elimiz ağzımızda. 6 dişte elhamdülillah ateş olmadı anlamadım huysuzluk varsı sadece. Bunda ateş olabilir diye düşünüyorum azılarsa diye. Olabilir mi yaşyan var mı?

Screenshot_2023-07-11-21-11-35-630_com.android.chrome.jpg

Ben uygulamaya girerken böyle bir şeyle karşılaşıyorum hepmsizdede var mı?

X