- 25 Ağustos 2019
- 60.496
- 110.960
- 30
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #101.781
Burn dprey alabilirsin eczaneden bebekler için benim kızımda oluyo bazen ama iyi geliyo sabah akşam sıkardım halada edjyorum bazen uyuyamadımı geçmis olsunKızlar slm
Bişey sorucam bebeğim öğlen uyandığında burnu akmaya başladı ondan öncesinde de dünden beri öksürük vardı ama gaz çıkarmak istediğinde de yapıyor diye öyle düşündüm
Ateşi yok ama keyifsiz serumfizyolojik yaptım başka ne yapayım bilemiyorum
Bnmkindede yer yer öksürük oluyordu ama burun akıntısı yoktu. Dün nefes alısından hoşlanmadım yıkadım bnde. Balgam tutmuş boğazını. Bşraz rahatladı. Sabahta süt sıktım burnuna iyi geldi. Sonra tekrr yıkayacağım gece 5 te yıkadım tekrar çünkü.Kızlar slm
Bişey sorucam bebeğim öğlen uyandığında burnu akmaya başladı ondan öncesinde de dünden beri öksürük vardı ama gaz çıkarmak istediğinde de yapıyor diye öyle düşündüm
Ateşi yok ama keyifsiz serumfizyolojik yaptım başka ne yapayım bilemiyorum
Sonraları pul pul oldu ama başlarda birşey yokken kaşıyordu. Yine çocuk doktoru bakıyor sanırım ilk etapta.Dışarıdan görünen bisey varmi vücudunda yoksa kendi kaşıyınca mi kizariyor? Genel kontrol doktoru anlar mı acaba yada pediatrik dermotologa mi götürmem gerekiyor?
Süt sıkınca iyi mi geliyor? Buzlukta biraz sütüm var birini eritip sıksam olur mu ki? Yani bahsettiğiniz anne sütü dimiBnmkindede yer yer öksürük oluyordu ama burun akıntısı yoktu. Dün nefes alısından hoşlanmadım yıkadım bnde. Balgam tutmuş boğazını. Bşraz rahatladı. Sabahta süt sıktım burnuna iyi geldi. Sonra tekrr yıkayacağım gece 5 te yıkadım tekrar çünkü.
10 gün sonra kontrolü var ozaman önce kendi doktoruna göstereyim o yonlendirirse dermatologa götürürüm teşekkür ederim hiç durmadan bezi her actigimda kaşiyor ya üzülüyorumSonraları pul pul oldu ama başlarda birşey yokken kaşıyordu. Yine çocuk doktoru bakıyor sanırım ilk etapta.
Aynen anne sütü ama olur o da. Eritin normal ısıya getirin o şekilde 2-3 damla düzenli günde kaç kez yapabilirseniz yapın. Ben her emzirdiğimde ya da uykudan her uyandığında yapmıştım gündüz. Ben az önce yıkadım burnunu 2-3 damla da burnuna göğsümden sıktım. Yumuşatıyor. Hatta gözü de böyle şişmişti önceki hastalığında onzaman gözüne de sıkmıştım düzenli yağınca gözü de toparladı. Valla kendi gözüm de ağrıyor du kendi gözüme bile döktürdüm sütğmden.Süt sıkınca iyi mi geliyor? Buzlukta biraz sütüm var birini eritip sıksam olur mu ki? Yani bahsettiğiniz anne sütü dimi
Aaaa yonca ne iş yapıyorsunSelam kızlarrrrr 1 senenin sonunda işe geldim
Aynen anne sütü ama olur o da. Eritin normal ısıya getirin o şekilde 2-3 damla düzenli günde kaç kez yapabilirseniz yapın. Ben her emzirdiğimde ya da uykudan her uyandığında yapmıştım gündüz. Ben az önce yıkadım burnunu 2-3 damla da burnuna göğsümden sıktım. Yumuşatıyor. Hatta gözü de böyle şişmişti önceki hastalığında onzaman gözüne de sıkmıştım düzenli yağınca gözü de toparladı. Valla kendi gözüm de ağrıyor du kendi gözüme bile döktürdüm sütğmden.
Ben emzirmiyorum artık ama buzlukta son bi kaç paket anne sütüm kaldı biraz da 6 ayı geçti açıkçası bozulmuşmudur kullanılır mı diye düşünürken bende böyle değerlendireyim vallahi anne sütünün herseyi fayda bebislere maşallah suphanallah. Burun yıkamayı serum fizyolojik ile yapıyorsunuz dimigulumsebebek a z önce kardeşimden d ah a doğrusunu öğren dim. Önce süt sık, sonra yumuşasın emzir dedi emdikten sonra yıka balgam çıksun dedi bn öyle yapıyorum dedi. Bnde yapcam akşama inşaallah.
Denemedeyim şuan 1 haftalık yapabilicekmiyim ateşde yapabilicekmi eğer uyum sağlarsak devam edicemAaaa yonca ne iş yapıyorsun
Ateş’i kime emanet ettin
Blw yöntemi ile ek gıdaya baslayan var mı
Kızlar uzun zamandır giremiyorum bayağı telaşlıyım ikizlerle ..büyük kızın ödevleri falan..xenim ikizler 7 aylık hala dönmüyor lar biraz onu kafaya takılorum ..mamayı içmiyorlar.hep ek gıda ve anne sütü istiyorlar..anne sütü de royurmuyor ikisini ..raporlu mamada bizi mahvetti içmiyorlar..çıkmaza girdim..
Mesela ? Ben bulamıyorum ya pankek omlet cart curt bunların hepsi katı ve bizim kızın dişi yok bogazina durur herseyi pure yapıyorum çatalla ezerek sen neler verdin kahvaltıda Peynir yumurta haşlama hariç? Bir de bizim kızın yumurta sonrası rahatsızlığı oldu onu da kestim sabahları verecek nir şey bulamıyorum kahvqltida sizler neler veriyorsunuz???Bugun baya baya kahvaltı yedirdim bizimkilerden yedimerak ediyo hepsini
Egzema olabilir duş sonrası kızarma varsa bi sure sonra orası kabuk baglarsa öyledir takip edersinHanımlar günaydın.
Bi kaç gündür bebeğimin bezini her actigimda karnının sağ tarafını kaşiyor. Kizarda çizdi artık o kısmı krem sürüyorum bezi katlayarak takıyorum açıkta kalsın o kaşınan yer diye ama yine de kaşınıyor neden oluyo acaba basina gelen varmi
Mesela ? Ben bulamıyorum ya pankek omlet cart curt bunların hepsi katı ve bizim kızın dişi yok bogazina durur herseyi pure yapıyorum çatalla ezerek sen neler verdin kahvaltıda Peynir yumurta haşlama hariç? Bir de bizim kızın yumurta sonrası rahatsızlığı oldu onu da kestim sabahları verecek nir şey bulamıyorum kahvqltida sizler neler veriyorsunuz???
Egzema olabilir duş sonrası kızarma varsa bi sure sonra orası kabuk baglarsa öyledir takip edersin
Bu arada kizlar benim kiz artık tamamen bıraktı emmeyi sagarak vermeye çalıştım ama 2 saatte bir düzenli sagamadim ve gün gün azaldı iki memeden 30 cc anca çıkınca bende sagmayi bıraktım .. anlamıyorum kimi bebek 2 yaşına girer hala meme kavgası eder benim kiz doğdu doğalı şu 6 buçuk ayım meme reddi ile geçti şansıma belki de en başta sarılık riski olunca mama vererek yaptım hayatı bilmiuorim ama defalarca direndim baştan döndürdüm sütüm azaldıkça arttırdım hep mücadele ettim ama artık ben de bıraktım emzirmeyi çünkü kızımda gram istek yoktu yoruldum gerçekten hayırlısı ne diyelim nasibi bu kadarmış sütte..
Duştan sonra kızarıklık filanda yok normalde de yok kaşıyınca oluyor aylık kontrolü erkene çektim 1 şubatta gitcez bakalım ne dicek doktor inşallah içten gelen bisey değildir.Mesela ? Ben bulamıyorum ya pankek omlet cart curt bunların hepsi katı ve bizim kızın dişi yok bogazina durur herseyi pure yapıyorum çatalla ezerek sen neler verdin kahvaltıda Peynir yumurta haşlama hariç? Bir de bizim kızın yumurta sonrası rahatsızlığı oldu onu da kestim sabahları verecek nir şey bulamıyorum kahvqltida sizler neler veriyorsunuz???
Egzema olabilir duş sonrası kızarma varsa bi sure sonra orası kabuk baglarsa öyledir takip edersin
Bu arada kizlar benim kiz artık tamamen bıraktı emmeyi sagarak vermeye çalıştım ama 2 saatte bir düzenli sagamadim ve gün gün azaldı iki memeden 30 cc anca çıkınca bende sagmayi bıraktım .. anlamıyorum kimi bebek 2 yaşına girer hala meme kavgası eder benim kiz doğdu doğalı şu 6 buçuk ayım meme reddi ile geçti şansıma belki de en başta sarılık riski olunca mama vererek yaptım hayatı bilmiuorim ama defalarca direndim baştan döndürdüm sütüm azaldıkça arttırdım hep mücadele ettim ama artık ben de bıraktım emzirmeyi çünkü kızımda gram istek yoktu yoruldum gerçekten hayırlısı ne diyelim nasibi bu kadarmış sütte..