2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ah ah muhtemelen geçen sene bu aralar bu grup yanıyordu 😁
Yeni hamileler, testler, keseler, ilk kalp atışları 💓
Şimdi de sessizlik mevcut yorgunluktan, yoğunluktan 🥲
Geceleri buraya bakarken bu sessizlik canımı sıkmıyor değil 🙃
Şimdi yanımızda meleklerimiz uyuyor ama ilk hamileliği öğrendiğimiz günler de güzeldi sanki 🥲❤️

Kızlar benim bebiş tummy time’dan nefret ediyor 🙄
Yastık üzerine yüzüstü koyarsam, başını çok güzel kaldırıyor.
Dümdüz zemine koyunca çıldırıyor 🙄
Siz nasıl koyuyorsunuz?

Siz nasıl koyuyorsunuz?
Benimki de sevmiyor canım ben dizlerimin üzerine koyup oyuncaklarını yukarı sağa sola hareket ettirerek takip etmesini sağlıyorum

Şimdi yanımızda meleklerimiz uyuyor ama ilk hamileliği öğrendiğimiz günler de güzeldi sanki 🥲❤️
Ben gecen sene bugunleede ogrenmistimtam 1 yil olmus nede guzel anilarimzi oldu birikti burda🙏☺️
Şuan kizim 2.5 yaşında oglum 4 aylik oldu ve ikiside ilgi istiyor buraya bakamaz oldum git gidede artacak sanki büyüdükçe farkina varıyorlar sağlıkları yerinde olsunda hepsinin gerisi gecio gidiyor🙏

Güzel gunlerdi evet 🥰 ama Merve'nin de dediği gibi gerçek hayatta bebekle ya da ekstra diğer ebbelerle birlikte zamanimiz azalıyor. ☺️ Aslında hamileyken vakit böldü. Şimdi ilgi gösterecek bir minik var. İlk zamanlar daha çok uyuyan minik şimdi daha çok ilgi bekliyor oyun bekliyor. Bir taraftan izinler de bitti artık pek çok kişinin. Bebişim ilk zamanlari daha çok soracak şey oluyordu. Ama arrik pek çok şey rutine bağlandı. Birlikte güzel günler geçirdik 🥰 beraber kaderdaslik yaptık. Bundan sonra da yine ara ara hatırlayarak mutlu olucaz diye düşünüyorum. 🥰🥰🥰

Ben önce den de kk ya girince 3 sayfa oluyordu hemen hemen biriken yine aynı benc3 değisen bişi yok ya. 😄 haftaya 4. Ay aşımız var. Bu aralar uykularimiz karisik moron gibiyim haftaya aşıyla iyice perişan mı oluruz acep. Gen3lde benim bebe aşı olunca uyuyor ama tedirgnm. 2.ay aşısınsaki ateşi v3 o aģlamayı unutamadm 🤦‍♀️

Siz nasıl koyuyorsunuz?
Zaten düz zemin için büyüdüler canım yastıkla koymak gerekiyor artık

Merhaba yoldaşlar :KK66:
Sanırım sacımı boyayacagım
Daha fazla dayanamıyorum
Sız bu süreçte boyadınız mı hangı boyayı tercıh etmelıyım
Internette bır suru amonyaksız naturel boya markadı buldum ama karar veremıyorum 😏

Merhaba yoldaşlar :KK66:
Sanırım sacımı boyayacagım
Daha fazla dayanamıyorum
Sız bu süreçte boyadınız mı hangı boyayı tercıh etmelıyım
Internette bır suru amonyaksız naturel boya markadı buldum ama karar veremıyorum 😏
Kesmeyi tercih ettim :KK45: çok az boyalı yerim kaldı onlarda bir sonraki kesmeye gider diye umuyorum.
Bahane ile boya işinden kurtuldum

Benden mi geçti hastalık noldu bebiş bugece huysuzdu hep🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Gecmıs olsun canım ben ipek dogduktan sonra 2 defa soguk algınlıgı gecırdım
Doktor umca adında bı damla onermıstı
Suyuma 30 damla katıp ıctım sabah aksam sıse bıtene kadar
Bıtkısel Bagısıklık guclendırıcı imiş süt den bebege de gecermıs cok sukur 2 sınde de kızım hasta olmadı benden gecmedı yanı
Bırde c vıtamını takvıyesı aldım hep

Siz nasıl koyuyorsunuz?
Düz zemınde de yastıkta da aglıyo basını kaldırmasına kaldırıyor ama cıglıklar aglamalar cok tutamıyorum .en sevdıgı pozisyon kucak :KK43:(

Gecmıs olsun canım ben ipek dogduktan sonra 2 defa soguk algınlıgı gecırdım
Doktor umca adında bı damla onermıstı
Suyuma 30 damla katıp ıctım sabah aksam sıse bıtene kadar
Bıtkısel Bagısıklık guclendırıcı imiş süt den bebege de gecermıs cok sukur 2 sınde de kızım hasta olmadı benden gecmedı yanı
Bırde c vıtamını takvıyesı aldım hep
Daha yeni hastalanmıştı bebeğim geçti, şimdi ben hastalandım bi baktım gece baya sıcak, ölçtük ateşi yoktu amaa ilk defa okadar sıcaktı çksürdüde bi kaç kere. Ne kadar uzak durabilirimki hep benimle🤦🏼‍♀️ dediğine bakıyım bende

Merhaba anneler,

Bebeğim üç aylık 31 temmuz doğumlu ve ilk anneliğim. Birkaç gün önce kontrol için doktora gittik. Bebeğim zamanında baş çevresi 33.2 cm olarak doğmuştu. Şu an üç aylık olan kızımın baş çevresi 38 cm. Bıngıldağı erken kapanabilirmiş. Doktor takip edeceğiz dedi. Başkaca herhangi bir tahlil ve tetkik istemedi. Bu aşamada gerekli görmüyorum dedi.

Benim baş çevrem olması gerekenden 1 cm daha büyük, eşimin baş çevresi boyuna göre biraz küçük.

Bebeğim şu an yerden kafasını kaldırabiliyor, nesneleri tutabiliyor ve kendine çekebiliyor. Geçen hafta ilk defa tek tarafa da olsa döndü. Bazı mimikleri ve hareketleri taklit edebiliyor. Bunları doktora söylediğim zaman kızımın motor ve duygusal gelişiminin ayıyla şu an uyumlu olduğunu söyledi.

Yukarıda anlattığım duruma rağmen bebeğimin baş çevresinin küçük olması beni çok endişelendiriyor. Doktor kontrolünden sonra uyuyamadım, bir türlü içim rahat etmiyor ve ağlıyorum sürekli.

Aynı durumda olan anneler varsa durumunuzu paylasabilir misiniz? Bizim neye dikkat etmemiz gerekir, sizin bebeğinizin gelişimi nasıldı, bu durum ileride sıkıntı yaratır mı, baş çevresinin küçük olması başka hastalıkların göstergesi mi?

Gece bayaaa eller kafası yanıyodu ölçtüm ateşi çıkmadı ama güvenmedim o ateş ölçere. Soydum biraz colpol verdim kendine geldi. Sabah öksürüyodu şimdide pek bişi kalmadı allahdan. Kendimden geçerse daha çok üzülürüm🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Insallah gecmistir hava birden soğudu dikkat etmek lazim gecmis olsun🙏

X