2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bugün hem 4. Ay kontrolümüzü yaptık hem de ASM de aşılarımızı olduk .

Muayenemizde ;
🩺 Sol Alt Ön damakta deri göçmüş ,açılma oluşmuş . Normal bir durum ama bi tık erken geliyor. 2 haftaya kadar yoklayın ağız içini ve gögüs acısına hazırlanın dedi hoca🫠
🩺 900 gr almış .
Reflü ilaçları etki ediyor , kusmalar azaldı.
+2 cm ‘de uzayıp 67 olmuşuz .
🩺5,5 aylıkken yavaş yavaş ek gıdadan başlıcaz fakat diyeti de dikkatli şekilde yöneteceğiz.
🩺Demir olarak “Bestiron C&Demir Damla” vitamini söyledi.160₺ Araştırmamı ama içeriğinde doğal C vitamini olursa emilimi kolay olur dediği için direk aldı eşim . Tadı portakallı

💉2 doz bacaktan , gündüz saatlerinde 1 çay kaşığı calpol verdim . Uykudayız 😴
2 ay sonra yine 2 bacak ve ağızdan damla şeklinde aşılar bizi bekliyor.

Kendime anı gibi günlük tuttum 😂
Siz reflü için hangi ilacı günde kaç kez kullanıyorsunuz

Kızlar bebeklerle hangi etkinlikleri yapıyorsunuz gelişimleri için, ben kitap okuyorum kartları gösteriyorum müzik dinliyoruz ama bazı günler huysuz oluyor etkinlik yapamıyoruz öyle olunca da üzülüyorum , birde doktor tummy time günde 45 60 dk yapın dedi ama benim oğlan 3 4 dk sonra sıkılıyor ileri doğru gitmek istiyor yapamayınca sinirleniyor ağlamaya başlıyor bende kaldırıyorum öyle olunca da sanki gelişimi için geri de kalır endişesi oluyor
Benimki de de tummy time pek sevmiyor en fazla 1 2dk duruyor ben de kitap okuyorum piyanolu halısında oynuyor şarkılarına eşlik ediyorum dans ediyoruz oyuncakları eliyle tutmasına teşvik ediyorum bazen yemek vs yaparken yanıma alıyorum mama sandalyesinde oturuyor ne yaptığımı anlatıyorum kucağa alışmadı neyse ki çünkü çok taşıyamıyorum belim ağrıyor ya oturur ya da yatar pozisyonda oluyor bazen kendi kendine takılmasına da izin vermek lazım o da gelişimleri için çok iyi

Siz reflü için hangi ilacı günde kaç kez kullanıyorsunuz
Gavıscon Toz kullanıyoruz .
Geçen aya göre oldukça azaldı kusmaları hatta bazen ilacı vermeyı bıle unutuyorum.
Bir paket tozu 5cclik enjektöre alıyorum.
(sulandırıyorum aynı ölçüde tabi 5cclik)
Gün içerisinde emzirmeden önce yanak içine 2 cc-3cc sıkıyorum.
Tabi unuttuğum zamanlar çok oluyor .
Ona rağmen çok iyi seviyeye geldi kusması şükürler olsun

Benimki de de tummy time pek sevmiyor en fazla 1 2dk duruyor ben de kitap okuyorum piyanolu halısında oynuyor şarkılarına eşlik ediyorum dans ediyoruz oyuncakları eliyle tutmasına teşvik ediyorum bazen yemek vs yaparken yanıma alıyorum mama sandalyesinde oturuyor ne yaptığımı anlatıyorum kucağa alışmadı neyse ki çünkü çok taşıyamıyorum belim ağrıyor ya oturur ya da yatar pozisyonda oluyor bazen kendi kendine takılmasına da izin vermek lazım o da gelişimleri için çok iyi
Maşallah oturmaya başladı mı? Bnmkide destekli kucağımda oturuyor ama mama sandalyesini denemedim daha. Bnm kucağımda da bn bişiler yerken hepmtakşp ediyor çay içerken felan..

Dün dışarıdaydık, üşüttü ilk defa. Ateşimiz çıktı biraz. Gece calpol verdim. Bugün geniz akıntısı, gaz, 36,8- 37 ateş var.

Ateş yükselmiyor ve hafif şekilde başında sadece. Yeni uyudu. Devam ederse doktora gideceğiz gibi. 😔

Dün dışarıdaydık, üşüttü ilk defa. Ateşimiz çıktı biraz. Gece calpol verdim. Bugün geniz akıntısı, gaz, 36,8- 37 ateş var.

Ateş yükselmiyor ve hafif şekilde başında sadece. Yeni uyudu. Devam ederse doktora gideceğiz gibi. 😔
Dün hava serindi baya evet, ben de aldım çıktım ama çok durmadan eve döndük

Ben daha oturtmuyorum canım ebe bu ay sonu destekli oturtmaya başlayabilirsin demişti bende ana kucağına kıyıp mutfağa alıyorum yemek yaparken anlatıyorum sürekli konuşuyorum ingilizce sayıları söylüyorum şarkılar söylüyoruz her oyuncağını ağzına götürüyor onlarla oyalanıyor

Geçmiş olsun canım Şuan havalar tam hastalık havası gündüzleri sıcak oluyor akşam üstü serin bende öğlenleri hava alması için biraz dışarı çıkarıyorum rüzgar varsa giriyoruz eve

Ayy uzun zaman olmuş buraya girmeyeli nasilsimiz güzel anneler. Benim bebisimde büyüdü 4 aylık olacağız
751771a8fefda3cb45adb601bf5abdfa_0.jpeg

Maşallah oturmaya başladı mı? Bnmkide destekli kucağımda oturuyor ama mama sandalyesini denemedim daha. Bnm kucağımda da bn bişiler yerken hepmtakşp ediyor çay içerken felan..
Yok daha desteksiz oturamıyor mama sandalyem kiwinin koala modeli geçen ay yatık koyuyordum artık doktor muayeneden sonra oturtabilirsin dedi

Ben daha oturtmuyorum canım ebe bu ay sonu destekli oturtmaya başlayabilirsin demişti bende ana kucağına kıyıp mutfağa alıyorum yemek yaparken anlatıyorum sürekli konuşuyorum ingilizce sayıları söylüyorum şarkılar söylüyoruz her oyuncağını ağzına götürüyor onlarla oyalanıyor
Bence yeterli yaptıklarımız daha tam oyuncak da oynayamıyorlar bi desteksiz otursalar neler yapacağız da 🥰 ben de hafif yatık koyuyodum mama sandalyesine bu ay doktor oturtabilirsin dedi destekli oturmuş oluyo sandalyede de ondan önce de pusetine koyup yanıma alıyodum

Keşke bana da çorap giydirselermis ayaklarım çatladı 😢😢
Asla korkma ben çok korkak bir insanım. Hamileyken bile kan aldirirken 2 kere bayıldım tansiyonum 3 e 5 e düştü.
Araba kullanmaktan korkarım, uçağa binmekten korkarım. 4 kere bindim yine korkarım.
Epidural iğnesi tuhaf bir şey ama vurulduktan sonra ağrı hissi yok hatta hastaneden çıkarken keşke sırtımda kalsa diyeceksin .Bir baskı hissedeceksin sırtında. Daha önce yaşamadığın.Oncelikle bunun bir süreç olduğunu unutma .sonsuza kadar sürmeyecek. Damar yolu ,epidural ,ameliyat ve sonrası.
Ben epidural ağrı tuşuna bile basmadim çıkınca. Ki canım o kadar tatlıdır ki .Evet ağrı var yok değil ama bence asla şiddetli bir baş ağrısı gibi bile değil diş ağrısı gibi bile değil.
Sonrasında eve geçince de ağrı kesici içersin. Ben bugün hiç içmedim mesela .Hafif eğilip dogruluyorum.
Kendini korkutma ,kimse korkutmasın.
Sonrasında öyle bir cesaret gelecekki sana ,ben bu süreci çok güzel atlattım aferin bana diyeceksin
Hayirli ugurlu olsunnn ,)
ben sezaryen degil ama myom ameliyati olacagim o yuzden her basligi icer gibi okuyorum korkumdan :KK43:
ameliyathaneye inerken yani o epidurali vermeden once herhangi bir sakinlestirici veriyorlar mi hatirliyor musunuz acaba? :KK43:
Ya acaip korkuyorum ameliyattan oyle boyle degil :KK43:

ben sezaryen degil ama myom ameliyati olacagim o yuzden her basligi icer gibi okuyorum korkumdan :KK43:
ameliyathaneye inerken yani o epidurali vermeden once herhangi bir sakinlestirici veriyorlar mi hatirliyor musunuz acaba? :KK43:
Canım hiç korkma hiçbir şey hissetmiyorsun. Tek hissettiğin şey epidural yapılacak yeri alkollü pamukla siliyorlar o üşütüyor seni bu kadarr. Gerisini anlamıyorsun. Geçmiş olsun şimdiden

Canım ben kapalı miyom ameliyatı oldum epiduralli de sezeryan oldum miyom ameliyatından 7ay sonra hamile kaldım epidurali filan hiç dert etme insan bilgi sahibi oldukça daha çok endişeleniyor ama emin ol hiç korktuğun gibi değil sana tavsiyem artık ameliyatı düşünmemeye çalış herşey bi anda bitiyor gidiyor bizim bebeler 5aylık oldu neredeyse 😍

Canım ben kapalı miyom ameliyatı oldum epiduralli de sezeryan oldum miyom ameliyatından 7ay sonra hamile kaldım epidurali filan hiç dert etme insan bilgi sahibi oldukça daha çok endişeleniyor ama emin ol hiç korktuğun gibi değil sana tavsiyem artık ameliyatı düşünmemeye çalış herşey bi anda bitiyor gidiyor bizim bebeler 5aylık oldu neredeyse 😍
Ahhh ahhh ahh masallahlar olsunnn bebeklerinize rabbim ayaklarina tas degdirmesin guzel insanlarla karsilastirsim hep anali babali buyusunler saglikla ,))
asiri korkuyorum ameliyat isinden, 37 yasindayim bebek de dusunuyoruz gec de kaldigimizin farkindayim ama ah su ameliyatin korkusu, o ameliyathaneye inme ani, boyle karman corman zihnim :KK43: epiduralden hemen sonra sanirim uyutacakmis o kismi cok anlamadim panikten ama iste o belden igne yeme hissiyati beni paramparca ediyor :KK43:
14 kasimda olucam gun degil nerdeyse dakika sayiyorum.
Bir de esim 4.gunden sonra yanimda olamayacak calismak zorunda, ondan dolayi da endiseliyim yat kalk nasil olacak uff hersey karmakarisik iste anlayacaginiz :KK43:(
Yarin kan degerleri ve amh degerlerine bakilacak aonrasi da pazartesi ameliyat iste :KK43:

X