2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Tabi gelince atarım 6 ayı da atarım bakarsın. Belki o zaman üretilen büyüktü bana denk geldi ya da küçüktü sana denk geldi
9 ay . Dantelli zıbın.
Havalar sıcakken bile çocuğa zor oluyordu

Bu mu ?

Eklentiler

• 20221104_154928.jpg
    20221104_154928.jpg
    216,2 KB · Görüntüleme: 68
Daha önceden tecrübeli Annelerden Yürüteç tavsiyelerini okumak isterdim.
Ben de basini tam tutmaya baslayinca almak istiyorum.
Ben oğlumda 5-6 ay arası kullamaya başladım. İlk önce aldığım yürüteç 3 fonksiyonluydu. hem hoppala hem yürüme arkadaşı hem yürüteçdi. biraz ağır ve hantaldı. Çocuk bu yürüteçle bir yere gidemiyordu. Sadece ben nerdeysem içine koyuyordum. Orda içinde oturup oyuncaklarıyla oynuyordu. Sonra ucuz olanlardan bir tane aldık onunla çok seri bir şekilde geziyordu. Diğerini ise biraz daha güçlenince yürüme arkadaşı olarak kullandı. Oturma kısmı baya konforluydu ama onunla gezemedi. O ucuz aldığım sonra kırılıp gitti şimdi diğer hantal olan duruyor belki ucuzlarından bir tane alırım yine

Bence sen de her şeye karşı çıkmayı seviyorsun ve yetenekli bebeklere karsi bir cekememezligin var .Ya gorumcenin bebeği yürüdü videosu var neyini inandiracagim .çocuk yuvarlana yuvarlana 3 aylıkken yataktan düştü .
Şimdi ben sana buraya benim bebeğimin ne yaptığını yazmayacağım. Çünkü sen ona da yalan dersin çünkü olamaz sana göre.bak üstün zekalı bebekler de var az zekalı bebekler de var orta zekalı bebekler de var .senin bebeğin orta diye ne üstün de az zekalılara laf edemezsin .
Sen neye inanmak istiyorsan ona inan .Ben 7 aylıkken konuşmuşum ve 1 yaşında cümle kuruyormusum. Papağan gibi değil normal insan gibi .bazı bebekler de 3 yaşında konuşur. Bazı bebekler az zekalı olur tıpkı bazı insanlar gibi!

Kimin bebeğini neden çekemeyeyim? Kimin burada her şeye atlayan ve eleştiren bir karakterde olduğu herkesçe malum bence. Sen kendini çok iyi biliyorsun 😉

Saygılı şekilde fikir beyan ettim ama o şahıs benim çocuğum üzerinden vurmaya çalışarak seninki 2 yaşında yürümüştür yazmış. Ona da acıdım da güldüm geçtim zaten.

Allah'a şükürler olsun bebek yarıştıracak kadar ezik psikolojide olmadım olmam. Çocuklarım da gayet normal gelişim gösteriyorlar. Üstünlük gibi sidik yarışına girmem ben.

Erken yürümenin ve konuşmanın zeka ile alakası yok. İyice saçmaladın. Alıntılama beni hadi canım 💁

Bizde ates yapmadi ama huzursuzdu ve bir kez calpol kullandik.
Bu arada Calpol icin acildiktan sonra 1 ay gecince atmalisin uyarisi var doktorumuzdan..

Atalım tabi ilaç şirketleri yoksa nasıl döndürür piyasayı? İyi yine insaflı davranıp 1 ay diyorlar. Hemen atın da diyebilirlerdi 😂

Bazı doktorlar resmen ilaç şirketlerine çalışıyorlar 🤬

Daha önceden tecrübeli Annelerden Yürüteç tavsiyelerini okumak isterdim.
Ben de basini tam tutmaya baslayinca almak istiyorum.

Canım muhalefet ediyor denmeyecekse eğer şunu paylaşayım,

...bebeklerin emekleme ve yürüme sürecinde sıklıkla ailelerce yürüteç kullanımı gündeme geliyor. aileler özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da aile dostlarının da baskısıyla çocuklarına yürüteç alırlar ve kullandırırlar. yürüteç, bebeğin bu dönemlerinde doğal sıralamada (refleksler dönemi, tam basamadığı çökme dönemi, tekrar ayakları üzerine bastığı istemli ayağa kalkma dönemi ve sıralama - yürüme dönemleri) duraklama ve kesintiye neden olur. bu sebeple doktorlar yürüteç kullanımını önermemektedir...

Ekstra bilgi..
Kucaktan sıyrılmaya çalışan bebeklerin ellerinden tutulup yürütülmeye çalışılması omurga gelişimi için çok sakıncalıymış. Bu durumda yürüteçte de sakıncalı bir kifoz, skolyoz duruşu oluşabilir 🙄

Ayrıca belirtmek isterim bebekteki erken fiziki becerilerin zeka gelişimi ile değil, tamamen kaba motor ve santral beceriyle alakalı olduğu özenle belirtiliyor..

Acemi annelere ortamlarda bu konuda gönderme yapılır. Bu oyunlara gelmeyin annem 😂

Aslında sırayla herkes 1 ay alsa ama yurt dışına gitmesii zor yaşlı kadının ve ordan oraya gitmesi de.. kardesler bir araya gelip çözüm bulmalı ya bir bakıcı tutulmalı ne bileyim. Çok zor kadın için.
Yurt dışı içinde zor değil. Ben 9 numarayım. Bana sıra gelene kadar 9 ay olur. Ben gelirim yanında kalırım. Ama kimse kabul etmiyor. Böyle kişilerin cennete gitmeye hakkı var mı

1 ay da insan kac kere ateş düşürücü kullanır sence ?

Ve şişe neden o kadar büyük madem sadece 1 ay kullanılacaksa?
Bende şimdi bunu düşündüm, içeriği temiz doğal bir üründe değil ki bozuluyor diyelim?.

Ben şimdiye dek son kullanma tarihini baz alarak dolapta tuttum. Hatta şöyle oldu bizde açtık 1sene sonra yarıya bile gelmemiştik hadi bunu atalım dedik . Bilmiyorum ama bana çok saçma geldi açıldıktan sonra 1 ay prospektüs bile öyle demiyor

X