2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Kızlar yeni girebildim topiğe tam olarak. Malum gelen giden. Yorgunluk falan. Merak edenler kusura bakmasın..

Minnak bir kızım var şimdilik. Toparlayacak inşallah kısa zamanda 🤲🏻

2250gr. 42cm doğdu :nazar:
İlk etaptaki muayenesinden sonra yanımıza getirildi. Emzirdim ama zorlanıyor yoruluyor gibiydi..
Ciğerlerindeki sıvıyı atamamış solunumunu zorlamış. Küvezde. Takip edilecek birkaç gün. Akşam görmeye gittim. Durumu iyi ☺️

İkimiz de iyiyiz çok şükür. Allah hepinize zamanında sağlıklı doğumlar versin 💞
Canım hayırlı uğurlu olsun. Maşallah kilosu iyi ,🧿 Çok kalmadan verirler size muhtemelen. Sütünün gelmesine sevindim. 😍 önemli olan ikinizin de iyi olması. 🥰 Çabucak toparlayacaksiniz inşallah.
Kızlar hep acele ediyor galiba 😊
 
öyle saçmalık olur mu ya sonuçta sisteme giriliyo son adet tarihi ve hafta ona göre hesaplanıyor.İster önde ister geride 24.hafta raporunu nasıl vermemiş,enteresan
Ozel doktor olunca öyle bir ayarliyorlar ki .Bir tanıdık 24.haftadan önce idari izne çıkmıştı mesela .Doktor onu yazdıktan sonra kim ne diyebilir ? Takibi yok ki
 
Sırf bu sebeple oğullarıma doyasıya sevgi vermek istiyorum. Hem yanlış evlilik yapmasınlar sevgi azlığından hem de ilerde bana bağımlı olmasınlar diye. Umarım birey olmayı başarırlar. Bence burada bilinçli annelere çok iş düşüyor.
Bizim toplumda çocuklara çok yükleniliyor. Kız çocuklarına ''sen kızsın, hayırlı olmak zorundasın, anana babana yanık olacan. anan gibi kendini ezdirme ama kocana da karşı gelme. kaynananı başında taşı ama ananı daha çok sev. çocuklarını boşlama, yemek de yap temizlik de ama kendine de bak bu arada çalışsan da iyi olur '' mesajı, erkeklere de ''sen adam olacan, çalışacan, evine yuvana sahip olacan ama ananı da boşlamıcan ezdirmicen.. babana saygısızlık etme ama baban ananı ezdi yıllarca, sen ananı kurtar bu arada babana karşı gelme. bize bak, karına bak, çocuklarını ihmal etme ama bu kadar baskıya dayanamazsan ağlama çünkü erkekler güçlü olmalıdır.'' mesajları sürekli veriliyor. hatta bunlar daha ne ki yaşanan bölgenin toplum yapısına uygun daha ne mesajlar. ben ne kız çocuklarına kıyabiliyorum, ne erkek çocuklarına.
Hatta erkek çocukların şöyle de bir dezavantajı var, babası kızına söylese/yapsa herkesin tepki göstereceği ve belki istismar diye nitelendirilecek davranışlar, erkek annelerince çocuklara uygulanıyor. kadınlar kocalarından göremedikleri ilgiyi oğullarından bekliyorlar ve herkes normal karşılıyor.
Sonra işte erkekler bir araya gelince karılarını, kadınlar bir araya gelince kocalarını çekiştiriyor, genelliyor. Halbuki bu insanlar aynı toplumun onlara yüklediği rolleri oynuyor. hepimiz bi bakıma öyleyiz.
 
ben hayatımda hiç bebek tutmadım ,dokunmadım bile .ne kuzenlerime ,ne başka bebeğe elleyemedim.şimdi nasıl olacak hiç bilmiyorum :KK43: insana o güç geliyor mu acaba ? ne hissedeceğimi bile bilmiyorum .

Ohoo hem de nasıl. Sanki bayadır bakıyormuş gibi kontrolü ele alıyorsun 😁

İlk çocukta 10 günlükken falan tek kaldım. Ferahlasın diye tek başıma yıkadım ☺️
 
Kardeşimi dinliyorum gözlerim kapalı 💞

Eki Görüntüle 3081089
Yaaaaa maşallah 🧿
Benimde hayalimdi.
Limonum vardı golden.
Tam bı bakıcı idi arkadaşlarımın bebekleri hep onunla büyüdü.
Ama hastalandı yaşlandı melek oldu kızım 😔😔
Şimdi sahiplenmek istiyorduk ama o kadar artmış ki aşı mama fiyatları bebekle yetişmek zor olur.
 
Yaaaaa maşallah 🧿
Benimde hayalimdi.
Limonum vardı golden.
Tam bı bakıcı idi arkadaşlarımın bebekleri hep onunla büyüdü.
Ama hastalandı yaşlandı melek oldu kızım 😔😔
Şimdi sahiplenmek istiyorduk ama o kadar artmış ki aşı mama fiyatları bebekle yetişmek zor olur.
Maalesef fıyatlat ucmus durumda bızde kedılerde var hem kedı hem kopek maması sadece mamaylada kalmıyor kedılerın kumu macunu kopegın asıları doktor masrafları derken iş çıgrından cıkıyor.Maalesef zam ustune zam halbukı mamaların lüks tüketim olmaktan cıkması lazım mama bır ıhtıyac kdv nın sıfırlanması gerekır.Aksıne heray zam gelıyor
 

Eklentiler

  • 06FA2CA5-C5F7-4C1A-996E-89C6BE35E72F.jpeg
    06FA2CA5-C5F7-4C1A-996E-89C6BE35E72F.jpeg
    131,3 KB · Görüntüleme: 66
X