2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Bizde de sürekli bu konuşma var birine yapma diyorum diğeri ben zaten yapmıyorum diyor hemen. Ya da büyüğe giyinmedin diye kızarken bir bakıyorum küçük hızlıca giyinmeye başlamış
 
Şeker yüklemesi kaçıncı hafta yapılıyor? Bana 28. Hafta dedi sanki geç değil mi ki? Bende yanlış anlamış olabilirim valla bi sekreter ilaçları soruyor bi dr bişeyler diyor muayeneleri 10 dk ya düşürmüşler herşeyi sığdırmaya çalışıyorlar.
 
Ben bunu kullanıyorum suda eriyor vişne suyu gibi kullanımı rahat bulantı falan yapmiyor. bildigim kadarıyla devlet karşılıyor bunu bende ssk yok o yüzden parasıyla alıyorum.

Canım benim aldığıma fark vermiyorum ben diye hatırlıyorum. Gyno ferro sanol sanırım 5-6tl bir şey fark veriyorum.
Dun ayrıntılı usg den cikinca kafam dalgındi sağlık ocağına yazdırdım ilk yazılan ilaçları adamda 3 er kutu falan yazmış bu ben doğurunca bile bitmez bence ilaçları değiştirecektim kafam dalmışım suyu sınırında altında falan deyince dun çok dalgindim hayırlısı artık aynı ilaçlar ile devam ama en çok demir ilacına üzüldüm ya tanesi 40 TL gitmis 2 kutu yazmış ben de almışım anca evde falan yavaş yavaş kafam yerine geldi keşke devletin karşıladığı yazın ya da magnezyumu hap olarak yazın deseydim hayırlısı artık.

Bu arada gelmişken ebeye uğrayın bi sey için çağıracaksa tekrar yorulmayın dedi gittim ebe yooo ikinci doz tetenoza gelirsiniz dedi ya şansıma öyle ilgisiz ki gelmişken bi tahlil alalım bebeğin kalbini dinleyelim kilo ya bakalım der ama yok
 
Bana 26. Haftada yapılır demişti doktor o zaman gideceğim inşallah
 
Kalsıyum
Hen tatlı hem ekşi tadı var. Şekerli gazoz içiyorum sanki
İnşallah bunlar kilo yapmaz
İnşallah yapmaz vallahi yine kilo almışım. Hayır normalde yediklerimden fazla yemiyorum. Daha farklı yaptığım işe daha fazla su içmek daha az kahve içmek tabi bir de hareketsizlik. Ben yemeyle kilo bile verirdim normalde.
 
Canım demiri doğumdan sonra da kullanabilirsin. Tabi doktor keşke ödediğini yazsa ama onlar da sürekli değişiyordur muhtemelen. Aslında eczacının sorması lazım. İyi bir eczacı bulup hep aynisina gitmek lazım. Ben hep aynisina gidiyorum. Böyle şeylerde soruyor. Bunu devlet karşılamıyor muadilini verelim mi diye. Ya da bunda şu kadar fark var.. şunda daha az diye. En azından ilacım bitince alıyorum. Sonradan yazdiriyirum. Bazen reçete nuamarsini yolluyorum. Kapıdan uğrayıp alıyorum. Hatta annemlerin eczacisi kapıya getiriyor.
 
Ben nasıl aldım kiloları söyle bana söylemek bile istemiyorum. Son tartildigimdan kaç kilo fazla olduğumu.
 
Canım tek problem bence hareket .
Hergun 1 saat yurunse miss
 
Ah keşke yürüyebilsem. Bir daha gittiğimde doktora tekrar soracağım. Yürüyüş işini. Havada soğuk gerçi. Evde step aletimi ya da kondisyon bisikletini yavas yavaş kullanabilsem keşke.
Bana bisi denmediği halde tırsıyoeum canim. Cunku yüreğimde bazen kaşığın ağrıyor.
Ilkinde de bisi yoktu
Ama ben yattım. Doktor doğumda iyi ki yatmısın dedi. ulen madem öyleydi
Söyleseydin ya
 
Kızlar merhabalar bugün 23+1 de bölge eğitim hastanesinde detaylı ultrasona girdim 10 dk falan sürdü doktor bi sorun yok dedi sadece rapor verdi bu kadar kısa sürmesi normal mi ?
canım bende göztepe medical park ta gökmen beye gidiyorum kendisi yaptı detaylıyı benimde 10 dk. sürdü ona giden hastaların bir kaçı ile konuştum onlarınki de o kadar sürmüş benimde içim hiç rahat etmedi verdiği rapor İngilizce baktığımda sorun yok ama ben organlarının daha detaylı incelenmesini isterdim o yüzden bende muallakta kaldım maalesef
 
Bana bisi denmediği halde tırsıyoeum canim. Cunku yüreğimde bazen kaşığın ağrıyor.
Ilkinde de bisi yoktu
Ama ben yattım. Doktor doğumda iyi ki yatmısın dedi. ulen madem öyleydi
Söyleseydin ya
Garip söylememesi. Ben ilk çocukta çok hareketliydim. Tüm gün disardaydim. Yavaş yavaş merdiven de inip çıkıyordum. İş yerinde sürekli geziniyordum. Akşam da yürüyüş yapıyordum. Şimdi çoğunluk evdeyimm işe gidince de çok az hareket ediyorum. Markete filan da gitmez oldum. Ah ilk hamilelikte otel bir çarşı geziyordum ki. Annem. Ve kv bana yetişemiyordu o dereece. Offf offf şimdi hapsoldum resmen.
 
çok şükür canım başka bir doktordan fikir alman çok iyi olmuş takibe devam o zaman
 
Ben yaklaşık 24. haftada yaptıracağım kuzum. 7 Nisan’a gün verdi.
 
canım o demir ilaçları emzirme döneminde de kullanılıyor ben ilk oğlumda kullanmıştım ziyan olmazlar bence her doktor verirmi bilmiyorum ama genellikle çevremdekiler hep kullandı
 
10 dakika mı Adam ya çok tecrübeli ya da çok acelesi var. Benim doktorum 60 yaş üzeri, dün 50 dakika kaldım. Tekrar tekrar baktı. Hatta bir ara, ay bittiyse kalkayım artık diyecektim
10 sayfa rapor verdi. 9u ultrason terimleri, grafiker, ölçümler. Son sayfa ise kendi özel yazdığı rapor. Dilekçe yazar gibi yazdı.
Ama açık açık bir sorun görse illa söylerdi diye düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…