- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 37
3 litre su iciyrm günde..hurma ceviz fındık badem yiyorum bide rezene benimde 5.gun geldi..ama yetmiyorBiz de emme ile uğraşıyoruz bugun 3.günümüz henüz sütüm gelmedi mecburen biberonla mama veriyoruz ama emme refleksi için gogusu agzına verip biberonla mama damlatıyoruz dünden beri emme refleksi için baya iyi oldu. Rezene çayı aldım bugun bir de hibiskus, sıcak su ile duş aldım bakalım insallah gelir. Deneyimli anneler sütlerinin ne zaman geldiğini nasıl geldiğini yazarlarsa süper olur
Gelmesin bacim cok lazim degil inan ki39+1 oldum bende hala yok. Ne sertleşme ne birşeyyalancı sancı, kasılma hiç mi gelmez arkadaş, gelmiyor
Canim ben sezeryan olmustum. 3. Gun saginca geldigini gormustum sutun. Sagmak ve dus almak, emzirmek bide bitki caylari sutun gelmesini sagliyor benceBiz de emme ile uğraşıyoruz bugun 3.günümüz henüz sütüm gelmedi mecburen biberonla mama veriyoruz ama emme refleksi için gogusu agzına verip biberonla mama damlatıyoruz dünden beri emme refleksi için baya iyi oldu. Rezene çayı aldım bugun bir de hibiskus, sıcak su ile duş aldım bakalım insallah gelir. Deneyimli anneler sütlerinin ne zaman geldiğini nasıl geldiğini yazarlarsa süper olur
Bende enfeksiyon var gene ondan mı oldu acep 2 gün hastanede yattım 1 kutu antibiyotik kullandım gene de geçmemiş geldiğini hissediyorum ama çamaşırı ıslatmıyor İnş normal akıntıdırBeyaz akıntı yoktu,temiz şeffaf bir sıvıydı. hani bazen hapşırınca veya öksürünce azar azar kaçar ya ufak bi ıslaklık olue öyleydi kaçırdım sandım, çişim var gibi hissettimama dediğim sonra arttı artması öyle saatlerce sürmedi sürekli sızıntı gibi olmadı hemen hemen o bir saat içinde birden arttı en son idrar yapar gibi fazla oldu, zaten o sırada acildeydim
Bestlak damla iyi geliyo diyorlar gğnde 3 kere ondam deneyin birde mutlaka her aksam sıck suyla masaj yapın göğüslerinize3 litre su iciyrm günde..hurma ceviz fındık badem yiyorum bide rezene benimde 5.gun geldi..ama yetmiyoriki gogsude sagiyorum arada 30cc bile cikmiyo..dün gündüz ve gece sadece emzirdim denemek için bütün gece çiş yapmadı ve kan gibi leke vardı bezinde.. doğduktan sonra 3.gunde aynı şey olmuştu susuz kalmış yani yine benim sütler bı ise yaramiyo kisaca..mama memeye devam malt içeceği de aldım o da yaramadı bana ne yapacağımı şaşırdım..aksine yavrumda sürekli emmekten meme bağımlısı oldu
Merhaba sezeyan doğum spinal nasıl geçti benim doktorumda 39. Haftaya kadar bekleyecez gelmesse 39 da sezeryan ile Alaçam dedim 40 ve üzeri riks dedi ama beklerim dersen 42 ye kadar bekleyen anneler var dedi ama ben beklemeni istemem dedi bende beklemek istemiyorum sezeryanda da korkuyorum sanki zaman yaklaştıkça çok korku sardı 4 yıldır bu anı bekliyordum haftaların hızlı geçsin istiyordum smdi korkuyorumKızlar amniyon suyumun fazlalığı erken doğum sancılarına sebep olmuştu ve 20 gündür evde yatıp ilaçlar kullanıyordum. Bu cuma doktorum doğuma karar verdi ve 36+0 da bebeğim dünyaya 2200 kilo olarak dünyaya geldi. Beklediğimizden de zayıf. Spinal sezeryan oldum. Doğum sonrası agrı kesici serumları az verdiler. Dolayısıyla biraz agrılı günler deneyimledim. Şimdi evdeyim ama bu sefer de emme ve süt mücadelem başladı benim de bir çoğumuz gibi. Nasıl gelecek bu süt bebiş emdiğinde gerçekten süt mü emiyor napıyor anlamıyorum. Kafam karıştı.
Teşekkürler, vazgeçmicem kesinlikle.Ne mutlu sağ salim kavuştunuzinşallah sütün de gelir sen denemekten vazgeçme annesi.
Nasıl oluyor çişli kakalı bez?Sütü emip emmediğini bezlerini takip ederek anlayabilirsin canım. Çişli kakalı bez takibi yapıcaksın.
Bebiş iyiydi ama kilomuz ölçümlerden düşük geldi ki zaten gelişimi zayıf bi bebekti. Allahtan ciğer geliştirici vurulmuştu 20 gün evvel. Doğumdan sonra kuveze alınmadı ama biz gönderdik. Bi ısıtmaları için 30 dk bi de detaylı emme fonksiyonlarını solunumunu detaylı izlesinler diye 1,5 saat. Hastanede ekstra kalmadık şükür. Bebişte sorun gözlemlemediler yanıma verdiler ama çok çok çok zayıf kaygılarımız yüksek. Beslensin büyüsün diye. Mini minnacık doğdu.Canim gozun aydin olsun cok sukur saglikla kucagina almissin bebegini
Bebis iyi miydi dogdugunda hic hastanede kalmaniz gerekti mi? Benimde biraz erken alinacak bebis cunku kasilmalarimdan dolayi. Tedirginlik var biraz icimde hastanede kalir mi acaba diye. O yuzden soruyorum.
Süt sağma makinem yok, aslında şöyle makine haftaya gelecek diye satın almadım. Bebek kuvezde kalmadı şükür. Buarada çok teşekkür ederim tarif içinBebeğiniz kuvezde kaldı mı hiç, süt sagma makineniz var mı yada sıktığınızda çıkıyor mu çıkıyorsa vardır illaki bol bol dinlenin şu için bide benim Bi karışımım var çok işe yarıyor yapın isterseniz
Kuru kayısı
Kuru dut
Hurma
Kuru üzüm
Rezene ve kimyon hepsinden birer tutam koyup 2_3 bardak suyla kaynatıp suyunu iç
Çok net açıklamak doğru mu bilmiyorum, her kişi özel her doğum ayrıdır çünkü. Ben de normal doğum istiyordum nasip olmadı. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip eder inşallah. Doktorum epudrali kesinlikle önermedi. Bebeğe geçiyor dedi. Doğum sonrası amniyon suyumun fazlalığı nedeniyle rahim toplanamama riski, süt az gelir durumlrı yüzünde az agrı kesici verildi ve mahvoldum diyebilirim. Spinalin uygulanması dehşet kolay, doğum anı agrısız keyifli ve inanılmaz bir mucize. Gel görki bana agrıkesici pek yapılmadığı için ben zorlandım. Bir de benim gazım bitmiyor o da sancı yapıyor. Yani ne anlatsam boşuna korkutmak istemem. Bu benim vucudumun verdiği tepkiMerhaba sezeyan doğum spinal nasıl geçti benim doktorumda 39. Haftaya kadar bekleyecez gelmesse 39 da sezeryan ile Alaçam dedim 40 ve üzeri riks dedi ama beklerim dersen 42 ye kadar bekleyen anneler var dedi ama ben beklemeni istemem dedi bende beklemek istemiyorum sezeryanda da korkuyorum sanki zaman yaklaştıkça çok korku sardı 4 yıldır bu anı bekliyordum haftaların hızlı geçsin istiyordum smdi korkuyorum
Yok canım ama benim 3.çocugum olacak ilk ikide de sancı hissetmemiştim ben bebek hareketleri azalınca sertleşme olduğunda anlıyorum sancı geldiğini öyle gitmiştim hastaneye şimdi evdeyım ama şekerim çıkmaya başlıyor artık normalde şeker yoktuGeçmiş olsun. İnşallah gününüzü tamamlarsınız50 lerde sancı olunca birşey hissediyor musun, ay benim daha 50 ye bile çıkmadı. 20 lerde ntslerim :) 50 olunca da sancı sayılmıyor galiba
Canim rabbim isinizi kolaylastirsin su gibi gecsin insallahÇok şanslısın gerçekten..
32 haftadan beri kasım kasım kasiliyorum..
Son zamanda sıklaştı iyice..
Sanki biri boğazını sıkıyor gibi bir his karnım da..
Az kaldı yakında doğuma giriyorum allahın izniyle inşallah
benm geçen haftalarda daha çok kasılma oluyordu. son 10 gündür kasılma yok sancı yok. doğum yaklaştıkça bebikin gelesi kaçtıAyy gercekten nasil ve ne sekilde gelicek merak ediyorum bende oyuzden.
Aci esigim mi yuksek anlamiyorum desem oda pek mumkun degil kas aldirirken bile sekilden sekle giren bir insanim.
Sen de regl agrisi gibi agrida mi yok ?
Gozun aydın canım sağlıkla gelsin inşallahKızlar nişanım geldi.. birazdan sezeryana alacak doktorum dua edin bize nolur sağlıkla gelsin kızım..
Ben cuma gircem doğuma kızlar, dilekcim galactago damla aldım ben, kızımda pek sütüm yoktu, bu sefer geleceğine çok inanıyorum ama ne olur ne olmaz diye de tedbiri elden bırakmıyorum. Bir de helva diyorlar çok süt yapıyor diye3 litre su iciyrm günde..hurma ceviz fındık badem yiyorum bide rezene benimde 5.gun geldi..ama yetmiyoriki gogsude sagiyorum arada 30cc bile cikmiyo..dün gündüz ve gece sadece emzirdim denemek için bütün gece çiş yapmadı ve kan gibi leke vardı bezinde.. doğduktan sonra 3.gunde aynı şey olmuştu susuz kalmış yani yine benim sütler bı ise yaramiyo kisaca..mama memeye devam malt içeceği de aldım o da yaramadı bana ne yapacağımı şaşırdım..aksine yavrumda sürekli emmekten meme bağımlısı oldu
Sağlıkla al kucağınaKızlar nişanım geldi.. birazdan sezeryana alacak doktorum dua edin bize nolur sağlıkla gelsin kızım..
bnm görümce il dışından geliyor kv görümce vs hepsi tatile gidiyor bayramda 5-6 günlük hatta ben eşimede dedm bi geceliğine git sende kardeşinle vakit geçir diye kabul etmedi.Sabah kayınvalidem eşimi aramış, bayramda yazlığa gidebilirlermiş :) doktor benim için 11-13 Mayıs dedi ama hiç belli olmuyor sonuçta. siz bilirsiniz gidin ama doğum daha erken de olabilir dedi eşim sanki hiç kv normal doğum yapmamış ya da duymamış. Ben de gitsinler dedim, ne yapalım
Saglikla insallahKızlar nişanım geldi.. birazdan sezeryana alacak doktorum dua edin bize nolur sağlıkla gelsin kızım..
Siz çok anlayışlı davranış göstermişsiniz :) eşimi asla yollamambnm görümce il dışından geliyor kv görümce vs hepsi tatile gidiyor bayramda 5-6 günlük hatta ben eşimede dedm bi geceliğine git sende kardeşinle vakit geçir diye kabul etmedi.son tatili yapsınlar ya en kötü gelirler hemen.
Tabii haklısın ama böyle de hiç doğuramayacağım diye düşünüyorumGelmesin bacim cok lazim degil inan kikasilma olmadan da doguruluyor benim kuzenim hic sancisi olmadan suyu geldi suyu gelince hastanede sancisiyla normal dogum yapti. Ama oncesinde evde hic sanci fln cekmedi hic kasilmasi olmuyordu.
Biz sanci cekiyozda noluyoyamuldum artik sancidan hele insan icinde gelince bi seyde yapamiyosun caktirmadan gecmesini bekliyosun cok rezil bi sey caktirsan insanlar panik olacak. Artik o kadar alistim ki dogum sancisi gelse onemsemicem yalanci sanci diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?