2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
3 litre su iciyrm günde..hurma ceviz fındık badem yiyorum bide rezene benimde 5.gun geldi..ama yetmiyor iki gogsude sagiyorum arada 30cc bile cikmiyo..dün gündüz ve gece sadece emzirdim denemek için bütün gece çiş yapmadı ve kan gibi leke vardı bezinde.. doğduktan sonra 3.gunde aynı şey olmuştu susuz kalmış yani yine benim sütler bı ise yaramiyo kisaca..mama memeye devammalt içeceği de aldım o da yaramadı bana ne yapacağımı şaşırdım..aksine yavrumda sürekli emmekten meme bağımlısı oldu

39+1 oldum bende hala yok. Ne sertleşme ne birşey yalancı sancı, kasılma hiç mi gelmez arkadaş, gelmiyor
Gelmesin bacim cok lazim degil inan ki kasilma olmadan da doguruluyor benim kuzenim hic sancisi olmadan suyu geldi suyu gelince hastanede sancisiyla normal dogum yapti. Ama oncesinde evde hic sanci fln cekmedi hic kasilmasi olmuyordu.

Biz sanci cekiyozda noluyo yamuldum artik sancidan hele insan icinde gelince bi seyde yapamiyosun caktirmadan gecmesini bekliyosun cok rezil bi sey caktirsan insanlar panik olacak. Artik o kadar alistim ki dogum sancisi gelse onemsemicem yalanci sanci diye
Canim ben sezeryan olmustum. 3. Gun saginca geldigini gormustum sutun. Sagmak ve dus almak, emzirmek bide bitki caylari sutun gelmesini sagliyor bence

Bende enfeksiyon var gene ondan mı oldu acep 2 gün hastanede yattım 1 kutu antibiyotik kullandım gene de geçmemiş geldiğini hissediyorum ama çamaşırı ıslatmıyor İnş normal akıntıdır

Bestlak damla iyi geliyo diyorlar gğnde 3 kere ondam deneyin birde mutlaka her aksam sıck suyla masaj yapın göğüslerinize

Merhaba sezeyan doğum spinal nasıl geçti benim doktorumda 39. Haftaya kadar bekleyecez gelmesse 39 da sezeryan ile Alaçam dedim 40 ve üzeri riks dedi ama beklerim dersen 42 ye kadar bekleyen anneler var dedi ama ben beklemeni istemem dedi bende beklemek istemiyorum sezeryanda da korkuyorum sanki zaman yaklaştıkça çok korku sardı 4 yıldır bu anı bekliyordum haftaların hızlı geçsin istiyordum smdi korkuyorum

Ne mutlu sağ salim kavuştunuz inşallah sütün de gelir sen denemekten vazgeçme annesi.
Teşekkürler, vazgeçmicem kesinlikle.
Sütü emip emmediğini bezlerini takip ederek anlayabilirsin canım. Çişli kakalı bez takibi yapıcaksın.
Nasıl oluyor çişli kakalı bez?
Bebiş iyiydi ama kilomuz ölçümlerden düşük geldi ki zaten gelişimi zayıf bi bebekti. Allahtan ciğer geliştirici vurulmuştu 20 gün evvel. Doğumdan sonra kuveze alınmadı ama biz gönderdik. Bi ısıtmaları için 30 dk bi de detaylı emme fonksiyonlarını solunumunu detaylı izlesinler diye 1,5 saat. Hastanede ekstra kalmadık şükür. Bebişte sorun gözlemlemediler yanıma verdiler ama çok çok çok zayıf kaygılarımız yüksek. Beslensin büyüsün diye. Mini minnacık doğdu.
Ben hep kuveze alınacak mı ya mememe direk verilmezse diye çok kaygılandım ama bir yandan da onun iyiliği için ne olacaksa olsun diye hep motive ettim kendimi gebelik sürecinde. Zaten doğum anında doktor bi gösterdi kızımı mini minnmacık eyvah dedim kuveze alınacak. Ama şükür alınmadı. Hatta biz gönderdik üstüne . Allah size ve diğer arkadaşlarımıza gönüllerince doğurup büyütmeyi nasip eder inşallah
Süt sağma makinem yok, aslında şöyle makine haftaya gelecek diye satın almadım. Bebek kuvezde kalmadı şükür. Buarada çok teşekkür ederim tarif için

Çok net açıklamak doğru mu bilmiyorum, her kişi özel her doğum ayrıdır çünkü. Ben de normal doğum istiyordum nasip olmadı. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip eder inşallah. Doktorum epudrali kesinlikle önermedi. Bebeğe geçiyor dedi. Doğum sonrası amniyon suyumun fazlalığı nedeniyle rahim toplanamama riski, süt az gelir durumlrı yüzünde az agrı kesici verildi ve mahvoldum diyebilirim. Spinalin uygulanması dehşet kolay, doğum anı agrısız keyifli ve inanılmaz bir mucize. Gel görki bana agrıkesici pek yapılmadığı için ben zorlandım. Bir de benim gazım bitmiyor o da sancı yapıyor. Yani ne anlatsam boşuna korkutmak istemem. Bu benim vucudumun verdiği tepki suan evdeyim hala kalkamıyorum eşimin beni çekmesini istiyorum. Beneği eğilip kucagıma almak büyük zorluk.

Geçmiş olsun. İnşallah gününüzü tamamlarsınız 50 lerde sancı olunca birşey hissediyor musun, ay benim daha 50 ye bile çıkmadı. 20 lerde ntslerim :) 50 olunca da sancı sayılmıyor galiba
Yok canım ama benim 3.çocugum olacak ilk ikide de sancı hissetmemiştim ben bebek hareketleri azalınca sertleşme olduğunda anlıyorum sancı geldiğini öyle gitmiştim hastaneye şimdi evdeyım ama şekerim çıkmaya başlıyor artık normalde şeker yoktu

Canim rabbim isinizi kolaylastirsin su gibi gecsin insallah .

Yani karnina biri oturmus gibi skisiyo mu yoksa nefesin mi kesiliyor

Ay kizlar ben giremiyorum hic artik dogru duzgun ufak bir göz attim baya arkadasimizz dogum yapmis tebrik ediyorum hepsini kalanlarida ekstra tebrik ediyorum guzel direniyorsunuz benim gaz sancım hayatimi alt ust etti aglamaktan icim cikti bugun dogumdan sonra ilk defa uyuyabildim uzanamiyordum bile oturarak ufak capli kestiriyordum sukur bugunume bide gaz problemini duzeltebilsem cok iyi olacak.. ben dofuma gitmeden gogsumu siktigimda kolostrum geliyordu dogurunca hemen koyu sari seklinde artmaya basladi yemek degil bu isin sırrı su arkadaslar ben hala kati gida yemedim 5 gun oldu lutfen suyunuza cok cok dikkat edin hergun artti bugun artik bildiginiz sut kivamina geldi sutlerim hic mama vermedik sarilik degerimizde dusuk cikti bakalim sali gunu bidaha kontrolumz var bakilacak hatta bugun gobegimizi bile dusurduk cok erken dustu bizde haberler boyle

Ayy gercekten nasil ve ne sekilde gelicek merak ediyorum bende oyuzden .
Aci esigim mi yuksek anlamiyorum desem oda pek mumkun degil kas aldirirken bile sekilden sekle giren bir insanim .
Sen de regl agrisi gibi agrida mi yok ?
benm geçen haftalarda daha çok kasılma oluyordu. son 10 gündür kasılma yok sancı yok. doğum yaklaştıkça bebikin gelesi kaçtı

Ben cuma gircem doğuma kızlar, dilekcim galactago damla aldım ben, kızımda pek sütüm yoktu, bu sefer geleceğine çok inanıyorum ama ne olur ne olmaz diye de tedbiri elden bırakmıyorum. Bir de helva diyorlar çok süt yapıyor diye

Sabah kayınvalidem eşimi aramış, bayramda yazlığa gidebilirlermiş :) doktor benim için 11-13 Mayıs dedi ama hiç belli olmuyor sonuçta. siz bilirsiniz gidin ama doğum daha erken de olabilir dedi eşim sanki hiç kv normal doğum yapmamış ya da duymamış. Ben de gitsinler dedim, ne yapalım

bnm görümce il dışından geliyor kv görümce vs hepsi tatile gidiyor bayramda 5-6 günlük hatta ben eşimede dedm bi geceliğine git sende kardeşinle vakit geçir diye kabul etmedi. son tatili yapsınlar ya en kötü gelirler hemen.

Siz çok anlayışlı davranış göstermişsiniz :) eşimi asla yollamam ben de kv'nin gitme taraftariyim, herkes istediğini yapsın ben gücenmem. benim komiğime giden şu, hep dedim ekranda yazan 11-13 Mayıs ama doktor da sen o tarihe bakma diyor. Onlar da o tarihi kendilerine kriter almışlar :) bir de şey demiş karnı düşmedi o yüzden bayramda doğum olmaz

Tabii haklısın ama böyle de hiç doğuramayacağım diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…