• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Screenshot_20220417-154507.jpg Biz iki yatak aldık.. biri anne yanı o bizim odada biri de normal 60 x120 yatak Oturma odasında..
Sonuçta gündüz de uyuyacak bebeğim yanımızda olsun istedik.
Bizim reflü yatağı var. Şundan, e bebekten aldım. Gündüz taşırım diye. Tek beşiği var ama onu da odaya kurduk. Birde sallanan Ana kucağı var bazı bebekler onda uyumaktanda hoşlanıyormuş. Onu deneyebilirim.
Millet gelsinde görsün diye demiştir pek meraklılar torun tombalak sergilemeye ben çocuk odası yaptım orda da bi divanımız vardı beşiğide ona yanaştırıp babamızdan bağımsız geniş geniş yatarız oğluşumla inşallah
Evet malesef gelecekler. Ama bebeği uzaktan gösteririm diyorum umarım. Doğanın bebeği yoğun bakımda yattı. Arkadaşımında yatmıştı. Yada bebek hasta çıkaramıyoruz mu desem :cry: rahat edemezsek eşim taşınır artık odadan, biz bebek odası yapmadık ki. 1 yaştan sonra yaparız dedik.

Selam kızlar. Bugün beşiğimizi yatak odasına kurduk. Hazırladık 😍
KV dem ilk 10/15 gün misafir odasında olsaydı sürekli emzirmek falan gerekiyor daha rahat olurdu dedi. Acaba oğlu rahatsıx olmasın diye mi dedi yoksa daha mı rahat olur anlamadım. Sizde odanıza getireceksiniz demi bebişleri.
Ben bebek odası yapmadım hiç bir tane yatağı var bebeğin taşınma durumumuz var diye biraz büyüyünce yapacağım gündüz de gerekiyorsa ebebekte minderler satılıyor onlardan alırım salonda vs yatırmak için diye düşündüm kayınvalideniz bebeği göstermek istiyor heralde ya da kendi bakmak istiyor olabilir bilemedim ☺️

Doğum yapmadım ama 1 aydır o his var bende :) bünyeyle alakalı olabilir bence. Bazen yataktan kalkacak gücü bulamıyorum kendimde 🤷
Ben de çok çabuk yoruluyorum. Yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum ama hiç eski halim kalmadı. Kan tahlili yaptırdım, demir düşük, idrarda enfeksiyon var. Bence bunlar da etkiliyor genel anlamda halsizlik yapabilir.
Gene de azıcık bile dolaşmak yatmaktan iyi geliyor..yatınca iyice yoruluyorum :))

Bizim reflü yatağı var. Şundan, e bebekten aldım. Gündüz taşırım diye. Tek beşiği var ama onu da odaya kurduk. Birde sallanan Ana kucağı var bazı bebekler onda uyumaktanda hoşlanıyormuş. Onu deneyebilirim.

Evet malesef gelecekler. Ama bebeği uzaktan gösteririm diyorum umarım. Doğanın bebeği yoğun bakımda yattı. Arkadaşımında yatmıştı. Yada bebek hasta çıkaramıyoruz mu desem :cry: rahat edemezsek eşim taşınır artık odadan, biz bebek odası yapmadık ki. 1 yaştan sonra yaparız dedik.
Yatak odasına koy beşiğini canım lohusayken salonda malonda takılma ev kalabalıklaşınca (kaynananın hatta annenin olması bile göze batıyor lohusalıkta) hatta eşine sinirlenince falan geç odana bebişinle ilgilen sen kendinde düzenini bozmadan uyursun doğumdan sonra iki saate bir emzireceksin o aralarda uyuyacaksın besleneceksin o nedenle öncelik senin rahatın

KV dem ilk 10/15 gün misafir odasında olsaydı sürekli emzirmek falan gerekiyor daha rahat olurdu dedi. Acaba oğlu rahatsıx olmasın diye mi dedi yoksa daha mı rahat olur anlamadım. Sizde odanıza getireceksiniz demi bebişleri.
Ben oglumda salona kurup orada kalmistim annem bi koltukta ben bi koltukta yatiyoduk simdide oyle yaparim heralde annemde bakabilsin diye büyük oglumda babasiyla yatak odasinda yatar yatak odasinda banada zor gelebilir yataktan in bebegi al et birinin vermesi lazim sezeryan olacagim icin sepet besigi var tekerlekli heryere tasiniyo zaten onu salonda birakirim odaya da park yatagi kurarim 1 hafta 10 gun sonra sepet hep salonda kalir gunduz falan yatirip bakarim diye

İlk dört-beş ay dünya sağlık örgütü beşiği anne yanı öneriyor :)

Ben bebeğin kendi odası hariç yatak odasına anne yanı olan park yatak aldım, gündüz için de babynest aldım otomatik ana kucağı da var , yani gece yatak odasında olcak yanımızda olcak eger uyku konusu çok sıkıntılı olursa gerekirse eşim baska odaya gider, ben odadan çıkmam, eşimin de gitmemesi tercihim şimdiden ona alıştırıyorum 🤣ama neticede işe gidecek o yüzden uykusuzluk durumuna göre arada bir gidip içeride yatabilir 🤣bence kesinlikle odamızda olmalıyız sürekli uyuyup uyancaz kıyafetimiz müsait olmayabilir bebek kadar bizim de rahat olmamız lazım

Ben yatak odasinda olması taraftarıyım. Cunku bebegimle orda zaman gecirip emzirip uyutup , kendimi de psikolojik olarak hızlı toparlamam icin salonda bagimsiz vakit gecirmek istiyorum. Bebiste uyusun yatak odasinda sakin sakin , hic gerek yok salonda emzir salonda uyusun salonda dursun , anneye kacıs yok 🤦‍♀️ geceleri de esimden destek olmasini bekliyorum acıkcası biraz uykusuzluk cekicekse de birsey olmaz , bebelerimiz düzene girene kadar onlarda baba olmanın verdigi zorluklari birazcik yasasınlar 🤷‍♀️

Merhaba yeni doğum yapmış bir anne Instagram'da paylaşmış süt ile ilgili hastanenin verdiği bilgilendirici notu. Ekte paylaşıyorum.

Eklentiler

• Screenshot_2022-04-17-18-18-45-335_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2022-04-17-18-18-45-335_com.instagram.android.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_2022-04-17-18-18-39-725_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2022-04-17-18-18-39-725_com.instagram.android.jpg
    81 KB · Görüntüleme: 100

Ben net olarak gelmemelerini eşimden rica ettim çünkü şu an bile evde 3.kişinin olacak olması düşüncesi beni geriyor. Hele ki süt meselesi gelmezse kaynanamda olursa vay halimize surat yapar bende gerildikçe iyice gelmez. Bir odaya tıkınmak asla istemiyorum önümüz yaz antalyada sıcaklar bir başlarsa klimada tek odada oda salon yatmak kalkmak onlarla işkence olur. 40mız çıksın gelsinler o zaman zaten kardeşleri falanda doluşup gelicekler 90 metre kare eve nasıl sığarız bilmiyorum. Herkes anlayışlı olsa keşke şu dönemde biz bişey söylemeden 40nız çıksın geliriz dese herkes. Yok toysunuz yok beceremezsiniz diyerek doluşmasalar eve.

Canim ben odama kurucam kocami bırakamam oda bizimle yatacak Allahin izniyle 😅

Arkadaslar neler okuyorum böyle 😬 Bir derdim var basligini hic okumuyorsunuz heralde. Her gun birkac tane "bebek oluca esimle ayri yatmaya basladik, sonumuz bi sekilde bosanma olacak" temali baslik okuyorum. O isin sonu hic hayr degil. Hic de acimayin, uykusuzliktan ölürlerse ölsünler,
iliskinize acıyın asıl . Evliliginizi yıpratmaya degmez. Baba oluyorlar sonucta ceksinlrr kuletini. Onlari rahat etirmek icin cabalamayin bu kadar ya

Kayinvaliden mi emzircek acaba 😅😅😅 ne sacma.
Sen yatak odasinda yatacagina gore besiginizide dogru yere kurmussunuz 😄 bu donemde esiniz tabikide yardimci olur alir bebegi size verir gazini cikarir gerekirse altini degistirir. Eger siz misafir odasinda tek basiniza bebekle yatarsaniz zorlanirsiniz.
Oglu baba oluyor. Rahatsiz olmayacak, babalık gorevini yapacak biz nasil anne olup yapiyorsak onlarda babaliklarini bilsinler yok oyle iceri gidip yatmalar fln 😅
Bugün onu da yedim 😂 sütsüzum annem ben yaa ilkinde de böyleydi ama bundan daha çok gelirdi en azından satınca falan 😒 demin sagdim iki saat 25 CC çıktı iki göğüsten 😓
Bacim agzin acilsa sutum yok diyon dovmek lazim seni 😅 sen bilmiyo musun bu sut islerinde psikoloji onemli.
Saginca benimde cikmazdi sutum ama bebem kilo alirdi.
Bak eger ne kadar sutumuz oldugunu bilmemiz gerekseydi memelerimizi rabbim seffaf yaratirdi 😅😅
Sen iyi oldugunu bol bol sutunun oldugunu dusun.

Beril ismi nasil :)
Eşimle ortak bir isimde anlaştık sanırım..sadece isimde r olunca ya soyleyemezse çocuk diye endişe ediyorum 🙈
Bence guzell bir isim. Kızımın adı Duru, 2 2.5 yasına kadar hep Dudu dedi hoş bir tonla , hep ismini soruyolardi tanıdıklar cok tatlı soyluyor diye 😁 sonrada R leri cok baskın soylemeye basladı Durrru diyordu 😁 cocuklarda harf eksiklikleri oluyor ama 5 yaslarinda cogu gitmis oluyor. Isim koyarken hic R leri soyleyemezse diye dusunmedim 🙈 simdiki bebisin adı da Barış olucak onda da R var 😁

Arkadaslar neler okuyorum böyle 😬 Bir derdim var basligini hic okumuyorsunuz heralde. Her gun birkac tane "bebek oluca esimle ayri yatmaya basladik, sonumuz bi sekilde bosanma olacak" temali baslik okuyorum. O isin sonu hic hayr degil. Hic de acimayin, uykusuzliktan ölürlerse ölsünler,
iliskinize acıyın asıl . Evliliginizi yıpratmaya degmez. Baba oluyorlar sonucta ceksinlrr kuletini. Onlari rahat etirmek icin cabalamayin bu kadar ya
😁😁😁 şu evliligi kurtarmak icin bebek yap diyenler ve onlara uyanlar evlilige en buyuk darbenin bebek oldugunu bilmeyen tayfa misal 😁
Oturmus iliskilerde hamilelik ve dogum sonrası rahat yonetilebiliyorken , aksi durumda maalesef baltalanıyor. Anne ve eş olmak arasindaki dengeyi kuramayabiliyoruz ,dengelemeye calisiyoruz bi de oda ayırmak isleri iyice karistiriyor bencede. Fiziksel ve duygusal bagları zedelemeden alısmak gerekiyor bebekli hayata..

valla hiçte onun rahatı için yapmıyorum tamamen kendi rahatım için en azından ilk 40 gün böyle sonrasına bakarız 🤪 birde bizim yatak çok aşırı yüksek ya sezeryan falan olursam mümkün değil o yatakta rahat edemem dikişlerim patlar in çık resmen 1 metre yatak😬

Sizce "sera" ismi nasıl, farsca-arapcave italyanca farklı anlamları varmış.
Kulağa çok güzel geliyor 🌸 hem bakarsın belki bebiş ilerde yurtdışında yaşar yabancılarda telafuz edebilir. Ama hiç sera isminde çocuğum olmadı maalesef 🥲🌸😘

Back