2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Süttür bence. Benimde sütyenime bulaş oluyor bazen. Bana kullanan herkes ağrısız acısız atlattığını söyledi. Bizde inşallah öyle atlatırız :)
Bende öyle duydum okudum sütü kendi içinde biriktirip kumaşla teması engelliyormuş tahriş olmuyormuş göğüs ucu böylece bakalım inşallah biz de faydasını görürüz

Canım benim 3.doğumum çatım geniş yani benim durduysa senin de durur gibiÇok hareket etmiyorum ama doktorumu beklemek istiyorum çünkü. Ama p.tesi yaparım inşallah squat filan.
İkinci üçüncü doğumlarda açılma daha hızlı ve daha kolay oluyormuş benim de salı günü 38+0 olacak ben aslında bir 39.haftayı görmek istiyorum bebek biraz daha kilo alır ele avuca gelir benim bebek zayıf biraz ama bayrama da kalmak istemiyorum açıkçası bayramdan önce olsun bitsin istiyorum bakalım hakkımızda hayırlısı şöyle 26 27 Nisan gibi doğursam ne güzel olur

Merhaba, uzun zamandır bakamadım foruma. Baya sayfa birikmiş, hepsini okudum. Aklımda kaldıkça bildiklerimi yazayım ben de :)
Öncelikle meme ucu acısının en büyük sebebi yanlış pozisyon. Memeyle bebeğin üstüne doğru egilmemek gerekiyor, hatta arkaya doğru yaslanmak daha iyi. Emzirme pozisyonları diye arayıp bakabilirsiniz. İlk bebeğimde çok çekmiştim, şükür bunda olmadı, böyle devam eder umarım. Tabi pompayla sagiyorsaniz o da etkiliyor.
Oluşan yara için de bana o zaman en iyi gelen şey her emzirmeden sonra kendi sutumu sürüp açıkta bırakmaktı.
Allah analı babalı büyütsün canım bebek iyi mi siz iyimisiniz, bebeği küveze aldılar mı gözetim amaclı , yanınızda mı yoksa bebek
Hiç kuvoze girmedi çok şükür 31. Haftada sancım gelip hastanede yatmistim, o zaman ciğer gelistirici vurulmuştu belki onun etkisi olmuş olabilir. Doğduğu an yanıma verdiler.

Bende şeker olduğu için bebeğe mama verildi, her mama öncesi emzirmeye çalıştım. Elle sağım videolarını izlemenizi tavsiye ederim. emmediginde de kaşığa bir iki damla gelen o kıvamlı sütü bebeğe verdim. İlk başta süt gelmiyor diye düşünmeyin, bal kıvamında şeffaf halde geliyor zaten, sonra sarıya dönüyor, en son sute dönüyor. Bugün 4. Günümüz hala daha tam beyaz süte dönmedi. Yarın veya sonraki gün döner sanırım.

Bebeğin günde 4 kez şekeri ölçüldü, normaldi 2 gün mama kullanıp kestik sonrasında. Hala daha emmekten yoruldugunda çay kasigina elle sağıp veriyorum.

Hastaneden çıkarken baya tetkik yapıldı bebeğe. İşitme testini yaptılar, ek bir test için 3 ay içinde çağırdılar. EKG cekildi, karın ultrasonu çekildi, organlara bakildi. Anne diyabetli olunca sıkıntı cikabiliyormus. Temiz çıktı hepsi çok şükür.

En güzel yanlarindan birini söyleyeyim: şeker bitti benim günün farklı ogunlerinde takip yaptım. Hepsi güzel çıktı

Sütü ne arttırır kızlar onerilerinize de ihtiyacım var..hurma,incir,fındık,badem,ceviz,elma ve ayva kompostosu,helva,bol su bunları denedim ama pek verimli sonuç yok..sizin bildiğiniz iyi bı yöntem var mi
Yılmadan sağ ve emzir canım mutlaka artacaktir ve bol su yiyecekten cok daha onemli iste su mama devreye girdigi zaman herşey sarpa sarıyor bende encok bundan korkuyorum

Sağolasın onlarıda deneyeyim yeter ki süt olsun vallah..benim sütüm ile doymayip mama yeyince bayılarak uyumasına agliyrm hep
Canim aglama ya. Yasadik bunlari hepimiz biraz gec geliyor ama geliyor biliyorsundur sendee. Sekerli olmasak mama bile verilmezdi belkide o gelen yeterdi bebise. Napalim bizimde boyleymis. Yeterki saglikla buyusun bebisler
Sen sıkma canini. Bak kucagina aldin bebisini saglikla ne guzel. Biz burda kasiliyoruz hala
Koyverdun gittin bizu

Yılmadan sağ ve emzir canım mutlaka artacaktir ve bol su yiyecekten cok daha onemli iste su mama devreye girdigi zaman herşey sarpa sarıyor bende encok bundan korkuyorum
Aynen öyle yapiyorm..bı yandan bu sariliktan korkuyorm yoksa daha çok direnirim meme için ama en son 11 di sarılık 19 unda yine gidicez bakalim

Olsun ne kaa çok dururlarsa o kaa iyi ben kuduruyodm ofluydm pufluydm ama keşke daha çok durabilseydi..tutması zor emzirmesi zor uayandirmasi sütun gelmesi..herşey vaktiyle iyi ama buna da şükür..hallolacak inşallah sagoalsin caniim

Cnaım silikon Uç aldık deniyorum.Biraz emiyor ama gelmeyince bırakıyor.O damlayı da alıyım.İnşallah gelir çok üzgünüm
Üzülmeyin sezeryanda 3 günde anca geliyormuş. Tahin, bulgur ve et bunlar süt yapar. Zaten 2yıl emecekler, o zaman of pof diyeceksiniz, güleceksinz bu zamanları hatırlayıp. Bebiş güçsüzdür çekemiyordur annesi...

Aynen öyle yapiyorm..bı yandan bu sariliktan korkuyorm yoksa daha çok direnirim meme için ama en son 11 di sarılık 19 unda yine gidicez bakalim
Canm arkadaşlarn yazdıklarndan bağımsız olarak marul çok süt yapıyormuş tecrübeli anneler kaç kez söylediler bana denemediö ama

Sizce "sera" ismi nasıl, farsca-arapcave italyanca farklı anlamları varmış.

Doğum yapan arkadaşlar doğum yaklaşınca yorgunluk hissi oluyor mu 3 gündür çok yorgunum sanki Bi ton iş yapmış gibiyim

Selam kızlar. Bugün beşiğimizi yatak odasına kurduk. Hazırladık
KV dem ilk 10/15 gün misafir odasında olsaydı sürekli emzirmek falan gerekiyor daha rahat olurdu dedi. Acaba oğlu rahatsıx olmasın diye mi dedi yoksa daha mı rahat olur anlamadım. Sizde odanıza getireceksiniz demi bebişleri.

Doğum yapan arkadaşlar doğum yaklaşınca yorgunluk hissi oluyor mu 3 gündür çok yorgunum sanki Bi ton iş yapmış gibiyim
Doğum yapmadım ama 1 aydır o his var bende :) bünyeyle alakalı olabilir bence. Bazen yataktan kalkacak gücü bulamıyorum kendimde

Biz iki yatak aldık.. biri anne yanı o bizim odada biri de normal 60 x120 yatak Oturma odasında..
Sonuçta gündüz de uyuyacak bebeğim yanımızda olsun istedik.

Canm arkadaşlarn yazdıklarndan bağımsız olarak marul çok süt yapıyormuş tecrübeli anneler kaç kez söylediler bana denemediö ama
Marul da 15 tl olmuş bacım, sütü artırmakta pahalı artık. Su diycem ama o da damacanası 25 tl bizim sütler inek sütüyle yarışır, çok pahalandı mililitresi

Millet gelsinde görsün diye demiştir pek meraklılar torun tombalak sergilemeye ben çocuk odası yaptım orda da bi divanımız vardı beşiğide ona yanaştırıp babamızdan bağımsız geniş geniş yatarız oğluşumla inşallah

Tam aksine doğumdan önce aşırı enerji oluyormuş.
Marul da 15 tl olmuş bacım, sütü artırmakta pahalı artık. Su diycem ama o da damacanası 25 tl bizim sütler inek sütüyle yarışır, çok pahalandı mililitresi
Aynı tepkiyi vermiştim bende 15 liraya marul yiyeceğiz diye. Baya doğramadan yiyin diyorlar oturup.

Bugün onu da yedim sütsüzum annem ben yaa ilkinde de böyleydi ama bundan daha çok gelirdi en azından satınca falan demin sagdim iki saat 25 CC çıktı iki göğüsten

Çiğ sebze yemeyin gaz yapar diyen de var annem dün bir video paylaştı, o videoya göre ilk dört-beş hafta neredeyse her şey yasak, bebeğe gaz yapar diye bakalım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…