2022 ikizler burcu anneleri

Bende bilmem onları bizimki kaynana sayesinde oldu kucakta uyuyup uyandirdilar çocuk düzen tutmadı emzirip koyuyordum yerine sevecez diye bırakmadılar kucaklarından şimdide inmek istemiyo artık kucakta beğeniyor gezmek istiyor
Kayınvaliden gerçekten düzenini bozmuş bebeğin. Ben de annemlerleyim bizim dr o yüzden olmuş olabilir bilmiyorum 🤷‍♀️

Sadece bende mi var bu durum acaba diyordum 🥲 benim oğlum da 1 haftadır bu şekilde.
Gün içinde 10dk ancak uyuyor geceleri de saat başı uyanık. Elektrikli ana kucağında uyurdu şimdi onu da kabul etmiyor sürekli kucağımızda kollarım tutmuyor artık. Atak dönemi olabilir yazıyor nette ama bilemiyorum. Bebek uyutucu diye bi App var ordan sesler açıyorum süpürge sesi, pış pış falan onunla dalıyor bazen başka bi yol bulamadım.
O sesler de alışkanlık yapmasın diye açmak istemiyorum aslında ama en sonunda açacağım sanırım son çare olarak. Çok yıpratıcı böyle uykusuz günler bizim için dr bebeklerimiz için de. İnşallah geçicidir

Merhaba Kızlar,
Günler o kadar hızlı geçiyor ki buraya gelip yazmak aklıma ancak geldi :)
Yazışmaları okudum, kolik annelerine Allah kolaylık versin. Minnoşlar biraz sizi yoracak ama geçecek canım anneler.
Biz de oğluşla 35 günlük olduk... Pzt günü aşı için ocağa gideceğiz. Umarım çok canı yanmaz :KK43: Bakalım kaç kilo almış. Ağırlaştığını hissediyor insan tabi o kadar kolda tutunca :)

Kızlar birşey soracağım. Bebişin alnı çok kurudu, sizler bebişin yüzüne bir nemlendirici sürüyormusunuz?
Canım merhaba hayırlı olsun sağlıkla büyüsün kuzum😍😍 mustela hydra bebe favorim tavsiye ederim

Bize de bişey söylemediler.. Ne zaman bakılıyor kızlar, bir de hangi birim bakıyor. Çocuk cerrahisimi?
Kuzum çocuk doktoruna 2 aylık olunca gidiyorsun kalça ultrasonuna yönlendiriyor hastanede. 3 aylıkken rota 4 aylikkende göz muayenesi. Bizim yarın 11.de mesela kalça ultrasonu. 2 aylık oldu bebito

Sadece bende mi var bu durum acaba diyordum 🥲 benim oğlum da 1 haftadır bu şekilde.
Gün içinde 10dk ancak uyuyor geceleri de saat başı uyanık. Elektrikli ana kucağında uyurdu şimdi onu da kabul etmiyor sürekli kucağımızda kollarım tutmuyor artık. Atak dönemi olabilir yazıyor nette ama bilemiyorum. Bebek uyutucu diye bi App var ordan sesler açıyorum süpürge sesi, pış pış falan onunla dalıyor bazen başka bi yol bulamadım.
Benim bebeğim günde iki kere derin uyuyor ama ben tuvalet iletişimi uyguluyorum sadece kaka da ama onun ise yaradığını düşünüyorum çünkü gazı vs uyandirmiuor birde diyelim meme de kucakta uyudu dalana kadar yer değişikliği yok yani başkasının kucağına bile vermem evirip çevirince hemen gözleri açıyor tatlı tatlı bakıyor kanmiyorum gene piş piş yapıp devam eninde sonunda derin uyuyor ortalama 1 saat bekliyorum belki ya da uyuyunca eşim varsa o yatar evde zaten 😀 onun kucağına koala gibi bırakıyorum kucakta olunca kız da uyanmiyo iyice dalmış oluyor ordan da pusete pusette kipirdanirsa hemen sallıyorum devam ediyor ortalama 2-3 saat gündüz böyle gece de bizim yatakya aynı ama hiç gazını çıkarmıyorum emince ben bayadir gaz cikarmiyoeum hatta eşim aklına geldikçe yapıyor gündüz yüz üstü egzersiz yapıyorum 5-dk falan orda zaten itelerken kendini çıkıyor gazı gece de bizim yatakta öyle

ızlar bir sorum olacaktı. Bugün bebeğe duş aldırdık basta tişörtlü zıbın üstüne alt üst takım giydirdim ama sürekli uyandı. Yüzü nemleniyordu bende üstündekini çıkarıp üstten tişörtle emzirdikten sonra uyuttum üstünü de battaniye ile örttüm 3 saat boyunca uyudu rahat. Uyandıgında da baktım vücut sıcaklıgı soguk değildi gayet iyiydi hemen uzun kollu hırkasını giydirdim. Ama düsünüyorum da uyurken aceba üsümüs olabilir mi asırı vicdan yaptım. Dus da almıstı aceba üsüdümü diye ya😁

Aynı sıkıntı bizde de var hergün duş aldırıyorum ama geçmiyor bazen çok kızarıyor benle temas edince elini yüzüne falan sürünce çoğalıyor bugün doktor isilik dedi krem verdi
Bizimkine de önce isilik simdide egzama dedi mustelayi kullan dedi nemlendir bol bol ama bizimkinin yüzü çok kurudu hematen vermişti acildeki Dr o biraz dindirdi ama bu seferde yüzü kupkuru oldu yünlü giydirmiycekmisim kıyafetlerini granül sabunla yıkayıp çift durulama yapcakmisim kalça cikikligi için gittinizmi kızlar biz dün kırkı çıktı gittik erkenmis yinede baktılar ama bir ay sonra tekrar gel dedi

Merhaba, konuda mesajlarinizi gordum benzer sorunlar bizde de var, isilik dediler egzama dediler alerji dediler krem ilac fln verdiler bide bzm mamayi degistirdiler, sizde de mama degisti mi ? Son durumunuz nedir acaba?

Kızlar oğlum yaklaşık 1 haftadır oğlum uykuya dalmakta zorlanıyor gece 1 2 saat ancak uyuyor sonra sürekli dalıp dalıp uyanıyor gün boyu uyanık diyebilirim. Uyuyamadığı için de huzursuz ağlama halinde sürekli. Böyle olduğunda ne yapıyorsunuz uykuya dalması için n ne yapabilirm çaresiz kaldım
Biz de haftalardır böyleyiz canım, 3 haftalıkken başladı uykusuzluk, kolik krizlerimiz de oluyor. Kucağımda hoplatmaktan bir hal olmuştum ve sürekli çığrınıyordu. 1 haftadır çarşafta sallıyoruz, malesef yapmam dememe rağmen başka çarem kalmadı. Çarşafta bazen 5 dkda bazen de 30 dkda uykuya dalıyor ama eninde sonunda uyuyor. Svavanın tavana asılan hamağını aldım, bugün kurduk. İnşallah onda da uyuyabilir. Ben sallamak dışında çözüm bulamadım

ızlar bir sorum olacaktı. Bugün bebeğe duş aldırdık basta tişörtlü zıbın üstüne alt üst takım giydirdim ama sürekli uyandı. Yüzü nemleniyordu bende üstündekini çıkarıp üstten tişörtle emzirdikten sonra uyuttum üstünü de battaniye ile örttüm 3 saat boyunca uyudu rahat. Uyandıgında da baktım vücut sıcaklıgı soguk değildi gayet iyiydi hemen uzun kollu hırkasını giydirdim. Ama düsünüyorum da uyurken aceba üsümüs olabilir mi asırı vicdan yaptım. Dus da almıstı aceba üsüdümü diye ya😁
Uyandığında iyi ise usumemistir hem soğukta bebekler daha iyi uyur danimarkada 0 dereceye kadar sokakta bebek arabasında uyutuyorlar bebekleri ve kışın doğanlar illaki daha soğuk olucak bence sıcak ve terlemek daha zararlı bebek için

Son düzenleme:
Biz de haftalardır böyleyiz canım, 3 haftalıkken başladı uykusuzluk, kolik krizlerimiz de oluyor. Kucağımda hoplatmaktan bir hal olmuştum ve sürekli çığrınıyordu. 1 haftadır çarşafta sallıyoruz, malesef yapmam dememe rağmen başka çarem kalmadı. Çarşafta bazen 5 dkda bazen de 30 dkda uykuya dalıyor ama eninde sonunda uyuyor. Svavanın tavana asılan hamağını aldım, bugün kurduk. İnşallah onda da uyuyabilir. Ben sallamak dışında çözüm bulamadım
Kendi uykusuzluğumu geçtim aartık yavrum uyuyamayınca çok ağlıyor kıyamıyorum bir şey yapamamak üzücü. İyi yapmışsın canım eğer sallamaksa çare mecbur yaparsın tabi ki uyuyunca rahatlar en azından. Ben de henüz çözümsüzüm

Merhaba, konuda mesajlarinizi gordum benzer sorunlar bizde de var, isilik dediler egzama dediler alerji dediler krem ilac fln verdiler bide bzm mamayi degistirdiler, sizde de mama degisti mi ? Son durumunuz nedir acaba?
Ben emziriyorum canım mama kullanmıyorum sadece alerji yapabilecek şeyler yeme dedi çilek gibi başka bişi demedi hematen ve mustela sürüyorum bir iki saat arayla kupkuru oluyor hemen

Genelde sıcak vakitte yıkadığımız için direkt kısa kollu zıbın giydiriyoruz. Bir süre o ortam sıcaklığında üstüne hafif bir şey örtüyorum emzirme Faslı sırasında.. Sonra hafiften ortama alıştırmak için arada üstünü açıyorum her zaman takıldığımız odaya gidiyoruz. 1-2 saat gibi dikkat edildikten sonra rutine devam 😀 ense ve göğüs kısmı sıcaksa üşümüyor diyor doktorlar o kısımları kontrol et.. Tabi ev sıcaklığıda önemli.. Biz yavaş yavaş klima açmaya başladık odalar arası ısı farkları oluyor. Ona göre ortam ısılarını eşitleyerek bebeği alıştırmaya çalışıyorum.

İnsallah gecer tamamen en kisa zamanda, kullandiginiz krem mustela stelotopia mi ?
Evet canım vucud losyonuyla beraber almıştım ikisinde kullanıyorum ilk baslarda o sebep oldu sandım ama şükür değilmiş losyon kokusunu çok sevdim diye ikincisinide almıştım o sebep olsaydı üzülürdüm 😶

Evet canım vucud losyonuyla beraber almıştım ikisinde kullanıyorum ilk baslarda o sebep oldu sandım ama şükür değilmiş losyon kokusunu çok sevdim diye ikincisinide almıştım o sebep olsaydı üzülürdüm 😶
Bana da soyledi doktor o kremden de alamadim henüz, bugun alicam insallah iyi geldigine sevindim bende süreyim, ne zamanlar duruyosunyz?

Bana da soyledi doktor o kremden de alamadim henüz, bugun alicam insallah iyi geldigine sevindim bende süreyim, ne zamanlar duruyosunyz?
Persembeden beri sürüyorum ama ben öncesinde bir hafta sadece hametan kullandım o baya söndürdü yüzünü ilk baş çok kızardı sanki daha çok oldu korktum sonrasında baktım yavaştan kurumaya başladılar benimkinin yüzü boyledi ilk başta

Eklentiler

• IMG_20220714_094625.jpg
    IMG_20220714_094625.jpg
    39,6 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20220714_094550.jpg
    IMG_20220714_094550.jpg
    42,5 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba kızlar biz normalde günde 4-5 kere kakakımızı yapıyorduk ama son 1 haftadır 2-3 kere yapıyor ve yaparken çok zorlanıyor öncesinde ağlayıp çığlık atıp kendini sıkarken kıpkırmızı oluyor. Karnına masaj yapıyorum ayaklarını bisiklet hareketi yapıyorum ama çok bi faydası olmuyor ne yapacapımı şaşırdım. Sizde de bu durumu yaşayan varmı neler yapıyorsunuz? Bide arkadaşım maflor marka probiyetik önerdi arabızda kullanan varmı ?

X