- 20 Ağustos 2013
- 991
- 3.767
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #4.261
Allah'ım ya nasıl bir doktormuş o öyle... Bu kadar basit bir şeyi bilemeyip seni korkutuyorsa istifa etmeli....sırt ürtü yattım 20 dakika aynen
aslında biraz aksiyonlu da bi gündü anlatayım detaylarıyla;
ama okurken gerilmeyin baştan spoiler vereyim her şey çoook yolunda
ben normalde tüp bebek doktoruma gidiyorum hâlâ kontrole, bugün de 32. hafta raporu yazdırayım dedim, ama benim doktorum yazamıyor, kontrolümü yaptırıp oradan ayrıldım her şey yolundaydı zaten, yazmıştım size de burayı geçiyorum
bir başka hastaneye gittim, bu rapor almaya gittiğim doktor bi önceki gidişimde kan alırken benden indirect coomb yani kan uyuşmazlığı testi de almış halbu ki sorduğunda o zaman "üniversite hastanesinde yaptırdığımı, negatif çıktığını ve ona rağmen iğnemin 28. haftada yapıldığını" söylemiştim ona rağmen kan testim sıradında kan uyuşmazlığı testi yapılmış neyse bugün rapor için gittiğimde de bana "size bir şeyvsöyliycem panik yapmayın" dedi, pozitif çıktığını söyledi bi anda şaşırdım, ben size söylemiştim daha önce yaptırdım negatif çıkmıştım ve iğnemi de yaptırdım demiştim dedim
velhasıl kelam pozitif çıktığı için bana bir sürü kötü senaryo çizdi perinatoloğa yönlendirdi vs.
vücudun onu yabancı madde götür saldırır dedi,bazen bebekte zihinsel hasara sebep olur falan dedi, dedi de dedi
ben de dedim ki ben şu an endişelenmiyorum testim negatifti zaten iğnemi de vuruldum, şu an benim vücudum bebeğe saldırması durumunda dahi ben yarın 33. haftayım ve sağlıkla doğum yapabilecek durumdayım en en kötü ihtimalle sezaryenle hemen doğururum ki şu an yaşar bebeğim dedim gayet sakin şekilde
neyse nst ye girdim sakince sonucum güzel çıktı zaten, sonra bu doktor benden tekrar indirect coomb için kan testi istedi sma ben öylesine inip formaliteden verdim yani kafamda tekrar ilk yaptırdığım yer olan üniversite hastanesine hitmek vardı çünkü
sonra hemen oraya gittik bi randevu aldık, doktora anlattım "ben burada kan uyuşmazlığı testi verdim negatif çıktı, iğnemi devtaptık burada, ama başka bir hastane kan değerime bakarken yeniden kan uyuşmazlığı testi yspmış ve pozitif çıkmış" dedim
ve doktor hemen şunu söyledi; "e çok normaaal, iğne olmuşsunuz çünkü iğne olunca pızitif çıkmanız çok normal bunda ters hiçbir durum yok her şey yolunda" dedi
yaniii aslında bir sorun yokmuş iğneden sonra zaten pozitif çıkarmış, bu kadar basic bilgiyi bilmediği için ben bugün ağlayabilirdim, çok üzülebilirdim, erken doğum yapabilirdim stresten, Allah korusun bebeği de kaybedebilirdim. Neyse ki çok sakin ve aklı başında davrandım, haftamın çok iyi olduğunun farkındaydım, hemen teyit için ilk gittiğim üniversite hastanesine gidip durumu teyit ettim
şu an her şey çok yolunda, bunu da şunun için anlatıyorum; kan uyuşmazlığı iğnesi vurulursanız ve arkadından blr doktor tekrar bakar da pozitif çıkarsanız hiç korkmayın bu çok normal bir şeymiş
sıkıntı olsaydı bile haftanız gayet iyi hiç endişe duymamıştım Allahtan
ALllah'ım ya hemen de nasıl söylemiş öyle, gerizekalı.....
Dediğin gibi herkes bu şekilde sağlam karşılayamaz.... Ya sonuçları daha kötü olsaydı....
Neyse ki çok şükür hiç bir problem yokmuş.
Arden'e baksana doktor zırvalasın ben kilo almaya bakarım diyor bay yanakk...