- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #10.881
Doktorlar daha iyi anlatir ama halk dilinde soyle oluyor ; Rahim dogumda salgilanan oksitosin ile kasilir hem dogum yaparsin hem sutun gelir hem de rahim kuculur. Bizde oksitosin dogal olarak salgilanmadigi ve rahim coook daha buyuk oldugu icin masaj, kum torbasi ile baski ve disaridan oksitosin ignesi ile rahim kucultulmeye calisilir. Kuculmezse kanama durmaz atoni olur. Sonrasinda bir yandan kan takviyesi ile ya kanamayi durdururlar ya da rahim alinmasi yoluna gidilir.Canm masallahnsize rabbim anali babali büyütsün insallah cok sevindim şükür sagliklisiniz
Atoni neden oliyor acaba bazi arkadaşlarda da olmuştu
Hesap detaylarinda bebeginizin tahmini dogum tarihi kismina dogdugu tarihi girin duzelirKızlar şu hamilelik günlüğünü nasıl sonlandıracağız?
Cok tsk ederm canm dun aksam bende int dn baktm aslinda cok fazla birsey bilmek istemiyrm sanki bildikçe basimiza gelecek rahat olayim diye ama.nasip hayirlsii zaten herkeste olmuyor dimi benim losemi geçmişim var kan ile ilgili tedavi gördüm ins karşılaşmayızDoktorlar daha iyi anlatir ama halk dilinde soyle oluyor ; Rahim dogumda salgilanan oksitosin ile kasilir hem dogum yaparsin hem sutun gelir hem de rahim kuculur. Bizde oksitosin dogal olarak salgilanmadigi ve rahim coook daha buyuk oldugu icin masaj, kum torbasi ile baski ve disaridan oksitosin ignesi ile rahim kucultulmeye calisilir. Kuculmezse kanama durmaz atoni olur. Sonrasinda bir yandan kan takviyesi ile ya kanamayi durdururlar ya da rahim alinmasi yoluna gidilir.
Yok canm hiç özlemedim yorucu bir tempo ama harika bir his onlar uyuyunca bile özlüyorumBizler için hedefler hiç bitmiyor galiba 34 olunca da 36 diyoruz. Böyle böyle hep hedeflerle geçiyor. Buradaki cogu kişi hamileliğimi hiç özlemeyeceğim diyordu, bebekleri ile boğuşan annelere sormak lazım acaba hamilelik günlerini özlüyorlar mı :)
Ben her iki gebelikte de doguma giderken ozluyordum...
hayir canim özlemiyorum ben hamilelikte engelli idim yürüme yatma yeme tuvalet her seyde bir engel vardi 8 ay evden cikmadim gibi bisey ve agrilarla geçti. bir daha da istemiyorum
Beni biraz zorluyorlar vallaiçimden bir kaç kere şimdi hamile olsam içimde olsalardı keşke diye geçirdim yalan yok en azından rahat uyuyordum
Yok canm hiç özlemedim yorucu bir tempo ama harika bir his onlar uyuyunca bile özlüyorum
Sizin stresi görünce gözüm korktu nedenseYok canm hiç özlemedim yorucu bir tempo ama harika bir his onlar uyuyunca bile özlüyorum
Çok şükür ben iyiyim ilk bir kaç gün dışında ağrılarım çok değildi ama uyuşukluk hissi değişik ona alışamadımkanama devam ediyor çok yoğun olmamakla birlikte bugün 26. Gün doğum yapalı sanırım 40 gün sürecek.bebisler de iyiler kilo aldırma derdindeyim hem emziriyorum hem sağıp biberonla veriyorum özellikle küçük doğana hemde mama veriyorum çok yorucu bir süreç Allah herkese güç kuvvet versin sağlık versin siz ne alemde siniz kaç haftalık oldu bebisler
Ayni korkularla bi soruyu doktoruma sordugumda hayatimda 1-2kez yasadm dedi. Biz hep ikiz gruplarina baktigimiz icin cok oluyor gibi geliyor belki de.. Olacagin onune gecemeyiz, en guzeli teslim olmak. Doktorunuza guvenmek, elinden geleni yapacaktirCok tsk ederm canm dun aksam bende int dn baktm aslinda cok fazla birsey bilmek istemiyrm sanki bildikçe basimiza gelecek rahat olayim diye ama.nasip hayirlsii zaten herkeste olmuyor dimi benim losemi geçmişim var kan ile ilgili tedavi gördüm ins karşılaşmayız
Gunaydin bu arada
Bugün de öğleden sonra kont var ins guzel haberler ile döneriz
Cok tesekkur ederim canim. Eczanemize söyleyelim. Ondan alalim hazir bulunsun. Benim de zaten erken dogum olacak. Ne zaman olacak tabi bilmiyorum. Haftaya 29. Hafta bitiminde doktor kontrolüm var. 2 gun sonra da recep has ile randevum var. Muhtemelen asagi yukarj dogum icin bir zaman belirlerler. Umarim 34. Haftalari görürüm.Once "Aptamil prematil", sonrasinda normal mamaya gecmeden once gecis mamasi "aptamil pdf" kullaniliyor. Mama yerine anne sutu aliyor ise 3000gr'a kadar anne sutune eoprotin ekleniyor.
Premature mamalar Internette cok pahali, saticilar stok azligindan faydalaniyor, eczaneden alin kutusu 170TL. Bilhassa ilcelerdeki eczanelerde rahatlikla bulunur, merkezde cabuk tukeniyor. Bu hafta Aptamilde stok sorunu cozuldu diye biliyorum, once pdf donra prematil stoklara girdi. Prematil yok ise Evolvia premature onun muadilidir daha rahat bulursunuz.
Kesinlikle canm hayirlisi olsun ins saglikla kuzularimizi kucagimiza alip evimize dönelim ins sizin marotona bizde dahil olalim insAyni korkularla bi soruyu doktoruma sordugumda hayatimda 1-2kez yasadm dedi. Biz hep ikiz gruplarina baktigimiz icin cok oluyor gibi geliyor belki de.. Olacagin onune gecemeyiz, en guzeli teslim olmak. Doktorunuza guvenmek, elinden geleni yapacaktir
Aynen kuzum tek bakıyorum kaynanam geldi 3 günlüğüne geldi 30 sene aldi ömrümden resmen her konuda fikri var bebegimin biri çok kabiz napacagimi bilmiyorum onun stresi var üstüne de bunlar geldi sinirlerim çok bozukSizin stresi görünce gözüm korktu nedensetek bakıyorsunuz değil mi? allah kolaylık versin inşallah
Evet dün doktor önerdi emzik verin diye asiri kusma vardi bebeğim de dr da emme refleksi olunca sizde ac sanıp verirseniz kusar dedi ve emzik önerdi avent yenidogan uyumlu yandan hava alan dedi biri tuttu emzik diğeri hala verince oguruyor inşallah iyi gelir miniklerimeTaze anneler nasılsınız? Nasıl geçiyor günler? bebeklerinize emzik verdiniz mi? Bizim hastanedeki anne bebek danışmanı 3 aylık olmadan verme dedi ama benim bebeklerin baya alası var emziğibir de ikiz oldukları için en azından biraz zaman kazandırırım kendime diye düşündüm ama ne yapsam bilemedim bu konuyu doktoruyla görüşen oldu mu aramızda?
Tek bakabiliyor musun pekiAynen kuzum tek bakıyorum kaynanam geldi 3 günlüğüne geldi 30 sene aldi ömrümden resmen her konuda fikri var bebegimin biri çok kabiz napacagimi bilmiyorum onun stresi var üstüne de bunlar geldi sinirlerim çok bozuk
İnşallah canım ben de çok kararsız kaldımEvet dün doktor önerdi emzik verin diye asiri kusma vardi bebeğim de dr da emme refleksi olunca sizde ac sanıp verirseniz kusar dedi ve emzik önerdi avent yenidogan uyumlu yandan hava alan dedi biri tuttu emzik diğeri hala verince oguruyor inşallah iyi gelir miniklerime
Canım hayırlısı olsun, moralini bozma sakınKizlar merhaba şimdi hast eve geldik dr direnç görüyorum dedi biraz kanlanma varmis yarin da bakacak belki doguma alabilirmis bugunde doğum icingereken tahlileri istedi sabahda dudu.a gore karar verecekmis hazirlikli gelin dedi dua edin kuzularim saglikla gelsinler ins size sorum boyle birseyle karsilasan oldumu birde yarin 32+5 olucaz kuzular iyi olursa 36 a kadar mi kuvezde kaliyorlar sizlerin ne kadar kaldi ciger geliştirici yapilmisti zaten
Taze anneler nasılsınız? Nasıl geçiyor günler? bebeklerinize emzik verdiniz mi? Bizim hastanedeki anne bebek danışmanı 3 aylık olmadan verme dedi ama benim bebeklerin baya alası var emziğibir de ikiz oldukları için en azından biraz zaman kazandırırım kendime diye düşündüm ama ne yapsam bilemedim bu konuyu doktoruyla görüşen oldu mu aramızda?
Amin ins canm benimCanım hayırlısı olsun, moralini bozma sakınBen kuvez tecrübesi yaşamadım ama diğer arkadaşların genellikle bebekleri 36. Haftada kuvezden çıktı, eğer doğarlarsa seninkiler de biraz kuvezde kalıp yanına gelirler annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?