2022 ikiz annesi olacaklar

Merhaba hanimlar. Cift yumurta ikizlerine hamileyim. Hamileligimi 6 haftalik 4 gunken ogrendim. Ilk gittigim dr adet tarihine gore 2 3 gun gerideler. Biri 6 hafta 1 gun digeri 6 hafta 2 gun dedi. Bugunde baska bi doktora gittim. O bu 2 gunluk farktan hic bahsetmedi. Benimde heyecandan aklima sormak gelmedi. 11 hafta 4 gunluk dedi yine adet tarihime gore. Ve cinsiyetlere yorum yapti kiza benziyorlar dedi. Siz cinsiyetleri ne zaman ogrenmistiniz 11 hafta biraz erken degil mi? Biz aslinda henuz ogrenmek istememistik o yuzden biraz afalladık. Rabbim saglikla gelmelerini nasip etsin insallah.

Hayirli olsun aradaki günlere takılmayın cok büyük farklar olmadığı sürece sıkıntı yok cinsiyetlere gelince bazen erken tahminler olabiliyor pozisyonlarina göre saglikla gelsin.minnaklar

Ben de sizin gibi 11. Hafta sonunda cinsiyeti ogrendim. Biz kiz olmalarını cok istiyorduk. Iki kiz olduğunu öğrendik havalara uctuk. siz farkli bir cinsiyet mi isterdiniz?
Tabi once saglikli olsunlar da cinsiyet hic onemli degil.
Gelisimle ilgili değerlendirmelerde daha cok ileri haftalarda değerlendiriliyor su an her doktorun cihazına gore ölçümler de farkli cikabiliyor buna cok takılmayın.

Aslinda benim icin onemi yoktu. Ama esim birinin kiz birinin erkek olmasini cok istiyordu. O biraz uzulunce onun uzulmesine kiyamadim. Saglikli olsunlar diye dua ettim hep. Benim icin en onemlisi o. Hala da oyle tabiki. Bide biz ogrenmek istememistik henuz. Dr biraz supriz yapti oda afallatti bizi ansızın soyleyince.

Karlı bir günden merhabalar, umarım herkesin sağlığı yerindedir Geçenlerde size bahsetmiştim bacaklarım çok şişiyor, özellikle sol bacağım diye. Dün doktor kontrolüm vardı. Kanda ve idrarda protein kaçağı var mı ona bakmamız lazım dedi. İdrarda sıkıntı yok ama kanda albumin ve protein değerleri referans değerine göre düşük çıktı. Doktora yazdım ama kendisi henüz dönüş yapmadı. Sizlerde benzer durum yaşayan oldu mu?

kızlar elektrikli puset almak istiyorum pilli olunca çocukların beyin gelişimi için zararlı diyorlar alanınız varmı

Merhaba🖐 bildigim kadariyla en onemli kriter idrarda protein olmasi. Idrarda protein cikinca 24 saatlik idrarda protein bakiliyor. Benimde idrarda negatif ama spot idrarda mikroprotein cikiyo. Ikiz gebelikte bi miktar olmasi normal karsilaniyomis. Takip edelim demisti doktor. Protein alimini da artir dedi

Kızlar size acil bir sorum olacak. Biz taburcu olduk, eve geldik. Çok şükür ikisine de yetecek kadar sütüm var sağıp biberonla veriyorum miktardan emin olmak için ama doktorun dediği miktarda sütü bir türlü içiremiyorum hep daha az içip uyuyolar uyandırmak mümkün değil neler deniyoruz 30 CC sütü içirmek saatler sürüyor. Bebeklerden birinde sarılık var hatta doktor daha çokbesleyin dedi o yüzden ama zar zor içiyorlar. Acaba sütü mü beğenmiyorlar diyorum şimdi de doktor Aptamil PDF mama önerdi gerekirse kullanın diye. Sizden bu manayı kullanan oldu mu ya da böyle bir sorun yaşayan olduysa nasıl çözdünüz?

Ayy kuzum bu hafta hiç giremedim iki gün aşı bir gün de kontrolde kan aldılar tahliller için delik deşik oldu bebişlerim birinci ay aşıları kuvözdeyken oldu çok uzun kaldıkları için ben göremedim ama ikinci ay aşıları berbatmış bugün zaten 3 aşı birden vardı birde rotavirüs aşısı istedi bizim doktor allahtan o ağızdanmış. İnşallah ateş olmaz bakalım şurup verdik eve gelince Sen nasılsın canım benim bebişler nasıl?

Doktor da o şekilde cevap yazmış protein alımını arttır daha fazla et, tavuk, balık ye demiş. Oldum olası etle hiç aram yok Elimden geldiğince bebekleri beslemek için uğraştım yedim ama o da yaramamış. Hâlâ düşük çıkıyor. Şurada az bir hafta kaldı daha fazla dikkat edeceğim artık. Cevabınız için çok teşekkürler

Rica ederim ❤ kac haftalik oldunuz. Bende et cesitlerini pek sevmem, sebze daha cok tercihim ama artirmamiz lazimmis.

Merhabalar, ben yaklasik 9 sene once ikizlerimi kucagima aldim, cok sorunlu bir hamilelik gecirmistim, 24 saat elimde bilgisayar surekli buradan yazisir, birbirimize destek olur, akil verirdik...birden aklima gelip girdim bu topic'e ama 700 sayfa olunca da acikcasi mesajlari okuyamadim ama belki ayni seyleri yasayan anneler/anne adaylari varsa yardim edebilirim diye dusundum... eger rahim agzi yetmezligi, gebelik sekeri, kolestaz, bebek gelisiminin anne karninda yavaslamasi/durmasi, bebekte bobrek genislemesi problemleri ile ilgili sorun yasayanlar varsa deneyimlerimi paylasabilirim

insallah hepiniz saglikla bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz, Allah yardimciniz olsun

benim bebeklerin biri de az besleniyor doktorun söylediği miktarı icmiyor. tadini begenmemistir diye mama da degistik ama yok.

sagolun ne kadar dusuncelisiniz. Allah yavrulariniza uzun ömür versin. hamilelik cok zordu gerçekten.

Canim bende rahim ağzı yetmezliği vardi. 21 haftada Acil serklaj oldum. Simdi 26. Haftadayim. Yüreğim agzimda bekliyorum acikcasi. Erken dogum riski cok fazla. Hep evdeyim. Ev icerisinde hareket ediyorum ayağa kalkıyorum yatiyorum oturuyorum, ama genelde yatar ve oturur pozisyondayim.

Bu sekilde olup 32. Haftalari geçebilir miyim? Neler yapmam gerekir? Neler önerirsin?

Merhabalar, ben 19. haftada yatisa gecmistim, 37. haftada sezeryanla doguma aldilar, emin ol sen daha iyisini yapabilirsin :)) ozaman bizim grupta serklajli arkadaslar dahil 30'dan once doguran olmadi, 34-35. haftada dogum yapti cogu. Zaten 30u gecince psikolojik olarak rahatlayip daha sakin bir hamilelik geciriyosun...

bana serklaj yapilmamisti ama yaptiran arkadaslar enfeksiyon riskinden dolayi hijyene cok dikkat ediyorlardi (wc'den sonra bazilari sirkeli suyla taharetleniyordu mesela ama ben dr'uma sordugumda dokunun florasini bozabilecegi icin enfeksiyon riskini arttirdigini soylemisti, ben hic yapmadim, enfeksiyon da yasamadim).

hamileligin ilerleyen zamanlarinda yatmanin en buyuk problemi vucut hareket etmedigi cin metabolizma bozuluyor, ben de gebelik sekeri ve kolestaz oldu, o yuzden perhizle devam etmek daha iyi, hamurisi ve tatli yeme ama bol bol su ic, bitki cayi icme, maydonoz, dereotu, kekik...vs su ve iltahap sokturucu ozelligi olan seyleri yeme, bol marul salatasi ye, kabiz olup ikinma

ayakta kalma, cok oturma, sol tarafina yatmaya ozen goster, banyo yaparken bile otur, sicak suyla yikanma (kaslarin cok gevsememesi lazim), yatarken poponun altina ince yastik koy ama belini rahatsiz ederse koyma, yerden bisey alma, 1kg'dan agir hic birsey tasima, temizlik yapma (evi dagilsin, kirlensin sorun degil, 2.5-3 ay herkes herseye goz yummali), kendi kendine pisen tencere yemekleri yap (dolma, sarma, kizartma...vs zaman alan, cok ayakta ya da oturur pozisyonda birakan herseyi 2.5-3 ay sonraya ertele), misafir geldiginde bile uzan (ayip olmaz).

Psikolojin cok onemli, moralini bozacak herseyden, herkesden uzaklas, erken doguma degil, dogumdan sonra yapacaklarina odaklan, hayal et, pozitif dusun:))

Tesekkur ederim verdigin bilgiler için. Umarim ben de 34. 35. Haftalari görebilirim. Su surecte anneme yerlestim annemde kalıyorum. Yemek temizlik vs yapmiyorum.

Enfeksiyon icin surekli crp testi veriyorum. Idrar tahlili yaptiriyorum.

Bende de hafif seker cikti. Burada gittigim doktor cok önemsemedi. Kendi doktorumun hemşiresi meyve yeme hamurisu yeme dedi.

Umarim her sey yolunda gider,

Insallah canim, saglikla kucagina alacaksin kuzularini :)) Allah annelerimizden bin kere razi olsun, bizde de annem bize yerlesmisti, haklari odenmez. Bu surec biraz korkulu ve stresli geciyor ama gecip bitiyor

Sana yardım eden birileri var mı canım yoksa sen de mi tek bakıyorsun bebeklerine. Amin canım inşallah
Ilk 20 gün kayinvalidem vardı ozmn bebeklerim rahattı gittiler sonra gaz problemi başladı bebeklerimde 3 hafta kadar tek baktım çok zorlanınca kayinvalidem geri geldi 2 aylık olunca gidecek tek bakıcam canm şimdi ikimiz zor yetiyoruz bebeklere çok zor.Allah yardım etsin hepimize

Kızlar bugün devler hastanesine gittim herzamankinden biraz fazla yoruldum ve kasılmalarım var inşallah birşey olmas sabahı görürsek doktoruma gidicwm en azından nstye bağlasın yada acile gidicem şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…