- 8 Mart 2020
- 5.422
- 26.982
- 498
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #10.141
Canım geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsünBüyük korkuyla girdim sezeryana hanımlar belimden iğne hiç acıtmadı korktuğum gibi değildi ama o kadar heyecan ve korku doluydum ki birden nabzim yükselişe gecmis hemen uyuttular hiç bise görmedim yani çıktığımda bebekler iyiydi 3 kg dogdular biri hiç ağlamadı emirdir.sutum zorla bastira bastıra geldi ama nasil.bir agri bu sezeryan ağrısı size ben anlatamam oldum oldum dirildim çıkınca ağrıdan gözüm döndü böyle bise olamaz yani bir de karnim harita olmus o da var tabi ama emzirmeye rağmen bebeklerden biri hirladi dr hemen kuveze götürdü onu diğer bebekte çok güçsüz kalmış sanırım emmeye çalışmaktan onun da şekeri düştü cocuk ne agliyor ne gözünü aciyor o da kuveze gitti ellerim.bos kaldik resmen biraz kalınca kuvezde ikinci bebek yanıma geri geldi mama vermişler aptamil primalit diye 20 cc bebek toparlanmis gazı varmis orda onu da almışlar yanımda kaka da yapti ama yine emmedi yavrum şekeri gene düştü bu kez dru kendim aradim ve mama vericem dedi hayır falan dese de zorla kabul ettirp 30 cc mama verdik aptamil primatil aldik hemen eczane den onu bile zor içti kan şekeri 49 olmus baya düşük yani şimdi kendine az az geldi ama yine uyuyor hep bana gelirsek asiri gazliyim kendimi unuttum agri kesici vermiyorlar kanama yaparmis asiri kanamam olmus oksapardan sanırım başka bir iğneyle zor durdurmuş dr kanamayı asiri agrim var çok stres doluyum annem sürekli eleştiriyor eşimi ve beni nasıl bakacaksınız falan diye annem de bakamadı gaz çıkamadı çünkü beli ağlıyormuş esim desek sürekli uyuyor hiç bise bilmiyor ameliyatla ben yapmaya çalışıyorum bir şeyleri ama agrim hat safhada ben böyle zor olacağını tahmin etmezdim yada belki de refakatcilerim ve bebeklerimin zor durumu beni böyle etkiledi bilmiyorum ki
İnş bulasmamistir canım 2haftadan fazladir annemi babami göremiyorum griptiler daha sonra isyerinde covit cikanlar olmuş o yüzden gelemedilerBu trombosit düşüklüğü yüzünden hematolojiye kan neden gönderiliyor? Kan hücreleri geri birleşiyor mu diye teste mi giriyor kanımız? Bu akşam yatış gösterilip hematolojiye gidecek kanım. Aksi gibi hergün gündüzleri annem geliyordu bize. Bugün covid pozitif olduğunu öğrendik. Benim de cuma pzrtrsi ya da carsambaya sezeryan planlaniyordu. Kesin bana da bulaşmıştır. Kadin elleriyle meyve soydu bana, yanimda yatti, telefonu evde unuttuğu icin benimkini kullandi. Ölüyorum korkudan. Ben ikinci aşıyı olmayanlardanim...
31. Hafta ve 33. Haftada yaptırdı doktorum... hafif tansiyonum yükseldi ve şeker yükseldiSanırım hemen hemen herkes ciger geliştirici oldu burda dimi kaçıncı haftalarda yaptırdınız? Yan etkileri neler oldu
Ben 26.haftadayım, 1-2 haftadır var göğüslerimdeki kaşıntıCanim bu kaşınma kacinci haftada basliyor. Bende de et benleri cikti. Hem göğsümde hem gobek deliginin icinde. Korkmaya basladim
Ben daha dün ve bugün yaptırdım, kasılmalarım olup sancım çıkınca erken yaptırdı doktorum , şu an 26.haftadayım.Sanırım hemen hemen herkes ciger geliştirici oldu burda dimi kaçıncı haftalarda yaptırdınız? Yan etkileri neler oldu
Neden 2 kesiğiniz oldu acaba?@Kapikulpu oncelikle hayirli olsun, bebekler ara ara kuvoze gidebilir uzme oncelikle kendini. Sutunu sag, agiz denen kolostrumu siringa ile bile olsa bebeklere verdirmeye calis.
Gaz icin kolayinda var ise humana rezene cayi ic, hem sutu getirir hem gazi giderir.
Sezeryan agrini anliyorum, ben de agri kesici tek sefer alabildim, sonra ilkgunden beri dayaniyorum. Gececek, ayaga kaldirabilirlerse refakatcilerin biraz biraz yuru, hem gaz hem yara odemin gidecek.
Kimseyi korkutmamak icin dogum hikayemi yazmadim ama tek cumleyle karnimda yeni iki sezeryan kesigim var diyeyim tahmin et gerisini...
Iyi cok sukur canm darısı basima ins kuşum benim 50 civarıymış galiba sancim normali ne bilmkyrm hem. Sordum 100 dedi sonra dr bakti yapalım ne olur ne olmaz dedi onlem amacli bugun 2 doz 24 saat sonra 2 doz daha olacak drum hareketleri yavaslayabilir 2 gün korkma dedi rabbim sifa versin kuzularimiza ins hersey onlar içinKorkma canım benimde yine aynı haftada yapıldı ciğer geliştirici ki benim sancim baya kuvvetliydi. Hastanede yattım. Sanci için ilaç verdi mi? Benim hareketlerinde çok belirgin azalma olmadi ama elim ayağım şişti çok susadim bir iki gün sonra geçti. Korkma hiç
Kaç saatte bir besliyorsun canım emziriyormudun sadece biberonmuTabiii su an bazen 60 bazen 90cc iciyolar daha 3 olcekle bu para tuttu, zelvana bi sorayim mamayi birakmismi diye
Hem meme hem mama canim, 2 saate bir besleniyorlar sanki, yani sanki normalden fazla besleniyorlarKaç saatte bir besliyorsun canım emziriyormudun sadece biberonmu
Anlatiyorum o halde...Neden 2 kesiğiniz oldu acaba?
aptamil prematil stoklar az ama cesitli yerlerde buldum, alternatifi evolvia premature demislerdi, o daha kolay bulunuyor. Bildigim kadariyla 2500-3000gr sonrasi baska mamaya geciliyor.umarım herkes iyidir Arkadaşlar.biz eve çıktık iki hafta oldu buyumeye calisiyoruz.mama ne kullanıyorsunuz ne önerdi Drlariniz. Aptamil prematil bulunmuyor yaşadığım yerde Dr zaten illa bunu kullan falan demedi premature süreci geçti sanırsam kuvoz dönemi genelde anne sütü verildi son anlarda mama takviyesi yapıldı hangi mamayı kullandılar bilmiyorum.suan aptamil pronutro kullanıyoruz ama palm yağı varmış o yüzden değiştirmek istiyorum sizin tercihiniz ne oldu
Canım benim sancım 80 lere çıktı ilaçlarla 1 haftadır idare ediyorum senin daha çok gidecek inşallahIyi cok sukur canm darısı basima ins kuşum benim 50 civarıymış galiba sancim normali ne bilmkyrm hem. Sordum 100 dedi sonra dr bakti yapalım ne olur ne olmaz dedi onlem amacli bugun 2 doz 24 saat sonra 2 doz daha olacak drum hareketleri yavaslayabilir 2 gün korkma dedi rabbim sifa versin kuzularimiza ins hersey onlar için
Çok geçmiş olsun canım gerçekten zor olmuş, umarım kısa zamanda yavrularına kavuşursun tüm acıları unutursunAnlatiyorum o halde...
Malum benimki azcik macerali bir dogum, daha once soylemistim hem spinal, hem epidural hem genel anesteziyi bi test ederek basladik yola :)) Bitti mi, bitmedi :))
Ilk dogumdan kalma sezeryan kesigim vardi tam pubik tuylerin bittigi yerde, olagan sekilde oradan yeniden açtilar(mişlar) fakat doktorum iki bebegi de hizli cikarmak icin yeri dar ve aciyi ters bulmus. Anlattigina gore 15 yillik cerrahi uzmanliginda ilk kez farkli birsey yapmak zorunda kalmis; ilk kesigi kapatip 2-3 parmak ustunden 20cm civari yeni bir kesik acmislar. Bebelerin ikisi de 3dk icinde cikmis, ama yeni acilan yer oldukca damarli bir bolgeymis, hizla kapattik ama bu arada cok kan kaybettin dediler. Oldu mu elimde aktif iki sezeryan kesigi... Bitti mi bitmedi :))
Ertesi gun karnim morarmaya basladi, patlican gibi bir morluk bir avuc buyuklugunde yayildi vb. Cok ufak bir kilcal damar acikta kalmis doku arasina sizinti olmus. Cok kanamali durumlarda olabilirmis, tedbiren usg yapildi aktif kanama olmadigi tespit edildi. Kan pihtilastirici vermek istediler, sut verdigim icin icemedim. O halde her morluk gibi 1 haftada gecmesini bekleyelim dediler. Nasip o ki yanimda refakatte universite hast. kadin dogum uzmani arkadasim vardi o da durumu onaylayinca inandim.
Morluk azaldi, dun taburcudan 1 hafta sonraki kontrolumde gene usg ile bakildi. Hala biraz kan birikintisi kaldigini gorunce bir dilalti hap ile hepsini yok etti sag olsun)
Ve sanırım bitti...
saglikla büyüt insallahumarım herkes iyidir Arkadaşlar.biz eve çıktık iki hafta oldu buyumeye calisiyoruz.mama ne kullanıyorsunuz ne önerdi Drlariniz. Aptamil prematil bulunmuyor yaşadığım yerde Dr zaten illa bunu kullan falan demedi premature süreci geçti sanırsam kuvoz dönemi genelde anne sütü verildi son anlarda mama takviyesi yapıldı hangi mamayı kullandılar bilmiyorum.suan aptamil pronutro kullanıyoruz ama palm yağı varmış o yüzden değiştirmek istiyorum sizin tercihiniz ne oldu
Evet bende öyle inaniyrm canm ins bakalim dursun kuzular daha erkenCanım benim sancım 80 lere çıktı ilaçlarla 1 haftadır idare ediyorum senin daha çok gidecek inşallah
Normal bir operasyon aneztezi oluyorsun. Rahim agzini dikiyorlar.Bu serklaj nasıl oluyor..uyutuyorlar mı? Anestezili veriyorlar
Canim ben serklaj olduktan 2 hafta sonra antibiyotik kullanırken idrar tahlili istenmişti. Idrar da sorun çıkmamıştı ama kan testinde enfeksiyon cikmisti. Sonrasinda antibiyotik ile gecti. Korkma onemli olan varsa bir sorun tespit edilmesi. Tespit edilince çözümü de hızlı oluyor. Hic endiselenme o yuzden.Kızlar merhaba
Bugün kontrolum vardı nstde bebeklerin birinde kalp atimi hizliydi ultrasondada 180di Dr enfeksiyon devam ediyor büyük bir ihtimalle dedi plasentaya bakti kireçlenme fln yok dedi serum takılsın bi saat sonra tekrar bakalım devam ederse hastaneye yatisini isteyeceğim dedi
Idrar tahlili istedi idrar kültürü antibiyotik içtiğim için şuan yapamayiz dedi
Serum sonrası normale dönmüştü kalp atimi çok şükür pazartesi tekrar kontrole çağırdı ama stres oldum önümüzdeki hafta sonuna doğru idrar kültürü yapılacak başına böyle bir durum gelen varmiya tekrar hizlanirda bilemezsem ben
Ekte bana verilen bilgiyi paylaşıyorum. İçerikte tekil gebelik için yazıyor ancak ikiz gebelik için ve prof farkı dahil. Yalnız hatırlayamadığım buna epüdral ve spinalin dahil olup olmadığı. Dahildir diye düşünüyorum ama emin olamadım.Merhabalar. Bende Bursa da yaşıyorum. İkiz hamileyim. Pembe mavi veya Jimer önerdi doktorum benimde. Acıbadem fiyatları nedir?
Antibiyotigi düşük doz kullandim bitti 2gun oldu bugün öğleden sonra idrar yolunda agri yine başladı idrar kültürü yapılması gerekiyor bi kac gün daha nasıl dayanirim bilmiyorumCanim ben serklaj olduktan 2 hafta sonra antibiyotik kullanırken idrar tahlili istenmişti. Idrar da sorun çıkmamıştı ama kan testinde enfeksiyon cikmisti. Sonrasinda antibiyotik ile gecti. Korkma onemli olan varsa bir sorun tespit edilmesi. Tespit edilince çözümü de hızlı oluyor. Hic endiselenme o yuzden.
Tabi oldukça yüksek fiyat.Ekte bana verilen bilgiyi paylaşıyorum. İçerikte tekil gebelik için yazıyor ancak ikiz gebelik için ve prof farkı dahil. Yalnız hatırlayamadığım buna epüdral ve spinalin dahil olup olmadığı. Dahildir diye düşünüyorum ama emin olamadım.
Eki Görüntüle 3018596
Burasi hangi acibadem canimEkte bana verilen bilgiyi paylaşıyorum. İçerikte tekil gebelik için yazıyor ancak ikiz gebelik için ve prof farkı dahil. Yalnız hatırlayamadığım buna epüdral ve spinalin dahil olup olmadığı. Dahildir diye düşünüyorum ama emin olamadım.
Eki Görüntüle 3018596
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?