- 30 Eylül 2020
- 3.806
- 4.690
- 83
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #7.961
Yok hani trendyolda falan satılıyor ya böyle normal korse gibi olan doğum sonrası toparlayıcı diye geçiyor large aldım aradılar senin boyuna kilona medium olur dediler ben yine de large istiyorum dedim bir geldi aşırı sıkı içine girsem çıkamam diye korktum geri iade ettimyaa bu kısmı iyi işte. tek bebek dogurmus gibi oldu göbeğin. hangi korseler icin korkunç diyorsun önden citcitli kapananlar mi?
Aminnnnn inşallah canım tek temennim zamanında sağlıkla gelmeleriSagol canim benim tesekkur ederim amimnn ims canim yaaasende hayirli vakitte saglikla kavus ins bebislerine canim benim
evet doktorun söylediği doğru. ameliyat olduğun günler bebek aglarken kalkip bakmak istiyorsun ama ayaga kalkinca basin dönüp yataga yigiliyorsun :) hele de iki bebekle cok zor gercekten. o yuzden karsilarinda zinde dinlenmiş ve bebeklerini cok ozlemis bir anne bulacak bebişlerin. süt de hazir oh mis.Yok hani trendyolda falan satılıyor ya böyle normal korse gibi olan doğum sonrası toparlayıcı diye geçiyor large aldım aradılar senin boyuna kilona medium olur dediler ben yine de large istiyorum dedim bir geldi aşırı sıkı içine girsem çıkamam diye korktum geri iade ettimo cırt cırtlı olan medikalde satılanlar da güzel aslında ama hemen kullanılmaz sert ağrın sızın geçince anca ayakta ya da yatarken takılabilir otururken kasıyor. Ay valla kuzum ben yine bebişlerim karnımda dursun hastaneden birlikte çıkalım isterdim ama nasip böyleymiş. İyi yanları da var tabi ameliyatlıyken iki bebeğe bakmak da çok zor olurdu süt gelene kadar strese girerdim böyle pek stres olmadım ertesi akşam gelmeye başladı rahat olduğum için. Doktorum bile dedi iyi yanından bak onlar çıkana kadar sen toparlanırsın iki bebeğin bakımı çok zor olurdu diye
Aaa öyle mi canımmm bir de bizim ikiz göbek olmaması imkansız sağlıkla gelsinler de tek derdimiz korse olsunnnCanım o normal doğumda oluyor da sezeryanda tam olmuyor rahim kastan ibaret ve kocaman bir kesi yapılınca önce onun iyileşmesi gerekiyor tamamen geri kasılıp toplanması için benim ablam korse takmadı aşırı zayıf olmasına rağmen göbeği uzun süre gitmedi. Kuzenimin de öyle. Korse göbek için bir de rahim toplansa bile göbek genişlediği için. Neyse işte ben elimden geleni yapayım da işe yaramazsa da yaramasın zaten yazın hiçbir şey takılmaz izmir sıcağı malum
Öncekinde problem mi olmuştu kuzum bu sefer olmaz inşallah olursa da şimdiki mamalar çok iyi güzel besliyor bebişleri ben o açıdan hiç stres yapmadım stres çok etkiliyormuş zaten. Hemşireler sorup duruyordu geldi mi diye ben de daha 1 gün olmadı gelmesi mucize olur diyip gönderdim hep kafama takmadım sağmaya devam ettim çok şükür geldi azcık azcık arttı sonra da hiç umutsuzluğa kapılmadım. İnşallah böyle devam eder ama illa ki 2 bebeğe mama takviyesi gerekecektir biryerden sonra yetmez. İnşallah hepimizin bol bol sütleri olsunevet doktorun söylediği doğru. ameliyat olduğun günler bebek aglarken kalkip bakmak istiyorsun ama ayaga kalkinca basin dönüp yataga yigiliyorsun :) hele de iki bebekle cok zor gercekten. o yuzden karsilarinda zinde dinlenmiş ve bebeklerini cok ozlemis bir anne bulacak bebişlerin. süt de hazir oh mis.
ben de simdiden emzirme danismani bakiyorum. onceki dogumumda sıkıntı yasadigim icin en bastan destekli baslasam iyi olacak.
Aynen öyle canım benim sağlıkla kavuşalım da zaten bebekler gelince ben de hiç bunları düşünebilceğimi zannetmiyorum işte şimdi süt sağmak dışında pek bir şey yapamıyorum diye denedim öyleAaa öyle mi canımmm bir de bizim ikiz göbek olmaması imkansız sağlıkla gelsinler de tek derdimiz korse olsunnn
oncekinde memeyi tutturmada problem yasadim ve sütüm de geç geldi. aslinda geç gelmesi problem degil soyledigin gibi ama gec geldi diye mamayi biberon ile verdi annem ve oglum bi daha memede agzini kapatmadi. hic emziremedim. sagdim elimdne geldiğince stresten o da 1 ay olmadan bitti. mama ile büyüdü. tamamen. bu sefer iki bebek zaten illaki bir takim problemler yaşanacak. mama desteğinden de korkmuyorum. sadece 6 ay da olsa biraz olsun anne sütü alsınlar istiyorum bulunduğum ilde guzelce buna destek olabilecek hickimse yok. emzirme danışmanlari ile online görüşüp yonlendirme isticem. 1 aylik falan paketleri oluyorÖncekinde problem mi olmuştu kuzum bu sefer olmaz inşallah olursa da şimdiki mamalar çok iyi güzel besliyor bebişleri ben o açıdan hiç stres yapmadım stres çok etkiliyormuş zaten. Hemşireler sorup duruyordu geldi mi diye ben de daha 1 gün olmadı gelmesi mucize olur diyip gönderdim hep kafama takmadım sağmaya devam ettim çok şükür geldi azcık azcık arttı sonra da hiç umutsuzluğa kapılmadım. İnşallah böyle devam eder ama illa ki 2 bebeğe mama takviyesi gerekecektir biryerden sonra yetmez. İnşallah hepimizin bol bol sütleri olsunemzirme danışmanı nasıl oluyor acaba?
Anladım canım her bebek farklı oluyormuş belki bu bebişler hemen kavrar. Kelebek şeklinde göğüs uçları oluyor ya aventin falan var onlardan al istersen daha kolay tutuyorlarmış öyle. Biberon yerine de süt gelene kadar şırıngayla falan veriyorlar galiba. Bir de tembellik olmasın diye çok yavaş akışlı yeni doğan biberonlar var anne memesine benziyormuş onlardan aldım ben. Daha kullanmadım tabi bakalım neler yaşıcaz. Yardım alman güzel olur faydalı olur inşallahoncekinde memeyi tutturmada problem yasadim ve sütüm de geç geldi. aslinda geç gelmesi problem degil soyledigin gibi ama gec geldi diye mamayi biberon ile verdi annem ve oglum bi daha memede agzini kapatmadi. hic emziremedim. sagdim elimdne geldiğince stresten o da 1 ay olmadan bitti. mama ile büyüdü. tamamen. bu sefer iki bebek zaten illaki bir takim problemler yaşanacak. mama desteğinden de korkmuyorum. sadece 6 ay da olsa biraz olsun anne sütü alsınlar istiyorum bulunduğum ilde guzelce buna destek olabilecek hickimse yok. emzirme danışmanlari ile online görüşüp yonlendirme isticem. 1 aylik falan paketleri oluyor
Hayırlısı olsun az kaldı sizin inşallah bir kaç hafta. Doktor banada demişti ciğer geliştirici annenin sekerini yükseltebilir diye suyun ondan çok içiyorsunuz muhtemelen. Siz iyi sabrettiniz ağrılarla inşallah mükafatı bebeklerinizi sağlıklıca kucağınıza almak olur.şükür ne diyelim ölmedim yaşıyorum :) benim vucuda ağır geldi güzel gecmiyor günler. her yerim şiş ama idrarda protein yoktu en son. tansiyonum da normal. nefes alip verirken ıslık sesi geliyor artik. 4 litreden fazla su iciyorum durduramıyorum harareti. gece defalarca kalkiyorum su-tuvalet için. gittiği yere kadar bakalim. ciğer gelistirici vurulduğu iyi oldu bana yoksa bir de onun tedirginligini yaşayacaktim. onun dışında odaları ve cantalar hazır. bekliyoruz hayirlisiyla
o kalkanlardan kullandim biberon da aventin yavas akışlisiydi ama nasip boyleymis iste. lohusalik kötü gecti bir yudum su icmedigim günler oldu o yüzden sütüm olmadi bence bu sefer farkli olur insallah. bu sefer beni daha az gerecek bir refakatcim olacak insallahAnladım canım her bebek farklı oluyormuş belki bu bebişler hemen kavrar. Kelebek şeklinde göğüs uçları oluyor ya aventin falan var onlardan al istersen daha kolay tutuyorlarmış öyle. Biberon yerine de süt gelene kadar şırıngayla falan veriyorlar galiba. Bir de tembellik olmasın diye çok yavaş akışlı yeni doğan biberonlar var anne memesine benziyormuş onlardan aldım ben. Daha kullanmadım tabi bakalım neler yaşıcaz. Yardım alman güzel olur faydalı olur inşallah
amin hepimiz ayni agir yoldan geçiyoruz sonu güzel olsun insallah. sekerime de bakıyorum ben aslinds normal ama oynuyordur bakmadığım zamanlarda belki. dün kendimi sinirladim 3 bucuk litre ictim sadece bugun daha da az icmeye caliscamHayırlısı olsun az kaldı sizin inşallah bir kaç hafta. Doktor banada demişti ciğer geliştirici annenin sekerini yükseltebilir diye suyun ondan çok içiyorsunuz muhtemelen. Siz iyi sabrettiniz ağrılarla inşallah mükafatı bebeklerinizi sağlıklıca kucağınıza almak olur.
19-20. Hafta falandiHayırlı günler kızlar hareketleri kaçıncı haftada hissettiniz
Bende 19+5 oldum tek yumurta ikizi 19 haftaya girince hissettim hareketlerini ama hergün aynı olmuyor sanırım hareketler bazen bereket olmayınca tedirgin oluyorum yer değiştirdiklerini hissediyorum aslında19-20. Hafta falandi
Benimde 2-3 gündür karnımda hafif dalgalanma oldu ama tam anlamıyla tekme yemedim daha zamanı gelmedi sanırım19-20. Hafta falandi
28 29 da dur diyeceksin uyuyayım birazBenimde 2-3 gündür karnımda hafif dalgalanma oldu ama tam anlamıyla tekme yemedim daha zamanı gelmedi sanırım
Aynen öyle canım benim sağlıkla kavuşalım da zaten bebekler gelince ben de hiç bunları düşünebilceğimi zannetmiyorum işte şimdi süt sağmak dışında pek bir şey yapamıyorum diye denedim öyle
Katiliyorum, hatta evladim yapma aciyor da diyebilirsiniz28 29 da dur diyeceksin uyuyayım biraz
hastane cantalarim hazir ama sürekli biseyler degistiriyorum iclerinden. kapı süsü hediyelik hicbir sey yaptırmadim. hastaneye kimse gelmeyecek. eve de uzun bir süre almayacağım. alacak olursam bi cikolata tutarim heralde. ama sizin çevreniz geniştir gelecek olanlar vardir hayir diyemeyeceginiz kisiler vardir o baska elbet.Kızlar nasılsınız, çok şükür dünden beri sancılanan falan yok sanırımbende hastane çantamı hazırlamayı düşünüyorum ama bir türlü icraata geçemiyorum sanki hazırlarsam ihtiyacım olacak gibi degisik bir psikoloji var üstümde hazırlayan varsa liste paylaşsa ne güzel olur bizlere de fikir olur❤ bir de kızlar kapı süsü, hediyelik vs yaptırdınız mi ? Yaptırıp memnun kalanlar varsa paylaşabilir mi ben karar veremedim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?