2022 ikiz annesi olacaklar

Iki kabin boy falan yaa nasıl sığdırdınız? Benim kocaman bavul bir de poşetler çantalar oldu neden öyle oldu benim ya. Baktıkça strese giriyorum eşya çok diye 🤷‍♀️
Bir iki poşet daha vardı ama benim annemler onu koyayım diyorum ne gerek var bunu koyayım diyorum ne gerek var evi taşı istersen diye müdahale ettiği için sığdım mecbur 😂 bebek bakım çantam çok iyi ama birsürü şey alıyor kuzum bir de zaten evim 3 dakika hastaneye o yüzden çok ısrar etmedim gerekirse getirirler diye. Liste çok faydalı oluyor ama yapın isterseniz ☺️

Bir iki poşet daha vardı ama benim annemler onu koyayım diyorum ne gerek var bunu koyayım diyorum ne gerek var evi taşı istersen diye müdahale ettiği için sığdım mecbur 😂 bebek bakım çantam çok iyi ama birsürü şey alıyor kuzum bir de zaten evim 3 dakika hastaneye o yüzden çok ısrar etmedim gerekirse getirirler diye. Liste çok faydalı oluyor ama yapın isterseniz ☺️
Canım sana ne zaman temas edebilirsin dediler. Ne zaman emzirebileceksin bişey dediler mi

Hastane icin "ic-dis giyim sapka eldiven corap" setler yaptim her bebege 5 takim. (Bunlarin 3ü tek parca boydan fermuarli/citcitli tulum iclerine zıbin, 2 si alt ust takim icine citcitli body seklinde) Hastane cikisi icin olani biraz daha kalinca sectim.
Evde de kizimdan kalan 4 takim var, biraz pembis oldugu icin onlari da evde giyeriz🙈🤣. Yani bebek basi 7 tam takim tepe tepe yeter. Insana bir an cok geliyor ama mekonyum yapmaya baslayinca yikayip kurutmaya yetisilmiyor.
Hastanede kullanmak icin 3 muslin ortu, cikis icin 2 tane battaniye aldim.
Ben 0-24 ay kiyafet isini kabaca bitirdim herhalde..
Anladim canim benim aciklaman icin tesekkur ederim 🥰 o zaman gene imkan oldukca kiyafet olmasi pek zarar degil surekli kirlenme durumu olacak 🤭 yani suan bende de kabaca var birseyler ama eger eksik olursa yetmezse kullandikca gene olacagim oyle gozukuyor ne yapalim 😁 sana da masallah canim benim sen baya baya isleri halletmissin rabbim hayirlisiyla kullanmayida nasip etsin ins 🤲🏻

Iki kabin boy falan yaa nasıl sığdırdınız? Benim kocaman bavul bir de poşetler çantalar oldu neden öyle oldu benim ya. Baktıkça strese giriyorum eşya çok diye 🤷‍♀️
Cok esya zor olur, 1 zavalli refakatci bana mi bebelere mi baksin bavul mu tasisin diye aciyorum ben de...
bebelerinkileri ikili ikili kilitli posetlere yerlestirdim, havalarini aldim vb. sigdik valla...
Bir terliklerimizi giyiyoruz evde, onlar son dk posette gelecektir, bir de termos....
Birkac kargo bekliyorum onlari da koyup resim cekerim.

Canım sana ne zaman temas edebilirsin dediler. Ne zaman emzirebileceksin bişey dediler mi
Emme reflekslerini bekliyorlar sanırım canım kesin konuşmuyorlar bakalım bekliyoruz. Süt sağıp dondurup gönderiyorum ama sürekli. Başta şırıngayla gönderiyordum. Arttıkça şırıngayı büyüttüm bir kaç gündür de süt saklama poşetleriyle gönderiyorum. İçiyorlarmış artık çok şükür 🙏🏻💙

Emme reflekslerini bekliyorlar sanırım canım kesin konuşmuyorlar bakalım bekliyoruz. Süt sağıp dondurup gönderiyorum ama sürekli. Başta şırıngayla gönderiyordum. Arttıkça şırıngayı büyüttüm bir kaç gündür de süt saklama poşetleriyle gönderiyorum. İçiyorlarmış artık çok şükür 🙏🏻💙
Benden cam biberonda istiyorlar ne çıkarsa sağıp gönderiyorum bende. Poşet vs istemiyorlar kesinlikle. Yenidoğan doktoru emme refleksi 34. Haftadan itibaren gelişir dedi ama bakalım savaşçılar ne zaman uygun görürse artık 😊

kizlar kacinci haftaya kadar ciger gelistirici oluyoruz 34 mu sınır? en onemli soruyu doktora sormayı unuttum. kasilmalarim cok, canim da yaniyor ama doktor rahim agzini acmadigi surece onemsemem diyor.

Cok esya zor olur, 1 zavalli refakatci bana mi bebelere mi baksin bavul mu tasisin diye aciyorum ben de...
bebelerinkileri ikili ikili kilitli posetlere yerlestirdim, havalarini aldim vb. sigdik valla...
Bir terliklerimizi giyiyoruz evde, onlar son dk posette gelecektir, bir de termos....
Birkac kargo bekliyorum onlari da koyup resim cekerim.
Hiçbir şeyi çok almadım. Ama yinede ihtiyaçları aldiğimda büyük bir bavul bir çanta ve poşetler oldu. Yapacak birşey yok. 🤷‍♀️

kizlar kacinci haftaya kadar ciger gelistirici oluyoruz 34 mu sınır? en onemli soruyu doktora sormayı unuttum. kasilmalarim cok, canim da yaniyor ama doktor rahim agzini acmadigi surece onemsemem diyor.
Rahim ağzı açıldığında ya bir anda normal doğum başlarsa ne yapacak acaba doktor. Nasıl risk alabiliyor. Nstye bağladılar mi şiddet ve sıklığı ne durumda önemli olan bunlar. Rahim ağzı kısaysa kasılma sancı sıklaşınca rahim dayanamaz açılır zaten canım.

Benden cam biberonda istiyorlar ne çıkarsa sağıp gönderiyorum bende. Poşet vs istemiyorlar kesinlikle. Yenidoğan doktoru emme refleksi 34. Haftadan itibaren gelişir dedi ama bakalım savaşçılar ne zaman uygun görürse artık 😊
Bizim biberonla verilmiyor canım meme reddi olmasın diye başka yöntemleri var ama bilemiyorum bu yenidoğan yoğun bakımların seviyeleri varmış belki onla ilgilidir. Bizde de tam tersi donmuş vaziyette poşetle alıyorlar. Özel saklama çözdürme prosedürleri varmış. Her seferinde biberon nasıl götürüyorsun ki? Benim çok birikiyor 1 günde bile biberon dayanmaz ona 🤔 evet 34 olması lazım dimi 33 oldular bugün ama biri daha minnoş bakalım ne zaman çağıracaklar heyecanla bekliyorum 🤗 bugün sesimi kaydedip gönderdim dinleteceklerdi ne tepki verdiler çok merak ediyorum inşallah hatırlamışlardır 🙈

Kızlar bir şey danışacağım. Şimdi ben özel hastane kontrollüyüm ve ikiz bebek için sezeryan ücretine 8500 TL dediler. Eltim de devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı. Dedi ki ne gerek var o parayı vermene, gel ben doğurtayım bedavaya. Özel oda falan da ayarlarım ben dedi. Ama emin olamadım. Özel hastane evime 10 dk, devlet hastanesi 50 dk mesafede. Devlete soğuk olmamın sebebi de ziyaretçiye karşı olmaları ve ilgisizlik. Sizce ne yapmalıyım
Özel hastanelerde ziyaret var mı? Benim 2 hastane ile görüştüm biri Acıbadem diğeri de Medicana. Her ikisinde de ziyatetçi yok. Sanırım ikizlerde hastane seçimine karar verirken belirleyici kısım bebekler için yoğun bakım ünitesi olacak ziyaretçi veya özel oda dışında. Eğer her iki hastanenin de bebek yoğun bakım ünitesi iyiyse biraz konfor ve ücret durumuna bakılabilinir.

Canım benim 31+4te çok ani oldu doğum ama ciğer geliştiriciyi hızlandırılmış bir şekilde 2+2 doz yaptılar 24 saat bile olmadan doğuma girdim ve işe yaradı. Zaten asıl etkisi ilk 2 gün oluyormuş sonra azalıyormuş. Entübe olmadılar çok şükür 🙏🏻 Senin haftan falan daha iyi kilolar da daha iyi diye hatırlıyorum. Belki risk görmemiştir. Kasılmaların nasıl şiddetli mi ya da sık mı?

Özel hastanelerde ziyaret var mı? Benim 2 hastane ile görüştüm biri Acıbadem diğeri de Medicana. Her ikisinde de ziyatetçi yok. Sanırım ikizlerde hastane seçimine karar verirken belirleyici kısım bebekler için yoğun bakım ünitesi olacak ziyaretçi veya özel oda dışında. Eğer her iki hastanenin de bebek yoğun bakım ünitesi iyiyse biraz konfor ve ücret durumuna bakılabilinir.
İki hastanede de yenidogan yoğun bakımı var. Özelde oda süsleme, fotoğrafçı ve ziyaretçiye izin veriyoruz dediler

Bizim biberonla verilmiyor canım meme reddi olmasın diye başka yöntemleri var ama bilemiyorum bu yenidoğan yoğun bakımların seviyeleri varmış belki onla ilgilidir. Bizde de tam tersi donmuş vaziyette poşetle alıyorlar. Özel saklama çözdürme prosedürleri varmış. Her seferinde biberon nasıl götürüyorsun ki? Benim çok birikiyor 1 günde bile biberon dayanmaz ona 🤔 evet 34 olması lazım dimi 33 oldular bugün ama biri daha minnoş bakalım ne zaman çağıracaklar heyecanla bekliyorum 🤗 bugün sesimi kaydedip gönderdim dinleteceklerdi ne tepki verdiler çok merak ediyorum inşallah hatırlamışlardır 🙈
Biberonla vermiyorlarmış cam saha sağlıklı diye onda istediler. Şırınga ile veriliyormuş. Isıtıyoruz falan dediler ama nasıl yapıyorlar fikrim yok. Kızımda sarılık başlamış hafif ama tedavi altında şükür. Bugün ikiside uyuyordu gerile gerile 😊 Rabbim yanımızda uyuduğu günleride göstersin inşallah bizlere. Psikolojik olarak iyiyim önce Allah'a sonra doktorlara emanet. Tedavi ile kavuştuk onlara Rabbim ol dedi oldurdu. Elbet yine ol diyecek ve ordan çıktıkları günü göreceğiz Rabbimin izniyle 🤲

Rahim ağzı açıldığında ya bir anda normal doğum başlarsa ne yapacak acaba doktor. Nasıl risk alabiliyor. Nstye bağladılar mi şiddet ve sıklığı ne durumda önemli olan bunlar. Rahim ağzı kısaysa kasılma sancı sıklaşınca rahim dayanamaz açılır zaten canım.
Ya şimdi farkettim sen bu hamilelik döneminde sadece 14 kilo mu aldın? 😳😳 ben hayatım boyunca görmediğim rakamlara çıkıyorum hızla 🙈

Ya şimdi farkettim sen bu hamilelik döneminde sadece 14 kilo mu aldın? 😳😳 ben hayatım boyunca görmediğim rakamlara çıkıyorum hızla 🙈
Evet canım. Hamileliğim daha devam edebilseydi alırdım diye düşünüyorum canım. Daha çatlak bile olamadan 30+0 da gelmek istedi benim minnoşlar.

Bagcikli zibinlari gobek dusmeden giydirmek icin kullaniyoruz ya acitmasin vb. diye. Uzerine tulum ya da iki parca artik Allah ne verdiyse 💚
Ya bu giyim konusu bende çok karışık. Çocuklar Mart Nisan gibi doğsa da illa iç zıbın giydirecek miyiz? Yoksa bez üzerine tulum mu sadece?

Bu bağcıklı zıbınları giydirirsek kilot gibi birşey giymeyecekler mi? Walla saçma sorular soruyor olabilirim kusura bakmayın, bir türlü anlamadım gitti bu giyim mevzusunu 😔

Back