2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Benim oğlan da anne sütü+mama besleniyor. Bir gün içinde 4 saatte bir 60-90-90-90 ml içiyor. Doymazsa artıyor tabi . Mama sma optipro kullanıyoruz
Benimkiler aşırı düzensiz içiyor onu da kestiremiyorum
Tek seferde 200 içtikleri de oluyor 120-90-90 içtikleri de oluyor
Bazen 120-60 içiyorlar
Yapıp yapıp dökmekten de çok sıkıldım
Oturup sofrada yemek yesinler bu ne🤣

Benimkiler aşırı düzensiz içiyor onu da kestiremiyorum
Tek seferde 200 içtikleri de oluyor 120-90-90 içtikleri de oluyor
Bazen 120-60 içiyorlar
Yapıp yapıp dökmekten de çok sıkıldım
Oturup sofrada yemek yesinler bu ne🤣
Mideleri kazınıyordur yavruların :KK70: benimki de pek düzenli sayılmaz ama genel olarak 10-14-18-22saatlerinde içiyor. Uyursa eğer saat sarkıyor. Mama miktarı da değişiyor. Günde 300-400 ml arası. Sabah az içiyor, sanırım kahvaltı öğününü pek sevmeyecek 😶 sen önce 3 ölçek ver , doymazlarsa 1 ölçek daha ver. Bu şekilde daha az dökersin 😬

Merhaba kızlar uzuuuuunnn bir aradan sonra ben geldim ❤ Beni özlediniz mi 😄 Ya da beni hatırlıyor musunuz diye sorsam daha iyi 😂
Sen kimdin kız? :KK70:

Paranox mu? Tam mı yarım mı?
Evet cnm ondan geçennaya kadar yarmdı
Bu ay tama cıktı

Kaç ml veriyorsun canım?
Kaç saat sonra acikiyor?
Uyuma saatini aşağı yukrı ön görüosam oyalıorm, uyumay yakn 120_150 arası veriorm :)
Kuzummm tamamen düzenli beslenmeyle alakalı
Sizde anne sütü var mesela
Bizde yk

Mideleri kazınıyordur yavruların :KK70: benimki de pek düzenli sayılmaz ama genel olarak 10-14-18-22saatlerinde içiyor. Uyursa eğer saat sarkıyor. Mama miktarı da değişiyor. Günde 300-400 ml arası. Sabah az içiyor, sanırım kahvaltı öğününü pek sevmeyecek 😶 sen önce 3 ölçek ver , doymazlarsa 1 ölçek daha ver. Bu şekilde daha az dökersin 😬
Öyle huysuzluk açlık belirtisi de yok

Sen kimdin kız? :KK70:

Evet cnm ondan geçennaya kadar yarmdı
Bu ay tama cıktı

Uyuma saatini aşağı yukrı ön görüosam oyalıorm, uyumay yakn 120_150 arası veriorm :)
Kuzummm tamamen düzenli beslenmeyle alakalı
Sizde anne sütü var mesela
Bizde yk
Ay nasıl düzene sokcam bilmiyorum çok inatlar.
Saçma sapan saatlerde içiyorlar :KK43:
Zaten birinin açlık şeyini kaçırınca inadından hiç içmiyor 🤦‍♀️

Temmuz anneleri bu uyku gerilemesi ne kadar sürüyor önceden gündüz uyumazdı ama gece güzel uyurdu bir veya iki kere kalkardı şimdi gündüzde uyumuyor gecede uyumuyor kucağımda uyuyor koyuyorum yatağa 10 dakika bile olmadan kalkıyor napicagimi şaşırdım keyfi de yok uykuyu alamadığı için be kadar sürer bu durum ne yapmam lazım
Sonsuza kadar sanırım 🤦‍♀️

Temmuz anneleri bu uyku gerilemesi ne kadar sürüyor önceden gündüz uyumazdı ama gece güzel uyurdu bir veya iki kere kalkardı şimdi gündüzde uyumuyor gecede uyumuyor kucağımda uyuyor koyuyorum yatağa 10 dakika bile olmadan kalkıyor napicagimi şaşırdım keyfi de yok uykuyu alamadığı için be kadar sürer bu durum ne yapmam lazım
Ben de 2 haftadir bu sorunun cevabini ariyorum😅

Sizin bebeklerinizin de ust disleri damakta gorunuyor mu yani nasil anlatsam disler damagin icinde sekli falan gorunuyor ele de geliyor ama deriden cikmamis sekilde?

Bu aşı çilesi ne zaman bitecek ya, yine iki bacaktan bir ağızdan oldu aşı. Yaptirmasan olmaz, yapılınca günlerce huzursuzluk yakamızı bırakmıyo 😪

Ben 1 aydir arıyorum bulabilmis degilim😂 ama gördüm ki cogu kisi bu sorunu yasiyor dönemsel bir sey demekki deyip rahatladim😁
Tam da bunu yazacaktım tecrübeli 2. Çocuk annesi olarak :cool:
Atak dönemleri hep olacak kızlar ama siz ne kadar sakin olur ve yaa böyle ne oalcak diye stres yapmazsanız emin olun daha kolay geçecek. Ben de ilkte çok panik olurdum kısır döngğde durup dolaşırdık ama bunda nasıl olsa zamanı gelince geçecek kalıcı değil diye düşünüyoru ve ilginç bir şekilde daha kısa sürüyor.

Bu aşı çilesi ne zaman bitecek ya, yine iki bacaktan bir ağızdan oldu aşı. Yaptirmasan olmaz, yapılınca günlerce huzursuzluk yakamızı bırakmıyo 😪
Bizde perşembe bexsero 2. Dozunu olduk
İlk defa cok ağladı :KK43:
Artık büyüyorlar ve acıyı daha fazla hissediyorlar.. İçim gitti :KK43:
Ama manevi olarak huzurluyum kafam rahat.. Onun iyiliği için
Gelecek ayda 2 tane devlet aşımız varmş bizim :KK43:
9. Ayda menenjit aşısı bidaha var :KK43:
12. Ayda bidaha :KK43:

Bizde perşembe bexsero 2. Dozunu olduk
İlk defa cok ağladı :KK43:
Artık büyüyorlar ve acıyı daha fazla hissediyorlar.. İçim gitti :KK43:
Ama manevi olarak huzurluyum kafam rahat.. Onun iyiliği için
Gelecek ayda 2 tane devlet aşımız varmş bizim :KK43:
9. Ayda menenjit aşısı bidaha var :KK43:
12. Ayda bidaha :KK43:
Kesinlikle canım , benim de kafam rahat aynı şekilde, çünkü her şey onların iyiliği için. Ama aşı yeri kızardı hafif şişti falan yani biz tırnağını keserken akla karayı seçiyoruz böyle canı acıdığını görmek çok zormuş. Geçmiş olsun kuzuna da💞
Sağlık ocağındaki hemşire diyor ki yurumeye başladıklarinda aşı olacağını anlayıp kaçıyorlarmış😂😂

Kesinlikle canım , benim de kafam rahat aynı şekilde, çünkü her şey onların iyiliği için. Ama aşı yeri kızardı hafif şişti falan yani biz tırnağını keserken akla karayı seçiyoruz böyle canı acıdığını görmek çok zormuş. Geçmiş olsun kuzuna da💞
Sağlık ocağındaki hemşire diyor ki yurumeye başladıklarinda aşı olacağını anlayıp kaçıyorlarmış😂😂
Hahaha evet öyle yapıolarmş :KK70:
Ben zaten o yüzden elimden geldiğince büyümeden aşıları tamamlamak istedim ama yinede 1 yaşa denk geliyor :KK70:

Kızlar bebeginiz kaçta uyuyor benimki hala düzen kuramadı hani bazen 8de uyuyor kırk dk sonra uyanıyor sonra 12ye kadar oturuyor oyun istiyor falan normal mi bu kadar çok uykusuz kalması sabahta 6da dimdik ayakta nasıl oluyor hani bebekler 12 saat uyurdu :KK70:

Kızlar bebeginiz kaçta uyuyor benimki hala düzen kuramadı hani bazen 8de uyuyor kırk dk sonra uyanıyor sonra 12ye kadar oturuyor oyun istiyor falan normal mi bu kadar çok uykusuz kalması sabahta 6da dimdik ayakta nasıl oluyor hani bebekler 12 saat uyurdu :KK70:
Hala ayakta benim oğlan, benim tepemden indi babasının tepesinde oynuyor şimdi :KK70: 12 de uyur, gece saat başı kalkar ve 6-7 dedi mi kalkar :işsiz:

X