2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Canım ilk kızımdayken emziriyordum kaç aylıktı hatırlamıyorum ama geceleri oda çok uyanıyordu ve doktorumuz gece beslenmesini kesebilirsin demişti kızımda sürekli emmek memede uykuya dalmak istitordu doktorun tavsiyesi şuydu gece uyanınca su ver biraz içer uyur zamanla susamayacağı için su içerken uyuyamayacağı için bu alışkanlığını bırakıcak demişti ve ben bi gece uyandığında su verdim mama sanıp su olduğunu anlayınca bıraktı her uyandığında su versim içmedi tekrar uyudu sonra bildiğin birden kesildi gündüz uykuları daha uzun oldu geceleride kesintisiz uyudu ve gündüz yeme miktarları bile farketmişti ama tabi doktora sorulmadan kesinlikle uygulanmayacak bir yöntem hatta ben bana doktor tavsiye edince garipsemiştim ya çok su içmiş miğdesini suyla doldurmuş olursa vs diye ki sidaha bebişinde küçük bu fikir olarak kalsın sende sorarsın istersen doktoruna 😊
Ben bunu memeden kestiğimde yapmıştım büyük kızımda. Her uyandiginda su vermiştim işe yaramıştı tabi ozaman 2 yaşa yakındı

Ben bunu memeden kestiğimde yapmıştım büyük kızımda. Her uyandiginda su vermiştim işe yaramıştı tabi ozaman 2 yaşa yakındı
Doğrudur canım bizimki daha bebekti hattaha baya küçüktüki ben su içer suyla miğdeyi doldurur çok su içerse dokunurmu vs diye korkmuştum ama bizimkinde şu vardı hızlı kilo alıyordu doktorumuz obezite olucak vs demişti ek gıdaya başlatmamıştı ama gerçi annemler o baya baya minikken başlamışlardı 3 aylık vs di yani biberondan çorba içiyodu tam cahillikti 🙈

Özelde çalışan arkadaşlar alacak doğum parasını. Kızlar bir de emzirme yardımı ve çocuk parası var aklınızda bulunsun. Emzirme yardımı ne kadardı hatırlamıyorum ama çocuk parasını daha geçen hafta aldım 400 tl.

Canım ilk kızımdayken emziriyordum kaç aylıktı hatırlamıyorum ama geceleri oda çok uyanıyordu ve doktorumuz gece beslenmesini kesebilirsin demişti kızımda sürekli emmek memede uykuya dalmak istitordu doktorun tavsiyesi şuydu gece uyanınca su ver biraz içer uyur zamanla susamayacağı için su içerken uyuyamayacağı için bu alışkanlığını bırakıcak demişti ve ben bi gece uyandığında su verdim mama sanıp su olduğunu anlayınca bıraktı her uyandığında su versim içmedi tekrar uyudu sonra bildiğin birden kesildi gündüz uykuları daha uzun oldu geceleride kesintisiz uyudu ve gündüz yeme miktarları bile farketmişti ama tabi doktora sorulmadan kesinlikle uygulanmayacak bir yöntem hatta ben bana doktor tavsiye edince garipsemiştim ya çok su içmiş miğdesini suyla doldurmuş olursa vs diye ki sidaha bebişinde küçük bu fikir olarak kalsın sende sorarsın istersen doktoruna 😊
Kıyamam ya Nasıl zor bir durum doğrumu yanlismi bilmiyorum ama kıyamam ben ya onu kandırmaya 😔

Bu arada bizim de dün komtrol vardı boy 62 cm kilo 6100 olmuş. Kilo alımı az olduğu ve mama da içmediği için ek gıdaya başla dedi ki ben zaten tadım olarak başlamıştım.

Özelde çalışan arkadaşlar alacak doğum parasını. Kızlar bir de emzirme yardımı ve çocuk parası var aklınızda bulunsun. Emzirme yardımı ne kadardı hatırlamıyorum ama çocuk parasını daha geçen hafta aldım 400 tl.
Şehir hastanesinde alerji için murat beya randevu aldım adam gerçekten çok iyi hatice hanım beni eksik bilgilendirmiş şimdi 5 gün sonra tekrar ya i salı günü gideceğim teşekkürler 😊

Emzirme yardımı ve çocuk parasını çalışmayan anneler de alabiliyor.

Emzirme yardımı ve çocuk parası da mı özelde çalışanlar için.

Emzirme yardımı ve çocuk parası da mı özelde çalışanlar için.
Yok onu bildiğim çalışan çalışmayan bütün anneler alıyor. Emzirme yardımı sgk dan çocuk parası aile ve sosyal politikalr ilçe müdürlüğünden alınıyor. Emzirme parası sizin adınıza pttye yatıyor başvuruya gerek yok ama çekmezseniz muhasebeye devroluyor. Çocuk parası için başvuru formu doldurmanız gerekiyor sonra para pttye yatıyor.

Doktor blw yontemindenmi başla dedi benim kızımın Kilosuda ve boyuda ayni😕
Yok canım blw demedi ama ben oğlumdablw yaptığım için vakıfım olaya şuan blw içğn erken biraz daha. 6. Ayı tamamlayınca anca geçeriz blwye sanki. Çünkü şuan daha tam oturamıyorlar ama mesela havucu falan buharda az haşlayıp eline verebiliriz gelecek aya.

Yok onu bildiğim çalışan çalışmayan bütün anneler alıyor. Emzirme yardımı sgk dan çocuk parası aile ve sosyal politikalr ilçe müdürlüğünden alınıyor. Emzirme parası sizin adınıza pttye yatıyor başvuruya gerek yok ama çekmezseniz muhasebeye devroluyor. Çocuk parası için başvuru formu doldurmanız gerekiyor sonra para pttye yatıyor.
Çocuk parası 300 tl aldım ama emzirme parası ilk defa duydum teşekkür ederim.

Böyle diyor... Ben sözleşmeli öğretmenim, emzirme ödeneğini alabiliyor muyum alamıyor muyum anlamadım

Eklentiler

• 31008BD7-4C66-4B85-ABDF-297D874BBC17.jpeg
    31008BD7-4C66-4B85-ABDF-297D874BBC17.jpeg
    76,3 KB · Görüntüleme: 24
  • A80C5254-AD93-4540-9F41-837D2D3C85AA.jpeg
    A80C5254-AD93-4540-9F41-837D2D3C85AA.jpeg
    129,6 KB · Görüntüleme: 31
Kıyamam ya Nasıl zor bir durum doğrumu yanlismi bilmiyorum ama kıyamam ben ya onu kandırmaya 😔
Zor bir durum tabiki bende çok yadırgayarak bailamıştım fakat kuzum gece uykusundan mahrum kalıyordu hep ki çok önemli gece uykusu düzene girince gündüz uykuları sayı olarak daha az ama uzun süreli olmuştu şuanda 11 yaşında hayla en geç 9 da uykuda sabah 7 de uyanık standart gidiyoruz bi 7 yaşına kadar yaz ayları bile en geç 8 di akşam uykusu ama tabi her bebek çocuk insan farklı ki bizimkinin o dönem çok yememesi gerekitordu😇😊

Yaa kıyamam çok geçmiş olsun canım covid olduğumuzda bende 14 gün maskeyle durmuştum insanın içi gidiyo yavrusunu öpememek. Grip olduğunda sarımsağı küçük parçalara bölüp bol suyla yut çok faydasını göreceksin Allahın izniyle.
Tşk ederm cnm.. 🎈🌹

X