- 2 Mart 2018
- 873
- 1.182
- 30
Kızlar kardeş kıskançlığı yaşıyan varmı aranızda nasıl bir çözüm yolu izlediniz yada ben sizce neyapayım bir destanla geldim yine buraya şimdi benim diğer kızım 11 yaşında ve ben eşimle evlendiğimde 6 yaşındaydı yani aralarında üveylik gibi bişey söz konusu değil biz aile oşduğumuzdan beri hep eşimin kucağında hayla öyle mesela bana bişey demiyo eşimi hep uyarıyo işte işten gelince neden direk elini yıkayıp önce mutfağa gidiyomuş onun odasına gitmiyomuş önce niye onu değilde annesini öpüyomuş vs şimdi ben geçen ek gıda denemesi yaptı ya tutturuyo ben yediricem diye ilk yemesi ondan oldu zaten bu normalde kabul ama şöyle bir durumla o kardeşine bende ona yediricekmişim kabak patates bebek sütüyle sulandırılan şeyi arada böyle bebek gibi şımarırız zaten seviyoruz şımararakta eğlenmeyi ama bu farklıydı şimdi eşimle kızım arasında sıkıntı olmasada babaannesi çok vurguluyo işte burak şimdi baba oldu görsün vs diye kızım bunlara alıştı ama arada fesatlığı sokuyo kalbine bende neolur neolmaz vs diye büyük kızımı fazla serbestledim kuralları çok yumuşattım mesela kardeşiyle istediği kadar o ilgileniyo onu çok seviyo çok istiyordu zaten okul harçlıklarıyla hep kardeşine bişey alıyo kendi okula yürüyerek gidip aç kalıyo mesela ama şuaralar iyice abarttı mesela dün bana diyoki anne beni okula bırakmaya ve almaya sende gel hem daha değerli olurum derlermişki öğretmenleri arkadaşları veliler bak küçücük bebeği var bu soğukta bile kızını ihmal etmiyor diye şok oldum bu düşüncesine ve bana gönderme yapabilecek şekilde büyüdüğüne aslında her anne gibi bende çok dikkat ettim o ne der diye düşünme sen kendi doğrunu bil kınama başkasına iyi görünmek için asla bişey yapma vs diye hani ben sana değer veriyorum diye başkalarıda vermez sen kendine değer vericen hani benim kızım 1 tane ama bana birtane deyipte onu genç kızlık bunalımlarınada hazırladığını düşünüyodum yanında çok dikkat ettim hep ben zaten genelde pozitifim takılacak şeylere bile hemen bi masum bahane uydurup olsunla sonlandırırım bunuda hep sesli yaparım kızımda duysun diye neyse baya dağıttım konuyu sözlerinde değerli - değerli olurum - ihmal etmiyo derler. Den problemi belli zaten de bu problem bukadar büyüyünceye kadar ben nasıl farketmedim diyorum şimdi sizce özel vakitlerle anne kız kahve sohpetleriyle düzelirmi bana biraz fazla vahim geldi çünki daha başka problemlerimizde çıktı neyapıcam bilmiyorum